Specializarea Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare
Plan de învăţământ 2025 – 2026
Studii universitare de licenţă – Specializarea Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare
Anul I
| Nr. | Denumirea disciplinei | Nr. credite | Codul disciplinei | |
| Sem. I | Sem. II | |||
| DISCIPLINE OBLIGATORII | ||||
| 1. | Matematică și statistică | 5 | – | ZCEPAF 101 |
| 2. | Fizică | 5 | – | ZCEPAF 102 |
| 3. | Chimie anorganică şi analitică sem I sem II | 5 | 5 | ZCEPAF 103 |
| 4. | Chimie organică | 5 | – | ZCEPAF 104 |
| 5. | Chimie fizică şi coloidală | – | 5 | ZCEPAF 105 |
| 6. | Informatică aplicată și digitalizare | 5 | – | ZCEPAF 106 |
| 7. | Biochimie | – | 5 | ZCEPAF 107 |
| 8. | Biologia producțiilor | – | 5 | ZCEPAF 108 |
| 9. | Ecologie şi protecţia mediului | – | 5 | ZCEPAF 109 |
| 10. | Comportamentul consumatorului | 3 | – | ZCEPAF 110 |
| 11. | Educaţie fizică sem I sem II | (2) | (2) | ZCEPAC 111 |
| DISCIPLINE OPŢIONALE | ||||
| Pachet I* | ||||
| 12. | Limba străină | 2 | 2 | ZCEPAC 112 |
| Pachet II** | ||||
| 13. | Politici şi strategii globale de securitate alimentară | – | 3 | ZCEPAF 113 |
| Sisteme de gestiunea datelor | ZCEPAF 114 | |||
| DISCICPLINE FACULTATIVE | ||||
| 14. | Comunicare şi relaţii publice | – | 3 | ZCEPAC 115 |
| 15. | Administraţie publică | 3 | – | ZCEPAC 116 |
| SEMINAR PEDAGOGIC | ||||
| 16. | Psihologia educaţiei | 5 | – | D.P.P.D.C. 101 |
| 17. | Pedagogie I (Fundamentele pedagogiei+Teoria şi metodologia curriculumului) | – | 5 | D.P.P.D.C. 102 |
* Se va alege o disciplină: engleză, franceză sem I sem II, germană, spaniolă, italiană.
** Se va alege o disciplină.
Anul II
| Nr. | Denumirea disciplinei | Nr. credite | Codul disciplinei | |
| Sem. I | Sem. II | |||
| DISCIPLINE OBLIGATORII | ||||
| 1. | Analiză senzorială sem I sem II | 5 | 3 | ZCEPAF 201 |
| 2. | Microbiologie generală | 5 | – | ZCEPAF 202 |
| 3. | Chimia alimentelor | 5 | – | ZCEPAF 203 |
| 4. | Principiile nutriției umane | – | 4 | ZCEPAF 204 |
| 5. | Ambalarea, etichetarea și designul în industria alimentară*** | – | 4 | ZCEPAF 205 |
| 6. | Merceologia produselor alimentare | 5 | – | ZCEPAS 206 |
| 7. | Tehnologii generale în industria alimentară*** sem I sem II | 5 | 4 | ZCEPAF 207 |
| 8. | Operații unitare în industria alimentară | – | 4 | ZCEPAF 208 |
| 9. | Microbiologie specială | – | 3 | ZCEPAS 209 |
| 10. | Practică tehnologică în domeniu | – | 4 | ZCEPAF 210 |
| 11. | Educaţie fizică sem I sem II | (2) | (2) | ZCEPAC 211 |
| DISCIPLINE OPŢIONALE | ||||
| Pachet I* | ||||
| 12. | Limba străină | 2 | 2 | ZCEPAC 212 |
| Pachet II** | ||||
| 13. | Legislație în industria alimentară | – | 2 | ZCEPAF 213 |
| Inocuitatea produselor alimentare | ZCEPAF 214 | |||
| Pachet III** | ||||
| 14. | Elemente de inginerie electrică | 3 | – | ZCEPAF 215 |
| Elemente de inginerie mecanică | ZCEPAF 216 | |||
| DISCIPLINE FACULTATIVE | ||||
| 15. | Economie generală | – | 3 | ZCEPAC 217 |
| 16. | Tehnica experimentală | 3 | – | ZCEPAC 218 |
| SEMINAR PEDAGOGIC | ||||
| 17. | Pedagogie II (Teoria şi metodologia instruirii+Teoria şi metodologia evaluării) | 5 | – | D.P.P.D.C. 103 |
| 18. | Didactica specialităţii | – | 5 | D.P.P.D.C. 104 |
* Se va alege o disciplină: engleză, franceză sem I sem II, germană, spaniolă, italiană.
