Select Page

Comunicate de presă

Conferința Internațională: „Viitorul producției agroalimentare”

Consulatul Regatului Țărilor de Jos de la Iași, în parteneriat Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România și cu Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași (USV Iași) au deosebita onoare de a organiza și de a vă invita la Conferința Internațională: „Viitorul producției agroalimentare”, ce își propune să prezinte o abordare holistică a proceselor de producție agroalimentară sustenabilă.

read more

USV Iași a primit decorația regală „Nihil Sine Deo”

Rectorul USV Iași, prof. univ. dr. Gerard Jităreanu, a participat luni, 11 martie 2024, la Castelul Peleș, la ceremonia organizată de Casa Regală a României, ocazie cu care Universitatea de de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași a primit Decorația Regală „Nihil Sine Deo”.
Majestatea Sa, Principesa Margareta, Custodele Coroanei României, i-a înmânat medalia rectorului.

read more

USV Iași a primit vizita prim-ministrului Marcel Ciolacu și a celor doi secretari de stat din Ministerul Educației

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” a primit vizita primului ministru, Marcel Ciolacu. Aflat într-o deplasare la Iași prim-ministru a avut o întrevedere cu reprezentanți ai mediului academic, de afaceri și ai colegiilor tehnice ieșene pe tema învățământului dual, în contextul finanțării prin PNRR, la Iași a proiectului AGRITECH.

read more

Workshop pe tema importanței folosirii biostimulatorilor

„Tehnologii inovatoare și sustenabile în horticultură” este titlul workshop- ului organizat de Facultatea de Horticultură din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) alături de parteneri din mediul economic, companii internaționale de cercetare și dezvoltare în domeniul agriculturii. Evenimentul va avea loc joi, 7 martie 2024, de la ora 14:00, iar studenții sunt invitați să afle informații despre importanța folosirii biostimulatorilor în agricultură și care sunt inovațiile din domeniu care oferă soluții pentru alimente de calitate superioara, atât în prezent, cât și în viitor.

read more

Performanța este ținta unei campioane, studentă la USV Iași

Pentru Maria Alexandra Creangă, studentă la Peisagistică, la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) performanța pare a fi ținta pe care și-a propus-o atât la nivel academic, cât și sportiv. Practicantă a sportului tir cu arcul, Maria Alexandra Creangă este studentă în anul III de studii, are 10 la toate examenele și este campioană națională.

read more

La USV Iași, cea mai mică bursă de performanță are o valoare de 1050 lei

Aproape 43 la sută dintre studenții Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din lași (USV) vor primi bruse datorită notelor obținute după susținerea examenelor din prima sesiune a acestui an universitar. Mai mult decât atât, valoarea burselor va fi mai mare, cuantumul alocat pentru tinerii care studiază în domeniul ingineriei fiind mărit de către Ministerul Educației. Astfel, cea mai mică bursă de performanță va avea valoarea de 1050 lei, iar cea mai mare 1500 lei lunar.

read more

Workshop pentru pasionații de îngrijirea spațiilor verzi

Secretele unui gazon perfect, soluții pentru prevenirea și tratarea bolilor la gazon și tehnologia de ultimă generație în întreținerea spațiilor verzi sunt câteva dintre temele care vor fi abordate în cadrul workshop-ului organizat la Facultatea de Horticultură din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV). Astfel, studenții vor avea posibilitatea de a afla noutățile din domeniu chiar de la specialiștii din mediul economic, Holland Grow Green și Creative Turf Farm (Romgazon), în cadrul evenimentului programat a avea loc joi, 15 februarie 2024, în amfiteatrul A6, din cadrul USV Iași.

read more

Studenți ai USV Iași pe podim la tir cu arcul

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) anunță câștigarea primelor medalii la tir cu arcul de către studenții săi legitimați la ACS-USV Iași, clubul sportiv al universității ieșene. Veștile grozav de bune vin de la studenții noștri implicați în activități sportive, la nivel de performanță. Rezultatele Campionatul Național Indoor la tir cu arcul au adus locul I și al II-lea la arc compound senioare și locul I echipe mixte seniori. Tinerele sportive studiază Peisagistica în cadrul facultății de Horticultură a USV Iași.

read more

USV Iași apelează la investiții în capacități noi de producere a energiei electrice din surse regenerabile

