Specializarea Inginerie şi Management în Alimentaţia Publică şi Agroturism
Plan de învăţământ 2024-2025
Studii universitare de licenţă – Specializarea Inginerie şi Management în Alimentaţia Publică şi Agroturism
Anul I
| Nr. | Denumirea disciplinei | Nr. credite | Codul disciplinei | |
| Sem. I | Sem. II | |||
| DISCIPLINE OBLIGATORII | ||||
| 1. | Statistică matematică și economică | 6 | – | ZIMAPF 101 |
| 2. | Fizică | 6 | – | ZIMAPF 102 |
| 3. | Bazele economiei | – | 4 | ZIMAPF 103 |
| 4. | Bazele managementului | – | 4 | ZIMAPF 104 |
| 5. | Bazele marketingului | – | 3 | ZIMAPF 105 |
| 6. | Informatică aplicată și digitalizare sem I sem II | 5 | 5 | ZIMAPF 106 |
| 7. | Tehnologii generale vegetale | 4 | – | ZIMAPD107 |
| 8. | Tehnologii generale animale | 4 | – | ZIMAPD108 |
| 9. | Biotehnologii sem I sem II | 3 | 4 | ZIMAPC 109 |
| 10. | Educaţie fizică | – | (2) | ZIMAPC 110 |
| 11. | Practică de domeniu | – | 4 | ZIMAPD 111 |
| DISCIPLINE OPŢIONALE | ||||
| Pachet I* | ||||
| 12. | Politici agricole comunitare | – | 4 | ZIMAPD 112 |
| Dezvoltare rurală | ZIMAPD 113 | |||
| Pachet II** | ||||
| 13. | Limbi străine | 2 | 2 | ZIMPAC 114 |
| DISCICPLINE FACULTATIVE | ||||
| 14. | Bazele antreprenoriatului | 3 | – | ZIMPAS 115 |
| SEMINAR PEDAGOGIC | ||||
| 15. | Psihologia educaţiei | 5 | – | DPPDC.101 |
| 16. | Pedagogie I (Fundamentele pedagogiei+Teoria şi metodologia curriculumului) | – | 5 | DPPDC.102 |
* Se va alege o disciplină.
** La alegere: engleză sem I sem II, franceză sem I sem II, germană, spaniolă, italiană.
Anul II
| Nr. | Denumirea disciplinei | Nr. credite | Codul disciplinei | |
| Sem. I | Sem. II | |||
| DISCIPLINE OBLIGATORII | ||||
| 1. | Chimia alimentelor | 5 | – | ZIMAPF 201 |
| 2. | Aplicaţii digitale în HoReCa | 5 | – | ZIMAPF 202 |
| 3. | Biochimie | – | 4 | ZIMAPF 203 |
| 4. | Economie agroalimentară | – | 4 | ZIMAPD 204 |
| 5. | Procesarea produselor agroalimentare (1) | – | 4 | ZIMAPD 205 |
| 6. | Procesarea produselor agroalimentare – proiect | – | 1 | ZIMAPD 205 |
| 7. | Geografia turismului şi resurse turistice | 7 | – | ZIMAPS 206 |
| 8. | Nutriţie umană | – | 4 | ZIMAPS 207 |
| 9. | Microbiologia alimentelor | 4 | – | ZIMAPS 208 |
| 10. | Igienă alimentară | 4 | – | ZIMAPS 209 |
| 11. | Tehnici culinare și produse de patiserie | – | 4 | ZIMAPS 210 |
| 12. | Construcţii agroturistice | – | 4 | ZIMAPS 211 |
| 13. | Educaţie fizică sem I sem II | (1) | (1) | ZIMAPC 212 |
| 14. | Practică de domeniu | – | 4 | ZIMAPD 213 |
| DISCIPLINE OPŢIONALE | ||||
| Pachet I* | ||||
| 15. | Grafică asistată de calculator | 4 | – | ZIMAPD 214 |
| Managementul strategic | ZIMAPD 215 | |||
| Pachet II** | ||||
| 16. | Limbi străine | 1 | 1 | ZIMAPC 216 |
| DISCICPLINE FACULTATIVE | ||||
| 17. | Administraţie publică | 3 | – | ZIMAPS 217 |
| SEMINAR PEDAGOGIC | ||||
| 18. | Pedagogie II (Teoria şi metodologia instruirii+Teoria şi metodologia evaluării) | 5 | – | DPPDC.103 |
| 19. | Didactica specialităţii | – | 5 | DPPDC.104 |
* Se va alege o disciplină.