** Se va alege o disciplină.
*** Se acordă 2 credite pentru examen și 2 credite pentru proiect
Anul III
* Se acordă 3 credite pentru examen și 2 credite pentru proiect
**Se acordă 2 credite pentru examen și 2 credite pentru proiect
***Se va alege o disciplină
Anul IV
| Nr. | Denumirea disciplinei | Nr. credite | Codul disciplinei | |
| Sem. I | Sem. II | |||
| DISCIPLINE OBLIGATORII | ||||
| 1. | Elemente de management al calității | – | 3 | ZCEPAS 401 |
| 2. | Principii şi metode de conservare a produselor alimentare | 5 | – | ZCEPAF 402 |
| 3. | Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală 3 (extractive) | 4 | – | ZCEPAS 403 |
| 4. | Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală 4 (morărit și panificație) | 5 | – | ZCEPAS 404 |
| 5. | Controlul calităţii produselor de origine vegetală (1-băuturi / 2-legume și fructe) | 2 | 3 | ZCEPAS 405 |
| 6. | Controlul calităţii produselor de origine vegetală (3-extractive / 4-morarit si panificatie) | 2 | 3 | ZCEPAS 406 |
| 7. | Autentificarea şi certificarea alimentelor | – | 4 | ZCEPAS 407 |
| 8. | Controlul calităţii produselor de origine animală (1-carne / 2-lapte) | 5 | 4 | ZCEPAS 408 |
| 9. | Controlul calităţii produselor de origine animală (3-avicole și apicole / 4- piscicole) | 5 | 4 | ZCEPAS 409 |
| 10. | Practică de specialitate | – | 4 | ZCEPAS 410 |
| 11. | Elaborarea proiectului de diploma | – | 3 | ZCEPAS 411 |
| DISCIPLINE OPŢIONALE | ||||
| Pachet I* | ||||
| 12. | Metode enzimatice şi imunologice de analiză | 2 | – | ZCEPAS 412 |
| Biotehnologii speciale | ZCEPAS 413 | |||
| Pachet II* | ||||
| 13. | Metode cromatografice şi electroforetice de analiza alimentelor | – | 2 | ZCEPAS 414 |
| Metode spectroscopice de analiză a alimentelor | ZCEPAS 415 | |||
| DISCICPLINE FACULTATIVE | ||||
| 14. | Instituţii, mecanisme şi terminologii comunitare sem I sem II | 2 | 2 | ZCEPAC 416 |
Documente program studii
- Autorizare de funcționare provizorie specializare CEPA
- Misiune, obiective și competente specializare CEPA
- Fișe discipline specializare CEPA
- Analiza cerințelor educaționale identificate pe piața muncii
- Analiza internă asupra programului de studii CEPA
- Model supliment diploma specializare CEPA
- Ocupații preconizate-program studii CEPA
- Decizie numire comisie întocmire REI-CEPA
- Evoluția numărului de studenți-ultimii cinci ani
- Asigurare locuri de practică
- Convenții de practică specializare CEPA
- Număr de calculatoare și adrese e-mail
- Bibliotecă-materiale didactice program CEPA
- Bibliotecă-reviste de specialitate
- Personal didactic-listă publicații
- Rezultat sondaj opinie studenți
- Evoluția numărului de publicații
- Personal didactic-atestate pregătire psihopedagogică
- RNCIS-validare-actualizare Program
- Ponderea disciplinelor opționale
- Planificarea practicii-anul curent
- Corelația dintre ore de curs+activități aplicative și ore de studiu individual
- Grupe studenți CEPA
- Plan învățământ specializare CEPA (2024-2025)
- Plan învățământ specializare CEPA (2025-2026)
- Dinamica raportului dintre numărul de studenți și cel de cadre didactice
- Tematica lucrărilor de finalizare a studiilor
- Mobilitati ERASMUS (student+cadre didactice)
- Program de consultații pentru studenți
- Internship-Voluntariat
- Conținutul lucrărilor practice și modul de evaluare al acestora
- Rezultate examene și promovabilitate sudenți CEPA (2021-2024)
- Spații de învățământ program CEPA
- Rezultate examen finalizare studii
- Admitere-Situație operativă înscrieri
- Plan cercetare program CEPA
- Simpozion studențesc-participanți CEPA
- Centralizare cercetare CEPA (ultimii 5 ani)