Select Page

Evenimente

Evenimente 2024

Publicarea Academică: De la Scriere la Recenzie

Publicarea Academică: De la Scriere la Recenzie

Facultatea de Agricultură din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași a organizat un workshop-ul Publicarea Academică: De la Scriere la Recenzie, eveniment adresat cadrelor didactice, doctoranzilor și cercetătorilor.

read more
Festivalului Folcloric Studențesc „Așa-i viața omului”, ediția a VII-a. Două zile dedicate folclorului autentic românesc

Festivalului Folcloric Studențesc „Așa-i viața omului”, ediția a VII-a. Două zile dedicate folclorului autentic românesc

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași a organizat pe 30 și 31 mai, cea de a șaptea ediție a Festivalului Folcloric Studențesc „Așa-i viața omului”, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”. Ediția din acest an a Festivalului a reunit 11 ansambluri care promovează tinerele valori din diferite zone ale României precum Moldova, Bucovina, Muntenia, dar și ansamblurile comunităților de studenți din Grecia și Țările Arabe.

read more
Am sărbătorit Promoția 2020-2024 la USV Iași

Am sărbătorit Promoția 2020-2024 la USV Iași

Absolvenții Promoției 2024 de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași au sărbătorit finalizarea studiilor marți, 28 mai 2024, printr-o serie de evenimente speciale desfășurate pe parcursul întregii zile. Astfel, ceremonia de absolvire comună a avut mai multe momente, primul fiind „Marșul Absolventului USV” organizat de către cei aproximativ 500 de absolvenți care au pornit la ora 10:00, din fața clădirii principale a USV Iași spre Stadionul acesteia.

read more
Ecotrophelia 2024

Ecotrophelia 2024

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) alături de Asociația Specialiștilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR), organizează în perioada 12 – 14 iunie, ediția a X-a a Concursului Național ECOTROPHELIA România 2024, competiție studențească pentru crearea de produse alimentare inovative.

read more
Animal Fest by USV Iaşi 2024

Animal Fest by USV Iaşi 2024

EvenimenteProgram   Sâmbătă 18 mai 2024 (10:00 – 18:00) Demonstraţ­ie de dresaj canin cu echipe chinotehnice ale Poliţiei de Frontieră Iaşi şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani Expozi­ţie de păsări ornamentale şi animale mici Expozi­ţie de animale de...

read more
Conferința Internațională: „Viitorul producției agroalimentare”

Conferința Internațională: „Viitorul producției agroalimentare”

Consulatul Regatului Țărilor de Jos de la Iași, în parteneriat Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România și cu Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași (USV Iași) au deosebita onoare de a organiza și de a vă invita la Conferința Internațională: „Viitorul producției agroalimentare”, ce își propune să prezinte o abordare holistică a proceselor de producție agroalimentară sustenabilă.

read more
Garden Fest by USV Iași

Garden Fest by USV Iași

Universitatea pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” își unește forțele cu sectorul antreprenorial horticol pentru a organiza o manifestare de excepție, menită să celebreze și să promoveze profesia de peisagist și horticultor în inima comunității ieșene.

read more
Simpozionul Ştiinţific Studenţesc

Simpozionul Ştiinţific Studenţesc

Simpozionul Ştiinţific Studenţesc este o manifestare de tradiţie în cadrul Universităţii de Ştiinţele Vieţii “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (IULS), desfăşurându-se, de obicei, în primăvara fiecărui an.
Scopul Simpozionului este de a crea cadrul pentru prezentarea şi dezbaterea lucrărilor ce conţin rezultate ştiinţifice şi tehnice obţinute de către studenţii participanţi pe parcursul pregătirii profesionale, precum şi de a facilita colaborarea ştiinţifică între participanţi.
În acest an simpozionul se va desfăşura on site, în perioada 17-18 aprilie 2024.

read more

Arhivă evenimente (2009 – 2023)

Evenimente 2023

Concerte de colinde tradiționale la USV Iași

Vineri, 15 decembrie 2023, de la ora 19:00, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu” a Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, va avea loc Concertul de colinde tradiționale românești și balcanice al Ansamblului „Floralia”, dirijor Irina Zamfira Bucescu-Dănilă.

read more

Noaptea Companiilor la USV Iaşi

Cu mare bucurie, ne pregătim să vă întâmpinăm în cadrul evenimentului special Noaptea Companiilor la USV Iaşi, o ocazie unică de a descoperi tainele și inovațiile din spatele ușilor unei instituții dedicată cercetării și educației de înaltă calitate. Ne-am străduit să pregătim pentru dumneavoastră o seară plină de surprize și experiențe memorabile.

read more

Zilele Recoltei la USV Iași

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași organizează ZILELE RECOLTEI, ediția a II-a – expoziție de produse cu vânzare, pe 30 septembrie – 1 octombrie 2023, la BAZA SPORTIVĂ.
Peste 60 producători importanți de legume, fructe, preparate alimentare tradiționale și crame celebre se vor reuni cu cele mai gustoase produse, la veritabila sărbătoare a toamnei.

