Specializarea Inginerie şi Management în Alimentaţia Publică şi Agroturism

Studii universitare de licenţă – Specializarea Inginerie şi Management în Alimentaţia Publică şi Agroturism

Anul I

Nr.

Denumirea disciplinei

Nr. credite

Codul disciplinei

Sem. I

Sem. II

DISCIPLINE OBLIGATORII

1.

Statistică matematică și economică

6

ZIMAPF 101

2.

Fizică

6

ZIMAPF 102

3.

Bazele economiei

4

ZIMAPF 103

4.

Bazele managementului

4

ZIMAPF 104

5.

Bazele marketingului

3

ZIMAPF 105

6.

Informatică aplicată și digitalizare

5

5

ZIMAPF 106

7.

Tehnologii generale vegetale

4

ZIMAPD107

8.

Tehnologii generale animale

4

ZIMAPD108

9.

Biotehnologii

3

4

ZIMAPC 109

10.

Educaţie fizică

(2)

ZIMAPC 110

11.

Practică de domeniu

4

ZIMAPD 111

DISCIPLINE OPŢIONALE

Pachet I*

12.

Politici agricole comunitare

4

ZIMAPD 112

Dezvoltare rurală

ZIMAPD 113

Pachet II**

13.

Limbi străine

2

2

ZIMPAC 114

DISCICPLINE FACULTATIVE

14.

Bazele antreprenoriatului

3

ZIMPAS 115

SEMINAR PEDAGOGIC

15.

Psihologia educaţiei

5

DPPDC.101

16.

Pedagogie I (Fundamentele pedagogiei+Teoria şi metodologia curriculumului)

5

DPPDC.102

* Se va alege o disciplină.
** La alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană.

Anul II

Nr.

Denumirea disciplinei

Nr. credite

Codul disciplinei

Sem. I

Sem. II

DISCIPLINE OBLIGATORII

1.

Chimia alimentelor

5

ZIMAPF 201

2.

Aplicaţii digitale în HoReCa

5

ZIMAPF 202

3.

Biochimie

4

ZIMAPF 203

4.

Economie agroalimentară

4

ZIMAPD 204

5.

Procesarea produselor agroalimentare (1)

4

ZIMAPD 205

6.

Procesarea produselor agroalimentare – proiect

1

ZIMAPD 205

7.

Geografia turismului şi resurse turistice

7

ZIMAPS 206

8.

Nutriţie umană

4

ZIMAPS 207

9.

Microbiologia alimentelor

4

ZIMAPS 208

10.

Igienă alimentară

4

ZIMAPS 209

11.

Tehnici culinare și produse de patiserie

4

ZIMAPS 210

12.

Construcţii agroturistice

4

ZIMAPS 211

13.

Educaţie fizică

(1)

(1)

ZIMAPC 212

14.

Practică de domeniu

4

ZIMAPD 213

DISCIPLINE OPŢIONALE

Pachet I*

15.

Grafică asistată de calculator

4

ZIMAPD 214

Managementul strategic

ZIMAPD 215

Pachet II**

16.

Limbi străine

1

1

ZIMAPC 216

DISCICPLINE FACULTATIVE

17.

Administraţie publică

3

ZIMAPS 217

SEMINAR PEDAGOGIC

18.

Pedagogie II (Teoria şi metodologia instruirii+Teoria şi metodologia evaluării)

5

DPPDC.103

19.

Didactica specialităţii

5

DPPDC.104

* Se va alege o disciplină.
** La alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană.

Anul III

Nr.

Denumirea disciplinei

Nr. credite

Codul disciplinei

Sem. I

Sem. II

DISCIPLINE OBLIGATORII

1.

Merceologie

5

ZIMAPD 301

2.

Ecologie și protecţia mediului

4

3

ZIMAPD 302

3.

Managementul calității

5

3

ZIMAPD 303

4.

Managementul valorificării faunei cinegetice

4

4

ZIMAPS 304

5.

Procesarea produselor agroalimentare (2)

5

ZIMAPD 305

6.

Amenajarea agroturistică a teritoriului

4

ZIMAPS 306

7.

Tehnologia şi valorificarea băuturilor

4

ZIMAPS 307

8.

Managementul fermelor agroturistice

5

ZIMAPS 308

9.

Managementul fermelor agroturistice – proiect

1

ZIMAPS 308

10.

Management în alimentaţie publică şi agroturism

4

ZIMAPS 309

11.

Practică de domeniu

4

ZIMAPD 310

DISCIPLINE OPŢIONALE

Pachet I*

12.

Etică şi integritate academică

1

ZIMAPD 311

Drept

ZIMAPD 312

Pachet II*

 

13.

Cinegetică

4

ZIMAPD 313

Silvicultură şi produse ale pădurii

ZIMAPD 314

DISCICPLINE FACULTATIVE

14.

Educaţie fizică

1

1

ZIMAPC 315

SEMINAR PEDAGOGIC

15.

Instruire asistată de calculator

2

DPPDC 105

16.

Managementul clasei de elevi

3

DPPDC 106

17.

Practică pedagogică în învăţământul preuniversitar obligatoriu (1,2)/

3

2

DPPDC 107-8

18.

Examen de absolvire: Nivelul I

5

DPPDC 109

* Se va alege o disciplină.

Anul IV

Nr.

Denumirea disciplinei

Nr. credite

Codul disciplinei

Sem. I

Sem. II

DISCIPLINE OBLIGATORII

1.

Contabilitate

4

ZIMAPD 401

2.

Ambalaje şi design

3

ZIMAPD 402

3.

Ambalaje şi design – proiect

1

ZIMAPD 402

4.

Analiza economico-financiară

4

ZIMAPD 403

5.

Tehnologii alimentare tradiţionale

4

ZIMAPD 404

6.

Managementul resurselor umane

4

ZIMAPD 405

7.

Controlul calităţii alimentelor

5

4

ZIMAPS 406

8.

Tehnici hoteliere și de restaurant

5

3

ZIMAPS 407

9.

Principii şi metode de conservare a produselor alimentare

4

2

ZIMAPS 408

10.

Gastronomie

2

ZIMAPS 409

11.

Marketing în alimentaţie publică şi agroturism

4

ZIMAPS 410

12.

Practică

5

ZIMAPS 411

DISCIPLINE OPŢIONALE

Pachet I*

14.

Turism cultural și ecoturism

4

ZIMAPS 412

Finanțare și creditare

ZIMAPD 413

Pachet II*

15.

Merchandising

2

ZIMAPS 414

Tehnici de negociere

ZIMAPS 415

DISCICPLINE FACULTATIVE

16.

Instituţii, mecanisme şi terminologii comunitare

2

1

ZIMAPC 416

17.

Susținerea proiectului de diplomă

10

 

* Se va alege o disciplină.