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va avea propria centrală fotovoltaică. În acest sens, instituția de învățământ superior a depus spre finanțare la Ministerul Energiei, un proiect a cărui valoare depășește patru milioane de lei. Investiția de la USV Iași va fi utilizată în scopul producerii de energie regenerabilă prin conversia energiei solare în energie electrică pentru consumul propriu.

read more

Student la USV Iași, coordonatorul unei afaceri de 40 mii euro

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași încurajează spiritul antreprenorial al propriilor studenți, chiar dacă tipul de afacere propus de tineri nu are strânsă legătură cu domeniul pe care aceștia îl studiază. Un exemplu concludent, în acest sens este cel al lui Alexandru Doroftei, student în ultimul an la Facultatea de Agricultură, care a întocmit un plan de afaceri bun și a câștigat 40.000 euro nerambursabili, sumă pe care a investit-o într-un atelier de broderie.

read more

Echipa managerială a USV Iași pentru perioada 2024-2029 este completă, prorectori și decani noi

La Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a fost finalizat întregul proces de alegeri pentru mandatul 2024-2029.
Toți candidații înscriși la concursul pentru funcția de Decan în mandatul 2024 – 2029 și care au fost avizați de Consiliile facultăților, au fost intervievați marți, 16 ianuarie 2024, de către comisia de concurs prezidată de Rectorul USV Iași, prof. dr. Gerard Jităreanu.

read more

Strategii pentru învățare oferite studenților aflați în sesiune

Psihologii Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași (USV) încurajează studenții pe întreaga perioadă a sesiunii, oferindu-le atât consiliere, cât și tehnici, strategii de învățare pentru reușita la examene. În acest sens, specialiștii din cadrul Centrului au demarat o campanie de informare a tinerilor pe rețelele de comunicare ale instituției de învățământ superior.

read more

USV Iași este centru de testare ECL

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” a obținut acreditarea pentru a fi centru național de examinare ECL (European Consortium for the Certificate Attainment in Modern Languages). Astfel, USV Iași devine centru de testare ECL, certificarea fiind pentru limbile engleză, franceză, italiană, română, niveluri A2, B1, B2 și C1.

read more

Studenții e-Antreprenori finanțați de USV Iași își vor prezenta afacerile

Fabricarea pâinii, a prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie, activități de alimentație (catering) pentru evenimente, activități veterinare sau de întreținere peisagistică, prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor sunt doar câteva dintre afacerile studenților și absolvenților care au primit finanțare prin proiectul e-Antreprenor, coordonat de către Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa Prioritară 6.

read more

USV Iași, prima care a virat bursele studenților după noile cuantumuri

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a virat bursele majorate către studenți, ieri, 21 noiembrie 2023, pentru lunile septembrie și octombrie ale anului universitar 2023-2024. Astfel, USV Iași este prima universitate de stat din România care a transferat în conturile tinerilor merituoși bursele de performanță pentru studiile de licență, masterat și doctorat cu noile cuantumuri aprobate de Senatul instituției de învățământ superior.

read more

AGRITECH – proiectul pentru învățământul dual, în valoare de 25 milioane euro, va fi lansat la USV Iași

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) organizează conferința de lansare a proiectului „Construire infrastructură pentru învățământ dual – AGRITECH”. Evenimentul va avea loc joi, 23 noiembrie 2023, ora 11:00, la sediul USV Iași, în Amfiteatrul B3 (Sala B54), clădirea TPPA.

read more

Inovația gastronomică – temă de competiție organizată la USV Iași

Pasionații de gastronomie, studenți și elevi deopotrivă, își vor demonstra talentul în cadrul Concursului Național Studențesc „TRADIŢIE ŞI INOVAŢIE ÎN ARTA GASTRONOMICĂ” organizat de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Liga Studenților Agronomi și Veterinari și cu Asociația Studenților Veterinari din Iași.

read more

Burse mai multe și cu valori mai mari pentru studenții USV Iași

Din acest semestru, aproape 40 % dintre studenții Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) vor beneficia de diverse forme de burse, valorile acestora fiind mai mari ca în anul universitar trecut. Astfel, cea mai mică bursă alocată studenților USV Iași va avea valoarea de 900 lei, iar cea mai mare de 1400 lei, bursa de performanță academică I.

read more

Academicianul Nicolae Manolescu prezent la Ziua Recunoștinței organizată de USV Iași