read more

Degustare de pepeni la USV Iași

Universitatea de Științele Vieții “Ion Ionescu de la Brad” din Iași vă invită marți, 18 iulie 2023, începând cu ora 10 la degustare de pepeni. Prezentarea și degustarea celor 20 soiuri și hibrizi de pepeni verzi vor avea loc în campusul USV Iași (curtea interioară dintre Clădirea Principală și Clădirea TPPA).

read more

Competiţia Internaţională Ecotrophelia

Competiţia are drept scop încurajarea creativităţii studenţilor din facultăţile cu profil de industrie alimentară pentru dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative şi formarea de viitori specialişti pentru industria alimentară europeană.

read more

Workshop susținut de un important reprezentant din agribusiness

EvenimenteMarţi, 9 mai 2023, cu începere de la ora 10:00, în Amfiteatrul A4 va avea loc întâlnirea cu reprezentantul în zona Moldovei a Companiei Syngenta, unul din cei mai importanți jucători pe piața produselor dedicate protecției plantelor și semințelor. Astfel,...

read more

Agronomiada 2023

Ediţia a XXXIII-a a concursului profesional-ştiinţific şi sportiv Agronomiada este organizată, conform convenţiei dintre instituţiile de învăţământ superior agronomic și de științele vieții din ţară, de către Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, cu sprijinul Ligii Studenţilor Agronomi şi Veterinari U.S.V. Iaşi şi al Asociaţiei Studenţilor Veterinari din Iaşi, în perioada 11-14 mai 2023.

read more

Simpozionul Ştiinţific Studenţesc 2023

Simpozionul Ştiinţific Studenţesc este o manifestare de tradiţie în cadrul Universităţii de Ştiinţele Vieţii “Ion Ionescu de la Brad”. În acest an simpozionul se va desfăşura on site, în perioada 27-28 aprilie 2023.
Perioada de inscriere pentru simpozion s-a prelungit pana pe 14 aprilie 2023.

read more

Animal FEST by USV Iași

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași) organizează cea de a treia ediție a evenimentului dedicat întregii comunități iubitoare de animale, sub sloganul „Iubitorii de animale în comunitatea Științelor Vieții”. „Animal FEST by USV Iași” va avea loc în perioada 6 – 7 mai 2023, în Rond Agronomie, pe Stadionul de Rugby.

read more
Evenimente 2022

Evenimente 2022

 

Nr. Organizator Dată Loc de desfăşurare Denumire manifestare Site Persoană de contact
1. Facultatea de Medicină Veterinară şi ARDIV 24-25 septembrie Facultatea de Medicină Veterinară Workshop:
Homeopatie veterinară – terapie complementară în oncologie şi epilepsie
www.ardiv.org Prof. dr. Vasile VULPE
e-mail: vvulpe@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.571
2. Facultatea de Medicină Veterinară şi ARDIV 30 sept – 1 oct Hotel Ramada Congres:
Patologii cardiace şi respiratorii la câine şi pisică: clinică, diagnostic, imagistică
www.ardiv.org Prof. dr. Vasile VULPE
e-mail: vvulpe@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.571
3. Facultatea de Medicină Veterinară şi ARDIV 14-15 octombrie Facultatea de Medicină Veterinară Workshop:
Ecografie abdominală la câine, modulul I
www.ardiv.org Prof. dr. Vasile VULPE
e-mail: vvulpe@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.571
4. Facultatea de Medicină Veterinară şi ARDIV 28-29 octombrie Facultatea de Medicină Veterinară Workshop:
Ecografie abdominală la câine, modulul II
www.ardiv.org Prof. dr. Vasile VULPE
e-mail: vvulpe@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.571
5. Facultatea de Medicină Veterinară şi ARDIV 11-12 noiembrie Facultatea de Medicină Veterinară Workshop:
Ecocardiografie la câine, modulul I
www.ardiv.org Prof. dr. Vasile VULPE
e-mail: vvulpe@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.571
Evenimente 2021

Evenimente 2021

 

