Specializarea TPPA
Planuri de învățământ
Specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole | Domeniul Ingineria Produselor Alimentare
Anul I
Nr/No |
Denumire disciplină / Subject |
Cod | Sem I | Sem II |
Anul I / 1st Year | ||||
DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES | ||||
1 | Matematică şi statistică Mathematics and statistics |
A.T.F.101 | 4 | 4 |
2 | Chimie anorganică şi analitică Inorganic and analytical chemistry |
A.T.F.102 | 4 | – |
3 | Chimie organică Organic chemistry |
A.T.F.103 | 5 | – |
4 | Biochimie Biochemistry |
A.T.F.104 | – | 2 |
5 | Chimie fizică şi coloidală Colloidal and physical chemistry |
A.T.F.105 | 4 | – |
6 | Informatică aplicată Applied Informatics |
A.T.F.106 | 4 | – |
7 | Geometrie descriptivă şi desen tehnic Descriptive geometry and technic drawing |
A.T.F.107 | – | 4 |
8 | Biofizică Biophysics |
A.T.F.108 | 3 | – |
9 | Fenomene de transfer Transfer phenomena |
A.T.F.109 | – | 4 |
10 | Chimia alimentelor Food chemistry |
A.T.F.110 | – | 4 |
11 | Analiza senzorială Food sensorial analysis |
A.T.D.111 | – | 3 |
12 | Practică Practice based research |
A.T.D.112 | – | 3 |
13 | Educaţie fizică Physical education |
A.T.C.113 | 1 | 1 |
DISCIPLINE OPŢIONALE (LA ALEGERE) / OPTIONAL COURSES (TO CHOOSE) | ||||
Pachet I*/ 1st Package | ||||
13 | Botanică Botany |
A.T.C1.114 | 4 | – |
Conservarea biodiversităţii Biodiversity preservation |
A.T.C2.115 | |||
Pachet II*/ 2nd Package | ||||
14 | Fiziologie vegetală Vegetal physiology |
A.T.C3.116 | – | 4 |
Ecofiziologie aplicată Applied ecophysiology |
A.T.C4.117 | |||
Pachet III*/ 3rd Package | ||||
15 | Limba străină** Foreign language |
A.T.C.118 | 2 | 2 |
SEMINAR PEDAGOGIC (OPŢIONAL) / PEDAGOGY MODULE (OPTIONAL) | ||||
1 | Psihologia educaţiei Psychology of education |
A.T.C.119 | 5 | – |
2 |
Pedagogie I (Fundamentele pedagogiei; Teoria și metodologia curriculumului) Pedagogy I (Principles of pedagogy + Theory and methodology of curriculum) |
A.T.C.120 | – | 5 |
* – Se va alege o disciplină/ A discipline will be chosen
** – La alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană/ to choose between: English, French, German, Spanish, italian
Anul II
Nr/No |
Denumire disciplină / Subject |
Cod | Sem I | Sem II |
Anul II / 2nd Year | ||||
DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES | ||||
1 | Biochimia alimentului Food biochemistry |
A.T.S.201 | 4 | – |
2 | Elemente de inginerie electrică Basic of electrical engineering |
A.T.D.202 | – | 5 |
3 | Microbiologie generală General microbiology |
A.T.D.203 | 5 | – |
4 | Microbiologie specială Food microbiology |
A.T.D.204 | – | 5 |
5 | Elemente de inginerie mecanică Basic of mechanical engineering |
A.T.D.205 | 5 | – |
6 | Materii prime vegetale Plant-based raw materials |
A.T.S.206 | 5 | 4 |
7 | Materii prime animale Animal raw materials |
A.T.S.207 | 5 | 3 |
8 | Instalaţii frigorifice şi climatizări Refrigeration and air conditioning systems |
A.T.S.208 | – | 3 |
9 | Operaţii unitare în industria alimentară Unit operations in food processing |
A.T.D.209 | 5 | 5 |
10 | Practică în domeniu Practice based research/Field Study Programme |
A.T.D.210 | – | 4 |
11 | Educaţie fizică Physical education |
A.T.C.211 | 1 | 1 |
DISCIPLINE OPŢIONALE (LA ALEGERE) / OPTIONAL COURSES (TO CHOOSE) | ||||
Pachet I*/ 1st Package | ||||
12 | Limba străină* Foreign languages* |
A.T.C.212 | 1 | 1 |
SEMINAR PEDAGOGIC (OPŢIONAL) / PEDAGOGY MODULE (OPTIONAL) | ||||
1 |
Pedagogie II (Teoria și metodologia instruirii; Teoria și metodologia evaluării) Pedagogy II (Training theory and methodology + Assessment theory and methodology) |
A.T.C.213 | 5 | – |
2 | Didactica specialităţii Didactics |
A.T.C.214 | – | 5 |
* – Se va alege o disciplină/ A discipline will be chosen
** – La alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană/ to choose between: English, French, German, Spanish, italian
Anul III
Nr/No | Denumire disciplină / Subject | Cod | Sem I | Sem II |
Anul III / 3rd Year | ||||
DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES | ||||
1 | Ambalaje şi design în industria alimentară Food packaging design |
A.T.D.301 | – | 3 |
2 | Utilaje în industria alimentară Food processing equipment |
A.T.D.302 | 5 | 4 |
3 | Instalaţii frigorifice şi climatizări Refrigeration and air conditioning systems |
A.T.S.303 | 5 | – |
4 | Tehnologii şi control în industria vinului Technology and control in wine industry |
A.T.S.304 | – | 4 |
5 | Economia si filiera produselor alimentare Economy and traceability of agri-food products |
A.T.S.305 | – | 3 |
6 | Principii şi metode de conservare a produselor alimentare Principles and methods of food preservation |
A.T.D.306 | 4 | – |
7 | Tehnologii de morărit şi panificaţie Milling and baking technologies |
A.T.S.307 | 4 | – |
8 | Tehnologii în industria uleiului, zahărului şi a produselor zaharoase Oil, sugar and sugary products industrial technology |
A.T.S.308 | – | 4 |
9 | Tehnologia prelucrării legumelor şi fructelor Vegetable and fruit processing technology |
A.T.S.309 | 5 | – |
10 | Legislaţie şi protecţia consumatorilor Consumer protection law |
A.T.D.310 | – | 3 |
11 | Elemente de inginerie electrică Basic of electric engineering |
A.T.D.311 | 4 | – |
12 | Inocuitatea produselor alimentare Food innocuity |
A.T.S.312 | – | 2 |
13 | Practică Practice based research |
A.T.S.313 | – | 4 |
DISCIPLINE OPŢIONALE (LA ALEGERE) / OPTIONAL COURSES (TO CHOOSE) | ||||
Pachet I*/ 1st Package | ||||
14 | Psihologia alimentaţiei umane Psychology of human consumption behaviour |
A.T.D.314 | – | 3 |
Biotehnologii alimentare Food biotechnology |
A.T.D.315 | |||
Pachet II*/ 2nd Package | ||||
15 | Plante condimentare si aromatice Seasoning and aromatic plants |
A.T.D.316 | 3 | – |
Principiile nutriţiei umane Principles of human nutrition |
A.T.D.317 | |||
DISCIPLINE FACULTATIVE / ELECTIVE COURSES | ||||
16 | Limba străină** Foreign language* |
A.T.C.318 | 1 | – |
SEMINAR PEDAGOGIC (OPŢIONAL) / PEDAGOGY MODULE (OPTIONAL) | ||||
1 | Instruire asistată de calculator Computer assisted training |
A.T.C.319 | 2 | – |
2 | Practică pedagogică în învăţământul preuniversitar obligatoriu Practicum in secondary education mandatory |
A.T.C.320 | 3 | 2 |
3 | Managementul clasei de elevi Student class management |
A.T.C.321 | – | 3 |
4 | Examen de absolvire Nivelul I Graduation exam, level I |
A.T.C.322 | – | 5 |
* – Se va alege o disciplină/ A discipline will be chosen
** – La alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană/ to choose between: English, French, German, Spanish, italian
Anul IV
Nr/No |
Denumire disciplină / Subject |
Cod |
Sem I |
Sem II |
Anul IV / 4th Year |
||||
DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES |
||||
1 |
Tehnologia laptelui şi a produselor derivate |
A.T.S.401 |
5 |
4 |
2 |
Tehnologia cărnii şi a preparatelor din carne |
A.T.S.402 |
5 |
4 |
3 |
Tehnologie şi control în industria berii şi a distilatelor |
A.T.S.403 |
5 |
– |
4 |
Controlul calităţii alimentelor* |
A.T.S.404 |
5 |
5 |
5 |
Management |
A.T.S.405 |
5 |
– |
6 |
Marketing |
A.T.D.406 |
– |
4 |
7 |
Managementul calităţii alimentelor |
A.T.D.407 |
– |
4 |
8 |
Politici şi strategii globale de securitate alimentară |
A.T.D.408 |
2 |
– |
9 |
Practică proiect** |
A.T.S.409 |
– |
5 |
DISCIPLINE OPŢIONALE (LA ALEGERE) / OPTIONAL COURSES (TO CHOOSE) |
||||
Pachet I***/ 1st Package |
||||
10 |
Contabilitate |
A.T.C.410 |
– |
4 |
11 |
Etică și integritate academică |
A.T.C.411 |
||
Pachet II***/ 2nd Package |
||||
12 |
Ecotoxicologia produselor alimentare |
A.T.D.412 |
3 |
– |
13 |
Aditivi şi ingrediente în industria alimentară |
A.T.D.413 |
||
DISCIPLINE FACULTATIVE / ELECTIVE COURSES |
||||
14 |
Limba străină |
A.T.C.414 |
1 |
1 |
15 |
Elemente de dimensionare mecanică şi tehnologică |
A.T.C.415 |
3 |
– |
16 |
Antreprenoriat |
A.T.S.416 |
– |
3 |
* – Sem. I- alimente de origine animală /animal-based products; Sem. II- alimente de origine vegetală/ plant-based foods;