** La alegere: engleză sem I sem II, franceză sem I sem II, germană, spaniolă, italiană.
Anul III
| Nr. | Denumirea disciplinei | Nr. credite | Codul disciplinei | |
| Sem. I | Sem. II | |||
| DISCIPLINE OBLIGATORII | ||||
| 1. | Merceologie | – | 5 | ZIMAPD 301 |
| 2. | Ecologie și protecţia mediului sem I sem II | 4 | 3 | ZIMAPD 302 |
| 3. | Managementul calității | 5 | 3 | ZIMAPD 303 |
| 4. | Managementul valorificării faunei cinegetice sem I sem II | 4 | 4 | ZIMAPS 304 |
| 5. | Procesarea produselor agroalimentare (2) | 5 | – | ZIMAPD 305 |
| 6. | Amenajarea agroturistică a teritoriului | 4 | – | ZIMAPS 306 |
| 7. | Tehnologia şi valorificarea băuturilor | – | 4 | ZIMAPS 307 |
| 8. | Managementul fermelor agroturistice | – | 5 | ZIMAPS 308 |
| 9. | Managementul fermelor agroturistice – proiect | – | 1 | ZIMAPS 308 |
| 10. | Management în alimentaţie publică şi agroturism | 4 | – | ZIMAPS 309 |
| 11. | Practică de domeniu | – | 4 | ZIMAPD 310 |
| DISCIPLINE OPŢIONALE | ||||
| Pachet I* | ||||
| 12. | Etică şi integritate academică | – | 1 | ZIMAPD 311 |
| Drept | ZIMAPD 312 | |||
| Pachet II* | ||||
| 13. | Cinegetică | 4 | – | ZIMAPD 313 |
| Silvicultură şi produse ale pădurii | ZIMAPD 314 | |||
| DISCICPLINE FACULTATIVE | ||||
| 14. | Educaţie fizică | 1 | 1 | ZIMAPC 315 |
| SEMINAR PEDAGOGIC | ||||
| 15. | Instruire asistată de calculator | 2 | – | DPPDC 105 |
| 16. | Managementul clasei de elevi | – | 3 | DPPDC 106 |
| 17. | Practică pedagogică în învăţământul preuniversitar obligatoriu (1,2)/ | 3 | 2 | DPPDC 107-8 |
| 18. | Examen de absolvire: Nivelul I | – | 5 | DPPDC 109 |
* Se va alege o disciplină.
Anul IV
| Nr. | Denumirea disciplinei | Nr. credite | Codul disciplinei | |
| Sem. I | Sem. II | |||
| DISCIPLINE OBLIGATORII | ||||
| 1. | Contabilitate | – | 4 | ZIMAPD 401 |
| 2. | Ambalaje şi design | – | 3 | ZIMAPD 402 |
| 3. | Ambalaje şi design – proiect | – | 1 | ZIMAPD 402 |
| 4. | Analiza economico-financiară | 4 | – | ZIMAPD 403 |
| 5. | Tehnologii alimentare tradiţionale | – | 4 | ZIMAPD 404 |
| 6. | Managementul resurselor umane | 4 | – | ZIMAPD 405 |
| 7. | Controlul calităţii alimentelor sem I sem II | 5 | 4 | ZIMAPS 406 |
| 8. | Tehnici hoteliere și de restaurant sem I sem II | 5 | 3 | ZIMAPS 407 |
| 9. | Principii şi metode de conservare a produselor alimentare sem I sem II | 4 | 2 | ZIMAPS 408 |
| 10. | Gastronomie | – | 2 | ZIMAPS 409 |
| 11. | Marketing în alimentaţie publică şi agroturism | 4 | – | ZIMAPS 410 |
| 12. | Practică | – | 5 | ZIMAPS 411 |
| DISCIPLINE OPŢIONALE | ||||
| Pachet I* | ||||
| 14. | Turism cultural și ecoturism | 4 | – | ZIMAPS 412 |
| Finanțare și creditare | ZIMAPD 413 | |||
| Pachet II* | ||||
| 15. | Merchandising | – | 2 | ZIMAPS 414 |
| Tehnici de negociere | ZIMAPS 415 | |||
| DISCICPLINE FACULTATIVE | ||||
| 16. | Instituţii, mecanisme şi terminologii comunitare | 2 | 1 | ZIMAPC 416 |
| 17. | Susținerea proiectului de diplomă | – | 10 | |
* Se va alege o disciplină.
Documente program studii
- Activități studențești extracuriculare
- Analiza cerintelor educationale identificate pe piata muncii
- Analiza interna asupra programului de studii
- Asigurarea locurilor de practică
- Biblioteca – Materiale didactice IMAPA
- Biblioteca – Reviste de specialitate
- Centralizatorul datelor privind cercetarea stiinţifică în ultimii 5 ani
- Cercuri ştiinţifice studenţeşti
- Contract de studii universitare de licenţă-2025-2026
- Conţinutul lucrărilor practice şi modul de evaluare al acestora
- Conventie practică (individuală, colectivă şi vizită documentare)
- Corelaţia dintre nr. ore de predare, de activităţi aplicative şi de studiu individual
- Dinamica raportului dintre numărul de studenti si cel al cadrelor didactice
- Durata medie de absolvire
- Evoluția numărului de publicaţii
- Evolutia numărului de studenti în ultimii cinci ani
- Fise discipline specializare IMAPA
- Fondul funciar USV Iasi
- Internship – voluntariat
- Misiunea, obiectivele și competențele IMAPA
- Mobilităţi studenţi şi cadre didactice
- Număr de calculatoare şi adrese de e-mail
- Număr de studenţi pe formaţiuni de studii
- Ocupații preconizate în cadrul programului de studii IMAPA
- Personal didactic
- Personal didactic auxiliar şi nedidactic
- Personal didactic – listă publicații
- Plan cercetare IMAPA
- Plan de învăţământ IMAPA 25-26
- Planificarea practicii
- Ponderea disciplinelor obligatorii şi opţionale
- Prestigiul profesional al cadrelor didactice
- Program anual de activitate – formular
- Program consultaţii pentru studenţi
- Raport ARACIS privind menţinerea acreditării IMAPA – 25.02.2021
- RNCIS – Validare – actualizare – program
- Rezultatul sondajului de opinie adresat studenţilor
- Rezultatele învăţării
- Rezultate examene și promovabilitate
- Rezultate la examenele finale
- Simpozion Studentesc – participanti IMAPA
- Situaţia posturilor scoase la concurs / examen de promovare în carieră în ultimii 5 ani
- Spatii de învățământ
- Teme pentru proiecte de diplomă