Specializarea Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare
Studii universitare de licenţă – Specializarea Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare
Anul I
Nr. crt. | Denumirea disciplinei | Nr. credite | |
Sem. I | Sem. II | ||
DISCIPLINE OBLIGATORII | |||
1 | Matematică și statistică | 4 | – |
2 | Fizică | 6 | – |
3 | Chimie anorganică şi analitică | 4 | 5 |
4 | Chimie organică | 6 | – |
5 | Chimie fizică şi coloidală | – | 5 |
6 | Informatică aplicată | 4 | 6 |
7 | Biochimie | – | 3 |
8 | Biologia producţiilor | – | 3 |
9 | Ecologie şi protecţia mediului | – | 3 |
10 | Grafică asistată pe calculator | 4 | – |
11 | Educaţie fizică | (1) | (1) |
DISCIPLINE OPŢIONALE | |||
Pachet I | |||
12 | Limbă străină (se va alege o disciplină: engleză, franceză, germană, spaniolă | 2 | 3 |
Pachet II | |||
13 | Politici şi strategii globale de securitate alimentară Comportamentul consumatorului |
– | 2 |
DISCIPLINE FACULTATIVE | |||
14 | Comunicare şi relaţii publice | – | 3 |
15 | Administraţie publică | 3 | – |
SEMINAR PEDAGOGIC | |||
16 | Psihologia educaţiei | 5 | – |
17 | Pedagogie I (Fundamentele pedagogiei + Teoria şi metodologia curriculumului) | – | 5 |
Anul II
Nr. crt. | Denumirea disciplinei | Nr. credite | |
Sem. I | Sem. II | ||
DISCIPLINE OBLIGATORII | |||
1 | Analiză senzorială | 5 | 4 |
2 | Microbiologie generală | 5 | – |
3 | Chimia alimentelor | 5 | – |
4 | Principiile nutriţiei umane | – | 4 |
5 | Ambalarea, etichetarea şi designul în industria alimentară | – | 4 |
6 | Merceologia produselor alimentare | 4 | 4 |
7 | Tehnologii generale în industria alimentară | 3 | 2 |
8 | Tehnologii generale în industria alimentară – Proiect | – | 2 |
9 | Utilaje în industria alimentară | 5 | – |
10 | Microbiologie specială | – | 3 |
11 | Educaţie fizică | (1) | (1) |
12 | Practică tehnologică în domeniu | – | 4 |
DISCIPLINE OPŢIONALE | |||
Pachet I | |||
13 | Limbă străină (se va alege o disciplină: engleză, franceză, germană, spaniolă | 1 | 1 |
Pachet II | |||
14 | Legislaţie în industria alimentară Inocuitatea produselor alimentare |
– | 2 |
Pachet III | |||
15 | Elemente de inginerie electrică Elemente de inginerie mecanică |
2 | – |
DISCIPLINE FACULTATIVE | |||
16 | Economie generală | – | 3 |
17 | Tehnică experimentală | 3 | – |
SEMINAR PEDAGOGIC | |||
18 | Pedagogie II (Teoria şi metodologia instruirii + Teoria şi metodologia evaluării) | 5 | – |
19 | Didactica specialităţii | – | 5 |
Anul III
Anul IV
Nr. crt. | Denumirea disciplinei | Nr. credite | |
Sem. I | Sem. II | ||
DISCIPLINE OBLIGATORII | |||
1 | Managementul calităţii şi siguranţei alimentelor | 4 | 3 |
2 | Managementul calităţii şi siguranţei alimentelor – proiect | – | 1 |
3 | Marketingul produselor alimentare | 4 | 3 |
4 | Legislație şi inspecţia produselor agro-alimentare | 4 | 3 |
5 | Principii şi metode de conservare a produselor alimentare | 5 | 3 |
6 | Principii şi metode de conservare a produselor alimentare – proiect | – | 1 |
7 | Organisme modificate genetic | – | 4 |
8 | Toxicologie alimentară şi sănătate publica | – | 4 |
9 | Autentificarea şi certificarea produselor alimentare | 5 | – |
10 | Finanţare, creditare şi drept comercial în industria alimentară | 5 | – |
11 | Practică | – | 6 |
DISCIPLINE OPŢIONALE | |||
12 | Biotehnologii generale Biotehnologii aplicate în industria alimentară |
3 | 2 |
DISCIPLINE FACULTATIVE | |||
13 | Instituţii, mecanisme şi terminologii comunitare | 2 | 2 |