Nr. Organizator Dată Loc de desfăşurare Denumire manifestare Site Persoană de contact
1. Facultatea de Agricultură
& Dicor Land
14 ianuarie Facultatea de Agricultură (online) Webinar: Criza de sănătate şi tipologii comportamentale în agribusiness-ul din România www.uaiasi.ro Conf. dr. Denis ŢOPA
e-mail: topadennis@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.445
2. Centrul de Cercetări Horticole 27 ianuarie Facultatea de Horticultură (online) Webinar: Metode analitice aplicate în cercetarea din industria alimentară
CS III dr. Marius NICULAUA
www.uaiasi.ro Şef lucr. dr. Cintia COLIBABA
e-mail: cintia.colibaba@gmail.com
3. Facultatea de Agricultură
& Vantage
15 februarie Facultatea de Agricultură (online) Webinar: Sisteme şi bune practici privind erbicidarea culturilor agricole www.uaiasi.ro Conf. dr. Florin LIPŞA
e-mail: flipsa@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.510
4. Centrul de Cercetări Horticole 17 februarie Facultatea de Horticultură (online) Webinar: Pigmenţii antocianici – compuşi cu valoare funcţională din produsele horticole
CS III dr. Răzvan FILIMON
www.uaiasi.ro Prof. dr. Liviu Mihai IRIMIA
e-mail: livirimia@uaiasi.ro
5. Facultatea de Agricultură
& Agritehnica
19 februarie Facultatea de Agricultură (online) Webinar: Costul capitalului tehnic în producţia vegetală www.uaiasi.ro Conf. dr. Florin LIPŞA
e-mail: flipsa@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.510
6. Centrul de Cercetări Horticole 5 martie Facultatea de Horticultură (online) Webinar: Tehnici de biologie moleculară – Izolarea ADN-ului din ţesuturile vegetale
CS II dr. Rodica EFROSĂ
www.uaiasi.ro Prof. dr. Neculai MUNTEANU
e-mail: nmunte@uaiasi.ro
Şef lucr. dr. Maria Apostol
e-mail: mariabrinza2007@yahoo.com
7. Facultatea de Agricultură
& Dicor Land
9 martie Facultatea de Agricultură (online) Webinar: High speed planting www.uaiasi.ro Conf. dr. Florin LIPŞA
e-mail: flipsa@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.510
8. Centrul de Cercetări Horticole 17 martie Facultatea de Horticultură (online) Webinar: Structura, formatul, conţinutul şi stilul elaborării unui articol ISI
Şef lucr. dr. Ana CAZACU
www.uaiasi.ro Şef lucr. dr. Ana CAZACU
e-mail: anagarlea@gmail.com
9. Centrul de Cercetări Horticole 31 martie Facultatea de Horticultură (online) Webinar: Tehnici de microbiologie
CS dr. Gabriela MIHALACHE
www.uaiasi.ro Prof. dr. Neculai MUNTREANU
e-mail: nmunte@uaiasi.ro
10. Centrul de Cercetări Horticole 16 aprilie Facultatea de Horticultură (online) Webinar: Tehnica PCR – Polymerase Chain Reaction
Şef lucr. dr. Iulian GABUR
www.uaiasi.ro Prof. dr. Neculai MUNTREANU
e-mail: nmunte@uaiasi.ro
11. ARDIV 16-18 aprilie Facultatea de Medicină Veterinară Workshop: Ecografie abdominală, modulul I www.ardiv.org Prof. dr. Vasile VULPE
e-mail: vvulpe@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.571
12. Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare 14 mai Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare Seminar ştiinţific: Tenhnologii moderne aplicate în creşterea animalelor de fermă www.uaiasi.ro Prof. dr. Constantin PASCAL
e-mail: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.593
13. ARDIV 21-23 mai Facultatea de Medicină Veterinară Workshop: Ecografie abdominală la câine, modulul II www.ardiv.org Prof. dr. Vasile VULPE
e-mail: vvulpe@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.571
14. Centrul de Cercetări Horticole 26 mai Facultatea de Horticultură (online) Webinar: Metode de laborator în biologia moleculară – Studiu de caz: Filogeografia genului Nepa
CS dr. Andrei ȘTEFAN
www.uaiasi.ro Prof. dr. Neculai MUNTREANU
e-mail: nmunte@uaiasi.ro
15. Centrul de Cercetări Horticole 3 iunie Facultatea de Horticultură (online) Webinar: Agrometeorologia – importanţa factorilor agrometeorologici în producţia agricolă
Meteorolog dr. Adrian TIMOFTE
www.uaiasi.ro Prof. dr. Liviu Mihai IRIMIA
e-mail: livirimia@uaiasi.ro
16. ARDIV 8 iunie Facultatea de Medicină Veterinară 8 ani cu ARDIV – Clinica, Imagistica, diagnostic www.ardiv.org Prof. dr. Vasile VULPE
e-mail: vvulpe@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.571
17. Centrul de Cercetări Horticole 18 iunie Facultatea de Horticultură (online) Webinar: Formularea propunerilor în cadrul competiţiilor de proiecte PD şi TE 2021
Şef lucr. dr. Ana CAZACU
Şef lucr. dr. Raluca HLIHOR
www.uaiasi.ro Şef lucr. dr. Ana Cazacu
anagarlea@gmail.com
Şef lucr. dr. Raluca Hlihor
rallu_ca@yahoo.com
18. Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare 25 iunie Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare Workshop: Producerea cărnii, prioritate în creşterea ovinelor www.uaiasi.ro Prof. dr. Constantin PASCAL
