Select Page

Alte burse și programe

Anunțuri

În această sectiune veţi afla toate noutăţile legate de oferte de burse şi participare la diverse programe, altele decât cele provenite prin filiera Ministerului Educaţiei Naţionale.

23 octombrie 2017

Formare continuă PEFRA

PEFRA (Program Executiv Româno-Francez Agroalimentar), certificat de ISA Lille (www.isa-lille.fr/formations), a publicat oferta de formare continuă pentru a doua promoţie a programului (trimestrul 1, 2018).
Vă invităm să consultaţi oferta.

19 octombrie 2016

Apel la candidaturi – Programul de burse al Guvernului francez 2017

În intervalul 2 octombrie 2016 – 28 februarie 2017, studenţii şi cercetătorii români îşi pot depune candidatura în cadrul programelor de sprijin pentru mobilitate, propuse de către Ambasada Franţei în România şi Institutul Francez din România, şi destinate nivelurilor de masterat, doctorat şi postdoctorat.
• Anunţ detaliat

 

13 octombrie 2016

Programul de burse Fulbright – RAF Scholar Award 2017-2018

Bursele Fulbright-RAF Scholar se adresează cadrelor didactice din facultăţile tehnice/sau din departamente tehnologice ale universităţilor acreditate din Romania, interesate de programe de cercetare şi pregătire academică în domeniul Antreprenoriatului.
Stagiul de un semestru se va derula la Universitatea din Rochester, în cadrul AIN Center for Entrepreneurship, unul dintre cei mai prestigioşi promotori academici ai antreprenoriatului pe domeniul tehnic din Statele Unite. Succesul acestui program presupune, în cea mai mare masură, implicarea profesorilor interesaţi să deprindă sau să valorifice exemple de bune practici din domeniul educaţiei antreprenoriale, dupa modelul educaţional american. Totodată, acest program depinde şi de interesul universităţilor sau facultătilor tehnice din Romania faţa de acest domeniu şi de susţinerea pe care pot să o exprime aceste instituţii fată de profesorii care aplică.
• Deadline-ul competiţiei pentru Fulbright-RAF Scholar Award 2017-2018 este 31 octombrie 2016.
• Flyer
• Poster

 

29 februarie 2016

Bourse d’excellence Chaire Unesco «Culture et Traditions du Vin» de l’Université de Bourgogne

Dans le cadre de sa politique d’attractivité internationale, l’Université de Bourgogne attribue chaque année une bourse d’excellence destinée à financer une année académique de Master 2 (recherche ou pro) à l’Université de Bourgogne pour un étudiant étranger souhaitant travailler sur les thématiques portées par la Chaire UNESCO «Culture et Traditions du Vin» (toutes disciplines confondues).
Montant de la bourse: 10 000 €
• Date limite pour un étudiant habitant un pays de l’espace Campus France à procédure CEF: 31 mars 2015
• Date limite pour un étudiant habitant un pays sans espace Campus France à procédure CEF: 31 mai 2015
• Appel à candidature
—————————————-
As part of its international attractiveness policy, University of Burgundy awarded annualy a scolarship of excellency. This scolarship aim to financeone year of Master II in University of Burgundy for a foreign student who wants to work on the themes support by UNESCO Chaire “Culture and Traditions of Wines” (in all disciplines)
Value of award: 10 000 Euros
• Deadline for student living in a country of area Campus France with CEF procedure: March 31, 2015
• Deadline for student living in a country without Campus France area but with CEF procedure: May 31, 2015
• Scolarship Unesco Chair “Culture and Traditions of Wines”

 

18 decembrie 2015

Bursele Guvernului Francez

Institutul francez din Bucuresti a lansat “Bursele Guvernului Francez 2016” pentru mobilităţi de master şi doctorat în Franţa. Data limita de candidatura: 28 februarie 2016.

Condiţii de candidatură:

  • nationalitate romana
  • bune cunostinte de limba franceza sau engleza (în functie de programul de formare avut în vedere)
  • nivel academic minim: master 1 pentru bursa master 2 şi master 2 pentru bursa de doctorat

Beneficii:

  • bursa de 615 EUR / luna (Master), 1060 EUR/ luna (doctorat in cotutela),
  • taxe universitare acoperite (pana la 6100 EUR/an),
  • asigurare sociala si de sanatate,
  • acces prioritar la caminele studentesti,
  • Indemnizatii pentru achizitionarea unui computer.

Pentru mai multe informatii accesaţi documentatia apelului si linkul: www.institutfrancais.ro/category/bucarest/campus-france/bourses-detude/bourses-bgf

Pentru depunerea dosarelor până pe 28 februarie 2016 (data poştei), puteţi folosi adresa: 

Pôle des échanges universitaires et scientifiques, Institut français de Roumanie
77, Bd Dacia, Bucharest Sector 2
Persoană de contact: Clémentine Verschave

sau puteţi trimite prin email la adresa: bourses.bucarest-amba@diplomatie.gouv.fr 

Documentaţie:

25 noiembrie 2015

Bursele Telekom

Programul Bursele TELEKOM oferă 10 burse de excelenţă tinerilor ambiţioşi, talentaţi, cu rezultate şcolare foarte bune şi obiective de carieră foarte bine stabilite. Acest program de responsabilitate socială organizat sub forma unui concurs se adresează studenţilor din anul I din instituţiile de învăţământ superior de stat din România, acreditate, categoria “fără plată” sau “cu plată”, la zi, indiferent de profil, care au absolvit clasa a XII-a în anul 2013 sau 2014.
Concursul este organizat în două etape. Prima etapă, care este şi eliminatorie, presupune completarea şi trimiterea unui dosar de înscriere; cea de-a doua etapă constă în participarea la un interviu, în urma căruia vor fi desemnaţi câştigătorii celor 10 burse. Cuantumul unei burse este de 900 ron/lună, timp de 9 luni pe an (octombrie – iunie), pe perioada desfăşurării studiilor universitare.
Mai multe detalii despre condiţiile de aplicare puteţi găsi pe site-ul concursului:
www.burseletelekom.ro

