Specializarea PCM

Planuri de învățământ

Specializarea Protecţia Consumatorului şi a Mediului |  Domeniul Ingineria Produselor Alimentare

Anul I

Nr/No

Denumire disciplină / Subject

Cod

Sem I

Sem II

Anul I / 1st Year

DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES

1

Analiză matematică
Mathematical analysis

A.PCM.F.101

5

2

Chimie anorganică şi analitică
Inorganic and analytical chemistry

A.PCM.F.102

5

3

Chimie organică
Organic chemistry

A.PCM.F.103

4

4

Chimie fizică şi coloidală
Colloidal and physical chemistry

A.PCM.F.104

4

5

Informatică aplicată
Applied computer sciences

A.PCM.F.105

5

6

Fizică
Physics

A.PCM.F.106

5

7

Teoria probabilităților și statistică matematică
Theory of probability and mathematical statistics

A.PCM.F.107

4

8

Geometrie descriptivă
Descriptive geometry

A.PCM.F.108

4

9

Management
Management

A.PCM.D.109

4

10

Biochimie
Biochemistry

A.PCM.D.110

4

11

Elemente de inginerie mecanică
Basic of mechanical engineering

A.PCM.D.111

4

12

Chimia alimentelor
Food chemistry

A.PCM.D.112

4

13

Practică de domeniu
Practice based research/Field Study Programme

A.PCM.D.113

4

14

Educaţie fizică
Physical education

A.PCM.C.114

1

1

DISCIPLINE OPŢIONALE (LA ALEGERE) / OPTIONAL COURSES (TO CHOOSE)

Pachet I*/ 1st Package

15

Limba străină**
Foreign language

A.PCM.C.115

2

2

SEMINAR PEDAGOGIC (OPŢIONAL) / PEDAGOGY MODULE (OPTIONAL)

1

Psihologia educaţiei
Psychology of education

A.PCM.C.116

5

2

Pedagogie I (Fundamentele pedagogiei; Teoria și metodologia curriculumului)
Pedagogy I (Principles of pedagogy + Theory and methodology of curriculum)

A.PCM.C.117

5

* Se va alege o disciplină/ A discipline will be chosen
** La alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană/ to choose between: English, French, German, Spanish, Italian

Anul II

Nr/No

Denumire disciplină / Subject

Cod

Sem I

Sem II

Anul II / 2nd Year

DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES

1

Grafică asistată de calculator
Computer graphics

A.PCM.F.201

5

2

Principiile nutriţiei umane
Principles of human nutrition

A.PCM.D.202

4

3

Ecologie şi protecţia mediului
Ecology and environment protection

A.PCM.D.203

5

 

4

Analiză senzorială
Sensory analysis

A.PCM.D.204

5

 

5

Principii si metode de conservare a produselor alimentare
Principles and means of preserving food products

A.PCM.D.205

5

 

6

Operaţii unitare în industria alimentară
Unit operations in food processing

A.PCM.D.206

5

5

7

Ambalarea, etichetarea şi designul în industria alimentară
Food packaging design and labelling

A.PCM.D.207

4

8

Microbiologie generală
General microbiology

A.PCM.D.208

4

9

Elemente de inginerie electrică
Basic of electrical engineering

A.PCM.D.209

5

10

Aditivi și ingrediente în industria alimentară
Additives and ingredients in the food industry

A.PCM.D.210

4

11

Practică de domeniu
Practice based research/Field Study Programme

A.PCM.D.211

4

12

Educaţie fizică
Physical education

A.PCM.C.212

1

1

DISCIPLINE OPŢIONALE (LA ALEGERE) / OPTIONAL COURSES (TO CHOOSE)

Pachet 1*/ 1st Package

13

Teoria economica a consumatorului
The economic theory of consumer behaviour

A.PCM.C.213

3

Etică și integritate academică
Ethics and academic integrity

A.PCM.C.214

Pachet 2*/ 2ndPackage

15

Limbă străină**
Foreign language*

A.PCM.C.215

1

1

SEMINAR PEDAGOGIC (OPŢIONAL) / PEDAGOGY MODULE (OPTIONAL)

1

Pedagogie II (Teoria și metodologia instruirii; Teoria și metodologia evaluării)

Pedagogy II (Training theory and methodology + Assessment theory and methodology)

A.PCM.C.216

5

2

Didactica specialităţii
Didactics

A.PCM.C.217

5

* Se va alege o disciplină/ A discipline will be chosen
** La alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană/ to choose between: English, French, German, Spanish, Italian

Anul III

Nr/No

Denumire disciplină / Subject

Cod

Sem I

Sem II

Anul III / 3rd Year

DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES

1

Comportamentul consumatorului
Consumer behaviour

A.PCM.D.301

4

2

Inocuitatea produselor alimentare
Food innocuity

A.PCM.D.302

4

3

Legislație în industria alimentară
Food law regulation

A.PCM.D.303

5

 