e-mail: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.593
19. Facultatea de Agricultură
& Băcănia Codrul Boieresc (producător tradiţional de produse din carne)
3 august Facultatea de Agricultură Webinar: From farm fo fork: carne şi preparate din carne www.uaiasi.ro Conf. dr. Denis ŢOPA
e-mail: dennistopa@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.445
20. ARDIV 16 septembrie Facultatea de Medicină Veterinară Curs şi seminar practic: Cardiologie veterinară www.ardiv.org Prof. dr. Vasile VULPE
e-mail: vvulpe@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.571
21. ARDIV 17-18 septembrie Facultatea de Medicină Veterinară Simpozionul naţional de imagistică veterinară www.ardiv.org Prof. dr. Vasile VULPE
e-mail: vvulpe@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.571
22. Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare 20 octombrie Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare Semnar ştiinţific: Dezvoltarea biotehnologiilor moderne în zootehnie www.uaiasi.ro Prof. dr. Constantin PASCAL
e-mail: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.593
23. USV Iaşi & Facultatea de Agricultură 21-22 octombrie Facultatea de Agricultură Congres ştiinţific internaţional – Simpozionul de Agricultură și Inginerie alimentară www.uaiasi.ro Conf. dr. Florin LIPŞA
e-mail: flipsa@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.510
24. USV Iaşi & Facultatea de Horticultură 21-22 octombrie Facultatea de Horticultură Congres ştiinţific internaţional – Simpozion ştiinţific internaţional: Horticultura – ştiinţă, calitate, diversitate şi armonie www.uaiasi.ro Conf. dr. Liliana CHELARIU
e-mail: julia@uaiasi.ro
25. USV Iaşi & Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare 21-22 octombrie Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare Congres ştiinţific internaţional – Simpozion ştiinţific internaţional: Zootehnie modernă, ştiinţe alimentare şi dezvoltare durabilă www.uaiasi.ro Prof. dr. Constantin PASCAL
e-mail: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.593
26. USV Iaşi & Facultatea de Medicină Veterinară 21-22 octombrie Facultatea de Medicină Veterinară Congres ştiinţific internaţional – Simpozionul de Medicină Veterinară: Spre o sănătate globală www.uaiasi.ro Prof. dr. Mihai MAREŞ
e-mail: mmares@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.319
27. Facultatea de Horticultură 22 octombrie Facultatea de Horticultură (online) Workshop: Strategii şi soluţii sustenabile privind epurarea apelor uzate utilizând metode prietenoase cu mediul: o abordare integrată a evaluărilor de mediu şi economice (SusTrEE) www.uaiasi.ro Şef lucr. dr. Raluca HLIHOR
e-mail: rallu_ca@yahoo.com
28. Facultatea de Horticultură 22 octombrie Facultatea de Horticultură (online) Workshop: Elaborarea unui cadru de estimare a riscurilor pentru sănătatea umană generate de contaminarea cu metale grele a produselor pe bază de plante utilizate în fitoterapie şi cosmetică (RiskToxPlants) www.uaiasi.ro Şef lucr. dr. Raluca HLIHOR
e-mail: rallu_ca@yahoo.com
29. Sorbonne University
& Facultatea de Medicină Veterinară
26 noiembrie Facultatea de Medicină Veterinară 1st Scientific Conference of Laboratory Animal Science in Iasi, Romania www.uaiasi.ro Conf. dr. Şerban MOROŞAN
e-mail: serban.morosan@uaiasi.ro  serban.morosan@sorbonne-universite.fr
telefon: +33 (0)6 23.53.18.77
30. Facultatea de Agricultură,
Facultatea de Horticultură,
Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare,
Facultatea de Medicină Veterinară
18 noiembrie USV Iaşi (online) Simpozionul ştiinţific studenţesc www.uaiasi.ro Conf. dr. Florin LIPŞA
e-mail: flipsa@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.510
Conf. univ. dr. Liliana CHELARIU email: julia@uaiasi.ro
telefon: 0232/407.534
Prof. dr. Constantin PASCAL
e-mail: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.593
Prof. dr. Mihai MAREŞ
e-mail: mmares@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.319
31. Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare 20 noiembrie Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare Workshop: Păstrarea biodiversităţii zonelor montane; Salmonicultură şi agroturism www.uaiasi.ro Prof. dr. Constantin PASCAL
e-mail: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.593
32. Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare 10 decembrie Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare Seminar ştiinţific: Tendinţe actuale înregistrate în domeniul creşterii animalelor în fermele ecologice www.uaiasi.ro Prof. dr. Constantin PASCAL
e-mail: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.593
Evenimente 2020

