Specializarea TPPA
Planuri de învățământ
Specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole | Domeniul Ingineria Produselor Alimentare
Anul I
* – Se va alege o disciplină / A discipline will be chosen
** – La alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană/ to choose between: English, French, German, Spanish, Italian
Anul II
Nr/No | Denumire disciplină / Subject | Cod | Sem I | Sem II |
Anul II / 2nd Year | ||||
DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES | ||||
1 | Biochimia alimentului Food biochemistry |
A.T.S.201 | 4 | – |
2 | Elemente de inginerie electrică Basic of electrical engineering |
A.T.D.202 | – | 5 |
3 | Microbiologie generală General microbiology |
A.T.D.203 | 5 | – |
4 | Microbiologie specială Food microbiology |
A.T.D.204 | – | 5 |
5 | Elemente de inginerie mecanică Basic of mechanical engineering |
A.T.D.205 | 5 | – |
6 | Materii prime vegetale Plant-based raw materials |
A.T.S.206 | 5 | 4 |
7 | Materii prime animale Animal raw materials |
A.T.S.207 | 5 | 3 |
8 | Instalaţii frigorifice şi climatizări Refrigeration and air conditioning systems |
A.T.S.208 | – | 3 |
9 | Operaţii unitare în industria alimentară I II Unit operations in food processing I II |
A.T.D.209 | 5 | 5 |
10 | Practică în domeniu Practice based research/Field Study Programme |
A.T.D.210 | – | 4 |
11 | Educaţie fizică Physical education |
A.T.C.211 | 1 | 1 |
DISCIPLINE OPŢIONALE (LA ALEGERE) / OPTIONAL COURSES (TO CHOOSE) | ||||
Pachet I*/ 1st Package | ||||
12 | Limba străină* Foreign languages* |
A.T.C.212 | 1 | 1 |
SEMINAR PEDAGOGIC (OPŢIONAL) / PEDAGOGY MODULE (OPTIONAL) | ||||
1 |
Pedagogie II (Teoria și metodologia instruirii; Teoria și metodologia evaluării) Pedagogy II (Training theory and methodology + Assessment theory and methodology) |
A.T.C.213 | 5 | – |
2 | Didactica specialităţii Didactics |
A.T.C.214 | – | 5 |
* – Se va alege o disciplină/ A discipline will be chosen
** – La alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană/ to choose between: English, French, German, Spanish, Italian
Anul III
Nr/No | Denumire disciplină / Subject | Cod | Sem I | Sem II |
Anul III / 3rd Year | ||||
DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES | ||||
1 | Ambalaje şi design în industria alimentară Food packaging design |
A.T.D.301 | – | 3 |
2 | Utilaje în industria alimentară I II Food processing equipment I II |
A.T.D.302 | 5 | 4 |
3 | Instalaţii frigorifice şi climatizări Refrigeration and air conditioning systems |
A.T.S.303 | 5 | – |
4 | Tehnologii şi control în industria vinului Technology and control in wine industry |
A.T.S.304 | – | 4 |
5 | Economia si filiera produselor alimentare Economy and traceability of agri-food products |
A.T.S.305 | – | 3 |
6 | Principii şi metode de conservare a produselor alimentare Principles and methods of food preservation |
A.T.D.306 | 4 | – |
7 | Tehnologii de morărit şi panificaţie Milling and baking technologies |
A.T.S.307 | 4 | – |
8 | Tehnologii în industria uleiului, zahărului şi a produselor zaharoase Oil, sugar and sugary products industrial technology |
A.T.S.308 | – | 4 |
9 | Tehnologia prelucrării legumelor şi fructelor Vegetable and fruit processing technology |
A.T.S.309 | 5 | – |
10 | Legislaţie şi protecţia consumatorilor Consumer protection law |
A.T.D.310 | – | 3 |
