Specializarea TPPA
Planuri de învățământ
Specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole | Domeniul Ingineria Produselor Alimentare
Anul I
* – Se va alege o disciplină / A discipline will be chosen
** – La alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană/ to choose between: English, French, German, Spanish, Italian
Anul II
| Nr/No | Denumire disciplină / Subject | Cod | Sem I | Sem II |
| Anul II / 2nd Year | ||||
| DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES | ||||
| 1 | Biochimia alimentului Food biochemistry |
A.T.S.201 | 4 | – |
| 2 | Elemente de inginerie electrică Basic of electrical engineering |
A.T.D.202 | – | 5 |
| 3 | Microbiologie generală General microbiology |
A.T.D.203 | 5 | – |
| 4 | Microbiologie specială Food microbiology |
A.T.D.204 | – | 5 |
| 5 | Elemente de inginerie mecanică Basic of mechanical engineering |
A.T.D.205 | 5 | – |
| 6 | Materii prime vegetale Plant-based raw materials |
A.T.S.206 | 5 | 4 |
| 7 | Materii prime animale Animal raw materials |
A.T.S.207 | 5 | 3 |
| 8 | Instalaţii frigorifice şi climatizări Refrigeration and air conditioning systems |
A.T.S.208 | – | 3 |
| 9 | Operaţii unitare în industria alimentară I II Unit operations in food processing I II |
A.T.D.209 | 5 | 5 |
| 10 | Practică în domeniu Practice based research/Field Study Programme |
A.T.D.210 | – | 4 |
| 11 | Educaţie fizică Physical education |
A.T.C.211 | 1 | 1 |
| DISCIPLINE OPŢIONALE (LA ALEGERE) / OPTIONAL COURSES (TO CHOOSE) | ||||
| Pachet I*/ 1st Package | ||||
| 12 | Limba străină* Foreign languages* |
A.T.C.212 | 1 | 1 |
| SEMINAR PEDAGOGIC (OPŢIONAL) / PEDAGOGY MODULE (OPTIONAL) | ||||
| 1 |
Pedagogie II (Teoria și metodologia instruirii; Teoria și metodologia evaluării) Pedagogy II (Training theory and methodology + Assessment theory and methodology) |
A.T.C.213 | 5 | – |
| 2 | Didactica specialităţii Didactics |
A.T.C.214 | – | 5 |
* – Se va alege o disciplină/ A discipline will be chosen
** – La alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană/ to choose between: English, French, German, Spanish, Italian
Anul III
| Nr/No | Denumire disciplină / Subject | Cod | Sem I | Sem II |
| Anul III / 3rd Year | ||||
| DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES | ||||
| 1 | Ambalaje şi design în industria alimentară Food packaging design |
A.T.D.301 | – | 3 |
| 2 | Utilaje în industria alimentară I II Food processing equipment I II |
A.T.D.302 | 5 | 4 |
| 3 | Instalaţii frigorifice şi climatizări Refrigeration and air conditioning systems |
A.T.S.303 | 5 | – |
| 4 | Tehnologii şi control în industria vinului Technology and control in wine industry |
A.T.S.304 | – | 4 |
| 5 | Economia si filiera produselor alimentare Economy and traceability of agri-food products |
A.T.S.305 | – | 3 |
| 6 | Principii şi metode de conservare a produselor alimentare Principles and methods of food preservation |
A.T.D.306 | 4 | – |
| 7 | Tehnologii de morărit şi panificaţie Milling and baking technologies |
A.T.S.307 | 4 | – |
| 8 | Tehnologii în industria uleiului, zahărului şi a produselor zaharoase Oil, sugar and sugary products industrial technology |
A.T.S.308 | – | 4 |
| 9 | Tehnologia prelucrării legumelor şi fructelor Vegetable and fruit processing technology |
A.T.S.309 | 5 | – |
| 10 | Legislaţie şi protecţia consumatorilor Consumer protection law |
A.T.D.310 | – | 3 |
| 11 | Elemente de inginerie electrică Basic of electric engineering |
A.T.D.311 | 4 | – |
| 12 | Inocuitatea produselor alimentare Food innocuity |
A.T.S.312 | – | 2 |
| 13 | Practică Practice based research |
A.T.S.313 | – | 4 |
| DISCIPLINE OPŢIONALE (LA ALEGERE) / OPTIONAL COURSES (TO CHOOSE) | ||||
| Pachet I*/ 1st Package | ||||
| 14 | Psihologia alimentaţiei umane Psychology of human consumption behaviour |
