Specializarea PCM
Planuri de învățământ
Specializarea Protecţia Consumatorului şi a Mediului | Domeniul Ingineria Produselor Alimentare
Anul I
Nr/No | Denumire disciplină / Subject | Cod | Sem I | Sem II |
Anul I / 1st Year |
||||
DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES | ||||
1 | Analiză matematică Mathematical analysis |
A.PCM.F.101 | 5 | – |
2 | Chimie anorganică şi analitică Inorganic and analytical chemistry |
A.PCM.F.102 | 5 | – |
3 | Chimie organică Organic chemistry |
A.PCM.F.103 | 4 | – |
4 | Chimie fizică şi coloidală Colloidal and physical chemistry |
A.PCM.F.104 | 4 | – |
5 | Informatică aplicată Applied computer sciences |
A.PCM.F.105 | 5 | – |
6 | Fizică Physics |
A.PCM.F.106 | 5 | – |
7 | Teoria probabilităților și statistică matematică Theory of probability and mathematical statistics |
A.PCM.F.107 | – | 4 |
8 | Geometrie descriptivă Descriptive geometry |
A.PCM.F.108 | – | 4 |
9 | Management Management |
A.PCM.D.109 | – | 4 |
10 | Biochimie Biochemistry |
A.PCM.D.110 | – | 4 |
11 | Elemente de inginerie mecanică Basic of mechanical engineering |
A.PCM.D.111 | – | 4 |
12 | Chimia alimentelor Food chemistry |
A.PCM.D.112 | – | 4 |
13 | Practică de domeniu Practice based research/Field Study Programme |
A.PCM.D.113 | – | 4 |
14 | Educaţie fizică Physical education |
A.PCM.C.114 | 1 | 1 |
DISCIPLINE OPŢIONALE (LA ALEGERE) / OPTIONAL COURSES (TO CHOOSE) | ||||
Pachet I*/ 1st Package | ||||
15 | Limba străină** Foreign language |
A.PCM.C.115 | 2 | 2 |
SEMINAR PEDAGOGIC (OPŢIONAL) / PEDAGOGY MODULE (OPTIONAL) | ||||
1 | Psihologia educaţiei Psychology of education |
A.PCM.C.116 | 5 | – |
2 | Pedagogie I (Fundamentele pedagogiei; Teoria și metodologia curriculumului) Pedagogy I (Principles of pedagogy + Theory and methodology of curriculum) |
A.PCM.C.117 | – | 5 |
* Se va alege o disciplină/ A discipline will be chosen
** La alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană/ to choose between: English, French, German, Spanish, Italian
Anul II
* Se va alege o disciplină/ A discipline will be chosen
** La alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană/ to choose between: English, French, German, Spanish, Italian
Anul III
Nr/No | Denumire disciplină / Subject | Cod | Sem I | Sem II |
Anul III / 3rd Year |
||||
DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES | ||||
1 | Comportamentul consumatorului Consumer behaviour |
A.PCM.D.301 | 4 | – |
2 | Inocuitatea produselor alimentare Food innocuity |
A.PCM.D.302 | 4 | – |
3 | Legislație în industria alimentară Food law regulation |
A.PCM.D.303 | 5 | |
4 | Microbiologie specială Food and environmental microbiology |
A.PCM.S.304 | 5 | |
5 | Tehnologii generale în industria alimentară General technologies in the food industry |
A.PCM.D.305 | 5 | |
6 | Utilaje în industria alimentară I II Food processing equipment I II |
A.PCM.D.306 | 5 | 4 |
7 | Tehnologia produselor alimentare de origine animală Food processing technology of animal-based products |
A.PCM.S.307 | – | 4 |
8 | Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală Food processing technology of vegetable-based products |
A.PCM.S.308 | – | 4 |
9 | Agenți poluanți și impactul lor asupra mediului și consumatorului Polluting agents and their impact on the environment and the consumer |
A.PCM.S.309 | – | 4 |
10 | Metodologia studiilor de impact Impact studies methodology |
A.PCM.S.310 | – | 4 |
11 | Politici şi strategii globale de securitate alimentară Policies and global food security strategies |