Evenimente 2020

 

Nr. Organizator Dată Loc de desfăşurare Denumire manifestare Domeniu tematic Site Persoană de contact
1. Centrul de Cercetări
Horticole
9 aprilie Facultatea de
Horticultură
Workshop: Studii asupra vinurilor cu continut redus de bioxid de sulf horticultură
ingineria mediului
www.uaiasi.ro Prof. dr. Valeriu V. COTEA
e-mail: vcotea@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.519
2. Centrul de Cercetări
Horticole
22 mai Facultatea de
Horticultură
Workshop: Ierburile ornamentale si
trandafirii în amenajarile
peisagistice urbane
horticultură
peisagistică
www.uaiasi.ro Conf. dr. Liliana CHELARIU
e-mail: julia@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.534
3. Centrul de Cercetări
Horticole
28 mai Facultatea de
Horticultură
Workshop: Cultivarea si
valorificarea speciilor si soiurilor de Paeonia
horticultură
peisagistică
www.uaiasi.ro Prof. dr. Lucia DRAGHIA
e-mail: lucia@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.446
4. Centrul de Cercetări
Horticole
29 mai Facultatea de
Horticultură
Workshop: Posibilitati de transfer a cunostintelor privind cultivarea plantelor legumicole în sisteme sustenabile horticultură
ingineria mediului
peisagistică
www.uaiasi.ro Prof. dr. Vasile STOLERU
e-mail: vstoleru@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.530
5. Facultatea de Agricultură 18 iunie Ferma Ezăreni Ziua lupinului agronomie   Conf. dr. Danut SIMIONIUC
e-mail: simion@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.536
6. ARDIV şi FMV Iaşi 3-5 iulie FMV Iaşi Workshop de ecografie abdominală la câine medicină veterinară vvulpe@uaiasi.ro Prof. dr. Vasile VULPE
e-mail: vvulpe@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.571
7. ARDIV şi FMV Iaşi 15-16 septembrie FMV Iaşi Workshop de homeopatie medicină veterinară vvulpe@uaiasi.ro Prof. dr. Vasile VULPE
e-mail: vvulpe@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.571
8. ARDIV şi FMV Iaşi 24-26 septembrie FMV Iaşi Workshop de ecografie abdominală la câine – Modulul I medicină veterinară vvulpe@uaiasi.ro Prof. dr. Vasile VULPE
e-mail: vvulpe@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.571
9. ARDIV şi FMV Iaşi 9-10 octombrie FMV Iaşi Workshop de ecografie abdominală la câine – Modulul II medicină veterinară vvulpe@uaiasi.ro Prof. dr. Vasile VULPE
e-mail: vvulpe@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.571
10. Centrul de Cercetări
Horticole
16 octombrie Facultatea de
Horticultură
Workshop: O nouă abordare privind utilizarea microorganismelor pentru producerea legumelor horticultură
ingineria mediului
peisagistică
biotehnologii agricole
www.uaiasi.ro Prof. dr. Vasile STOLERU
e-mail: vstoleru@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.530
11. Facultatea de Zootehnie 16 octombrie Amfiteatru E28 Outlined trends in farm animals breeding zootehnie pascalc@uaiasi.ro Prof. dr. Constantin PASCAL
e-mail: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0744 863.347
12. Facultatea de Zootehnie 17 octombrie Lab. Bovine Tenhnologii moderne aplicate în creştere a animalelor de fermă zootehnie pascalc@uaiasi.ro Prof. dr. Constantin PASCAL
e-mail: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0744 863.347
13. Facultatea de Zootehnie 19 octombrie Lab. Acvacultură Food safety and methods for preservation industrie alimentară pascalc@uaiasi.ro Prof. dr. Constantin PASCAL
e-mail: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0744 863.347
14. USAMV Iaşi
Congres ştiinţific
Internaţional
22-23 octombrie Sectiunea 1:
Facultatea de
Agricultură
Simpozion ştiinţific internaţional: Simpozion de Agricultură şi Inginerie alimentară agronomie
ingineria produselor
alimentare
IMADR
www.uaiasi.ro/simpozion Conf. dr. Florin LIPŞA
e-mail: flipsa@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.510
Sectiunea 2:
Facultatea de
Horticultură
Simpozion ştiinţific internaţional: Simpozion de Horticultura – ştiinţă, calitate, diversitate şi armonie horticultură
ingineria mediului
peisagistică
biotehnologii agricole
www.uaiasi.ro Prof. dr. Lucia DRAGHIA
e-mail: lucia@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.446
Conf. dr. Liliana CHELARIU
e-mail: julia@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.534
Sectiunea 3:
Facultatea de
Zootehnie
Simpozion ştiinţific internaţional: Zootehnia modernă – siguranţă alimentară şi dezvoltare în condiţii de durabilitate zootehnie www.uaiasi.ro/simpozion_zoo Prof. dr. Constantin PASCAL
e-mail: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0744 863.347
Sectiunea 4:
Facultatea de
Medicină Veterinară
Simpozion Anual de Medicină Veterinară: Spre o sănătate globală medicină veterinară www.uaiasi.ro/medicina Prof. dr. Mihai MAREŞ
e-mail: mmares@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.319
15. Facultatea de Agricultură 23 octombrie Facultatea de
Agricultură
Probleme actuale în agricultura românească agronomie www.uaiasi.ro Conf. dr. Denis ŢOPA
e-mail: topadennis@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.445
16. Facultatea de Medicină Veterinară 23 octombrie FMV Iaşi Workshop: Rolul epidemiologiei veterinare în contextul noilor provocări ale bolilor transmisibile pentru sănătatea publică medicină veterinară epirovet@yahoo.com Prof. dr. Gheorghe SAVUŢA
telefon: 0232 407.318
17. Facultatea de Zootehnie 23 octombrie Lab. Bovine Tendinţe actuale înregistrate în domeniul creşterii animalelor în fermele ecologice zootehnie pascalc@uaiasi.ro Prof. dr. Constantin PASCAL
e-mail: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0744 863.347
18. Centrul de Cercetări
Horticole
6 noiembrie Facultatea de
Horticultură
Workshop: Valorificarea ierburilor ornamentale în arta florală horticultură
ingineria mediului
peisagistică
biotehnologii agricole
www.uaiasi.ro Conf. dr. Liliana CHELARIU
e-mail: julia@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.534
19. Centrul de Cercetări
Horticole
13 noiembrie Facultatea de
Horticultură
Workshop: Progrese şi provocari ale viticulturii şi vinificaţiei ecologice horticultură
ingineria mediului
peisagistică
biotehnologii agricole
www.uaiasi.ro Prof. dr. Valeriu V. COTEA
e-mail: vcotea@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.519
20. Centrul de Cercetări
Horticole
20 noiembrie Facultatea de
Horticultură
Workshop: Fatadele verzi – o solutie pentru reconcilierea ecologică urbană horticultură
peisagistică
www.uaiasi.ro  
21. ARDIV şi FMV Iaşi 4-5 decembrie FMV Iaşi Workshop de cardiologie – Modulul I medicină veterinară vvulpe@uaiasi.ro Prof. dr. Vasile VULPE
e-mail: vvulpe@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.571
Evenimente 2019

