Specializarea Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare

Studii universitare de licenţă – Specializarea Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare

Anul I

Nr.

Denumirea disciplinei

Nr. credite

Codul disciplinei

Sem. I

Sem. II

DISCIPLINE OBLIGATORII

1.

Matematică și statistică

4

ZCEPAF 101

2.

Fizică

6

ZCEPAF 102

3.

Chimie anorganică şi analitică

4

5

ZCEPAF 103

4.

Chimie organică

6

ZCEPAF 104

5.

Chimie fizică şi coloidală

5

ZCEPAF 105

6.

Informatică aplicată și digitalizare

4

6

ZCEPAF 106

7.

Biochimie

3

ZCEPAD 107

8.

Biologia producțiilor

3

ZCEPAD 108

9.

Ecologie şi protecţia mediului

3

ZCEPAD 109

10.

Grafică asistată pe calculator

4

ZCEPAF 110

11.

Educaţie fizică

(1)

(1)

ZCEPAC 111

DISCIPLINE OPŢIONALE

Pachet I*

12.

Limbi străine

2

3

ZCEPAC 112

Pachet II**

13.

Politici şi strategii globale de securitate alimentară

2

ZCEPAD 113

Comportamentul consumatorului

ZCEPAD 114

DISCICPLINE FACULTATIVE

14.

Comunicare şi relaţii publice

3

ZCEPAC 115

15.

Administraţie publică

3

ZCEPAC 116

SEMINAR PEDAGOGIC

16.

Psihologia educaţiei

5

D.P.P.D.C. 101

17.

Pedagogie I (Fundamentele pedagogiei+Teoria şi metodologia curriculumului)

5

D.P.P.D.C. 102

* La alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană.
** Se va alege o disciplină.

Anul II

Nr.

Denumirea disciplinei

Nr. credite

Codul disciplinei

Sem. I

Sem. II

DISCIPLINE OBLIGATORII

1.

Analiză senzorială

5

4

ZCEPAD 201

2.

Microbiologie generală

5

ZCEPAD 202

3.

Chimia alimentelor

5

ZCEPAD 203

4.

Principiile nutriției umane

4

ZCEPAD 204

5.

Ambalarea, etichetarea și designul în industria alimentară

4

ZCEPAD 205

6.

Merceologia produselor alimentare

6

ZCEPAS 206

7.

Tehnologii generale în industria alimentară

5

2

ZCEPAD 207

8.

Tehnologii generale în industria alimentară – Proiect

2

ZCEPAD 207

9.

Utilaje în industria alimentară

3

ZCEPAD 208

10.

Microbiologie specială

3

ZCEPAS 209

11.

Practică tehnologică în domeniu

4

ZCEPAD 210

12.

Educaţie fizică

(1)

(1)

ZCEPAC 211

DISCIPLINE OPŢIONALE

Pachet I*

13.

Limbi străine

2

2

ZCEPAC 212

Pachet II**

14.

Legislație în industria alimentară

2

ZCEPAD 213

Inocuitatea produselor alimentare

ZCEPAD 214

Pachet III**

15.

Elemente de inginerie electrică

2

ZCEPAD 215

Elemente de inginerie mecanică

ZCEPAD 216

DISCIPLINE FACULTATIVE

16.

Economie generală

3

ZCEPAC 217

17.

Tehnică experimentală

3

ZCEPAC 218

SEMINAR PEDAGOGIC

18.

Pedagogie II (Teoria şi metodologia instruirii+Teoria şi metodologia evaluării)

5

D.P.P.D.C. 103

19.

Didactica specialităţii

5

D.P.P.D.C. 104

* La alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană.
** Se va alege o disciplină.

Anul III

Nr.

No.

Denumirea disciplinei

Nr. credite

Codul disciplinei

Sem. I

Sem. II

DISCIPLINE OBLIGATORII

1.

Tehnologii generale vegetale

4

ZCEPAD 301

2.

Tehnologii generale animale

4

ZCEPAD 302

3.

Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală 1 (băuturi)

4

ZCEPAS 303

4.

Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală 2 (legume și fructe)

3

ZCEPAS 304

5.

Tehnologia produselor alimentare de origine animală 1 (carne și preparate)

4

ZCEPAS 305

6.

Tehnologia produselor alimentare de origine animală 1 (carne și preparate) -proiect

2

ZCEPAS 305

7.

Tehnologia produselor alimentare de origine animală 2 (lapte și prod. lactate)

4

ZCEPAS 306

8.

Tehnologia produselor alimentare de origine animală 2 (lapte și prod. lactate)-proiect

2

ZCEPAS 306

9.

Tehnologia produselor alimentare de origine animală 3 (avicole și apicole)

4

ZCEPAS 307

10.

Tehnologia produselor alimentare de origine animală 4 (pește și prod. acvatice)

4

ZCEPAS 308

11.

Marketing

4

ZCEPAD 309

12.

Managementul proiectelor

3

ZCEPAS 310

13.

Managementul proiectelor -proiect

2

ZCEPAD 310

14.

Aditivi şi ingrediente în industria alimentară

5

ZCEPAD 311

15.

Operații unitare în industria alimentară

4

ZCEPAS 312

16.

Practică tehnologică de specialitate

4

ZCEPAS 313

DISCIPLINE OPŢIONALE

Pachet I*

17.

Organisme modificate genetic

2

ZCEPAD 314

Contabilitatea şi gestiunea unităţilor alimentare

ZCEPAD 315

Pachet II*

18.

Drept

1

ZCEPAC 316

Etică şi integritate academică

ZCEPAC 317

DISCICPLINE FACULTATIVE

19.

Norme şi tehnica securităţii muncii în industria alimentară

3

ZCEPAC 318

SEMINAR PEDAGOGIC

20.

Instruireasistatădecalculator

2

D.P.P.D.C 105

21.

Managementulclaseideelevi

3

D.P.P.D.C 106

22.

Practică pedagogică în învăţământul preuniversitar obligatoriu (1,2)

3

2

D.P.P.D.C 107

23.

Examendeabsolvire:NivelulI

5

D.P.P.D.C 108

* Se va alege o disciplină.

Anul IV

Nr.

Denumirea disciplinei

Subject

Nr. credite

Codul disciplinei

Sem. I

Sem. II

DISCIPLINE OBLIGATORII

1.

Elemente de management al calității

3

ZCEPAS 401

2.

Principii şi metode de conservare a produselor alimentare

5

2

ZCEPAD 402

3.

Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală 3 (extractive)

4

ZCEPAS 403

4.

Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală 4 (morărit și panificație)

4

ZCEPAS 404

5.

Controlul calităţii produselor de origine vegetală (1-băuturi/2-legume și fructe)

2

2

ZCEPAS 405

6.

Controlul calităţii produselor de origine vegetală (3-extractive/4-morarit si panificatie)

2

2

ZCEPAS 406

7.

Autentificarea şi certificarea alimentelor

3

ZCEPAS 407

8.

Controlul calităţii produselor de origine animală (1-carne/2-lapte)

5

3

ZCEPAS 408

9.

Controlul calităţii produselor de origine animală (3-avicole și apicole/4- piscicole)

5

3

ZCEPAS 409

10.

Practică de specialitate

4

ZCEPAS 410

11.

Practică pentru proiectul de diplomă

2

ZCEPAS 411

12.

Elaborarea proiectului de diploma

4

ZCEPAS 412

DISCIPLINE OPŢIONALE

Pachet I*

13.

Metode enzimatice şi imunologice de analiză

3

ZCEPAS 413

Biotehnologii speciale

ZCEPAS 414

Pachet II*

14.

Metode cromatografice şi electroforetice de analiza alimentelor

2

ZCEPAS 415

Metode spectroscopice de analiză a alimentelor

ZCEPAS 416

DISCICPLINE FACULTATIVE

15.

Instituţii, mecanisme şi terminologii comunitare

2

2

ZCEPAC 417

* Se va alege o disciplină.