Specializarea Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare
Studii universitare de licenţă – Specializarea Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare
Anul I
Nr. |
Denumirea disciplinei |
Nr. credite |
Codul disciplinei |
|
Sem. I |
Sem. II |
|||
DISCIPLINE OBLIGATORII |
||||
1. |
Matematică și statistică |
4 |
– |
ZCEPAF 101 |
2. |
Fizică |
6 |
– |
ZCEPAF 102 |
3. |
Chimie anorganică şi analitică |
4 |
5 |
ZCEPAF 103 |
4. |
Chimie organică |
6 |
– |
ZCEPAF 104 |
5. |
Chimie fizică şi coloidală |
– |
5 |
ZCEPAF 105 |
6. |
Informatică aplicată și digitalizare |
4 |
6 |
ZCEPAF 106 |
7. |
Biochimie |
– |
3 |
ZCEPAD 107 |
8. |
Biologia producțiilor |
– |
3 |
ZCEPAD 108 |
9. |
Ecologie şi protecţia mediului |
– |
3 |
ZCEPAD 109 |
10. |
Grafică asistată pe calculator |
4 |
– |
ZCEPAF 110 |
11. |
Educaţie fizică |
(1) |
(1) |
ZCEPAC 111 |
DISCIPLINE OPŢIONALE |
||||
Pachet I* |
||||
12. |
Limbi străine |
2 |
3 |
ZCEPAC 112 |
Pachet II** |
||||
13. |
Politici şi strategii globale de securitate alimentară |
– |
2 |
ZCEPAD 113 |
Comportamentul consumatorului |
ZCEPAD 114 |
|||
DISCICPLINE FACULTATIVE |
||||
14. |
Comunicare şi relaţii publice |
– |
3 |
ZCEPAC 115 |
15. |
Administraţie publică |
3 |
– |
ZCEPAC 116 |
SEMINAR PEDAGOGIC |
||||
16. |
Psihologia educaţiei |
5 |
– |
D.P.P.D.C. 101 |
17. |
Pedagogie I (Fundamentele pedagogiei+Teoria şi metodologia curriculumului) |
– |
5 |
D.P.P.D.C. 102 |
* La alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană.
** Se va alege o disciplină.
Anul II
Nr. |
Denumirea disciplinei |
Nr. credite |
Codul disciplinei |
|
Sem. I |
Sem. II |
|||
DISCIPLINE OBLIGATORII |
||||
1. |
Analiză senzorială |
5 |
4 |
ZCEPAD 201 |
2. |
Microbiologie generală |
5 |
– |
ZCEPAD 202 |
3. |
Chimia alimentelor |
5 |
– |
ZCEPAD 203 |
4. |
Principiile nutriției umane |
– |
4 |
ZCEPAD 204 |
5. |
Ambalarea, etichetarea și designul în industria alimentară |
– |
4 |
ZCEPAD 205 |
6. |
Merceologia produselor alimentare |
6 |
– |
ZCEPAS 206 |
7. |
Tehnologii generale în industria alimentară |
5 |
2 |
ZCEPAD 207 |
8. |
Tehnologii generale în industria alimentară – Proiect |
– |
2 |
ZCEPAD 207 |
9. |
Utilaje în industria alimentară |
– |
3 |
ZCEPAD 208 |
10. |
Microbiologie specială |
– |
3 |
ZCEPAS 209 |
11. |
Practică tehnologică în domeniu |
– |
4 |
ZCEPAD 210 |
12. |
Educaţie fizică |
(1) |
(1) |
ZCEPAC 211 |
DISCIPLINE OPŢIONALE |
||||
Pachet I* |
||||
13. |
Limbi străine |
2 |
2 |
ZCEPAC 212 |
Pachet II** |
||||
14. |
Legislație în industria alimentară |
– |
2 |
ZCEPAD 213 |
Inocuitatea produselor alimentare |
ZCEPAD 214 |
|||
Pachet III** |
||||
15. |
Elemente de inginerie electrică |
2 |
– |
ZCEPAD 215 |
Elemente de inginerie mecanică |
ZCEPAD 216 |
|||
DISCIPLINE FACULTATIVE |
||||
16. |
Economie generală |
– |
3 |
ZCEPAC 217 |
17. |
Tehnică experimentală |
3 |
– |
ZCEPAC 218 |
SEMINAR PEDAGOGIC |
||||
18. |
Pedagogie II (Teoria şi metodologia instruirii+Teoria şi metodologia evaluării) |
5 |
– |
D.P.P.D.C. 103 |
19. |
Didactica specialităţii |
– |
5 |
D.P.P.D.C. 104 |
* La alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană.