A.PCM.D.311 | – | 4 |
12 | Practică de specialitate Practice based research/Field Study Programme |
A.PCM.S.312 | – | 4 |
DISCIPLINE OPŢIONALE (LA ALEGERE) / OPTIONAL COURSES (TO CHOOSE) | ||||
Pachet 1*/ 1st Package | ||||
13 | Fiziologie vegetală Vegetal physiology |
A.PCM.S.313 | 2 | – |
Controlul si expertiza produselor alimentare Food Control and Expertise |
A.PCM.S.314 | |||
Pachet 2*/ 2ndPackage | ||||
14 | Atmosfera și calitatea mediului Quality of the atmosphere and the environment |
A.PCM.S.315 | – | 2 |
Coloizi în industria alimentară Colloids in the food industry |
A.PCM.S.316 | |||
SEMINAR PEDAGOGIC (OPŢIONAL) / PEDAGOGY MODULE (OPTIONAL) | ||||
1 | Instruire asistată de calculator Computer – assisted training |
A.PCM.C.317 | 2 | – |
2 | Practică pedagogică în învățământul preuniversitar obligatoriu (1; 2) Practicum in secondary education mandatory |
A.PCM.C.318 | 3 | 2 |
3 | Managementul clasei de elevi Student class management |
A.PCM.C.319 | – | 3 |
4 | Examen de absolvire: Nivelul 1 Graduation exam: 1st level |
A.PCM.C.320 | – | 5 |
* Se va alege o disciplină/ A discipline will be chosen
Anul IV
Nr/No | Denumire disciplină / Subject | Cod | Sem I | Sem II |
Anul IV / 4th Year |
||||
DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES | ||||
1 | Metode și tehnici de analiză instrumentală Methods and techniques of evaluation and expertise in the food industry |
A.PCM.S.401 | 5 | – |
2 | Auditul mediului Environmental auditing |
A.PCM.S.402 | 5 + 2(p) | – |
3 | Tehnici de investigare a factorilor de mediu Environmental Monitoring |
A.PCM.S.403 | 5 + 2(p) | |
4 | Analiza produselor alimentare Food products analysis |
A.PCM.S.404 | 5 | |
5 | Merceologia produselor alimentare Food merchandising |
A.PCM.S.405 | – | 3 |
6 | Inspecția și legislația mediului Environmental inspections and legislation |
A.PCM.S.406 | – | 3 |
7 | Managementul calității Quality management |
A.PCM.S.407 | – | 3 |
8 | Modelarea și automatizarea proceselor Process simulation and automation |
A.PCM.S.408 | – | 3 |
9 | Siguranță și securitate alimentară în protecția consumatorului Food safety and security in consumer protection |
A.PCM.S.409 | 3 | |
10 | Biotehnologii de reciclare a produselor reziduale Biotechnologies for recycling waste products |
A.PCM.S.410 | – | 3 |
11 | Tehnici de depoluare a mediului Environmental depollution techniques |
A.PCM.S.411 | – | 2 |
12 | Practică de specialitate Practice based research/Field Study Programme |
A.PCM.S.412 | – | 4 |
13 | Practică pentru Proiectul de diploma Practicum – thesis writing |
A.PCM.S.413 | – | 2 |
14 | Elaborarea proiectului de diploma Preparation and elaboration of diploma project |
A.PCM.S.414 | – | 4 |
DISCIPLINE OPŢIONALE (LA ALEGERE) / OPTIONAL COURSES (TO CHOOSE) | ||||
Pachet 1*/ 1st Package | ||||
15 | Factori de protecție in industria alimentară Protection factors in the food industry |
A.PCM.S.415 | 3 | – |
Autentificarea alimentelor şi decelarea falsificărilor Food frauds and counterfeit products |
A.PCM.S.416 | |||
Pachet 2*/ 2ndPackage | ||||
16 | Produse tradiționale și ecologice Traditional and ecological products |
A.PCM.S.417 | 3 | – |
Protecția și conservarea biodiversității mediului Protection and conservation of environmental biodiversity |
A.PCM.S.418 | |||
DISCIPLINE FACULTATIVE / ELECTIVE COURSES | ||||
16 | Antreprenoriat Entrepreneurship |
– | 3 |
* Se va alege o disciplină/ A discipline will be chosen