11 | Elemente de inginerie electrică Basic of electric engineering |
A.T.D.311 | 4 | – |
12 | Inocuitatea produselor alimentare Food innocuity |
A.T.S.312 | – | 2 |
13 | Practică Practice based research |
A.T.S.313 | – | 4 |
DISCIPLINE OPŢIONALE (LA ALEGERE) / OPTIONAL COURSES (TO CHOOSE) | ||||
Pachet I*/ 1st Package | ||||
14 | Psihologia alimentaţiei umane Psychology of human consumption behaviour |
A.T.D.314 | – | 3 |
Biotehnologii alimentare Food biotechnology |
A.T.D.315 | |||
Pachet II*/ 2nd Package | ||||
15 | Plante condimentare si aromatice Seasoning and aromatic plants |
A.T.D.316 | 3 | – |
Principiile nutriţiei umane Principles of human nutrition |
A.T.D.317 | |||
DISCIPLINE FACULTATIVE / ELECTIVE COURSES | ||||
16 | Limba străină** Foreign language* |
A.T.C.318 | 1 | – |
SEMINAR PEDAGOGIC (OPŢIONAL) / PEDAGOGY MODULE (OPTIONAL) | ||||
1 | Instruire asistată de calculator Computer assisted training |
A.T.C.319 | 2 | – |
2 | Practică pedagogică în învăţământul preuniversitar obligatoriu Practicum in secondary education mandatory |
A.T.C.320 | 3 | 2 |
3 | Managementul clasei de elevi Student class management |
A.T.C.321 | – | 3 |
4 | Examen de absolvire Nivelul I Graduation exam, level I |
A.T.C.322 | – | 5 |
* – Se va alege o disciplină/ A discipline will be chosen
** – La alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană/ to choose between: English, French, German, Spanish, italian
Anul IV
Nr/No | Denumire disciplină / Subject | Cod | Sem I | Sem II |
Anul IV / 4th Year |
||||
DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES | ||||
1 | Tehnologia laptelui şi a produselor derivate I II Dairy technology I II |
A.T.S.401 | 5 | 4 |
2 | Tehnologia cărnii şi a preparatelor din carne I II Technology of meat and meat products I II |
A.T.S.402 | 5 | 4 |
3 | Tehnologie şi control în industria berii şi a distilatelor Technology and monitoring in the brewing and distillation industry |
A.T.S.403 | 5 | – |
4 | Controlul calităţii alimentelor* I II Food quality control* I II |
A.T.S.404 | 5 | 5 |
5 | Management Management |
A.T.S.405 | 5 | – |
6 | Marketing Marketing |
A.T.D.406 | – | 4 |
7 | Managementul calităţii alimentelor Food quality management |
A.T.D.407 | – | 4 |
8 | Politici şi strategii globale de securitate alimentară Policies and global food security strategies |
A.T.D.408 | 2 | – |
9 | Practică proiect** Practice based research project |
A.T.S.409 | – | 5 |
DISCIPLINE OPŢIONALE (LA ALEGERE) / OPTIONAL COURSES (TO CHOOSE) | ||||
Pachet I***/ 1st Package | ||||
10 | Contabilitate Accounting |
A.T.C.410 | – | 4 |
11 | Etică și integritate academică Academic ethics and integrity |
A.T.C.411 | ||
Pachet II***/ 2nd Package | ||||
12 | Ecotoxicologia produselor alimentare Ecotoxicology of food products |
A.T.D.412 | 3 | – |
13 | Aditivi şi ingrediente în industria alimentară Additives and ingredients in the food industry |
A.T.D.413 | ||
DISCIPLINE FACULTATIVE / ELECTIVE COURSES | ||||
14 | Limba străină Foreign language |
A.T.C.414 | 1 | 1 |
15 | Elemente de dimensionare mecanică şi tehnologică Elements of mechanical and technological dimension |
A.T.C.415 | 3 | – |
16 | Antreprenoriat Entrepreneurship |
A.T.S.416 | – | 3 |
* – Sem. I- alimente de origine animală /animal-based products; Sem. II- alimente de origine vegetală/ plant-based foods;