Specializarea Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare

Plan de învăţământ 2024-2025

Studii universitare de licenţă – Specializarea Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare

Anul I

Nr. Denumirea disciplinei Nr. credite Codul disciplinei
Sem. I Sem. II
DISCIPLINE OBLIGATORII
1. Matematică și statistică 4 ZCEPAF 101
2. Fizică 6 ZCEPAF 102
3. Chimie anorganică şi analitică sem I sem II 4 5 ZCEPAF 103
4. Chimie organică 6 ZCEPAF 104
5. Chimie fizică şi coloidală 5 ZCEPAF 105
6. Informatică aplicată și digitalizare sem I semII 4 6 ZCEPAF 106
7. Biochimie 3 ZCEPAD 107
8. Biologia producțiilor 3 ZCEPAD 108
9. Ecologie şi protecţia mediului 3 ZCEPAD 109
10. Grafică asistată pe calculator 4 ZCEPAF 110
11. Educaţie fizică sem I sem II (1) (1) ZCEPAC 111
DISCIPLINE OPŢIONALE
Pachet I*
12. Limbi străine 2 3 ZCEPAC 112
Pachet II**
13. Politici şi strategii globale de securitate alimentară 2 ZCEPAD 113
Comportamentul consumatorului ZCEPAD 114
DISCICPLINE FACULTATIVE
14. Comunicare şi relaţii publice 3 ZCEPAC 115
15. Administraţie publică 3 ZCEPAC 116
SEMINAR PEDAGOGIC
16. Psihologia educaţiei 5 D.P.P.D.C. 101
17. Pedagogie I (Fundamentele pedagogiei+Teoria şi metodologia curriculumului) 5 D.P.P.D.C. 102

* La alegere: engleză sem I sem II, franceză sem I sem II, germană, spaniolă, italiană.
** Se va alege o disciplină.

Anul II

Nr. Denumirea disciplinei Nr. credite Codul disciplinei
Sem. I Sem. II
DISCIPLINE OBLIGATORII
1. Analiză senzorială sem III sem IV 5 4 ZCEPAD 201
2. Microbiologie generală 5 ZCEPAD 202
3. Chimia alimentelor 5 ZCEPAD 203
4. Principiile nutriției umane 4 ZCEPAD 204
5. Ambalarea, etichetarea și designul în industria alimentară 4 ZCEPAD 205
6. Merceologia produselor alimentare 6 ZCEPAS 206
7. Tehnologii generale în industria alimentară sem III sem IV 5 2 ZCEPAD 207
8. Tehnologii generale în industria alimentară – Proiect 2 ZCEPAD 207
9. Utilaje în industria alimentară 3 ZCEPAD 208
10. Microbiologie specială 3 ZCEPAS 209
11. Practică tehnologică în domeniu 4 ZCEPAD 210
12. Educaţie fizică sem III sem IV (1) (1) ZCEPAC 211
DISCIPLINE OPŢIONALE
Pachet I*
13. Limbi străine 2 2 ZCEPAC 212
Pachet II**
14. Legislație în industria alimentară 2 ZCEPAD 213
Inocuitatea produselor alimentare ZCEPAD 214
Pachet III**
15. Elemente de inginerie electrică 2 ZCEPAD 215
Elemente de inginerie mecanică ZCEPAD 216
DISCIPLINE FACULTATIVE
16. Economie generală 3 ZCEPAC 217
17. Tehnică experimentală 3 ZCEPAC 218
SEMINAR PEDAGOGIC
18. Pedagogie II (Teoria şi metodologia instruirii+Teoria şi metodologia evaluării) 5 D.P.P.D.C. 103
19. Didactica specialităţii 5 D.P.P.D.C. 104

* La alegere: engleză sem III sem IV, franceză sem III sem IV, germană, spaniolă, italiană.
** Se va alege o disciplină.

Anul III

Nr.

No.