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) organizează Ziua Recunoștinței universitare, manifestare prin care întreaga comunitate academică își exprimă gratitudinea față de înaintași și personalitățile remarcabile care și-au pus amprenta pe evoluția a numeroase generații de studenți. Aflată deja la a treia ediție, manifestarea este programată a avea loc vineri, 3 noiembrie 2023, de la ora 16.00, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu și va cuprinde o suită de momente dintre care cea mai importantă va conferința susținută de academicianul Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România.

read more

La Congresul USV Iași, vor fi aduse în atenția cercetătorilor și profesorilor teme de actualitate în domeniul științelor vieții

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași organizează în perioada 19- 20 octombrie 2023, Congresul Științific Internațional „Life sciences today for tomorrow”. Alături de cadrele didactice, cercetătorii și doctoranzii, atât din Universitatea ieșeană, din alte facultăți similare din București, Cluj-Napoca, Timișoara cât și din facultăți de același profil europene sau de pe alte continente, s-au înscris aproximativ 350 de participanți din România și din străinătate, la cele 13 secțiuni organizate de către Facultățile de Agricultură, Horticultură, Medicină Veterinară și Ingineria Resurselor Animale și Alimentare.

read more

Echipa „Meatatelli” a USV Iași premiată în Germania pentru creativitate remarcabilă, soluții inovatoare în direcția circularității și abordărilor cu emisii zero

Echipa Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași a câștigat premiul „Entrepreneurship Spirit” la Concursul Internațional – Ecotrophelia EUROPE 2023, desfășurat la ANUGA COLOGNE din Germania, în perioada 8 – 9 octombrie. Tinerii Cosmina-Liliana Ghetla, Răzvan-Andrei Calcan, Beatrice –Angela Gheorghe, Teodora Elena Acsinte, Elena Iuliana Flocea, coordonați de șef lucr. dr. Marius Ciobanu au primit premiul special pentru Spirit Antreprenorial.

read more

O echipă de excepție a USV Iași va reprezenta România la concursul internațional de produse alimentare inovative – Ecotrophelia EUROPE

Studenți ai Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) se pregătesc de cel mai important concurs internațional dedicat inovării alimentare. Mai exact, echipa formată din Cosmina-Liliana Ghetla, Răzvan-Andrei Calcan, Beatrice –Angela Gheorghe, Teodora Elena Acsinte, Elena Iuliana Flocea și coordonată de șef lucr. dr. Marius Ciobanu, va reprezenta România la Concursul Internațional – Ecotrophelia EUROPE 2023, care va avea loc la ANUGA COLOGNE din Germania, în perioada 8 – 9 octombrie.

read more

„Săptămâni cu porți deschise” la USV Iași 02 – 06 octombrie 2023 și 23 – 27 octombrie 2023

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a stabilit printr-o Hotărâre a Consiliului de Administrație două perioade de tipul „Săptămâna porților deschise”, în care elevii din învățământul preșcolar primar și gimnazial pot vizita obiectivele instituției. Astfel, în perioadele de 02 – 06 octombrie 2023 și 23 – 27 octombrie 2023 elevii și preșcolarii, coordonați de cadre didactice, sunt așteptați la USV Iași, în locații precum Ferma Didactică „Vasile Adamachi” sau Muzeul de Anatomie „Prof. univ. dr. Vasile Coțofan”.

read more

Zilele Recoltei la USV Iași cu surprize pentru toți participanții

Participare record din partea expozanților la Zilele Recoltei, evenimentul organizat de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), la sfârșitul acestei săptămâni, mai exact, pe 30 septembrie și 1 octombrie, în Rond Agronomie, la Baza sportivă.
Peste 65 de producători cărora li se alătură în acest an, pentru prima dată, o parte din studenții USV beneficiari direcți ai fondurilor de dezvoltare a propriilor afaceri, e-antreprenor.

read more

Studenți ai USV Iași în internship la a patra cea mai mare companie producătoare de semințe în agricultură, la nivel mondial

Pentru Eduard și Maria, doi studenți ai Facultății de Agricultură din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) vacanța de vară a avut o însemnătate aparte, aceștia alegând câte un internship bine plătit în Germania. Mai exact, Maria Paveliuc și Eduard Irimia, studenți în anul al III-lea la specializarea Ingineria și managementul afacerilor agricole, a fost în internshipul ce a avut loc în partea de S-E a Germaniei, la compania Limagrain, a patra cea mai mare companie producătoare de semințe în agricultură, la nivel mondial.

read more

Zilele Recoltei la USV Iași, pe 30 septembrie și 1 octombrie, cu activități perfecte pentru întreaga familie

