Şef lucr. dr. Cristina SLABU

Şef lucr. dr. Cristina SLABU

Date de contact

Nume: SLABU
Prenume: CRISTINA
Data naşterii: 16 octombrie 1968
Facultatea: Agricultură
Departament: Ştiinţa plantelor
Adresa (serviciu): Aleea Mihail Sadoveanu, nr. 3, Iaşi, 700490
Telefon: +40 232 407 349
Fax: +40 232 260 650
E-mail: cristinaslabu@yahoo.com

Lucrări ştiinţifice

Lista selectivă de lucrări ştiinţifice

1. Slabu Cristina, C. Zoerb, S. Schubert, 2004: Untersuchungen zur Na+-Akkumulation in Chloroplasten der Ackerbohne (Vicia faba L.) unter Salzstress. Jahrestagung der Deutschen Gesellschaft fuer Pflanzenernaehrung gemeinsam mit der Kommision IV der Deutschen Bodenkundlichen Gesellschaft vom 01-03.09 2004 in Goettingen.
2. Mogârzan Aglaia, Vasilică C., Axinte M., Zaharia M., Slabu Cristina, Buzdugan C?t?lina, 2006 – The influence of organo-mineral fertilization upon the sugar beet yield and on some agrochemical values of the soil in a long term experiment at Ezareni-Iasi. Lucrari stiintifice, Ed. Agroprint, USAMVBT, Timi?oara, Seria I, vol. VII, 353-361, ISSN-1453-1410.
3. Slabu Cristina, 2008 – Modificarea relatiei source-sink la cartof (Solanum tuberosum L.) prin fertilizare cu clorura si sulfat de potasiu. Lucrari stiintifice, Seria Agronomie, Ia?i vol. 51, 34-38, ISSN1457-7414

Cărţi şi manuale universitare

Număr total: 4

Lista selectivă de cărţi şi manuale universitare

1. Slabu Cristina, 2005 – Physiologische Raktionen der Ackerbohne (Vicia faba L.) auf Natrium und Chlorid, (Reactia fiziologica a plantelor de bob (Vicia faba L.) la sodiu si clor). Edit “Ion Ionescu de la Brad” Iasi, 106 p, ISBN973-7921-71-2.

Granturi şi contracte de cercetare

Număr total: 5

Competențe:

  • nutriţia plantelor;
  • fiziologia plantelor;
  • reacţia ecofiziologică a plantelor la secetă şi stress salin.

Domenii de cercetare:

  • reacţia ecofiziologică a plantelor la secetă şi stress salin.

Organizaţii ştiinţifice şi profesionale:

  • Societatea Agronomilor din România (1992);
  • Societatea Germană de Nutriţie a Plantelor (2002).