Evenimente 2019

 

Nr. Organizator Dată Loc de desfăşurare Denumire manifestare Domeniu tematic Site Persoană de contact
1. Facultatea de Medicină Veterinară
Departamentul de Radiologie
ARDIV
11 – 12 aprilie Facultatea de Medicină Veterinară Workshop: Ecocardiografie la câine Medicină veterinară www.uaiasi.ro Prof. dr. Vasile VULPE
e-mail: vvulpe@uaiasi.ro
2. Disciplina Semiologie, Facultatea de Medicină Veterinară, USAMV Ion Ionescu de la Brad din Iaşi;
ARDIV
Facultatea de Medicină Veterinară Congresul II de Imagistică Veterinară Medicină Veterinară www.uaiasi.ro Prof. dr. Vasile VULPE
e-mail: vvulpe@uaiasi.ro
3. Facultatea de Agricultură,
Facultatea de Horticultură,
Facultatea de Zootehnie,
Facultatea de Medicină Veterinară,
D.C.I.T.T.
18 – 19 aprilie Facultatea de Horticultură Simpozionul ştiinţific al studenţilor Agronomie; Horticultură; Peisagistică; Ingineria mediului; Zootehnie; Medicină Veterinară www.uaiasi.ro

Conf. dr. Florin-Daniel LIPŞA
e-mail: flipsa@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.526

Conf. dr. Liliana Chelariu
e-mail: julia@uaiasi.ro
telefon: 0232407534

Prof. dr. Constantin Pascal
e-mail: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0744863347

