Specializarea PCM Planuri de învățământ Specializarea Protecţia Consumatorului şi a Mediului | Domeniul Ingineria Produselor Alimentare Anul I Nr / No Denumire disciplină Subject Sem I Sem II Anul I / 1st Year DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES 1 Analiză matematicăMathematical analysis 5 – 2 Chimie anorganică şi analiticăInorganic and analytical chemistry 5 – 3 Chimie organicăOrganic chemistry 4 – 4 Chimie fizică şi coloidalăColloidal and physical chemistry 4 – 5 Informatică aplicatăApplied informatics 5 – 6 FizicăPhysics 5 – 7 Teoria probabilităților și statistică matematicăTheory of probability and mathematical statistics – 4 8 Geometrie descriptivăDescriptive geometry – 4 9 ManagementManagement – 4 10 BiochimieBiochemistry – 4 11 Elemente de inginerie mecanicăElements of mechanical engineering – 4 12 Chimia alimentelorFood chemistry – 4 13 Practică de domeniuPracticum – 4 14 Educaţie fizicăSport and physical education 1 1 DISCIPLINE OPŢIONALE / OPTIONAL COURSES 15 Limbi străine: Engleză Italiană SpaniolăForeign languages: English Italian Spanish 2 2 MODUL PEDAGOGIC / PEDAGOGY MODULE (OPTIONAL) 16 Psihologia educațieiPsychology of education 5 – 17 Pedagogie IPedagogy I – 5 Anul II Nr / No Denumire disciplină Subject Sem I Sem II Anul II / 2nd Year DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES 1 Grafică asistată de calculatorComputer graphics 5 – 2 Principiile nutriţiei umanePrinciples of human nutrition 4 – 3 Ecologie şi protecţia mediuluiEcology and environmental protection 5 – 4 Analiză senzorialăSensorial analyses 5 – 5 Principii și metode de conservare a produselor alimentarePrinciples and methods of food preservation 5 – 6 Operaţii unitare în industria alimentară I IIUnit operations in food processing industry I II 5 5 7 Ambalarea, etichetarea şi designul în industria alimentarăPackaging,labeling and design in the food industry – 4 8 Microbiologie generalăGeneral microbiology – 4 9 Elemente de inginerie electricăElements of electrical engineering – 5 10 Aditivi și ingrediente în industria alimentarăAdditives and ingredients in the food industry – 4 11 Practică de domeniuPracticum – 2 12 Educaţie fizicăSport and physical education 1 1 DISCIPLINE OPŢIONALE / OPTIONAL COURSES 13 Teoria economică a consumatoruluiConsumer economic theory – 3 Etică și integritate academicăEthics and academic integrity 14 Limbi străine: Engleză Franceză Germană Italiană SpaniolăForeign languages: English French German Italian Spanish 1 1 MODUL PEDAGOGIC / PEDAGOGY MODULE (OPTIONAL) 15 Pedagogie IIPedagogy II 5 – 16 Didactica specialităţiiDidactics of speciality – 5 Anul III Nr / No Denumire disciplină Subject Sem I Sem II Anul III / 3rd Year DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES 1 Comportamentul consumatoruluiConsumer behavior 4 – 2 Inocuitatea produselor alimentareFood safety 4 – 3 Legislație în industria alimentarăFood industry legislation 5 – 4 Microbiologie specialăSpecial microbiology 5 – 5 Tehnologii generale în industria alimentarăGeneral technologies in the food industry 5 – 6 Utilaje în industria alimentară I IIMachinery in the food industry I II 5 7 Tehnologia produselor alimentare de origine animalăFood technology of animal origin – 4 8 Tehnologia produselor alimentare de origine vegetalăVegetable food technology – 4 9 Agenți poluanți și impactul lor asupra mediului și consumatoruluiPollutants and their impact on the environment and the consumer – 4 10 Metodologia studiilor de impactImpact assessment methodology – 4 11 Politici şi strategii globale de securitate alimentarăGlobal food security policies and strategies – 4 12 Practică de specialitatePracticum 4 DISCIPLINE OPŢIONALE / OPTIONAL COURSES 13 Fiziologie vegetalăPlant physiology 2 – Biotehnologii alimentareFood biotechnology 14 Atmosfera și calitatea mediuluiAtmosphere and quality of the environment – 2 Coloizi în industria alimentarăColloids in the food industry MODUL PEDAGOGIC / PEDAGOGY MODULE (OPTIONAL) 15 Instruire asistată de calculatorComputer assisted instruction 2 – 16 Managementul clasei de eleviClassroom management – 3 17 Practică pedagogică în învățământul preuniversitar obligatoriu (I) I IIPedagogical practicum for the mandatory pre-higher education I I II 3 2 18 Examen de absolvire: Nivelul IGraduation exam, level I – 5 Anul IV Nr / No Denumire disciplină Subject Sem I Sem II Anul IV / 4th Year DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES 1 Metode și tehnici de evaluare și expertizare în domeniul alimentarMethods and techniques of evaluation and expertise in the field of food 5 – 2 Managementul mediuluiEnvironmental management – 4 3 Managementul protecţiei consumatoruluiConsumer protection management – 5 4 Marketing și merceologieMarketing and merchandise 5 – 5 Optimizarea si modelarea proceselor tehnologiceOptimization and modeling of technological processes – 4 6 Politici şi strategii globale de securitate alimentarăGlobal food security policies and strategies 4 – 7 Legislaţie şi servicii de protecţie a consumatoruluiConsumer protection legislation and services 4 – 8 Siguranţă alimentară în protecţia consumatoruluiFood safety in consumer protection – 4 9 Managementul deşeurilorWaste management – 4 10 Tehnici de depoluare a mediuluiEnvironmental depollution techniques – 4 11 Comportamentul consumatoruluiConsumer behavior 4 – 12 Practică de specialitatePracticum – 5 DISCIPLINE OPŢIONALE / OPTIONAL COURSES 13 Toxicitatea plantelor medicinale și ciupercilorToxicity of medicinal plants and fungi 3 – Autentificarea alimentelor și decelarea falsificărilorFood fraud mitigation DISCIPLINE FACULTATIVE / FREE ELECTIVE COURSES 14 AntreprenoriatEntrepreneurship – 3 AcademicDepartamente Departamentul de Pedotehnică Departamentul de Ştiinţa plantelor Departamentul de Agroeconomie Departamentul de Tehnologii Alimentare Licență Domeniul Agronomie Specializarea Agricultură Specializarea Montanologie Specializarea EMIAIA Domeniul Inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală Specializarea IMAA Domeniul Ingineria produselor alimentare Specializarea TPPA Specializarea PCM Domeniul Biologie Specializarea Biologie Master Domeniul Agronomie Specializarea MCS Specializarea PSMP Specializarea TAE Specializarea TAM Domeniul Inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală Specializarea AAA Specializarea MDR Specializarea MAPA Specializarea MAA Domeniul Ingineria produselor alimentare Specializarea EFPA Specializarea SAPC Specializarea SAPCCPA Domeniul Biologie Doctorat Învăţământ la distanţă