** Se va alege o disciplină.
Anul III
Nr. No. |
Denumirea disciplinei |
Nr. credite |
Codul disciplinei |
|
Sem. I |
Sem. II |
|||
DISCIPLINE OBLIGATORII |
||||
1. |
Tehnologii generale vegetale |
4 |
– |
ZCEPAD 301 |
2. |
Tehnologii generale animale |
4 |
– |
ZCEPAD 302 |
3. |
Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală 1 (băuturi) |
4 |
– |
ZCEPAS 303 |
4. |
Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală 2 (legume și fructe) |
– |
3 |
ZCEPAS 304 |
5. |
Tehnologia produselor alimentare de origine animală 1 (carne și preparate) |
4 |
– |
ZCEPAS 305 |
6. |
Tehnologia produselor alimentare de origine animală 1 (carne și preparate) -proiect |
2 |
– |
ZCEPAS 305 |
7. |
Tehnologia produselor alimentare de origine animală 2 (lapte și prod. lactate) |
– |
4 |
ZCEPAS 306 |
8. |
Tehnologia produselor alimentare de origine animală 2 (lapte și prod. lactate)-proiect |
– |
2 |
ZCEPAS 306 |
9. |
Tehnologia produselor alimentare de origine animală 3 (avicole și apicole) |
– |
4 |
ZCEPAS 307 |
10. |
Tehnologia produselor alimentare de origine animală 4 (pește și prod. acvatice) |
– |
4 |
ZCEPAS 308 |
11. |
Marketing |
– |
4 |
ZCEPAD 309 |
12. |
Managementul proiectelor |
3 |
– |
ZCEPAS 310 |
13. |
Managementul proiectelor -proiect |
2 |
– |
ZCEPAD 310 |
14. |
Aditivi şi ingrediente în industria alimentară |
5 |
– |
ZCEPAD 311 |
15. |
Operații unitare în industria alimentară |
– |
4 |
ZCEPAS 312 |
16. |
Practică tehnologică de specialitate |
– |
4 |
ZCEPAS 313 |
DISCIPLINE OPŢIONALE |
||||
Pachet I* |
||||
17. |
Organisme modificate genetic |
2 |
– |
ZCEPAD 314 |
Contabilitatea şi gestiunea unităţilor alimentare |
ZCEPAD 315 |
|||
Pachet II* |
||||
18. |
Drept |
– |
1 |
ZCEPAC 316 |
Etică şi integritate academică |
ZCEPAC 317 |
|||
DISCICPLINE FACULTATIVE |
||||
19. |
Norme şi tehnica securităţii muncii în industria alimentară |
3 |
– |
ZCEPAC 318 |
SEMINAR PEDAGOGIC |
||||
20. |
Instruireasistatădecalculator |
2 |
– |
D.P.P.D.C 105 |
21. |
Managementulclaseideelevi |
– |
3 |
D.P.P.D.C 106 |
22. |
Practică pedagogică în învăţământul preuniversitar obligatoriu (1,2) |
3 |
2 |
D.P.P.D.C 107 |
23. |
Examendeabsolvire:NivelulI |
– |
5 |
D.P.P.D.C 108 |
* Se va alege o disciplină.
Anul IV
Nr. |
Denumirea disciplinei Subject |
Nr. credite |
Codul disciplinei |
|
Sem. I |
Sem. II |
|||
DISCIPLINE OBLIGATORII |
||||
1. |
Elemente de management al calității |
– |
3 |
ZCEPAS 401 |
2. |
Principii şi metode de conservare a produselor alimentare |
5 |
2 |
ZCEPAD 402 |
3. |
Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală 3 (extractive) |
4 |
– |
ZCEPAS 403 |
4. |
Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală 4 (morărit și panificație) |
4 |
– |
ZCEPAS 404 |
5. |
Controlul calităţii produselor de origine vegetală (1-băuturi/2-legume și fructe) |
2 |
2 |
ZCEPAS 405 |
6. |
Controlul calităţii produselor de origine vegetală (3-extractive/4-morarit si panificatie) |
2 |
2 |
ZCEPAS 406 |
7. |
Autentificarea şi certificarea alimentelor |
– |
3 |
ZCEPAS 407 |
8. |
Controlul calităţii produselor de origine animală (1-carne/2-lapte) |
5 |
3 |
ZCEPAS 408 |
9. |
Controlul calităţii produselor de origine animală (3-avicole și apicole/4- piscicole) |
5 |
3 |
ZCEPAS 409 |
10. |
Practică de specialitate |
– |
4 |
ZCEPAS 410 |
11. |
Practică pentru proiectul de diplomă |
– |
2 |
ZCEPAS 411 |
12. |
Elaborarea proiectului de diploma |
– |
4 |
ZCEPAS 412 |
DISCIPLINE OPŢIONALE |
||||
Pachet I* |
||||
13. |
Metode enzimatice şi imunologice de analiză |
3 |
– |
ZCEPAS 413 |
Biotehnologii speciale |
ZCEPAS 414 |
|||
Pachet II* |
||||
14. |
Metode cromatografice şi electroforetice de analiza alimentelor |
– |
2 |
ZCEPAS 415 |
Metode spectroscopice de analiză a alimentelor |
ZCEPAS 416 |
|||
DISCICPLINE FACULTATIVE |
||||
15. |
Instituţii, mecanisme şi terminologii comunitare |
2 |
2 |
ZCEPAC 417 |
* Se va alege o disciplină.