Specializarea TPPA

Planuri de învățământ

Specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole |  Domeniul Ingineria Produselor Alimentare

Anul I

Nr/No

Denumire disciplină / Subject

Cod Sem I Sem II
Anul I / 1st Year
DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES
1 Matematică şi statistică
Mathematics and statistics
A.T.F.101 4 4
2 Chimie anorganică şi analitică
Inorganic and analytical chemistry
A.T.F.102 4
3 Chimie organică
Organic chemistry
A.T.F.103 5
4 Biochimie
Biochemistry
A.T.F.104 2
5 Chimie fizică şi coloidală
Colloidal and physical chemistry
A.T.F.105 4
6 Informatică aplicată
Applied Informatics
A.T.F.106 4
7 Geometrie descriptivă şi desen tehnic
Descriptive geometry and technic drawing
A.T.F.107 4
8 Biofizică
Biophysics
A.T.F.108 3
9 Fenomene de transfer
Transfer phenomena
A.T.F.109 4
10 Chimia alimentelor
Food chemistry
A.T.F.110 4
11 Analiza senzorială
Food sensorial analysis
A.T.D.111 3
12 Practică
Practice based research
A.T.D.112 3
13 Educaţie fizică
Physical education
A.T.C.113 1 1
DISCIPLINE OPŢIONALE (LA ALEGERE) / OPTIONAL COURSES (TO CHOOSE)
Pachet I*/ 1st Package
13 Botanică
Botany
A.T.C1.114 4
Conservarea biodiversităţii
Biodiversity preservation
A.T.C2.115
Pachet II*/ 2nd Package
14 Fiziologie vegetală
Vegetal physiology
A.T.C3.116 4
Ecofiziologie aplicată
Applied ecophysiology
A.T.C4.117
Pachet III*/ 3rd Package
15 Limba străină**
Foreign language
A.T.C.118 2 2
SEMINAR PEDAGOGIC (OPŢIONAL) / PEDAGOGY MODULE (OPTIONAL)
1 Psihologia educaţiei
Psychology of education
A.T.C.119 5
2

Pedagogie I (Fundamentele pedagogiei; Teoria și metodologia curriculumului)

Pedagogy I (Principles of pedagogy + Theory and methodology of curriculum)

A.T.C.120 5

* – Se va alege o disciplină/ A discipline will be chosen
** – La alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană/ to choose between: English, French, German, Spanish, italian

Anul II

Nr/No

Denumire disciplină / Subject

Cod Sem I Sem II
Anul II / 2nd Year
DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES
1 Biochimia alimentului
Food biochemistry
A.T.S.201 4
2 Elemente de inginerie electrică
Basic of electrical engineering
A.T.D.202 5
3 Microbiologie generală
General microbiology
A.T.D.203 5
4 Microbiologie specială
Food microbiology
A.T.D.204 5
5 Elemente de inginerie mecanică
Basic of mechanical engineering
A.T.D.205 5
6 Materii prime vegetale
Plant-based raw materials
A.T.S.206 5 4
7 Materii prime animale
Animal raw materials
A.T.S.207 5 3
8 Instalaţii frigorifice şi climatizări
Refrigeration and air conditioning systems
A.T.S.208 3
9 Operaţii unitare în industria alimentară
Unit operations in food processing
A.T.D.209 5 5
10 Practică în domeniu
Practice based research/Field Study Programme
A.T.D.210 4
11 Educaţie fizică
Physical education
A.T.C.211 1 1
DISCIPLINE OPŢIONALE (LA ALEGERE) / OPTIONAL COURSES (TO CHOOSE)
Pachet I*/ 1st Package
12 Limba străină*
Foreign languages*
A.T.C.212 1 1
SEMINAR PEDAGOGIC (OPŢIONAL) / PEDAGOGY MODULE (OPTIONAL)
1

Pedagogie II (Teoria și metodologia instruirii; Teoria și metodologia evaluării)

Pedagogy II (Training theory and methodology + Assessment theory and methodology)

A.T.C.213 5
2 Didactica specialităţii
Didactics
A.T.C.214 5

* – Se va alege o disciplină/ A discipline will be chosen
** – La alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană/ to choose between: English, French, German, Spanish, italian

