Master
Studii universitare de master
Date generale
Masteratul reprezintă ciclul II al studiilor universitare şi constituie o etapă pregătitoare obligatorie pentru studiile doctorale. Studiile universitare de master asigură aprofundarea în domeniul studiilor de licenţă sau într-un domeniu apropiat şi dezvoltarea capacităţilor de cercetare ştiinţifică.
USV Iaşi este acreditată ca instituţie organizatoare de studii universitare de masterat (IOSUM). IOSUM este evaluată la nivelul facultăţii/departamentului de către Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior, prin proceduri specifice, având la bază un sistem de criterii logistice, profesionale şi ştiinţifice.
Structura anului universitar
Comisii de practică
Specializări
Studiile de masterat se încheie cu o disertaţie în baza căreia, după promovare, absolvenţii primesc diplomă de master. Se organizează cursuri de master pentru următoarele specializări:
Domeniu | Specializare | Durată | Responsabil program |
Agronomie | Managementul şi conservarea solurilor (MCS) | 2 ani | Şef lucr. dr. Radu OPREA |
Producerea de samânţă şi material de plantat (PSMP) | 2 ani | Şef lucr. dr. Lucian CREŢU | |
Tehnologii de agricultură ecologică (TAE) | 2 ani | Şef lucr. dr. Andreea-Mihaela FLOREA |
|
Tehnologii agricole moderne (TAM) | 2 ani | Conf. dr. Vlad-Nicolae ARSENOAIA |
|
Inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală | Administrarea afacerilor agricole (AAA) | 2 ani | Prof. dr. Stejărel BREZULEANU |
Managementul dezvoltării rurale (MDR) | 2 ani | Prof. dr. George UNGUREANU | |
Management în alimentaţie publică şi agroturism (MAPA) | 2 ani | Șef. lucr. dr. Radu Moraru | |
Management şi audit în agricultură (MAA) | 2 ani | Prof. dr. Gabriela IGNAT | |
Ingineria produselor alimentare | Expertiză pe filiera produselor alimentare (EFPA) | 2 ani | Şef lucr. dr. Roxana Nicoleta RAȚU |
Siguranţa alimentară şi protecţia consumatorului (SAPC) | 2 ani | Conf. dr. Carmen-Mariana DIACONU |
|
Sisteme avansate de procesare şi controlul calităţii produselor agroalimentare (SAPCCPA) | 2 ani | Conf. dr. Otilia-Cristina MURARIU |