Specializarea PCM

Planuri de învățământ

Specializarea Protecţia Consumatorului şi a Mediului |  Domeniul Ingineria Produselor Alimentare

Anul I

Nr/No Denumire disciplină / Subject Cod Sem I Sem II

Anul I / 1st Year

DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES
1 Analiză matematică
Mathematical analysis
A.PCM.F.101 5
2 Chimie anorganică şi analitică
Inorganic and analytical chemistry
A.PCM.F.102 5
3 Chimie organică
Organic chemistry
A.PCM.F.103 4
4 Chimie fizică şi coloidală
Colloidal and physical chemistry
A.PCM.F.104 4
5 Informatică aplicată
Applied computer sciences
A.PCM.F.105 5
6 Fizică
Physics
A.PCM.F.106 5
7 Teoria probabilităților și statistică matematică
Theory of probability and mathematical statistics
A.PCM.F.107 4
8 Geometrie descriptivă
Descriptive geometry
A.PCM.F.108 4
9 Management
Management
A.PCM.D.109 4
10 Biochimie
Biochemistry
A.PCM.D.110 4
11 Elemente de inginerie mecanică
Basic of mechanical engineering
A.PCM.D.111 4
12 Chimia alimentelor
Food chemistry
A.PCM.D.112 4
13 Practică de domeniu
Practice based research/Field Study Programme
A.PCM.D.113 4
14 Educaţie fizică
Physical education
A.PCM.C.114 1 1
DISCIPLINE OPŢIONALE (LA ALEGERE) / OPTIONAL COURSES (TO CHOOSE)
Pachet I*/ 1st Package
15 Limba străină**
Foreign language
A.PCM.C.115 2 2
SEMINAR PEDAGOGIC (OPŢIONAL) / PEDAGOGY MODULE (OPTIONAL)
1 Psihologia educaţiei
Psychology of education
A.PCM.C.116 5
2 Pedagogie I (Fundamentele pedagogiei; Teoria și metodologia curriculumului)
Pedagogy I (Principles of pedagogy + Theory and methodology of curriculum)
A.PCM.C.117 5

* Se va alege o disciplină/ A discipline will be chosen
** La alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană/ to choose between: English, French, German, Spanish, Italian

Anul II

Nr/No Denumire disciplină / Subject Cod Sem I Sem II

Anul II / 2nd Year

DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES
1 Grafică asistată de calculator
Computer graphics
A.PCM.F.201 5
2 Principiile nutriţiei umane
Principles of human nutrition
A.PCM.D.202 4
3 Ecologie şi protecţia mediului
Ecology and environment protection
A.PCM.D.203 5  
4 Analiză senzorială
Sensory analysis
A.PCM.D.204 5  
5 Principii si metode de conservare a produselor alimentare
Principles and means of preserving food products
A.PCM.D.205 5  
6 Operaţii unitare în industria alimentară I II
Unit operations in food processing I II
A.PCM.D.206 5 5
7 Ambalarea, etichetarea şi designul în industria alimentară
Food packaging design and labelling
A.PCM.D.207 4
8 Microbiologie generală
General microbiology
A.PCM.D.208 4
9 Elemente de inginerie electrică
Basic of electrical engineering
A.PCM.D.209 5
10 Aditivi și ingrediente în industria alimentară
Additives and ingredients in the food industry
A.PCM.D.210 4
11 Practică de domeniu
Practice based research/Field Study Programme
A.PCM.D.211 4
12 Educaţie fizică
Physical education
A.PCM.C.212 1 1
DISCIPLINE OPŢIONALE (LA ALEGERE) / OPTIONAL COURSES (TO CHOOSE)
Pachet 1*/ 1st Package
13 Teoria economica a consumatorului
The economic theory of consumer behaviour
A.PCM.C.213 3
Etică și integritate academică
Ethics and academic integrity
A.PCM.C.214
Pachet 2*/ 2ndPackage
15 Limbă străină**
Foreign language*
A.PCM.C.215 1 1
SEMINAR PEDAGOGIC (OPŢIONAL) / PEDAGOGY MODULE (OPTIONAL)
1

Pedagogie II (Teoria și metodologia instruirii; Teoria și metodologia evaluării)

Pedagogy II (Training theory and methodology + Assessment theory and methodology)

A.PCM.C.216 5
2 Didactica specialităţii
Didactics
A.PCM.C.217 5

* Se va alege o disciplină/ A discipline will be chosen
** La alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană/ to choose between: English, French, German, Spanish, Italian

