Specializarea PCM
Planuri de învățământ
Specializarea Protecţia Consumatorului şi a Mediului | Domeniul Ingineria Produselor Alimentare
Anul I
Nr/No |
Denumire disciplină / Subject |
Cod |
Sem I |
Sem II |
Anul I / 1st Year |
||||
DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES |
||||
1 |
Analiză matematică |
A.PCM.F.101 |
5 |
– |
2 |
Chimie anorganică şi analitică |
A.PCM.F.102 |
5 |
– |
3 |
Chimie organică |
A.PCM.F.103 |
4 |
– |
4 |
Chimie fizică şi coloidală |
A.PCM.F.104 |
4 |
– |
5 |
Informatică aplicată |
A.PCM.F.105 |
5 |
– |
6 |
Fizică |
A.PCM.F.106 |
5 |
– |
7 |
Teoria probabilităților și statistică matematică |
A.PCM.F.107 |
– |
4 |
8 |
Geometrie descriptivă |
A.PCM.F.108 |
– |
4 |
9 |
Management |
A.PCM.D.109 |
– |
4 |
10 |
Biochimie |
A.PCM.D.110 |
– |
4 |
11 |
Elemente de inginerie mecanică |
A.PCM.D.111 |
– |
4 |
12 |
Chimia alimentelor |
A.PCM.D.112 |
– |
4 |
13 |
Practică de domeniu |
A.PCM.D.113 |
– |
4 |
14 |
Educaţie fizică |
A.PCM.C.114 |
1 |
1 |
DISCIPLINE OPŢIONALE (LA ALEGERE) / OPTIONAL COURSES (TO CHOOSE) |
||||
Pachet I*/ 1st Package |
||||
15 |
Limba străină** |
A.PCM.C.115 |
2 |
2 |
SEMINAR PEDAGOGIC (OPŢIONAL) / PEDAGOGY MODULE (OPTIONAL) |
||||
1 |
Psihologia educaţiei |
A.PCM.C.116 |
5 |
– |
2 |
Pedagogie I (Fundamentele pedagogiei; Teoria și metodologia curriculumului) |
A.PCM.C.117 |
– |
5 |
* Se va alege o disciplină/ A discipline will be chosen
** La alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană/ to choose between: English, French, German, Spanish, Italian
Anul II
Nr/No |
Denumire disciplină / Subject |
Cod |
Sem I |
Sem II |
Anul II / 2nd Year |
||||
DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES |
||||
1 |
Grafică asistată de calculator |
A.PCM.F.201 |
5 |
– |
2 |
Principiile nutriţiei umane |
A.PCM.D.202 |
4 |
– |
3 |
Ecologie şi protecţia mediului |
A.PCM.D.203 |
5 |
|
4 |
Analiză senzorială |
A.PCM.D.204 |
5 |
|
5 |
Principii si metode de conservare a produselor alimentare |
A.PCM.D.205 |
5 |
|
6 |
Operaţii unitare în industria alimentară |
A.PCM.D.206 |
5 |
5 |
7 |
Ambalarea, etichetarea şi designul în industria alimentară |
A.PCM.D.207 |
– |
4 |
8 |
Microbiologie generală |
A.PCM.D.208 |
– |
4 |
9 |
Elemente de inginerie electrică |
A.PCM.D.209 |
– |
5 |
10 |
Aditivi și ingrediente în industria alimentară |
A.PCM.D.210 |
– |
4 |
11 |
Practică de domeniu |
A.PCM.D.211 |
– |
4 |
12 |
Educaţie fizică |
A.PCM.C.212 |
1 |
1 |
DISCIPLINE OPŢIONALE (LA ALEGERE) / OPTIONAL COURSES (TO CHOOSE) |
||||
Pachet 1*/ 1st Package |
||||
13 |
Teoria economica a consumatorului |
A.PCM.C.213 |
– |
3 |
Etică și integritate academică |
A.PCM.C.214 |
|||
Pachet 2*/ 2ndPackage |
||||
15 |
Limbă străină** |
A.PCM.C.215 |
1 |
1 |
SEMINAR PEDAGOGIC (OPŢIONAL) / PEDAGOGY MODULE (OPTIONAL) |
||||
1 |
Pedagogie II (Teoria și metodologia instruirii; Teoria și metodologia evaluării) Pedagogy II (Training theory and methodology + Assessment theory and methodology) |
A.PCM.C.216 |
5 |
– |
2 |
Didactica specialităţii |
A.PCM.C.217 |
– |
5 |
* Se va alege o disciplină/ A discipline will be chosen
** La alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană/ to choose between: English, French, German, Spanish, Italian
Anul III
Nr/No |
Denumire disciplină / Subject |
Cod |
Sem I |
