Specializarea Inginerie şi Management în Alimentaţia Publică şi Agroturism
Anul I
Nr. |
Denumirea disciplinei |
Nr. credite |
Codul disciplinei |
|
Sem. I |
Sem. II |
|||
DISCIPLINE OBLIGATORII |
||||
1. |
Statistică matematică și economică |
6 |
– |
ZIMAPF 101 |
2. |
Fizică |
6 |
– |
ZIMAPF 102 |
3. |
Bazele economiei |
– |
4 |
ZIMAPF 103 |
4. |
Bazele managementului |
– |
4 |
ZIMAPF 104 |
5. |
Bazele marketingului |
– |
3 |
ZIMAPF 105 |
6. |
Informatică aplicată și digitalizare |
5 |
5 |
ZIMAPF 106 |
7. |
Tehnologii generale vegetale |
4 |
– |
ZIMAPD107 |
8. |
Tehnologii generale animale |
4 |
– |
ZIMAPD108 |
9. |
Biotehnologii |
3 |
4 |
ZIMAPC 109 |
10. |
Educaţie fizică |
– |
(2) |
ZIMAPC 110 |
11. |
Practică de domeniu |
– |
4 |
ZIMAPD 111 |
DISCIPLINE OPŢIONALE |
||||
Pachet I* |
||||
12. |
Politici agricole comunitare |
– |
4 |
ZIMAPD 112 |
Dezvoltare rurală |
ZIMAPD 113 |
|||
Pachet II** |
||||
13. |
Limbi străine |
2 |
2 |
ZIMPAC 114 |
DISCICPLINE FACULTATIVE |
||||
14. |
Bazele antreprenoriatului |
3 |
– |
ZIMPAS 115 |
SEMINAR PEDAGOGIC |
||||
15. |
Psihologia educaţiei |
5 |
– |
DPPDC.101 |
16. |
Pedagogie I (Fundamentele pedagogiei+Teoria şi metodologia curriculumului) |
– |
5 |
DPPDC.102 |
* Se va alege o disciplină.
** La alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană.
Anul II
Nr. |
Denumirea disciplinei |
Nr. credite |
Codul disciplinei |
|
Sem. I |
Sem. II |
|||
DISCIPLINE OBLIGATORII |
||||
1. |
Chimia alimentelor |
5 |
– |
ZIMAPF 201 |
2. |
Aplicaţii digitale în HoReCa |
5 |
– |
ZIMAPF 202 |
3. |
Biochimie |
– |
4 |
ZIMAPF 203 |
4. |
Economie agroalimentară |
– |
4 |
ZIMAPD 204 |
5. |
Procesarea produselor agroalimentare (1) |
– |
4 |
ZIMAPD 205 |
6. |
Procesarea produselor agroalimentare – proiect |
– |
1 |
ZIMAPD 205 |
7. |
Geografia turismului şi resurse turistice |
7 |
– |
ZIMAPS 206 |
8. |
Nutriţie umană |
– |
4 |
ZIMAPS 207 |
9. |
Microbiologia alimentelor |
4 |
– |
ZIMAPS 208 |
10. |
Igienă alimentară |
4 |
– |
ZIMAPS 209 |
11. |
Tehnici culinare și produse de patiserie |
– |
4 |
ZIMAPS 210 |
12. |
Construcţii agroturistice |
– |
4 |
ZIMAPS 211 |
13. |
Educaţie fizică |
(1) |
(1) |
ZIMAPC 212 |
14. |
Practică de domeniu |
– |
4 |
ZIMAPD 213 |
DISCIPLINE OPŢIONALE |
||||
Pachet I* |
||||
15. |
Grafică asistată de calculator |
4 |
– |
ZIMAPD 214 |
Managementul strategic |
ZIMAPD 215 |
|||
Pachet II** |
||||
16. |
Limbi străine |
1 |
1 |
ZIMAPC 216 |
DISCICPLINE FACULTATIVE |
||||
17. |
Administraţie publică |
3 |
– |
ZIMAPS 217 |
SEMINAR PEDAGOGIC |
||||
18. |
Pedagogie II (Teoria şi metodologia instruirii+Teoria şi metodologia evaluării) |
5 |
– |
DPPDC.103 |
19. |
Didactica specialităţii |
– |
5 |
DPPDC.104 |
* Se va alege o disciplină.