Denumirea disciplinei Nr. credite Codul disciplinei
Sem. I Sem. II
DISCIPLINE OBLIGATORII
1. Tehnologii generale vegetale 4 ZCEPAD 301
2. Tehnologii generale animale 4 ZCEPAD 302
3. Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală 1 (băuturi) 4 ZCEPAS 303
4. Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală 2 (legume și fructe) 3 ZCEPAS 304
5. Tehnologia produselor alimentare de origine animală 1 (carne și preparate) 4 ZCEPAS 305
6. Tehnologia produselor alimentare de origine animală 1 (carne și preparate) -proiect 2 ZCEPAS 305
7. Tehnologia produselor alimentare de origine animală 2 (lapte și prod. lactate) 4 ZCEPAS 306
8. Tehnologia produselor alimentare de origine animală 2 (lapte și prod. lactate)-proiect 2 ZCEPAS 306
9. Tehnologia produselor alimentare de origine animală 3 (avicole și apicole) 4 ZCEPAS 307
10. Tehnologia produselor alimentare de origine animală 4 (pește și prod. acvatice) 4 ZCEPAS 308
11. Marketing 4 ZCEPAD 309
12. Managementul proiectelor 3 ZCEPAS 310
13. Managementul proiectelor -proiect 2 ZCEPAD 310
14. Aditivi şi ingrediente în industria alimentară 5 ZCEPAD 311
15. Operații unitare în industria alimentară 4 ZCEPAS 312
16. Practică tehnologică de specialitate 4 ZCEPAS 313
DISCIPLINE OPŢIONALE
Pachet I*
17. Organisme modificate genetic 2 ZCEPAD 314
Contabilitatea şi gestiunea unităţilor alimentare ZCEPAD 315
Pachet II*
18. Drept 1 ZCEPAC 316
Etică şi integritate academică ZCEPAC 317
DISCICPLINE FACULTATIVE
19. Norme şi tehnica securităţii muncii în industria alimentară 3 ZCEPAC 318
SEMINAR PEDAGOGIC
20. Instruireasistatădecalculator 2 D.P.P.D.C 105
21. Managementulclaseideelevi 3 D.P.P.D.C 106
22. Practică pedagogică în învăţământul preuniversitar obligatoriu (1,2) 3 2 D.P.P.D.C 107
23. Examen de absolvire: Nivelul I 5 D.P.P.D.C 108

* Se va alege o disciplină.

Anul IV

Nr.

Denumirea disciplinei

Subject

Nr. credite Codul disciplinei
Sem. I Sem. II
DISCIPLINE OBLIGATORII
1. Elemente de management al calității 3 ZCEPAS 401
2. Principii şi metode de conservare a produselor alimentare sem I sem II 5 2 ZCEPAD 402
3. Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală 3 (extractive) 4 ZCEPAS 403
4. Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală 4 (morărit și panificație) 4 ZCEPAS 404
5. Controlul calităţii produselor de origine vegetală (1-băuturi / 2-legume și fructe) 2 2 ZCEPAS 405
6. Controlul calităţii produselor de origine vegetală (3-extractive / 4-morarit si panificatie) 2 2 ZCEPAS 406
7. Autentificarea şi certificarea alimentelor 3 ZCEPAS 407
8. Controlul calităţii produselor de origine animală (1-carne / 2-lapte) 5 3 ZCEPAS 408
9. Controlul calităţii produselor de origine animală (3-avicole și apicole / 4- piscicole) 5 3 ZCEPAS 409
10. Practică de specialitate 4 ZCEPAS 410
11. Practică pentru proiectul de diplomă 2 ZCEPAS 411
12. Elaborarea proiectului de diploma 4 ZCEPAS 412
DISCIPLINE OPŢIONALE
Pachet I*
13. Metode enzimatice şi imunologice de analiză 3 ZCEPAS 413
Biotehnologii speciale ZCEPAS 414
Pachet II*
14. Metode cromatografice şi electroforetice de analiza alimentelor 2 ZCEPAS 415
Metode spectroscopice de analiză a alimentelor ZCEPAS 416
DISCICPLINE FACULTATIVE
15. Instituţii, mecanisme şi terminologii comunitare 2 2 ZCEPAC 417

* Se va alege o disciplină.

Documente program studii