A.T.D.314 | – | 3 |
| Biotehnologii alimentare Food biotechnology |
A.T.D.315 | |||
| Pachet II*/ 2nd Package | ||||
| 15 | Plante condimentare si aromatice Seasoning and aromatic plants |
A.T.D.316 | 3 | – |
| Principiile nutriţiei umane Principles of human nutrition |
A.T.D.317 | |||
| DISCIPLINE FACULTATIVE / ELECTIVE COURSES | ||||
| 16 | Limba străină** Foreign language* |
A.T.C.318 | 1 | – |
| SEMINAR PEDAGOGIC (OPŢIONAL) / PEDAGOGY MODULE (OPTIONAL) | ||||
| 1 | Instruire asistată de calculator Computer assisted training |
A.T.C.319 | 2 | – |
| 2 | Practică pedagogică în învăţământul preuniversitar obligatoriu Practicum in secondary education mandatory |
A.T.C.320 | 3 | 2 |
| 3 | Managementul clasei de elevi Student class management |
A.T.C.321 | – | 3 |
| 4 | Examen de absolvire Nivelul I Graduation exam, level I |
A.T.C.322 | – | 5 |
* – Se va alege o disciplină/ A discipline will be chosen
** – La alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană/ to choose between: English, French, German, Spanish, italian
Anul IV
| Nr/No | Denumire disciplină / Subject | Cod | Sem I | Sem II |
|
Anul IV / 4th Year |
||||
| DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES | ||||
| 1 | Tehnologia laptelui şi a produselor derivate I II Dairy technology I II |
A.T.S.401 | 5 | 4 |
| 2 | Tehnologia cărnii şi a preparatelor din carne I II Technology of meat and meat products I II |
A.T.S.402 | 5 | 4 |
| 3 | Tehnologie şi control în industria berii şi a distilatelor Technology and monitoring in the brewing and distillation industry |
A.T.S.403 | 5 | – |
| 4 | Controlul calităţii alimentelor* I II Food quality control* I II |
A.T.S.404 | 5 | 5 |
| 5 | Management Management |
A.T.S.405 | 5 | – |
| 6 | Marketing Marketing |
A.T.D.406 | – | 4 |
| 7 | Managementul calităţii alimentelor Food quality management |
A.T.D.407 | – | 4 |
| 8 | Politici şi strategii globale de securitate alimentară Policies and global food security strategies |
A.T.D.408 | 2 | – |
| 9 | Practică proiect** Practice based research project |
A.T.S.409 | – | 5 |
| DISCIPLINE OPŢIONALE (LA ALEGERE) / OPTIONAL COURSES (TO CHOOSE) | ||||
| Pachet I***/ 1st Package | ||||
| 10 | Contabilitate Accounting |
A.T.C.410 | – | 4 |
| 11 | Etică și integritate academică Academic ethics and integrity |
A.T.C.411 | ||
| Pachet II***/ 2nd Package | ||||
| 12 | Ecotoxicologia produselor alimentare Ecotoxicology of food products |
A.T.D.412 | 3 | – |
| 13 | Aditivi şi ingrediente în industria alimentară Additives and ingredients in the food industry |
A.T.D.413 | ||
| DISCIPLINE FACULTATIVE / ELECTIVE COURSES | ||||
| 14 | Limba străină Foreign language |
A.T.C.414 | 1 | 1 |
| 15 | Elemente de dimensionare mecanică şi tehnologică Elements of mechanical and technological dimension |
A.T.C.415 | 3 | – |
| 16 | Antreprenoriat Entrepreneurship |
A.T.S.416 | – | 3 |
* – Sem. I- alimente de origine animală /animal-based products; Sem. II- alimente de origine vegetală/ plant-based foods;
Documente program de studii
- Acord de parteneriat – Convenție de practică
privind efectuarea stagiului de practică/vizită de documentare în cadrul programelor de studii
universitare de licenţă şi masterat (practică colectivă) - Acreditare TPPA (Monitorul Oficial, 16 august 2010)
- Acreditare provizorie TPPA (Monitorul Oficial, 11 septembrie 2002)
- Activități studențești extracuriculare
- Admitere – materiale de promovare program TPPA
- Analiza ofertei educaționale în raport cu cerințele educaționale pe piața muncii
- Analiză internă asupra programului de studii TPPA
- Asigurarea locurilor de practică la programul de studii TPPA
- Bibliotecă – Materiale didactice (cărți, cursuri, îndrumătoare lucrări practice) existente pentru programul de studii TPPA
