Ștefan Tudose-Sandu-Ville
Ștefan Tudose-Sandu-Ville
Date de contact
Nume: TUDOSE-SANDU-VILLE
Prenume: ȘTEFAN
Data naşterii: 16.05.1983
Facultatea: Horticultură
Departament: Tehnologii Horticole
Adresa (serviciu): Aleea Mihail Sadoveanu, nr. 3, Iaşi, 700490
Telefon: +40 740 331 282
Fax: +40 232 219 175
E-mail: tsv@uaiasi.ro
Competențe:
- Tehnologie și Control în Industria Vinului
- Tehnologie și control în Industria Berii și Distilatelor
- Analiză senzorială
- Tehnologia Produselor Horticole
- Tehnologia Băuturilor Nealcoolice și Slab Alcoolice
- Legislația și Merceologia Băuturilor
- Tehnologia Distilatelor
- Tehnologia băuturilor I și II
Domenii de cercetare:
- Industrie alimentară
- Tehnologii de producere a băuturilor nealcoolice
- Tehnologii de producere a băuturilor alcoolice
- Evaluarea senzorială a alimentelor
- Analiza instrumentală
Lucrări științifice:
Număr total: 37, din care 6 ISI cu factor de impact
Listă selectivă de lucrări științifice
- COLIBABA LUCIA CINTIA, COTEA V. V., LĂCUREANU F. G., TUDOSE-SANDU-VILLE Ș., ROTARU LILIANA, NICULAUA M., LUCHIAN CAMELIA ELENA, 2015 – Studies of Phenolic and Aromatic Profile of Busuioacă de Bohotin Wines, 38th World Congress of Vine And Wine (Part 1) – BIO Web of Conferences, ISSN 2117-4458, volume 5, article no. 02008, E D P SCIENCESF-91944 CEDEX A, France, Published by EDP Sciences, eISSN: 2117-4458 (ISI fără factor de impact).
- COLIBABA LUCIA CINTIA ,COTEA V. V. , ROTARU LILIANA, NECHITA B., NICULAUA M., TUDOSE-SANDU-VILLE Ș., LUCHIAN CAMELIA, 2015 – Volatiles in Tămâioasă Românească via Supercritical Fluid Extraction (SFE) Analysis, Environmental Engineering and Management Journal, Nov 2012, vol. 14, no. 5, Centenary of Education in Chemical Engineering in Iaşi, “Gheorghe Asachi” Technical University of Iaşi, Romania, ISSN:1582-9596, p. 297-302 (ISI cu factor de impact = 1,258).
- IGNAT GABRIELA, BALAN G., SANDU I., COSTULEANU CARMEN LUIZA, TUDOSE SANDU VILLE Ș. (autor corespondent), 2016 – Study of Phenolic Compounds in Merlot Red Wines Obtained by Different Technologies, Revista de Chimie, Vol. 67, nr. 11, August 2016, p. 1560-1566, Universitatea Politehnică București, ISSN: 0034-7752, (ISI factor de impact = 0,956).
- NICULAUA M., TUDOSE-SANDU-VILLE Ș. COTEA V.V., LUCHIAN CAMELIA, TUDOSE-SANDU-VILLE. O. F., 2017 – Phenolic Compounds Content in Merlot Wines Obtained through Different Thermomaceration Techniques, Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-Napoca, Volume 45, Issue 2, p. 548-552, ISSN 0255-965X (ISI cu factor de impact = 0,48).
- LUCHIAN E. CAMELIA, COLIBABA LUCIA CINTIA, CODREANU MARIA, TUDOSE-SANDU-VILLE Ș., NICULAUA M., COTEA V.V., 2018 – Assay of Antioxidant Capacity and Phenolic Compounds in some Romanian and Cypriot Wine, Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-Napoca, volume 46, Issue 1, p. 240-246, ISSN 0255-965X (ISI cu factor de impact = 0,48).
- TUDOSE-SANDU-VILLE Ş., COTEA V.V., COLIBABA LUCIA CINTIA, NECHITA B., NICULAUA M., CODREANU MARIA, 2012 – Phenolic Compounds in Merlot Wines Obtained through Different Technologies in Iași Vineyard, Revista Cercetări Agronomice în Moldova, vol. IV, ISSN-0379-5837, e-ISSN 2067-1865 (Indexată BDI).
