Departamentul de Tehnologii Alimentare

Conducerea Departamentului de Tehnologii Alimentare
Lista personalului didactic al Departamentului de Tehnologii Alimentare

Prof. dr. Florin Daniel LIPŞA

  • Microbiologie generală;
  • Microbiologie specială (alimentara, sol, aer)

Prof. dr. Petru-Marian CÂRLESCU

  • Operaţii unitare în industria alimentară;
  • Utilaje şi instalaţii în industria alimentară;
  • Electrotehnică;
  • Grafică asistată pe calculator.

Şef lucr. dr. Steluţa RADU

  • Expertiza produselor alimentare de origine vegetală;
  • Principii și metode de conservare a produselor alimentare;
  • Tehnologia morăritului și panificației;
  • Tehnologii în industria uleiului, zahărului și a produselor zaharoase;
  • Tehnologia prelucrării produselor vegetale.

Conf. dr. Otilia-Cristina MURARIU

  • Tehnologia prelucrării legumelor şi fructelor;
  • Controlul calităţii produselor de origine animală;
  • Tehnologii generale în industria alimentară;
  • Materii prime vegetale;
  • Biotehnologii agroalimentare.

Şef lucr. dr. Roxana Nicoleta RAŢU

  • Controlul şi expertiza calităţii laptelui şi a produselor lactate;
  • Controlul şi expertiza calităţii produselor avicole şi apicole;
  • Controlul calităţii alimentelor;
  • Tehnologia laptelui şi a produselor derivate.

Şef lucr. dr. Carmen CREŢU

  • Inspecţia şi controlul produselor de origine animală

Şef lucr. dr. Marius Mihai CIOBANU

  • Controlul şi expertiza calităţii cărnii şi a produselor din carne;
  • Tehnologia cărnii şi a preparatelor din carne;
  • Managementul valorificării faunei cinegetice;
  • Procesarea producţiilor agroalimentare;
  • Analize senzoriale.

Şef lucr. dr. Gabriela FRUNZĂ

  • Managementul calităţii şi siguranţei alimentelor;
  • Merceologia produselor alimentare;
  • Merchandising în alimentaţie publică şi agroturism;
  • Managementul calităţii alimentelor.

Șef lucr. dr. Marius BĂETU

  • Utilaje în industria alimentară;
  • Utilaje şi instalaţii în industria alimentară şi ingineria mediului;
  • Utilaje tehnologice pentru alimentaţia publică şi agroturism;
  • Procese şi operații unitare în industria alimentară;
  • Elemente de inginerie mecanică;
  • Elemente de inginerie electrică.