4

Microbiologie specială
Food and environmental microbiology

A.PCM.S.304

5

 

5

Tehnologii generale în industria alimentară
General technologies in the food industry

A.PCM.D.305

5

 

6

Utilaje în industria alimentară
Food processing equipment

A.PCM.D.306

5

4

7

Tehnologia produselor alimentare de origine animală
Food processing technology of animal-based products

A.PCM.S.307

4

8

Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală
Food processing technology of vegetable-based products

A.PCM.S.308

4

9

Agenți poluanți și impactul lor asupra mediului și consumatorului
Polluting agents and their impact on the environment and the consumer

A.PCM.S.309

4

10

Metodologia studiilor de impact
Impact studies methodology

A.PCM.S.310

4

11

Politici şi strategii globale de securitate alimentară
Policies and global food security strategies

A.PCM.D.311

4

12

Practică de specialitate
Practice based research/Field Study Programme

A.PCM.S.312

4

DISCIPLINE OPŢIONALE (LA ALEGERE) / OPTIONAL COURSES (TO CHOOSE)

Pachet 1*/ 1st Package

13

Fiziologie vegetală
Vegetal physiology

A.PCM.S.313

2

Controlul si expertiza produselor alimentare
Food Control and Expertise

A.PCM.S.314

Pachet 2*/ 2ndPackage

14

Atmosfera și calitatea mediului
Quality of the atmosphere and the environment

A.PCM.S.315

2

Coloizi în industria alimentară
Colloids in the food industry

A.PCM.S.316

SEMINAR PEDAGOGIC (OPŢIONAL) / PEDAGOGY MODULE (OPTIONAL)

1

Instruire asistată de calculator
Computer – assisted training

A.PCM.C.317

2

2

Practică pedagogică în învățământul preuniversitar obligatoriu (1; 2)
Practicum in secondary education mandatory

A.PCM.C.318

3

2

3

Managementul clasei de elevi
Student class management

A.PCM.C.319

3

4

Examen de absolvire: Nivelul 1
Graduation exam: 1st level

A.PCM.C.320

5

* Se va alege o disciplină/ A discipline will be chosen

Anul IV

Nr/No

Denumire disciplină / Subject

Cod

Sem I

Sem II

Anul IV / 4th Year

DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES

1

Metode și tehnici de analiză instrumentală
Methods and techniques of evaluation and expertise in the food industry

A.PCM.S.401

5

2

Auditul mediului
Environmental auditing

A.PCM.S.402

5 + 2(p)

3

Tehnici de investigare a factorilor de mediu
Environmental Monitoring

A.PCM.S.403

5 + 2(p)

 

4

Analiza produselor alimentare
Food products analysis

A.PCM.S.404

5

 

5

Merceologia produselor alimentare
Food merchandising

A.PCM.S.405

3

6

Inspecția și legislația mediului
Environmental inspections and legislation

A.PCM.S.406

3

7

Managementul calității
Quality management

A.PCM.S.407

3

8

Modelarea și automatizarea proceselor
Process simulation and automation

A.PCM.S.408

3

9

Siguranță și securitate alimentară în protecția consumatorului
Food safety and security in consumer protection

A.PCM.S.409

 

3

10

Biotehnologii de reciclare a produselor reziduale
Biotechnologies for recycling waste products

A.PCM.S.410

3

11

Tehnici de depoluare a mediului
Environmental depollution techniques

A.PCM.S.411

2

12

Practică de specialitate
Practice based research/Field Study Programme

A.PCM.S.412

4

13

Practică pentru Proiectul de diploma
Practicum – thesis writing

A.PCM.S.413

2

14

Elaborarea proiectului de diploma
Preparation and elaboration of diploma project

A.PCM.S.414

4

DISCIPLINE OPŢIONALE (LA ALEGERE) / OPTIONAL COURSES (TO CHOOSE)

Pachet 1*/ 1st Package

15

Factori de protecție in industria alimentară
Protection factors in the food industry

A.PCM.S.415

3

Autentificarea alimentelor şi decelarea falsificărilor
Food frauds and counterfeit products

A.PCM.S.416

Pachet 2*/ 2ndPackage

16

Produse tradiționale și ecologice
Traditional and ecological products

A.PCM.S.417

3

Protecția și conservarea biodiversității mediului
Protection and conservation of environmental biodiversity

A.PCM.S.418

DISCIPLINE FACULTATIVE / ELECTIVE COURSES

16

Antreprenoriat
Entrepreneurship

 

3

* Se va alege o disciplină/ A discipline will be chosen