** La alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană.
Anul III
Nr. |
Denumirea disciplinei |
Nr. credite |
Codul disciplinei |
|
Sem. I |
Sem. II |
|||
DISCIPLINE OBLIGATORII |
||||
1. |
Merceologie |
– |
5 |
ZIMAPD 301 |
2. |
Ecologie și protecţia mediului |
4 |
3 |
ZIMAPD 302 |
3. |
Managementul calității |
5 |
3 |
ZIMAPD 303 |
4. |
Managementul valorificării faunei cinegetice |
4 |
4 |
ZIMAPS 304 |
5. |
Procesarea produselor agroalimentare (2) |
5 |
– |
ZIMAPD 305 |
6. |
Amenajarea agroturistică a teritoriului |
4 |
– |
ZIMAPS 306 |
7. |
Tehnologia şi valorificarea băuturilor |
– |
4 |
ZIMAPS 307 |
8. |
Managementul fermelor agroturistice |
– |
5 |
ZIMAPS 308 |
9. |
Managementul fermelor agroturistice – proiect |
– |
1 |
ZIMAPS 308 |
10. |
Management în alimentaţie publică şi agroturism |
4 |
– |
ZIMAPS 309 |
11. |
Practică de domeniu |
– |
4 |
ZIMAPD 310 |
DISCIPLINE OPŢIONALE |
||||
Pachet I* |
||||
12. |
Etică şi integritate academică |
– |
1 |
ZIMAPD 311 |
Drept |
ZIMAPD 312 |
|||
Pachet II* |
|
|||
13. |
Cinegetică |
4 |
– |
ZIMAPD 313 |
Silvicultură şi produse ale pădurii |
ZIMAPD 314 |
|||
DISCICPLINE FACULTATIVE |
||||
14. |
Educaţie fizică |
1 |
1 |
ZIMAPC 315 |
SEMINAR PEDAGOGIC |
||||
15. |
Instruire asistată de calculator |
2 |
– |
DPPDC 105 |
16. |
Managementul clasei de elevi |
– |
3 |
DPPDC 106 |
17. |
Practică pedagogică în învăţământul preuniversitar obligatoriu (1,2)/ |
3 |
2 |
DPPDC 107-8 |
18. |
Examen de absolvire: Nivelul I |
– |
5 |
DPPDC 109 |
* Se va alege o disciplină.
Anul IV
Nr. |
Denumirea disciplinei |
Nr. credite |
Codul disciplinei |
|
Sem. I |
Sem. II |
|||
DISCIPLINE OBLIGATORII |
||||
1. |
Contabilitate |
– |
4 |
ZIMAPD 401 |
2. |
Ambalaje şi design |
– |
3 |
ZIMAPD 402 |
3. |
Ambalaje şi design – proiect |
– |
1 |
ZIMAPD 402 |
4. |
Analiza economico-financiară |
4 |
– |
ZIMAPD 403 |
5. |
Tehnologii alimentare tradiţionale |
– |
4 |
ZIMAPD 404 |
6. |
Managementul resurselor umane |
4 |
– |
ZIMAPD 405 |
7. |
Controlul calităţii alimentelor |
5 |
4 |
ZIMAPS 406 |
8. |
Tehnici hoteliere și de restaurant |
5 |
3 |
ZIMAPS 407 |
9. |
Principii şi metode de conservare a produselor alimentare |
4 |
2 |
ZIMAPS 408 |
10. |
Gastronomie |
– |
2 |
ZIMAPS 409 |
11. |
Marketing în alimentaţie publică şi agroturism |
4 |
– |
ZIMAPS 410 |
12. |
Practică |
– |
5 |
ZIMAPS 411 |
DISCIPLINE OPŢIONALE |
||||
Pachet I* |
||||
14. |
Turism cultural și ecoturism |
4 |
– |
ZIMAPS 412 |
Finanțare și creditare |
ZIMAPD 413 |
|||
Pachet II* |
||||
15. |
Merchandising |
– |
2 |
ZIMAPS 414 |
Tehnici de negociere |
ZIMAPS 415 |
|||
DISCICPLINE FACULTATIVE |
||||
16. |
Instituţii, mecanisme şi terminologii comunitare |
2 |
1 |
ZIMAPC 416 |
17. |
Susținerea proiectului de diplomă |
– |
10 |
|
* Se va alege o disciplină.