 

15 octombrie 2015

Burse DAAD

DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dienst/Serviciul German de Schimb Academic) oferă burse pentru şcoli de vară (cursuri de limbă, limbaj de specialitate, cultură şi civilizaţie), studii de master şi stagii de cercetare în cadrul universităţilor din Germania, pentru anul universitar 2016/2017. DAAD finanţează inclusiv programe cu predare în limba engleză.
Comunicat de presă (.pdf) | Alte detalii şi date importante (.pdf)

16 aprilie 2015

Program de internship la Guvernul României 2015

Programul oficial de Internship al Guvernului României continuă şi în 2015 cu 300 de posturi disponibile, în 77 de instituţii centrale, timp de 2 luni.
Tinerii admişi vor beneficia de o bursa lunară (450 RON)
Termenul limită pentru înscriere este 31 Mai 2015.
Mai multe informaţii: Detalii despre posturile de stagiar, instituţiile participante, procedura de selecţie, calendarul înscrierii (.doc)

5 noiembrie 2014

Bursele Telekom

Programul Bursele TELEKOM oferă 10 burse de excelenţă prin intermediul unui concurs naţional, adresându-se studenţilor din anul I, absolvenţi ai clasei a XII-a din anul în curs sau din 2013, care au fost admişi într-o instituţie de învăţământ superior de stat din România, categoria “fără plată”, la zi, indiferent de profil.
Concursul este organizat în două etape. Prima etapă, care este şi eliminatorie, presupune completarea şi trimiterea unui dosar de înscriere până la data de 28 noiembrie 2014 către Telekom Romania, iar cea de-a doua etapă constă în participarea la un interviu pe 8-9 decembrie 2014, în urma căruia vor fi desemnaţi câştigătorii celor 10 burse.
Cuantumul unei burse este de 900 lei pe lună, plătibili lunar pe durata anului universitar (9 luni), pe parcursul anilor de facultate.
Mai multe informaţii despre condiţiile de aplicare puteţi găsi pe site-ul concursului www.burseletelekom.ro

Afiş (.pdf) | – Scrisoare către universităţi (.pdf)

24 octombrie 2014

«Tu parles français? Noi te angajăm!»

În zilele de 30 şi 31 octombrie 2014 Institutul Francez din Iaşi va organiza a doua ediţie a evenimentului «Tu parles français? Noi te angajăm!», adresat tinerilor (elevi, studenţi, absolvenţi).
Anul acesta se vor organiza ateliere de formare profesională şi vizite în întreprinderile franceze locale. Studenţii sunt asteptaţi să participe la eveniment, să se înscrie la ateliere şi la vizite în întreprinderi.
Afiş (.pdf)

1 iulie 2014

The Hubert H. Humphrey Fellowship Program 2015

Comisia Fulbright Romano-Americană anunţă deschiderea Programului de burse “Hubert H. Humphrey” 2015-2016. Prin acest program tinerii manageri din mediul public şi privat din Romania au posibilitatea obţinerii unor burse de practică (10 luni) în universităţi din Statele Unite ale Americii, în vederea dezvoltării profesionale.
Detalii (format doc)

Bayer foundations fellowship program

The international fellowship program of the Bayer Science & Education Foundation supports extraordinarily gifted talents in order to help them realize individual study and research projects abroad. Scholarships are granted exclusively to students from German-speaking countries wishing to study abroad, or to foreign students who are interested in a study project in Germany.
– Details (.pdf)

27 mai 2014

Guvernul României: Program de internship la nivelul administraţiei publice centrale

Detalii despre program (.pdf)

29 aprilie 2014

USR: Premiile Excelenţei în Educaţie

Uniunea Studenţilor din România (USR) invită studenţii să se înscrie în competiţia: Premiile Excelenţei în Educaţie.
USR va premia pe data de 17 Mai, la Bucureşti, în Aula Magna a Academiei de Studii Economice, 10 studenţi români excepţionali, din 10 domenii de studiu distincte.
Studenţii pot intra în competiţie prin completarea formularului online sau pot fi recomandaţi de către o altă persoană, tot prin intermediul unui formular online, urmând a fi contactaţi de către organizatori pentru finalizarea înscrierii.
Materiale informative: Detalii (.pdf)

 

1 aprilie 2014

Şcoala de germană

Organizatori: Academia de Studii Economice Bucureşti, Facultatea de Administrarea Afacerilor în Limbi Străine (FABIZ) şi Asociatia “Pro Magna”
Perioade: 3-15 august 2014, 17-29 august 2014 şi 31-12 septembrie 2014

Materiale informative: Detalii (.pdf)

 

17 ianuarie 2014

Cours en ligne ouvert à tous – MOOC “Travailler en français”

Le MOOC “Travailler en français” a pour objectif de vous aider à acquérir des connaissances et des savoir-faire en français pour rechercher un emploi en France ou dans un pays francophone.
Il s’adresse à des apprenants de niveau intermédiaire, ce qui correspond au niveau B1 en cours d’acquisition du Cadre Européen Commun de Référence pour les Langues.

Contenu:
Semaine n°1: où et comment chercher ?
Semaine n°2: réaliser son CV.
Semaine n°3: rédiger une lettre de motivation.
Semaine n°4: se préparer pour un entretien de recrutement.
Semaine n°5: travailler dans une équipe multiculturelle.

Il est ouvert et gratuit: consultez le programme général et préinscrivez-vous pour commencer dès le 15 janvier !

Materiale informative: