Şef lucr. dr. Steluţa RADU

Şef lucr. dr. Steluţa RADU

Date de contact

Nume: RADU
Prenume: STELUŢA
Data naşterii: 2 octombrie 1967
Facultatea: Agricultură
Departament: Tehnologii alimentare
Adresa (serviciu): Aleea Mihail Sadoveanu, nr. 3, Iaşi, 700490
Telefon: +40 232 407.565
Fax: +40 232 260.650
E-mail: steluta.radu@iuls.ro

Şef lucr. dr. Steluţa RADU

Cărți și manuale universitare

Număr total: 22

Granturi şi contracte de cercetare

Număr total: 6

Activități

Ziua internațională a reducerii risipei de alimente (16 octombrie 2023)

  • Evenimentul a avut loc cu participarea a 27 studenți de la domeniul Inginerie alimentară, specializarea TPPA, unde s-au prezentat miniproiecte privind reducerea risipei de pâine, carne, ciocolată, banane, cireșe, portocale, fructe de mare, pește, prin aplicarea de măsuri de prevenție și prin reciclarea unor resurse noi, rezultate ca deșeuri în industria alimentară.
  • Procedeele inovate, precum și metodele smart digitale privind monitorizarea alimentelor perisabile într-o bancă de alimente și un forum alimentar ne permit să reducem considerabil pierderile cantitative, precum și costurile semnificative.
  • Miniproiecte:
     Miniproiect 1
     Miniproiect 2

Workshop COMPANIA STUDENT TPPA III (2017)

  • Organizator eveniment: Șef lucrări dr. Steluța Radu împreună cu studenții anul III TPPA promoția 2017
  • Despre workshop

Competențe:

  • expertiza produselor alimentare;
  • inginerie alimentară, procesarea produselor alimentare;
  • management şi marketing în administrarea afacerilor;
  • controlul calităţii în turism şi alimentaţi;;
  • managementul calităţii produselor alimentare;
  • alimentaţia şi nutriţia consumatorilor;
  • coordonare cerc ştiinţific – Firme de aplicaţie inovativă.

Domenii de cercetare:

  • expertiza produselor alimentare – siguranţa alimentelor;
  • tehnologiile de prelucrare a produselor alimentare de origine vegetală;
  • metode inovative de conservare a alimentelor;
  • alimentaţia şi nutriţia umană;
  • efectele alimentaţiei asupra consumatorilor;
  • impactul industriei alimentare asupra mediului.

Apartenența la organizaţii ştiinţifice şi profesionale:

  • Balkanic Environmental Asociation B. EN. A;
  • Asociaţia specialiştilor din industria alimentară;
  • Asociaţia specialiştilor în morărit şi panificaţie;
  • Asociaţia Română de Asigurare a Calităţii din Învãţământul Preuniversitar;
  • Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor;
  • Asociaţia pentru formare şi consiliere în carieră.