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) organizează ZILELE RECOLTEI, ediția a II-a – expoziție de produse cu vânzare, pe 30 septembrie – 1 octombrie 2023. Peste 60 producători importanți de legume, fructe, preparate alimentare tradiționale și crame celebre se vor reuni cu cele mai gustoase produse, la veritabila sărbătoare a toamnei.

read more

La USV Iași începe cazarea studenților

Universitatea de Științele Vieții „Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va da startul cazărilor pentru studenții aflați la studii de licență. Astfel, începând de mâine, 14 septembrie și până duminică, 17 septembrie 2023 toți studenții USV care nu locuiesc în municipiul Iași se vor caza după un grafic special elaborat, în funcție de anii de studii.

read more

USV Iași a finalizat cu succes admiterea de toamnă

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a finalizat cu succes admiterea de toamnă 2023, la studiile de licență și masterat. În zilele dedicate înscrierilor și-au depus dosarele, atât on-line cât și la sediul facultăților, la studiile de licență și masterat aproape 300 de candidați, doar pe locurile bugetate înregistrându-se o concurență de doi candidați pe loc.

read more

USV Iași va fi prezentă la cel mai mare târg dedicat agriculturii românești

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași) va participa la FarmConect România – Târgul Agriculturii Românești, organizat la Slobozia, Ialomița, în perioada 31 august – 3 septembrie 2023, târg ce își propune să aducă în prim-plan importanța și valoarea lanțului alimentar. Organizat de FarmForum şi FAPPR – Mândru că sunt fermier, târgul a apărut din nevoia fermierilor de a schimba percepția consumatorilor privind modul în care se face agricultură în România.

read more

La USV Iași, studenții aleg internship-urile oferite de facultăți

Internship-urile oferite de Universitatea de Științe Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) sunt căutate de către tinerii care preferă să rămână peste vară să-și consolideze cunoștințele teoretice în locații ale instituției de învățământ superior.

Nu mai puțin de 26 de studenți de la cele patru facultăți ale USV Iași vor lucra începând de astăzi, 17 iulie 2023, în cadrul internship-urilor propuse de Universitate, în locațiile proprii din cadrul Atelierelor de microproducție, Spitalului medical veterinar și Fermelor didactice al Universității (V. Adamachi, Rediu, Ezăreni).

read more

Admiterea la facultățile Universității de Științele Vieții Iași începe luni, 10 iulie. Tinerii pot să se înscrie fizic și online în perioada 10 – 21 iulie 2023, pentru admiterea la studii de licență

Admiterea la facultățile Universității de Științele Vieții Iași începe luni, 10 iulie. Tinerii pot să se înscrie fizic și online în perioada 10 – 21 iulie 2023, pentru admiterea la studii de licență
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) oferă peste 1000 de locuri la admiterea pentru studiile de licență la cele patru facultăți cu 17 specializări.

read more

La USV Iași, peste 1500 locuri la admiterea din iulie

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) oferă peste 1500 de locuri la admiterea din iulie 2023, atât pentru studii de licență cât și pentru masterat . Dacă absolvenții de liceu se pot înscrie la studiile de licență oferite de cele patru facultăți între 10 – 21 iulie, la masterat admiterea este prevăzută pentru perioada 26 iunie – 4 iulie 2023.

read more

Școală de vară „Vreau student la USV Iași”

Timp de o săptămână, peste 100 elevi se vor familiariza cu viața de student la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de a Brad” din Iași (USV), care organizează Școala de vară „Vreau student la USV Iași”, eveniment dedicat elevilor din zona de interes a universității ieșene.

read more

La USV Iași începe admiterea la masterat, în domenii noi și de interes

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va da luni, 26 iunie 2023, startul admiterii la studii universitare de masterat. Candidații au posibilitatea de a se înscrie atât la sediul facultăților cât și online. Astfel, perioada de înscriere a candidaților este 26 iunie – 4 iulie 2023 în cazul depunerii actelor la sediul facultății și 26 iunie -3 iulie 2023 în situația înscrierii online.

read more

Pastele din carne, preparate de studenți ai USV din Iași vor reprezenta România la faza internațională a competiției Ecotrophelia, din Germania

Pastele din carne „Meatatelli”, preparate de o echipă de studenți de la USV Iași, va reprezenta România la faza internaţională a competiţiei Ecotrophelia, care va avea loc la ANUGA COLOGNE din Germania, după ce acest produs, o matriță alimentară nouă, cu cel mai înalt nivel de inovare a câștigat locul I la faza națională a concursului organizat în perioada 15- 17 iunie, la Iași.

read more

În premieră, concurs de soluţii la USV Iaşi: premii pentru propuneri arhitecturale și funcționale ale viitorului Muzeu

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a lansat concursul de idei şi concept pentru reconstruirea clădirii – pavilion 14 Laborator Biotehnologii cu schimbarea funcţiunii în clădire Muzeu.

