Compartimentul de Urgențe
Noutăți
Începand cu data de 8 martie 2021, Compartimentul de Urgenţe al Spitalului Clinic pentru Animale de Companie funcţionează NON-STOP (24/7).
0232 407 362
Prof. univ. dr. Mihai Musteață – Coordonator Compartiment Urgențe
Dr. Raluca Andreea Ștefănescu – medicină de urgență
Dr. Ștefania Roșca – medicină de urgență
Dr. Iulian Mariean-Șchiopu – medicină de urgență, medicală
Drd. Bercea Cazacu Dorian – neurologie şi medicină de urgenţă
Drd. Ştefania Hreniuc – imagistică şi medicină de urgenţă
Drd. Laura Bilboc – cardiologie şi medicină de urgenţă
Drd. Vlad Zelinschi – chirurgie
Drd. Alexandra Ciubotariu – chirurgie
Drd. Iordana Stoica – medicină de urgenţă
Drd. Mariana Marian – medicină de urgenţă
Drd. Dan Anghelinici – medicină de urgenţă
Drd. Mara Bălinișteanu – medicină de urgenţă
Drd. Ioana Cucoș – medicină de urgenţă
Drd. Amalia Hârbu – medicină de urgenţă
Urgențe veterinare
Dacă animalul dumneavoastră se confruntă cu o urgenţă care pune viaţa în pericol, vă rugăm să vă adresaţi imediat la cea mai apropiată clinică de urgenţă.
Condiţiile care pot fi urgenţe includ:
- Pierderea conştienţei sau lipsă de răspuns la stimuli externi
- Dificultăţi de respiraţie
- Colaps/Leşin
- Gingii albastre, violete sau palide
- Traumatism (traumatism auto, căderi, răni etc.)
- Sângerări excesive
- Pierderea echilibrului
- Letargie sau slăbiciune
- Dificultăţi la urinat
- Ingerarea involuntară a unui medicament sau a unei substanţe toxice
- Activitate convulsivă sau tremur activ
- Dificultăţi de mers
- Urticarie sau umflarea feţei
- Dificultate la fătare
- Durere
- Vărsături severe sau prelungite
- Diaree severă cu sânge (roşu sau negru şi gudronat)
- Abdomenul umflat, destins sau dureros
După înregistrare, un student veterinar / tehnician veterinar sau un medic de urgenţă (dacă este disponibil) va efectua un triaj. În timpul triajului, veţi fi intervievat pe scurt despre starea animalului de companie. Pentru a evalua în continuare stabilitatea animalului dumneavoastră, studentul sau tehnicianul poate înregistra, de asemenea, parametrii vitali de bază.
După această scurtă evaluare, vi se va cere să aşteptaţi cu animalul de companie în sala de aşteptare sau vă pot cere permisiunea de a vă duce animalul în zona de tratament de urgenţă, unde vor fi evaluaţi în continuare de către unul dintre medicii noştri de urgenţă.
Dacă se recomandă stabilizarea, vi se va cere, de asemenea, permisiunea de a efectua teste de diagnostic de bază şi vor institui terapia considerată necesară pentru stabilizarea animalului de companie.
Dacă animalul dumneavoastră de companie este dus la camera de urgenţă, trebuie să aşteptaţi în zona de recepţie. Vă rugăm să rămâneţi în zona de recepţie, astfel încât personalul de urgenţă să vă poată găsi atunci când este necesar.
Pe parcursul vizitei în Compartimentul de Urgenţă, vă rugăm să înţelegeţi că pot exista întârzieri. Motivele întârzierilor s-ar putea să nu fie evidente pentru dumneavoastră, dar întotdeauna sunt legate de câte animale bolnave critice / urgenţe trebuie să fie tratate de echipa noastră în acel moment. Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a vă ţine la curent cu privire la starea animalului dumneavoastră şi asupra duratei de timp la care ar trebui să aşteptaţi. Vă rugăm să fiţi siguri că prioritatea medicului dumneavoastră este îngrijirea animalului dumneavoastră şi a celorlalţi pacienţi de urgenţă, precum şi a celor cu afecţiuni critice aflaţi în spital.
Dacă starea animalului dumneavoastră necesită avizul unui specialist şi acesta nu se află la faţa locului în momentul vizitei de urgenţă, poate fi necesar ca animalul dumneavoastră să rămână peste noapte pentru o consultaţie a doua zi.
În cazul în care medicul de gardă recomandă internarea pacientului pentru stabilizarea funcţiilor vitale, animalul dumneavoastră va fi prezentat medicului responsabil de pacienţii din spitalizarea serviciului de urgenţă a doua zi dimineaţă. Acesta va monitoriza pacientul peste zi, şi va fi în contact cu dumneavoastră pentru a vă comunica rezultatele testelor efectuate peste zi sau răspunsul de la medicii specialişti dacă a fost necesar un consult interdisciplinar.
Dacă doriţi să vă vizitaţi animalul de companie în timpul spitalizării, acest lucru poate fi aranjat de către medicul de gardă. Din motive de siguranţă, programul de vizită este limitat la 2h/zi (16,00-18,00). Stabiliţi în avans ora când sosiţi la vizită. Dacă veţi sosi la vizită în afara orelor stabilite, este posibil să aşteptaţi o perioadă lungă de timp până un medic se eliberează de sarcinile de lucru şi poate pregăti vizita.