Select Page

Concursul Național Gastronomic

Concursul Naţional Studenţesc “Tradiţie şi Inovaţie în Arta Gastronomică”

Acest concurs este organizat de către USV Iaşi, în parteneriat cu Liga Studenţilor Agronomi şi Veterinari a USV Iaşi şi cu Asociaţia Studenţilor Veterinari din Iaşi.

Scopul activităţii

Concursul are ca scop educaţia culinară care susţine interesul crescut al studenţilor şi elevilor pentru arta gustului şi, mai ales, dezvoltarea culturii gastronomice locale, aflată în continuă dezvoltare în România.

Evenimentul doreşte să aducă specialiştii, cercetătorii, studenţii şi elevii de liceu mai aproape de publicul ieşean şi afirmarea inovaţiei în materie de artă gastronomică, pornind de la elementele tradiţionale specifice fiecărei zone din România şi diversificarea cât mai rafinată adaptată cerinţelor crescânde ale consumatorilor cu impact asupra dezvoltării sustenabile la nivel naţional.

Descrierea activității

În cadrul Concursului Naţional Gastronomic, atât participanţii, cât şi invitaţii şi membrii juriului vor putea explora cultura gastronomică inovativă a grupurilor de studenţi şi elevi din diferite zone ale României.

Prin acest concurs gastronomic se propune lansarea unei competiţii pe două teme asociate gastronomiei:

a. obţinerea unui preparat culinar

b. produse autentice româneşti

Grupurile sunt compuse din câte patru membri.

Ideea de bază a acestui concurs constă în stimularea competiţiei şi afirmarea inovaţiei în materie de artă gastronomică.
Evenimentul se încheie cu o gală de premiere a celor mai bune iniţiative în domeniu gastronomic.

Ediții