Sem II |
Anul III / 3rd Year |
||||
DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES |
||||
1 |
Comportamentul consumatorului |
A.PCM.D.301 |
4 |
– |
2 |
Inocuitatea produselor alimentare |
A.PCM.D.302 |
4 |
– |
3 |
Legislație în industria alimentară |
A.PCM.D.303 |
5 |
|
4 |
Microbiologie specială |
A.PCM.S.304 |
5 |
|
5 |
Tehnologii generale în industria alimentară |
A.PCM.D.305 |
5 |
|
6 |
Utilaje în industria alimentară |
A.PCM.D.306 |
5 |
4 |
7 |
Tehnologia produselor alimentare de origine animală |
A.PCM.S.307 |
– |
4 |
8 |
Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală |
A.PCM.S.308 |
– |
4 |
9 |
Agenți poluanți și impactul lor asupra mediului și consumatorului |
A.PCM.S.309 |
– |
4 |
10 |
Metodologia studiilor de impact |
A.PCM.S.310 |
– |
4 |
11 |
Politici şi strategii globale de securitate alimentară |
A.PCM.D.311 |
– |
4 |
12 |
Practică de specialitate |
A.PCM.S.312 |
– |
4 |
DISCIPLINE OPŢIONALE (LA ALEGERE) / OPTIONAL COURSES (TO CHOOSE) |
||||
Pachet 1*/ 1st Package |
||||
13 |
Fiziologie vegetală |
A.PCM.S.313 |
2 |
– |
Controlul si expertiza produselor alimentare |
A.PCM.S.314 |
|||
Pachet 2*/ 2ndPackage |
||||
14 |
Atmosfera și calitatea mediului |
A.PCM.S.315 |
– |
2 |
Coloizi în industria alimentară |
A.PCM.S.316 |
|||
SEMINAR PEDAGOGIC (OPŢIONAL) / PEDAGOGY MODULE (OPTIONAL) |
||||
1 |
Instruire asistată de calculator |
A.PCM.C.317 |
2 |
– |
2 |
Practică pedagogică în învățământul preuniversitar obligatoriu (1; 2) |
A.PCM.C.318 |
3 |
2 |
3 |
Managementul clasei de elevi |
A.PCM.C.319 |
– |
3 |
4 |
Examen de absolvire: Nivelul 1 |
A.PCM.C.320 |
– |
5 |
* Se va alege o disciplină/ A discipline will be chosen
Anul IV
Nr/No |
Denumire disciplină / Subject |
Cod |
Sem I |
Sem II |
Anul IV / 4th Year |
||||
DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES |
||||
1 |
Metode și tehnici de analiză instrumentală |
A.PCM.S.401 |
5 |
– |
2 |
Auditul mediului |
A.PCM.S.402 |
5 + 2(p) |
– |
3 |
Tehnici de investigare a factorilor de mediu |
A.PCM.S.403 |
5 + 2(p) |
|
4 |
Analiza produselor alimentare |
A.PCM.S.404 |
5 |
|
5 |
Merceologia produselor alimentare |
A.PCM.S.405 |
– |
3 |
6 |
Inspecția și legislația mediului |
A.PCM.S.406 |
– |
3 |
7 |
Managementul calității |
A.PCM.S.407 |
– |
3 |
8 |
Modelarea și automatizarea proceselor |
A.PCM.S.408 |
– |
3 |
9 |
Siguranță și securitate alimentară în protecția consumatorului |
A.PCM.S.409 |
|
3 |
10 |
Biotehnologii de reciclare a produselor reziduale |
A.PCM.S.410 |
– |
3 |
11 |
Tehnici de depoluare a mediului |
A.PCM.S.411 |
– |
2 |
12 |
Practică de specialitate |
A.PCM.S.412 |
– |
4 |
13 |
Practică pentru Proiectul de diploma |
A.PCM.S.413 |
– |
2 |
14 |
Elaborarea proiectului de diploma |
A.PCM.S.414 |
– |
4 |
DISCIPLINE OPŢIONALE (LA ALEGERE) / OPTIONAL COURSES (TO CHOOSE) |
||||
Pachet 1*/ 1st Package |
||||
15 |
Factori de protecție in industria alimentară |
A.PCM.S.415 |
3 |
– |
Autentificarea alimentelor şi decelarea falsificărilor |
A.PCM.S.416 |
|||
Pachet 2*/ 2ndPackage |
||||
16 |
Produse tradiționale și ecologice |
A.PCM.S.417 |
3 |
– |
Protecția și conservarea biodiversității mediului |
A.PCM.S.418 |
|||
DISCIPLINE FACULTATIVE / ELECTIVE COURSES |
||||
16 |
Antreprenoriat |
|
– |
3 |
* Se va alege o disciplină/ A discipline will be chosen