Concursul are ca scop selectarea celor mai bune propuneri arhitecturale și funcționale pentru edificarea unui Muzeu al Universității, în vederea promovării patrimoniului cultural al instituției de învăţământ superior. Concursul a fost lansat ieri, 14 iunie şi are propus ca termen de primire a proiectelor data de 18 august 2023, urmând ca publicarea rezultatului să aibă loc pe data de 28 august 2023.

read more

Competiția națională dedicată produselor alimentare inovative – ECOTROPHELIA- organizată la USV Iași

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) din Iași alături de Asociația Specialiștilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR), organizează în perioada 15 – 17 iunie, ediția a IX-a a Concursului Național ECOTROPHELIA România 2023, competiție studențească pentru crearea de produse alimentare inovative.

Concursul are drept scop încurajarea creativității studenților în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, de calitate, destinate consumului uman, prietenoase cu mediul înconjurător și este deschisă tuturor studenților înscriși la programele de studii de licență și masterat. Pe de altă parte, ECOTROPHELIA are ca scop și formarea de personal pentru industria alimentară europeană care să fie bine informat, să gândească ecologic și sustenabil.

read more

Festivalul Folcloric Studențesc cu participare internațională la USV Iași are premiere remarcabile pentru comunitate

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) organizează joi și vineri, 25 și 26 mai, de la ora 18:00, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”, cea de a șasea ediție a Festivalului Folcloric Studențesc cu participare internațională „Așa-i viața omului”. Ediția din acest an va debuta, în premieră cu o paradă a portului popular a tuturor ansamblurilor prezente la Festival, printre care amintim și pe cele ale comunităților studenților străini. Concret, este vorba despre parada celor 13 ansambluri care va începe la ora 16:00 și va avea ca traseu Casa de Cultură a Studenților, Parcul Copou, Parcul Expoziției, USV Iași.

read more

La USV Iași începe perioada cursurilor festive

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va da startul, săptămâna viitoare, ceremoniilor de absolvire organizate pentru viitorii absolvenți ai celor patru facultăți. Primul curs festiv la USV Iași, va avea loc luni, 22 mai 2023, ora 10:30 când este programată Ceremonie de Absolvire la Facultatea de Agricultură. Absolvenții acestei facultăți au ales să sărbătorească momentul finalizării studiilor superioare în stilul colegiilor americane. Concret, pentru a putea fi împreună cu toți invitații, părinți și prieteni deopotrivă, absolvenții de la cele șapte specializări ale Facultății de Agricultură vor organiza ceremonia pe Stadionul de Rugby, din cadrul bazei sportive a USV Iași, unde vor fi amplasate o scenă și un ecran de mari dimensiuni. Manifestarea este programată pentru luni, 22 mai 2023, ora 10:30 și sunt așteptate peste 500 de persoane participante, rude și prieteni.

read more

Digitalizarea și sustenabilitatea în agricultură, dezbătute la USV Iași

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași (USV) va găzdui mâine, 18 mai 2023, cea mai importantă manifestare organizată pentru fermieri de către Forumul APPR. Evenimentul „Conferințele Tehnice FAPPR” își propune să creeze un context propice de a discuta, învăța și cunoaște mai multe despre subiectele de actualitate din agricultură și va avea loc în Sala Verde a USV Iași, începând cu ora 10:00.

read more

AGRONOMIADA, competiție națională găzduită cu succes de USV Iași

Studenții Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) care a găzduit AGRONOMIADA 2023, ediția a XXXIII-a, în perioada 11 – 14 mai, au reuşit să obţină rezultate excelente. La ediția din acest an au participat 410 studenți și 190 de cadre didactice, iar câștigătorii au avut parte de premii cu valoare dublă, în comparație cu 2022 ( premiul I – 700 de lei, premiul II – 500 de lei, premiul III – 400 de lei, iar mențiunea – 300 lei).

