Specializarea TPPA
Planuri de învățământ
Specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole | Domeniul Ingineria Produselor Alimentare
Anul I
Anul II
Nr / No |
Denumire disciplină Subject |
Sem I | Sem II |
Anul II / 2nd Year |
|||
DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES | |||
1 | Biochimia alimentului Food biochemistry |
4 | – |
2 | Elemente de inginerie electrică Elements of electrical engineering |
– | 5 |
3 | Microbiologie generală General Microbiology |
5 | – |
4 | Microbiologie specială Special microbiology |
– | 5 |
5 | Elemente de inginerie mecanică Elements of mechanical engineering |
5 | – |
6 | Materii prime vegetale I II Vegetable raw materials I II |
5 | 4 |
7 | Materii prime animale I II Animal raw materials I II |
5 | 3 |
8 | Instalaţii frigorifice şi climatizări (1) Refrigeration and air conditioning systems |
– | 3 |
9 | Operaţii unitare în industria alimentară I II Unit operations in food processing industry I II |
5 | 5 |
10 | Practică Practicum |
– | 4 |
11 | Educaţie fizică I II Sport and physical education |
1 | 1 |
DISCIPLINE OPŢIONALE / OPTIONAL COURSES | |||
12 | Limbi străine: Engleză Italiană Spaniolă Foreign languages: English Italian Spanish |
1 | 1 |
MODUL PEDAGOGIC / PEDAGOGY MODULE (OPTIONAL) | |||
13 | Pedagogie II Pedagogy II |
5 | – |
11 | Didactica specialităţii Didactics of speciality |
– | 5 |
Anul III
Anul IV
Nr / No |
Denumire disciplină Subject |
Sem I | Sem II |
Anul IV / 4th Year |
|||
DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES | |||
1 | Tehnologia laptelui şi a produselor derivate I II Milk and dairy products technology I II |
5 | 4 |
2 | Tehnologia cărnii şi a preparatelor din carne I II Meat and meat products technology I II |
5 | 4 |
3 | Tehnologie şi control în industria berii şi a distilatelor Technology and control in brewing and spirits industry |
5 | – |
4 | Controlul calităţii alimentelor I II Food quality control I II |
5 | 5 |
5 | Management Management |
5 | – |
6 | Marketing Marketing |
– | 4 |
7 | Managementul calităţii alimentelor Food quality management |
– | 4 |
8 | Politici și strategii globale de securitate alimentară Global policies and strategies for food safety |
2 | – |
9 | Practică proiect Project research practicum |
– | 5 |
DISCIPLINE OPŢIONALE / OPTIONAL COURSES | |||
10 | Contabilitate Accountancy |
– | 4 |
Etică și integritate academică Academic ethics and integrity |
|||
11 | Ecotoxicologia produselor alimentare Food ecotoxicology |
3 | – |
Aditivi şi ingrediente în industria alimentară Elective course: Additives and ingredients in the food industry |
|||
DISCIPLINE FACULTATIVE / FREE ELECTIVE COURSES | |||
12 | Limbi străine Foreign languages |
1 | 1 |
13 | Elemente de dimensionare mecanică şi tehnologică Elements of mechanical and technological dimensioning |
3 | – |
14 | Antreprenoriat Entrepreneurship |
– | 3 |