Specializarea Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare
Plan de învăţământ 2024-2025
Studii universitare de licenţă – Specializarea Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare
Anul I
Nr. | Denumirea disciplinei | Nr. credite | Codul disciplinei | |
Sem. I | Sem. II | |||
DISCIPLINE OBLIGATORII | ||||
1. | Matematică și statistică | 4 | – | ZCEPAF 101 |
2. | Fizică | 6 | – | ZCEPAF 102 |
3. | Chimie anorganică şi analitică sem I sem II | 4 | 5 | ZCEPAF 103 |
4. | Chimie organică | 6 | – | ZCEPAF 104 |
5. | Chimie fizică şi coloidală | – | 5 | ZCEPAF 105 |
6. | Informatică aplicată și digitalizare sem I semII | 4 | 6 | ZCEPAF 106 |
7. | Biochimie | – | 3 | ZCEPAD 107 |
8. | Biologia producțiilor | – | 3 | ZCEPAD 108 |
9. | Ecologie şi protecţia mediului | – | 3 | ZCEPAD 109 |
10. | Grafică asistată pe calculator | 4 | – | ZCEPAF 110 |
11. | Educaţie fizică sem I sem II | (1) | (1) | ZCEPAC 111 |
DISCIPLINE OPŢIONALE | ||||
Pachet I* | ||||
12. | Limbi străine | 2 | 3 | ZCEPAC 112 |
Pachet II** | ||||
13. | Politici şi strategii globale de securitate alimentară | – | 2 | ZCEPAD 113 |
Comportamentul consumatorului | ZCEPAD 114 | |||
DISCICPLINE FACULTATIVE | ||||
14. | Comunicare şi relaţii publice | – | 3 | ZCEPAC 115 |
15. | Administraţie publică | 3 | – | ZCEPAC 116 |
SEMINAR PEDAGOGIC | ||||
16. | Psihologia educaţiei | 5 | – | D.P.P.D.C. 101 |
17. | Pedagogie I (Fundamentele pedagogiei+Teoria şi metodologia curriculumului) | – | 5 | D.P.P.D.C. 102 |
* La alegere: engleză sem I sem II, franceză sem I sem II, germană, spaniolă, italiană.
** Se va alege o disciplină.
Anul II
Nr. | Denumirea disciplinei | Nr. credite | Codul disciplinei | |
Sem. I | Sem. II | |||
DISCIPLINE OBLIGATORII | ||||
1. | Analiză senzorială sem III sem IV | 5 | 4 | ZCEPAD 201 |
2. | Microbiologie generală | 5 | – | ZCEPAD 202 |
3. | Chimia alimentelor | 5 | – | ZCEPAD 203 |
4. | Principiile nutriției umane | – | 4 | ZCEPAD 204 |
5. | Ambalarea, etichetarea și designul în industria alimentară | – | 4 | ZCEPAD 205 |
6. | Merceologia produselor alimentare | 6 | – | ZCEPAS 206 |
7. | Tehnologii generale în industria alimentară sem III sem IV | 5 | 2 | ZCEPAD 207 |
8. | Tehnologii generale în industria alimentară – Proiect | – | 2 | ZCEPAD 207 |
9. | Utilaje în industria alimentară | – | 3 | ZCEPAD 208 |
10. | Microbiologie specială | – | 3 | ZCEPAS 209 |
11. | Practică tehnologică în domeniu | – | 4 | ZCEPAD 210 |
12. | Educaţie fizică sem III sem IV | (1) | (1) | ZCEPAC 211 |
DISCIPLINE OPŢIONALE | ||||
Pachet I* | ||||
13. | Limbi străine | 2 | 2 | ZCEPAC 212 |
Pachet II** | ||||
14. | Legislație în industria alimentară | – | 2 | ZCEPAD 213 |
Inocuitatea produselor alimentare | ZCEPAD 214 | |||
Pachet III** | ||||
15. | Elemente de inginerie electrică | 2 | – | ZCEPAD 215 |
Elemente de inginerie mecanică | ZCEPAD 216 | |||
DISCIPLINE FACULTATIVE | ||||
16. | Economie generală | – | 3 | ZCEPAC 217 |
17. | Tehnică experimentală | 3 | – | ZCEPAC 218 |
SEMINAR PEDAGOGIC | ||||
18. | Pedagogie II (Teoria şi metodologia instruirii+Teoria şi metodologia evaluării) | 5 | – | D.P.P.D.C. 103 |
19. | Didactica specialităţii | – | 5 | D.P.P.D.C. 104 |
* La alegere: engleză sem III sem IV, franceză sem III sem IV, germană, spaniolă, italiană.