Prof. dr. Mihai MAREŞ
e-mail: mmares@uaiasi.ro

4. Facultatea de Medicină Veterinară 18-19 aprilie Facultatea de Medicină Veterinară Seminar internaţional: “Actualităţi în patologia animalelor de fermă şi de companie” Medicină Veterinară www.uaiasi.ro Prof. dr. Gheorghe Solcan
gsolcan@uaiasi.ro
5. Facultatea de Medicină Veterinară 7 mai Facultatea de Medicină Veterinară Workshop: “Perspectiva erei post-antibiotice: aşteptăm sau ne implicăm? – The prospect of post-antibiotic era: waiting or do something about it” Medicină Veterinară www.uaiasi.ro Prof. dr. Gheorghe Solcan
gsolcan@uaiasi.ro
6. Facultatea de Horticultură 24 mai Facultatea de Horticultură Workshop: “Trandafirii şi companionii lor în amenajările peisagistice” Horticultură; Peisagistică www.uaiasi.ro Conf. dr. Liliana Chelariu
julia@uaiasi.ro
telefon: 0232407534
7. Facultatea de Zootehnie mai Facultatea de Zootehnie Concurs naţional de nutriţie animală Zootehnie www.uaiasi.ro Prof. dr. Constantin Pascal
e-mail: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0744863347
8. Facultatea de Zootehnie 31 mai Facultatea de Zootehnie Seminar Ştiinţific: Tenhnologii moderne de creştere a animalelor de fermă Zootehnie www.uaiasi.ro Prof. dr. Constantin Pascal
e-mail: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0744863347
9. Facultatea de Medicină Veterinară
Laboratorul de Chimioterapie Antimicrobiană
27-31 mai Facultatea de Medicină Veterinară Workshop: “Diagnosticul de laborator al infecţiilor produse de fungii dermatofiţi” Medicină Veterinară www.uaiasi.ro Prof. dr. Mihai MAREŞ
email: mmares@uaiasi.ro
telefon: 0232/407319
10. Facultatea de Zootehnie 21 iunie Facultatea de Zootehnie Workshop: “Producerea cărnii, prioritate în creşterea ovinelor” Zootehnie www.uaiasi.ro Prof. dr. Constantin Pascal
e-mail: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0744863347
11. Centrul de Cercetări Horticole 15 iulie Facultatea de Horticultură Workshop: “Comportarea la altoire a unor soiuri nou create la SCDVV Iaşi” Horticultură, Peisagistică, Ingineria mediului www.uaiasi.ro Prof. dr. Liliana Rotaru
lrotaru@uaiasi.ro
telefon: 0232/407539
12. Centrul de Cercetări Horticole 20 iulie Facultatea de Horticultură Workshop: “Lavanda (Lavandula angustifolia) – sursă de bunăstare şi frumuseţe” Horticultură, Peisagistică www.uaiasi.ro Prof. dr. Lucia Draghia
lucia@uaiasi.ro
telefon: 0232/407446
13. Centrul de Cercetări Horticole 9 septembrie Facultatea de Horticultură Workshop: “Cercetări privind comportarea în pepiniera a unor soiuri noi de viţă de vie obţinute la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Iaşi” Horticultură, Ingineria mediului www.uaiasi.ro Prof. dr. Liliana Rotaru
lrotaru@uaiasi.ro
telefon: 0232/407539
14. Centrul de Cercetări Horticole 27 septembrie Facultatea de Horticultură Workshop: “Noi soiuri şi tehnologii pentru pomi şi arbustii fructiferi” Horticultură, Peisagistică, Ingineria mediului, Biotehnologii agricole www.uaiasi.ro Prof. dr. Mihai Istrate
mistrate@uaiasi.ro
telefon: 0232/407429
15. USAMV Iaşi Congres cu participare Internaţională
octombrie Secţiunea 1: Facultatea de Agricultură Simpozion ştiinţific internaţional: Simpozion de Agricultură şi Inginerie alimentară Agronomie, Silvicultură www.uaiasi.ro/
simpozion
Şef lucr. dr. Florin-Daniel LIPŞA
email: flipsa@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.526
octombrie Secţiunea 2: Facultatea de Horticultură Simpozion ştiinţific internaţional: Horticultura – ştiinţă, calitate, diversitate şi armonie Horticultură, Peisagistică, Ingineria mediului www.uaiasi.ro

Prof. dr. Lucia DRAGHIA
email: lucia@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.446

Conf. dr. Lucia DRAGHIA
email: julia@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.534

octombrie Secţiunea 3: Facultatea de Zootehnie Simpozion ştiinţific internaţional: Zootehnia modernă – siguranţă alimentară şi dezvoltare în condiţii de durabilitate Zootehnie www.uaiasi.ro/
zootehnie
Prof. dr. Constantin PASCAL
email: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0744 863.347
octombrie Secţiunea 4: Facultatea de Medicină Veterinară Simpozion Anual de Medicină Veterinară: Spre o sănătate globală Medicină veterinară www.uaiasi.ro/
medicina
Prof. dr. Mihai MAREŞ
email: mmares@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.319
16. Facultatea de Zootehnie 16 octombrie Facultatea de Zootehnie Conferinţă internaţională: Outlined trends in farm animals breeding Zootehnie www.uaiasi.ro Prof. dr. Constantin PASCAL
email: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0744 863.347
17. Facultatea de Zootehnie 23 octombrie Facultatea de Zootehnie Conferinţă internaţională: Food safety and methods for preservation Zootehnie www.uaiasi.ro Prof. dr. Constantin PASCAL
email: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0744 863.347
18. Facultatea de Zootehnie 25 octombrie Facultatea de Zootehnie Workshop: Păstrarea biodiversităţii zonelor montane; Salmonicultură şi agroturism Zootehnie www.uaiasi.ro Prof. dr. Constantin PASCAL
email: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0744 863.347
19. Facultatea de Zootehnie 22 noiembrie Facultatea de Zootehnie Seminar Stiintific: Tendinţe actuale înregistrate în domeniul creşterii animalelor īn fermele ecologice Zootehnie www.uaiasi.ro Prof. dr. Constantin PASCAL
email: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0744 863.347
20. Centrul de Cercetări Horticole 22 noiembrie Facultatea de Horticultură Workshop: Utilizarea vermicompostul ca substrat de cultură pentru plantele floricole Horticultură, Peisagistică, Ingineria mediului, Biotehnologii agricole www.uaiasi.ro Conf. dr. Liliana Chelariu
julia@uaiasi.ro
telefon: 0232407534
21. Centrul de Cercetări Horticole 28 noiembrie Facultatea de Horticultură Workshop: Biodiversitatea artropodelor dăunatoare si utile din unele culturi agricole în contextul noilor schimbări climatice şi în funcţie de tehnologiile aplicate Horticultură, Ingineria mediului www.uaiasi.ro Prof. dr. Mihai Talmaciu
mtalmaciu@yahoo.fr
telefon: 0232/407442
Evenimente 2018