- TUDOSE SANDU-VILLE Ş., COTEA V. V., COLIBABA LUCIA CINTIA, NECHITA B .C, LĂCUREANU G., MOGÎRZAN CRISTINA, 2009 – Study of Phenolic Compounds in Red Wines Obtained in Iaşi Vineyard by Different Maceration-Fermentation Methods, Lucrări științifice – Seria Horticultură, anul LII, vol.52, Editura Ion Ionescu de la Brad, USAMV Iaşi, p. 805-810, ISSN 1454-7376 (Indexată BDI).
- TUDOSE SANDU-VILLE Ş., COTEA V. V., COLIBABA LUCIA CINTIA, BUBURUZANU C., GEORGESCU O., NICULAUA M., 2010 – Study of Phenolic Compounds in Cabernet Sauvignon Red Wines Obtained in Iaşi Vineyard by Six Different Maceration-Fermentation Techniques, Lucrări științifice – Seria Horticultură, anul LIII, vol.53(2), Editura Ion Ionescu de la Brad, USAMV Iaşi, p. 453-458, ISSN 1454-7376 (Indexată BDI).
- TUDOSE-SANDU-VILLE Ș., COTEA V. V., NICULAUA M., COLIBABA LUCIA CINTIA, 2012 – Grape phenolic evolution study of Cabernet sauvignon during the maturation period in Iasi vineyard, Buletinul institutului politehnic din Iași, Publicat de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Tomul LVII (LXI), Fasc. 1, ISSN: 0254-7104 (Indexată BDI).
- COLIBABA LUCIA CINTIA, COTEA V. V., NICULAUA M., NECHITA B., TUDOSE-SANDU-VILLE Ş., LĂCUREANU G., 2012 – Compounds Captured in CO2 Tămâioasă Românească Wine Fermentation, Lucrări științifice – Seria Agronomie, vol.55, Editura Ion Ionescu de la Brad, USAMV Iaşi, p. 431-434, Facultatea de Agricultură, ISSN 2069-7627 (Indexată BDI).
Granturi şi contracte de cercetare:
Număr total: 6
Listă selectivă de granturi şi contracte de cercetare
- Grant CNCSIS (BD) cod 206 – „Studiul compuşilor fenolici din vinurile roşii obţinute prin diferite procedee de macerare-fermentare în podgoria Iaşi” (2007-2009) – director de proiect (valoare proiect – 36 000 RON)
- Proiect POSCCE 653 – „Analiza oportunităţilor de adaptare a ecosistemelor viticole româneşti la noul context competitiv şi de mediu” (2010-2014) – membru în echipă (valoare proiect – 6 451 858 RON)
- Proiect Leonardo da Vinci LLP-LdV-TOI-2008-FR-117011 – „Transfer of Training Courses on Quality of Food Production (Hygiene/Traceability/Safety) to Small and Medium-sized Companies in Hungary and Romania, with Emphasis on Wine and Cheese Products” WINDAIR (2008-2010) – membru în echipă (valoare proiect – 48 000 EURO)
- Proiect Partneriate/52-113 – „Modernizarea tehnologiei de obtinere si valorificare a strugurilor de masa prin implementarea sistemului european de calitate EUREPGAP în scopul asigurarii trasabilitatii şi siguranţei alimentare” (2008-2011) – membru în echipă (valoare proiect – 760 512 RON)
- Proiect Bridge Grant 2016 – „Creșterea performanței tehnologiceîn producția de struguri și vin în centrul viticol Averești – podgoria Huși, prin adaptarea tehnologiilor la potențialul viticol al arealului – AVEVINPERFORM” (2016-2018) – membru în echipă (cercetător) (valoare proiect – 460 000 RON)
- Proiect PN-II-PT-PCCA-2013-4-0333 PROVITIS, Contract nr. 183/2014 „Tehnologie de valorificare a componentelor bioactive din deșeul de semințe de struguri cu utilitate în industria alimentară, farmaceutică, protecția plantelor și a mediului” (2014-2017) – cercetător postdoctoral (valoare proiect – 1 250 000 RON)
Coordonare organisme administrative sau academice:
- Responsabil partener pentru USAMV, în programul de burse CEEPUS, CIII-AT-0063, „Applications and diagnostics of electric plasmas”
Apartenenţa la asociaţii ştiinţifice şi profesionale, naţionale şi internaţionale:
- Membru al Asociației Degustătorilor Autorizați din România (din martie 2015)
- Membru al Societății Române de Horticultură (din septembrie 2015)
- Membru al Asociației Române pentru Oenologie (din aprilie 2018)