Anul III

Nr/No Denumire disciplină / Subject Cod Sem I Sem II

Anul III / 3rd Year

DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES
1 Comportamentul consumatorului
Consumer behaviour
A.PCM.D.301 4
2 Inocuitatea produselor alimentare
Food innocuity
A.PCM.D.302 4
3 Legislație în industria alimentară
Food law regulation
A.PCM.D.303 5  
4 Microbiologie specială
Food and environmental microbiology
A.PCM.S.304 5  
5 Tehnologii generale în industria alimentară
General technologies in the food industry
A.PCM.D.305 5  
6 Utilaje în industria alimentară I II
Food processing equipment I II
A.PCM.D.306 5 4
7 Tehnologia produselor alimentare de origine animală
Food processing technology of animal-based products
A.PCM.S.307 4
8 Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală
Food processing technology of vegetable-based products
A.PCM.S.308 4
9 Agenți poluanți și impactul lor asupra mediului și consumatorului
Polluting agents and their impact on the environment and the consumer
A.PCM.S.309 4
10 Metodologia studiilor de impact
Impact studies methodology
A.PCM.S.310 4
11 Politici şi strategii globale de securitate alimentară
Policies and global food security strategies
A.PCM.D.311 4
12 Practică de specialitate
Practice based research/Field Study Programme
A.PCM.S.312 4
DISCIPLINE OPŢIONALE (LA ALEGERE) / OPTIONAL COURSES (TO CHOOSE)
Pachet 1*/ 1st Package
13 Fiziologie vegetală
Vegetal physiology
A.PCM.S.313 2
Controlul si expertiza produselor alimentare
Food Control and Expertise
A.PCM.S.314
Pachet 2*/ 2ndPackage
14 Atmosfera și calitatea mediului
Quality of the atmosphere and the environment
A.PCM.S.315 2
Coloizi în industria alimentară
Colloids in the food industry
A.PCM.S.316
SEMINAR PEDAGOGIC (OPŢIONAL) / PEDAGOGY MODULE (OPTIONAL)
1 Instruire asistată de calculator
Computer – assisted training
A.PCM.C.317 2
2 Practică pedagogică în învățământul preuniversitar obligatoriu (1; 2)
Practicum in secondary education mandatory
A.PCM.C.318 3 2
3 Managementul clasei de elevi
Student class management
A.PCM.C.319 3
4 Examen de absolvire: Nivelul 1
Graduation exam: 1st level
A.PCM.C.320 5

* Se va alege o disciplină/ A discipline will be chosen

Anul IV

Nr/No Denumire disciplină / Subject Cod Sem I Sem II

Anul IV / 4th Year

DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES
1 Metode și tehnici de analiză instrumentală
Methods and techniques of evaluation and expertise in the food industry
A.PCM.S.401 5
2 Auditul mediului
Environmental auditing
A.PCM.S.402 5 + 2(p)
3 Tehnici de investigare a factorilor de mediu
Environmental Monitoring
A.PCM.S.403 5 + 2(p)  
4 Analiza produselor alimentare
Food products analysis
A.PCM.S.404 5  
5 Merceologia produselor alimentare
Food merchandising
A.PCM.S.405 3
6 Inspecția și legislația mediului
Environmental inspections and legislation
A.PCM.S.406 3
7 Managementul calității
Quality management
A.PCM.S.407 3
8 Modelarea și automatizarea proceselor
Process simulation and automation
A.PCM.S.408 3
9 Siguranță și securitate alimentară în protecția consumatorului
Food safety and security in consumer protection
A.PCM.S.409   3
10 Biotehnologii de reciclare a produselor reziduale
Biotechnologies for recycling waste products
A.PCM.S.410 3
11 Tehnici de depoluare a mediului
Environmental depollution techniques
A.PCM.S.411 2
12 Practică de specialitate
Practice based research/Field Study Programme
A.PCM.S.412 4
13 Practică pentru Proiectul de diploma
Practicum – thesis writing
A.PCM.S.413 2
14 Elaborarea proiectului de diploma
Preparation and elaboration of diploma project
A.PCM.S.414 4
DISCIPLINE OPŢIONALE (LA ALEGERE) / OPTIONAL COURSES (TO CHOOSE)
Pachet 1*/ 1st Package
15 Factori de protecție in industria alimentară
Protection factors in the food industry
A.PCM.S.415 3
Autentificarea alimentelor şi decelarea falsificărilor
Food frauds and counterfeit products
A.PCM.S.416
Pachet 2*/ 2ndPackage
16 Produse tradiționale și ecologice
Traditional and ecological products
A.PCM.S.417 3
Protecția și conservarea biodiversității mediului
Protection and conservation of environmental biodiversity
A.PCM.S.418
DISCIPLINE FACULTATIVE / ELECTIVE COURSES
16 Antreprenoriat
Entrepreneurship
  3

* Se va alege o disciplină/ A discipline will be chosen