Specializarea Inginerie şi Management în Alimentaţia Publică şi Agroturism
Studii universitare de licenţă – Specializarea Inginerie şi Management în Alimentaţia Publică şi Agroturism
Anul I
Nr. crt. | Denumirea disciplinei | Nr. credite | |
Sem. I | Sem. II | ||
DISCIPLINE OBLIGATORII | |||
1 | Statistică matematică și economică | 6 | – |
2 | Fizică | 6 | – |
3 | Bazele economiei | – | 4 |
4 | Bazele managementului | – | 4 |
5 | Bazele marketingului | – | 3 |
6 | Informatică aplicată | 5 | 5 |
7 | Tehnologii generale vegetale | 4 | – |
8 | Tehnologii generale animale | 4 | – |
9 | Biotehnologii | 3 | 4 |
10 | Educaţie fizică | – | 3 |
11 | Practică de domeniu | – | 4 |
DISCIPLINE OPŢIONALE | |||
Pachet I | |||
12 | Politici agricole comunitare Dezvoltare rurală |
– | 4 |
Pachet II | |||
13 | Limbă străină (se va alege o disciplină: engleză, franceză, germană, spaniolă) | 2 | 2 |
DISCIPLINE FACULTATIVE | |||
14 | Comportamentul şi protecţia consumatorului | 3 | – |
SEMINAR PEDAGOGIC | |||
15 | Psihologia educaţiei | 5 | – |
16 | Pedagogie I (Fundamentele pedagogiei +Teoria şi metodologia curriculumului) | – | 5 |
Anul II
Nr. crt. | Denumirea disciplinei | Nr. credite | |
Sem. I | Sem. II | ||
DISCIPLINE OBLIGATORII | |||
1 | Chimia alimentelor | 5 | – |
2 | Statistică economică | 5 | – |
3 | Biochimie | – | 4 |
4 | Economie agroalimentară | – | 4 |
5 | Procesarea produselor agricole | – | 5 |
6 | Geografia turismului şi resurse turistice | 7 | – |
7 | Nutriţie umană | – | 4 |
8 | Microbiologia alimentelor | 4 | – |
9 | Igienă alimentară | 4 | – |
10 | Tehnici culinare şi produse de patiserie | – | 4 |
11 | Construcţii agroturistice | – | 4 |
12 | Educaţie fizică | (1) | (2) |
13 | Practică de domeniu | – | 4 |
DISCIPLINE OPŢIONALE | |||
Pachet I | |||
14 | Managementul producţiei Managementul strategic |
4 | – |
Pachet II | |||
15 | Limbă străină (se va alege o disciplină: engleză, franceză, germană, spaniolă) | 1 | 1 |
DISCIPLINE FACULTATIVE | |||
16 | Administraţie publică | 3 | – |
SEMINAR PEDAGOGIC | |||
17 | Pedagogie II (Teoria şi metodologia instruirii +Teoria şi metodologia evaluării) | 5 | – |
18 | Didactica specialităţii | – | 5 |
Anul III
Nr. crt. | Denumirea disciplinei | Nr. credite | |
Sem. I | Sem. II | ||
DISCIPLINE OBLIGATORII | |||
1 | Ecologie și protecţia mediului | 4 | 3 |
2 | Managementul calității | 4 | 3 |
3 | Managementul valorificării faunei cinegetice | 5 | 4 |
4 | Marketing în alimentaţie publică şi agroturism | 4 | – |
5 | Procesarea produselor agricole | 5 | – |
6 | Amenajarea agroturistică a teritoriului | – | 4 |
7 | Tehnologia şi valorificarea băuturilor | – | 4 |
8 | Managementul fermelor agroturistice | 4 | 4 |
9 | Management în alimentaţie publică şi agroturism | – | 3 |
10 | Practică de domeniu | – | 4 |
DISCIPLINE OPŢIONALE | |||
Pachet I | |||
11 | Etică şi integritate academică Drept |
– | 1 |
Pachet II | |||
12 | Cinegetică Silvicultură şi produse ale pădurii |
4 | – |
DISCIPLINE FACULTATIVE | |||
13 | Educaţie fizică | 1 | 1 |
SEMINAR PEDAGOGIC | |||
14 | Instruire asistată de calculator | 2 | – |
15 | Managementul clasei de elevi | – | 3 |
16 | Practică pedagogică în înv. preuniversitar obligatoriu (1,2) | 3 | 2 |
17 | Examen de absolvire: Nivelul I | – | 5 |
Anul IV
Nr. crt. | Denumirea disciplinei | Nr. credite | |
Sem. I | Sem. II | ||
DISCIPLINE OBLIGATORII | |||
1 | Contabilitate în alimentaţie publică şi agroturism | – | 3 |
2 | Ambalaje şi design | – | 3 |
3 | Analiza economică şi financiară în alimentaţie publică şi agroturism | – | 3 |
4 | Analiza economică şi financiară în alimentaţie publică şi agroturism – proiect | – | 1 |
5 | Controlul calităţii alimentelor | 6 | 5 |
6 | Tehnologii alimentare tradiţionale | – | 4 |
7 | Managementul resurselor umane în alimentaţie publică şi agroturism | 4 | – |
8 | Tehnici hoteliere și de restaurant | 5 | – |
9 | Principii şi metode de conservare a produselor alimentare | 5 | 3 |
10 | Principii şi metode de conservare a produselor alimentare – proiect | – | 1 |
11 | Merchandising în alimentaţie publică şi agroturism | 5 | – |
12 | Merceologie agroalimentară | 5 | – |
13 | Practică* | – | 5 |
DISCIPLINE OPŢIONALE | |||
Pachet I | |||
14 | Gastronomie Turism cultural |
– | 2 |
DISCIPLINE FACULTATIVE | |||
15 | Instituţii, mecanisme şi terminologii comunitare | 2 | 1 |