Select Page

Comunicat de presă

Inovație și tehnologia viitorului în sistemele de recoltat” – prezentate studenților USV Iași de către reprezentantul celui mai mare producător de tractoare, la nivel mondial

Coordonatorul activității unuia dintre cei mai mari producători mondiali de tractoare va conferenția la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) atât pentru studenți cât și pentru cadrele didactice interesate. George Stanson este invitatul Facultății de Agricultură a USV care va organiza workshopul „Inovație și tehnologia viitorului în sistemele de recoltat”, marți, 14 martie, cu începere de la ora 10:00, în Amfiteatrul A4, situat în clădirea principală a USV Iași.

George Stanson este unul din cei mai cunoscuți business manageri ai României, acesta coordonând de la București activitatea atât pentru România, cât și pentru Bulgaria, Croația și Serbia a CNH Industrial Case IH. În temele pe care le va aborda în prezentarea de la Iași, George Stanson va puncta pentru studenți care sunt soluțiile moderne de eradicare a tasării solului, și aspectele care țin de  tehnologia viitorului în sistemele de recoltat culturi multiple. De asemenea, studenții vor avea  oportunitatea de a mai afla și despre digitalizarea agriculturii și alte teme de actualitate în privința sistemelor și serviciilor integrate de monitorizare a utilajelor și tractoarelor.

„Întâlnirile de acest fel, sunt foarte importante deoarece reprezintă baza pregătirii pentru viitorii specialiști. Un alt aspect important, pe lângă subiectele de actualitate abordate, este reprezentat chiar de traseul profesional al invitatului nostru. Mai exact, George Stanson s-a ocupat de înființarea și dezvoltarea unei companii daneze, cariera purtându-l prin alte țări nordice, apoi în emisfera sudică și în Noua Zeelandă, unde a construit de la zero o firmă ce s-a dezvoltat și extins în Australia, Japonia și Africa de Sud”, a transmis conf. univ. dr. Denis Țopa, decanul Facultății de Agricultură.