read more

Cea mai înaltă distincție academică oferită de USV Iași unui renumit profesor german, specialist în genomica plantelor și ameliorarea moleculară

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va oferi cea mai înaltă distincție academică – titlul de Doctor Honoris Causa – Prof. Dr. Rod Snowdon, profesor la Universitatea Justus-Liebig din Giessen, Germania. Ceremonia va avea loc miercuri, 10 mai 2023, de la ora 14.00, în Amfiteatrul A6 al Universității.

read more

Peste 400 de studenți la cea mai amplă competiție studențească organizată de USV Iași

Între 11 și 14 mai, Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va fi gazda celei mai importante competiții profesionale și sportive adresată studenților din universitățile de profil din țară și străinătate, AGRONOMIADA 2023, ediția a XXXIII-a.

Competiție de tradiție a studenților din universitățile agronomice din țară, ce datează încă din anii ’70, AGRONOMIADA este un concurs studențesc menit să asigure consolidarea legăturilor de colaborare și prietenie dintre studenții universităților similare din țară pentru promovarea ideii de performanță, stimularea cercetării și a calităților sportive în rândul studenților.

read more

USV Iași a lansat campania de preînscriere pentru admiterea 2023

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași) vine în ajutorul viitorilor candidați permițându-le completarea informațiilor necesare pentru preînscrierea la admitere, oferind un acces mai bun la oferta educațională și la familiarizarea cu procedurile de admitere on-line.

USV Iaşi pune la dispoziția elevilor de clasa a XII-a şi absolvenţilor de liceu interesaţi posibilitatea de preînscriere online până pe 30 iunie 2023.

read more

La USV Iași, simpozion științific al studenților, cu premii în bani

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași) recunoaște performanța și recompensează studenții pentru eforturile depuse în cercetare oferindu-le diplome, premii și posibilitatea publicării lucrărilor în reviste BDI.

În acest sens, în perioada 27-28 aprilie, va fi organizat Simpozionul Științific Studențesc 2023, pentru care au fost înscrise 118 lucrări ale studenților, masteranzilor, doctoranzilor USV Iași și de la universitățile partenere din Cluj, București, Timișoara și tineri de la Universitatea Agrară de Stat din Chișinău, Republica Moldova.

read more

„Animal Fest” organizat la Universitatea de Științele Vieții din Iași

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași) organizează cea de a treia ediție a evenimentului dedicat întregii comunități iubitoare de animale, sub sloganul „Iubitorii de animale în comunitatea Științelor Vieții”. „Animal FEST by USV Iași” va avea loc în perioada 6 – 7 mai 2023, în Rond Agronomie, pe Stadionul de Rugby

read more

Subsecretar de stat prezintă oportunitățile de finanțare europeană studenților USV Iași

Studenții și cadrele didactice de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) vor afla toate oportunitățile și informațiile despre posibilitățile de finanțare europeană chiar de la subsecretarul de stat Doina Iacoban .

Vineri, 31 martie 2023, cu începere de la ora 11:00, USV Iași va organiza workshopul cu titlul „OPORTUNITĂȚI DE FINAȚARE”, eveniment ce o va avea ca speaker principal pe Doina IACOBAN, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, specialist în atragerea de fonduri europene și implementarea proiectelor cu finanțare de la Uniunea Europeană, cu o experiență de 20 de ani în domeniu.

read more

Un nou proiect de cercetare de vârf la USV Iași care vizează sănătatea omului, animalelor și mediului înconjurător

La Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași a avut loc lansarea unui proiect important pentru societate, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a României, Componenta C9 – „Înființarea și operaționalizarea centrelor de competență”.

Este un proiect prin care Uniunea Europeană finanțează și operaționalizează un domeniu de importanță strategică a misiunilor UE din cadrul Orizont Europa, anume: adaptarea la schimbările climatice inclusiv transformarea societală (Adaptation to Climate Change).

read more

Burger cu făină de linte, ruladă de pui cu spanac și ulei de cătină inserat în mușchiuleț de porc – teme inedite abordate în lucrările de diplomă ale studenților USV Iași

La Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași), studenții Facultăților de Agricultură și de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare (FIRAA), de la domeniul industriei alimentare, abordează pentru lucrările de diplomă teme de interes și sortimente de produse ce s-ar putea regăsi, în curând, pe piață datorită beneficiilor nutritive pe care le prezintă.

read more

USV Iași va primi peste 1,9 milioane lei din Fondul de Dezvoltare Instituțională, având toate proiectele aprobate cu punctaje mari