** Se va alege o disciplină.
Anul III
Nr. No. |
Denumirea disciplinei | Nr. credite | Codul disciplinei | |
Sem. I | Sem. II | |||
DISCIPLINE OBLIGATORII | ||||
1. | Tehnologii generale vegetale | 4 | – | ZCEPAD 301 |
2. | Tehnologii generale animale | 4 | – | ZCEPAD 302 |
3. | Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală 1 (băuturi) | 4 | – | ZCEPAS 303 |
4. | Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală 2 (legume și fructe) | – | 3 | ZCEPAS 304 |
5. | Tehnologia produselor alimentare de origine animală 1 (carne și preparate) | 4 | – | ZCEPAS 305 |
6. | Tehnologia produselor alimentare de origine animală 1 (carne și preparate) -proiect | 2 | – | ZCEPAS 305 |
7. | Tehnologia produselor alimentare de origine animală 2 (lapte și prod. lactate) | – | 4 | ZCEPAS 306 |
8. | Tehnologia produselor alimentare de origine animală 2 (lapte și prod. lactate)-proiect | – | 2 | ZCEPAS 306 |
9. | Tehnologia produselor alimentare de origine animală 3 (avicole și apicole) | – | 4 | ZCEPAS 307 |
10. | Tehnologia produselor alimentare de origine animală 4 (pește și prod. acvatice) | – | 4 | ZCEPAS 308 |
11. | Marketing | – | 4 | ZCEPAD 309 |
12. | Managementul proiectelor | 3 | – | ZCEPAS 310 |
13. | Managementul proiectelor -proiect | 2 | – | ZCEPAD 310 |
14. | Aditivi şi ingrediente în industria alimentară | 5 | – | ZCEPAD 311 |
15. | Operații unitare în industria alimentară | – | 4 | ZCEPAS 312 |
16. | Practică tehnologică de specialitate | – | 4 | ZCEPAS 313 |
DISCIPLINE OPŢIONALE | ||||
Pachet I* | ||||
17. | Organisme modificate genetic | 2 | – | ZCEPAD 314 |
Contabilitatea şi gestiunea unităţilor alimentare | ZCEPAD 315 | |||
Pachet II* | ||||
18. | Drept | – | 1 | ZCEPAC 316 |
Etică şi integritate academică | ZCEPAC 317 | |||
DISCICPLINE FACULTATIVE | ||||
19. | Norme şi tehnica securităţii muncii în industria alimentară | 3 | – | ZCEPAC 318 |
SEMINAR PEDAGOGIC | ||||
20. | Instruireasistatădecalculator | 2 | – | D.P.P.D.C 105 |
21. | Managementulclaseideelevi | – | 3 | D.P.P.D.C 106 |
22. | Practică pedagogică în învăţământul preuniversitar obligatoriu (1,2) | 3 | 2 | D.P.P.D.C 107 |
23. | Examen de absolvire: Nivelul I | – | 5 | D.P.P.D.C 108 |
* Se va alege o disciplină.