Anul III

Nr/No Denumire disciplină / Subject Cod Sem I Sem II
Anul III / 3rd Year
DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES
1 Ambalaje şi design în industria alimentară
Food packaging design
A.T.D.301 3
2 Utilaje în industria alimentară
Food processing equipment
A.T.D.302 5 4
3 Instalaţii frigorifice şi climatizări
Refrigeration and air conditioning systems
A.T.S.303 5
4 Tehnologii şi control în industria vinului
Technology and control in wine industry
A.T.S.304 4
5 Economia si filiera produselor alimentare
Economy and traceability of agri-food products
A.T.S.305 3
6 Principii şi metode de conservare a produselor alimentare
Principles and methods of food preservation
A.T.D.306 4
7 Tehnologii de morărit şi panificaţie
Milling and baking technologies
A.T.S.307 4
8 Tehnologii în industria uleiului, zahărului şi a produselor zaharoase
Oil, sugar and sugary products industrial technology
A.T.S.308 4
9 Tehnologia prelucrării legumelor şi fructelor
Vegetable and fruit processing technology
A.T.S.309 5
10 Legislaţie şi protecţia consumatorilor
Consumer protection law
A.T.D.310 3
11 Elemente de inginerie electrică
Basic of electric engineering
A.T.D.311 4
12 Inocuitatea produselor alimentare
Food innocuity
A.T.S.312 2
13 Practică
Practice based research
A.T.S.313 4
DISCIPLINE OPŢIONALE (LA ALEGERE) / OPTIONAL COURSES (TO CHOOSE)
Pachet I*/ 1st Package
14 Psihologia alimentaţiei umane
Psychology of human consumption behaviour
A.T.D.314 3
Biotehnologii alimentare
Food biotechnology
A.T.D.315
Pachet II*/ 2nd Package
15 Plante condimentare si aromatice
Seasoning and aromatic plants
A.T.D.316 3
Principiile nutriţiei umane
Principles of human nutrition
A.T.D.317
DISCIPLINE FACULTATIVE / ELECTIVE COURSES
16 Limba străină**
Foreign language*
A.T.C.318 1
SEMINAR PEDAGOGIC (OPŢIONAL) / PEDAGOGY MODULE (OPTIONAL)
1 Instruire asistată de calculator
Computer assisted training
A.T.C.319 2
2 Practică pedagogică în învăţământul preuniversitar obligatoriu
Practicum in secondary education mandatory
A.T.C.320 3 2
3 Managementul clasei de elevi
Student class management
A.T.C.321 3
4 Examen de absolvire Nivelul I
Graduation exam, level I
A.T.C.322 5

* – Se va alege o disciplină/ A discipline will be chosen
** – La alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană/ to choose between: English, French, German, Spanish, italian

Anul IV

Nr/No

Denumire disciplină / Subject

Cod

Sem I

Sem II

Anul IV / 4th Year

DISCIPLINE OBLIGATORII / COMPULSORY COURSES

1

Tehnologia laptelui şi a produselor derivate
Dairy technology

A.T.S.401

5

4

2

Tehnologia cărnii şi a preparatelor din carne
Technology of meat and meat products

A.T.S.402

5

4

3

Tehnologie şi control în industria berii şi a distilatelor
Technology and monitoring in the brewing and distillation industry

A.T.S.403

5

4

Controlul calităţii alimentelor*
Food quality control *

A.T.S.404

5

5

5

Management
Management

A.T.S.405

5

6

Marketing
Marketing

A.T.D.406

4

7

Managementul calităţii alimentelor
Food quality management

A.T.D.407

4

8

Politici şi strategii globale de securitate alimentară
Policies and global food security strategies

A.T.D.408

2

9

Practică proiect**
Practice based research project

A.T.S.409

5

DISCIPLINE OPŢIONALE (LA ALEGERE) / OPTIONAL COURSES (TO CHOOSE)

Pachet I***/ 1st Package

10

Contabilitate
Accounting

A.T.C.410

4

11

Etică și integritate academică
Academic ethics and integrity

A.T.C.411

Pachet II***/ 2nd Package

12

Ecotoxicologia produselor alimentare
Ecotoxicology of food products

A.T.D.412

3

13

Aditivi şi ingrediente în industria alimentară
Additives and ingredients in the food industry

A.T.D.413

DISCIPLINE FACULTATIVE / ELECTIVE COURSES

14

Limba străină
Foreign language

A.T.C.414

1

1

15

Elemente de dimensionare mecanică şi tehnologică
Elements of mechanical and technological dimension

A.T.C.415

3

16

Antreprenoriat
Entrepreneurship

A.T.S.416

3

* – Sem. I- alimente de origine animală /animal-based products; Sem. II- alimente de origine vegetală/ plant-based foods;