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) din Iași a câștigat finanțarea pentru toate cele șapte proiecte depuse la competiția FDI (Fondul de Dezvoltare Instituțională) 2023, organizată de către Ministerul Educației prin Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS). Proiectele depuse de echipele USV Iași au obținut punctaje foarte bune, fapt ce a determinat situarea USV Iași pe primul loc în clasamentul universităților de profil din România. În ceea ce privește centrul universitar ieșean, cu suma aprobată de 1.977.000 lei (79.08 % din suma solicitată) USV Iași ocupă poziția a doua între universitățile ieșene de stat. La nivel național, pentru fiecare dintre cele șapte domenii, au fost depuse peste 45 de proiecte, existând universități care nu au primit deloc finanțare sau doar o finanțare parțială.

read more

Burse din venituri proprii pentru studenții USV Iași

Peste 33 % dintre studenții Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) se bucură de diferite forme de burse, în acest semestru. Astfel, studenții USV Iași beneficiază, pe lângă bursele alocate din banii de la bugetul de stat, de o suplimentare de 235 burse din veniturile proprii, pentru performanțe academice, burse sociale, burse de campus, burse ocazionale sau burse pentru activități științifice, sportive sau culturale.

read more

Concurs de produse tradiționale pregătite de elevi sau studenți

Preparate care mai de care mai gustoase și apetisante, realizate după rețete bine păstrate în timp vor putea fi jurizate și degustate în cadrul Concursului Național ,,IDENTIFICARE DE PRODUSE TRADIȚIONALE”.

Organizat de către Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare (FIRAA) din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), în parteneriat cu Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, concursul a ajuns la ediția a V-a și este dedicat atât elevilor, cât și studenților, care s-au înscris individual sau în echipă, coordonați fiind de un cadru didactic.

read more

„Hrana omenirii vs Hrana viitorului” – dezbatere RFI România organizată la USV Iași

„Care este rolul cercetării universitare și instituționale în ceea ce privește alimentele care se vor consuma în anii următori? Consumatorul. Cum îl informăm referitor la ceea ce mănâncă? Mâncare bună, mâncare proastă. Cum o definim?”, acestea sunt doar câteva întrebări pentru care se vor căuta cele mai documentate răspunsuri în cadrul dezbaterii organizate de către Radio France International – RFI România și găzduită de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV).

Evenimentul „Hrana omenirii vs Hrana viitorului” este programat a se desfășura joi, 16 martie 2023, cu începere de la ora 10:00, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”.

read more

Inovație și tehnologia viitorului în sistemele de recoltat” – prezentate studenților USV Iași de către reprezentantul celui mai mare producător de tractoare, la nivel mondial

Coordonatorul activității unuia dintre cei mai mari producători mondiali de tractoare va conferenția la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) atât pentru studenți cât și pentru cadrele didactice interesate. George Stanson este invitatul Facultății de Agricultură a USV care va organiza workshopul „Inovație și tehnologia viitorului în sistemele de recoltat”, marți, 14 martie, cu începere de la ora 10:00, în Amfiteatrul A4, situat în clădirea principală a USV Iași.

read more

USV Iași reprezentată la cel mai mare forum dedicat provocărilor agriculturii europene

Facultatea de Agricultură din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a participat, prin delegarea a doi participanți, la cel mai mare eveniment dedicat fermierilor români. Astfel, decanul conf. univ. dr. Denis Țopa și prof. univ. dr. Gavril Ștefan au fost prezenți la cea de a opta ediție a Congresului „De la fermieri pentru fermieri”, eveniment organizat de Forumul APPR, ieri, pe 23 februarie 2023, la Hotel Crowne Plaza din București.

read more

Proiect de peste 125 milioane lei depus de USV Iași spre finanțare, prin PNRR

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), în calitate de lider al consorțiului pentru învățământ dual AGRITECH, a depus spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta 15 – Educație, proiectul „CONSTRUIRE INFRASTRUCTURĂ PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNT DUAL – AGRITECH”. În cadrul acestui consorțiu, principalul partener este Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

read more

Produse printate 3D din materiale eco-friendly, o afacere a unui absolvent USV Iași

Piese de schimb pentru mașini, jucării, sculpturi, decorațiuni, toată colecția de produse printate 3D din materiale eco-friendly – aceasta este afacerea gândită, inițiată și pusă la punct de un absolvent al Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași (USV), cu ajutorul fondurilor europene.

Vlad – Andrei Ene a absolvit Facultatea de Agricultură USV Iași și împreună cu fratele său, Răzvan au reușit să își transforme visul în realitate – un business de printare 3D, o tehnologie inovatoare și sustenabilă care poate oferi alternative personalizate și durabile la produsele convenționale produse în masă.

read more

Workshop pe tema cercetării și inovării la USV Iași

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a organizat, astăzi, 17 februarie 2023, primul workshop de tip atelier, în cadrul proiectului PROINVENT, unde, alături de experții din proiect, au participat coordonatori de doctorat și membrii grupului țintă. Tema workshop-ului „Cercetare și Inovare la Universitatea pentru Științele Vieții din Iași” a făcut posibilă susținerea a o serie de prelegeri, dintre care amintim „Studiu de caz asupra redactării proiectelor de cercetare aplicativă. Importanța selecției genomice în bioeconomie” – Iulian GABUR, Conf. univ. dr., cercetător postdoctorand USV Iași, „Cercetări inovative în cadrul USV Iași – Elena Cristina SCUTARAȘU, Asist. univ. dr., cercetător postdoctorand și „Prezentarea rezultatelor cercetării Modificări în structura comunității microbiene din sol influențate de practicile de management agricol” – Andrei GAFENCU, Asist. univ. dr., cercetător postdoctorand USV.

read more

USV Iași promovează donarea de celule stem hematopoietice în rândul tinerilor

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) promovează, împreună cu Institutul Regional de Oncologie Iași, înscrierea tinerilor în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (CSH). În acest sens, prorectoratul social al USV Iași va organiza împreună cu Liga Studenților Agronomi și Veterinari Iași, Asociația Studenților Veterinari și Centrul Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice o campanie de promovare, informare și, eventual, înscriere în Registrul National al Donatorilor Voluntari CSH.

read more

Absolvenți ai USV Iași dețin primul atelier floral sustenabil, din zona Moldovei

Iosif și Cristina Păduraru, absolvenți ai Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, cu studii de licență și de masterat în Peisagistică, au înființat primul atelier floral sustenabil din zona Moldovei, cu ajutorul fondurilor europene. Buretele floral din rocă bazaltică naturală, evitarea ambalajelor, colaborarea cu producătorii și cultivatori locali sunt principiile pe care le au tinerii absolvenți care militează pentru o comunitate educată în direcții sustenabile și responsabile, prin arta florilor.

read more

La USV Iași a fost lansat proiectul ce își propune obținerea de acuarele din deșeuri organice

La Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a avut loc, ieri, 17 ianuarie 2023, evenimentul de lansare al proiectului «From ”Waste” to ”Art” for a Sustainable World», finanțat prin programul ERASMUS+. Instituția care coordonează proiectul este Ensemble Scolaire La Salle „Maison Blanche”, Saint-Paul, Réunion din Franța, iar în calitate de parteneri menționăm Agrupamento de Escolas de Resende, Resende din Portugalia, Kauno Taikomosios Dailės Mokykla, Kaunas – Lituania, „Sv.Kliment Ohridski” High School, Ohrid – Macedonia, Çağdaş ve Yenilikçi Eğitimciler Derneği, Trabzon – Turcia și USV Iași.

read more

Criteriile de admitere la Universitatea de Științele Vieții, pentru vara 2023

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a stabilit condițiile și calendarul Admiterii pentru anul universitar 2023-2024, Metodologia specifică fiind aprobată în ultima ședință a Senatului instituției de învățământ superior. Astfel, admiterea candidaților la USV Iași se va realiza pe baza notelor obținute la probele de Bacalaureat (Nota de la proba scrisă de Limba şi literatura română – 50%, Nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50 %). Numărul total de locuri solicitate Ministerului Educației de către USV Iași este de 992, dintre care peste 700 locuri sunt propuse a fi cu finanțare de la bugetul de stat.

read more

Mulți pacienți tratați la spitalul veterinar al USV Iași, în perioada Sărbătorilor de iarnă

Peste 100 de pacienți, în principal animale de companie, au avut nevoie de îngrijirile medicale de urgență oferite de Spitalul Veterinar din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV). Compartimentul de Urgențe al Spitalului Clinic pentru Animale de Companie al USV Iași a acordat asistență medicală veterinară non-stop animalelor de companie, în perioada Sărbătorilor de Crăciun și a Anului Nou.

read more