- Bibliotecă – Reviste de specialitate din colecția Bibliotecii USV Iași pentru programul de studii TPPA
- Cărți, lucrări științifice publicate și brevete ale cadrelor didactice de la Facultatea de Agricultură, programul TPPA, din ultimii cinci ani (2020-2024)
- Centralizatorul datelor privind cercetarea ştiinţifică desfășurată în universitate în ultimii 5 ani
- Cercuri științifice studențești relevante pentru programul de studii TPPA
- Comisii pentru susținerea examenului de diplomă 2024
- Conținutul lucrărilor practice și modul de evaluare al acestora
- Corelația dintre numărul de ore de predare, numărul de ore de activități aplicative și numărul de ore de studiu individual
- Decizie numire responsabil pentru întocmirea raportului de evaluare internă
- Dinamica raportului dintre numărul de studenți și cel al cadrelor didactice și de cercetare titulare și asociate, în ultimii 5 ani la domeniul Ingineria produselor alimentare, din care face parte și programul evaluat
- Diplomă TPPA
- Evaluarea cadrelor didactice de către studenți
- Evoluția numărului de publicații și brevete de invenție la programul TPPA în ultimii cinci ani (2020-2024)
- Evoluția numărului de studenți înmatriculați la programul de studii TPPA
- Fișe discipline
- Fișe laboratoare
- Grupe de studenți
- Îndrumători de an 2024-2025
- Lista studenților din programul de licență TPPA care au participat ca voluntari la diverse evenimente organizate de USV Iași
- Manifestări științifice și culturale organizate de Facultatea de Agricultură în perioada 2021 -2024
- Participări la manifestări științifice ale cadrelor didactice de la Facultatea de Agricultură, programul TPPA, în perioada 2021-2024
- Misiunea, obiectivele, oportunitatea și specificitatea programului TPPA
- Mobilități externe (inclusiv Erasmus) și interne de care au beneficiat studenții programului TPPA în perioada 2021-2025
- Număr de calculatoare de birou si adrese de e-mail utilizate de personalul ce deservește programul de studii TPPA
- Număr de studenți pe formațiuni de studii la domeniul Ingineria produselor alimentare
- Ocupații preconizate în cadrul programului de studii TPPA
- Orar TPPA
- Personal didactic – Lista cadrelor didactice cu activități de predare la programul de studii TPPA
- Personal didactic – Prestigiul profesional al cadrelor didactice cu activitate la programul de studii TPPA
- Personal didactic – Pregatire psihopedagogică
- Personal didactic auxiliar – Lista personalului didactic auxiliar care deservește disciplinele din cadrul programului de studii TPPA (2020 – prezent)
- Planul de cercetare ştiinţifică al programului de licență TPPA
- Planificarea examenelor restante
- Planificarea activității de practică in 2024-2025
- Planuri de învățământ TPPA
- Ponderea disciplinelor obligatorii și opționale în planul de învățământ la programul TPPA
- Programul de consultații pentru studenți (afișat la avizierele disciplinelor), la programul de studii TPPA, în anul universitar 2024-2025
- Promovabilitate și rezultate examene
- Rezultatele învățării – domeniul Ingineria produselor alimentare, TPPA
- Rezultatul sondajului de opinie adresate studenților programului TPPA, cu privire la satisfacția față de mediul de învățare
- Rezultate obținute la examenul de diplomă din iunie 2025
- RNCIS – Formularul de validare/actualizare a programului de studii TPPA
- Studenți de la programul de studii TPPA care au participat cu comunicări la simpozioanele studențești organizate în perioada 2021-2025
- Situația operativă a înscrierilor la admitere la Facultatea de Agricultură (sesiunea iulie 2024)
- Situația posturilor scoase la concurs / examen de promovare în carieră, în perioada 2020-2025
- Spații de învățământ TPPA
- Tematica lucrărilor de diplomă la programul de studii TPPA, în perioada 2021-2025