Anul IV
Nr. |
Denumirea disciplinei Subject |
Nr. credite | Codul disciplinei | |
Sem. I | Sem. II | |||
DISCIPLINE OBLIGATORII | ||||
1. | Elemente de management al calității | – | 3 | ZCEPAS 401 |
2. | Principii şi metode de conservare a produselor alimentare sem I sem II | 5 | 2 | ZCEPAD 402 |
3. | Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală 3 (extractive) | 4 | – | ZCEPAS 403 |
4. | Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală 4 (morărit și panificație) | 4 | – | ZCEPAS 404 |
5. | Controlul calităţii produselor de origine vegetală (1-băuturi / 2-legume și fructe) | 2 | 2 | ZCEPAS 405 |
6. | Controlul calităţii produselor de origine vegetală (3-extractive / 4-morarit si panificatie) | 2 | 2 | ZCEPAS 406 |
7. | Autentificarea şi certificarea alimentelor | – | 3 | ZCEPAS 407 |
8. | Controlul calităţii produselor de origine animală (1-carne / 2-lapte) | 5 | 3 | ZCEPAS 408 |
9. | Controlul calităţii produselor de origine animală (3-avicole și apicole / 4- piscicole) | 5 | 3 | ZCEPAS 409 |
10. | Practică de specialitate | – | 4 | ZCEPAS 410 |
11. | Practică pentru proiectul de diplomă | – | 2 | ZCEPAS 411 |
12. | Elaborarea proiectului de diploma | – | 4 | ZCEPAS 412 |
DISCIPLINE OPŢIONALE | ||||
Pachet I* | ||||
13. | Metode enzimatice şi imunologice de analiză | 3 | – | ZCEPAS 413 |
Biotehnologii speciale | ZCEPAS 414 | |||
Pachet II* | ||||
14. | Metode cromatografice şi electroforetice de analiza alimentelor | – | 2 | ZCEPAS 415 |
Metode spectroscopice de analiză a alimentelor | ZCEPAS 416 | |||
DISCICPLINE FACULTATIVE | ||||
15. | Instituţii, mecanisme şi terminologii comunitare | 2 | 2 | ZCEPAC 417 |
* Se va alege o disciplină.
Documente program studii
- Autorizare de funcționare provizorie specializare CEPA
- Misiune, obiective și competente specializare CEPA
- Fișe discipline specializare CEPA
- Analiza cerințelor educaționale identificate pe piața muncii
- Analiza internă asupra programului de studii CEPA
- Model supliment diploma specializare CEPA
- Ocupații preconizate-program studii CEPA
- Decizie numire comisie întocmire REI-CEPA
- Evoluția numărului de studenți-ultimii cinci ani
- Asigurare locuri de practică
- Convenții de practică specializare CEPA
- Număr de calculatoare și adrese e-mail
- Bibliotecă-materiale didactice program CEPA
- Bibliotecă-reviste de specialitate
- Personal didactic-listă publicații
- Rezultat sondaj opinie studenți
- Evoluția numărului de publicații
- Personal didactic-atestate pregătire psihopedagogică
- RNCIS-validare-actualizare Program
- Ponderea disciplinelor opționale
- Planificarea practicii-anul curent
- Corelația dintre ore de curs+activități aplicative și ore de studiu individual
- Grupe studenți CEPA
- Plan învățământ specializare CEPA (2024-2025)
- Plan învățământ specializare CEPA (2025-2026)
- Dinamica raportului dintre numărul de studenți și cel de cadre didactice
- Tematica lucrărilor de finalizare a studiilor
- Mobilitati ERASMUS (student+cadre didactice)
- Program de consultații pentru studenți
- Internship-Voluntariat
- Conținutul lucrărilor practice și modul de evaluare al acestora
- Rezultate examene și promovabilitate sudenți CEPA (2021-2024)
- Spații de învățământ program CEPA
- Rezultate examen finalizare studii
- Admitere-Situație operativă înscrieri
- Plan cercetare program CEPA
- Simpozion studențesc-participanți CEPA
- Centralizare cercetare CEPA (ultimii 5 ani)