Evenimente 2018

 

Nr. Organizator Dată Loc de desfăşurare Denumire manifestare Domeniu tematic Site Persoană de contact
1. Disciplina Parazitologie Veterinară şi Boli Parazitare, Facultatea de Medicină Veterinară, USAMV Iaşi;
Disciplina Parazitologie Veterinară şi Boli Parazitare, Facultatea de Medicină Veterinară, Universitatea Federico II din Napoli (Italia)
8 – 9 februarie Facultatea de Medicină Veterinară INNO-TRANSFER of Flotac method for rapid parasitic investigation in humans and animal Medicină veterinară www.uaiasi.ro Prof. dr. Liviu MIRON
email: lmiron@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.315
2. Facultatea de Agricultură februarie Facultatea de Agricultură Workshop: Căi de creştere a rentabilităţii şi viabilităţii apiculturii din România. Ediţia I – Titlu: Măsuri de creştere a rentabilităţii apiculturii din România Agronomie www.uaiasi.ro Şef lucr. dr. Dan BODESCU
email: dbodescu@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.517
3. Disciplina Semiologie, Facultatea de Medicină Veterinară, USAMV Iaşi;
ARDIV
9 – 10 martie Facultatea de Medicină Veterinară Workshop: de imagistica toracelui la câine şi pisică Medicină veterinară www.uaiasi.ro Prof. dr. Vasile VULPE
email: vvulpe@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.418
4. Facultatea de Agricultură martie Facultatea de Agricultură Workshop: Căi de creştere a rentabilităţii şi viabilităţii apiculturii din România. Ediţia II – Titlu: Măsuri de reducere a impactului riscurilor asupra apiculturii din România Agronomie www.uaiasi.ro Şef lucr. dr. Dan BODESCU
email: dbodescu@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.517
5. Facultatea de Agricultură martie Facultatea de Agricultură Workshop: Căi de creştere a rentabilităţii şi viabilităţii apiculturii din România. Ediţia III – Titlu: Creşterea şi dezvoltarea apiculturii din România Agronomie www.uaiasi.ro Şef lucr. dr. Dan BODESCU
email: dbodescu@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.517
6. Disciplina Semiologie, Facultatea de Medicină Veterinară, USAMV Iaşi;
ARDIV
13 – 14 aprilie Facultatea de Medicină Veterinară Conferinţă ştiinţifică: Actualităţi în oncologie la câine şi pisică Medicină veterinară www.uaiasi.ro Prof. dr. Vasile VULPE
email: vvulpe@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.418
7. Facultatea de Agricultură,
Facultatea de Horticultură,
Facultatea de Zootehnie,
Facultatea de Medicină Veterinară,
D.C.I.T.T.
19 – 20 aprilie USAMV Iaşi Simpozionul ştiinţific studenţesc Agronomie, Horticultură, Peisagistică, Ingineria mediului, Zootehnie, Medicină Veterinară www.uaiasi.ro

Şef lucr. dr. Florin-Daniel LIPŞA
email: flipsa@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.526

Conf. dr. Liliana CHELARIU
email: julia@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.534

Prof. dr. Constantin PASCAL
email: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0744 863.347

Prof. dr. Mihai MAREŞ
email: mmares@uaiasi.ro

8. Centrul de Cercetări Horticole 20 aprilie Facultatea de Horticultură Workshop: Variaţia potenţialului viticol la scară fină. Studiu de caz – Centrul Viticol Avereşti, Podgoria Huşi Horticultură, Peisagistică, Ingineria mediului www.uaiasi.ro Conf. dr. Liviu IRIMIA
email: liviuirimia2005@yahoo.fr
telefon: 0232 407.346
9. Centrul de Cercetări Horticole 22 aprilie Facultatea de Horticultură Workshop: Verificarea calităţii substraturilor alimentare de origine vegetală prin analize fizico-chimice de laborator Horticultură, Ingineria mediului www.uaiasi.ro Prof. dr. Lucia Carmen TRINCă
email: lctrinca@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.547
10. Centrul de Cercetări Horticole 27 aprilie Facultatea de Horticultură Workshop: Modalităţi noi de interpretare în analiza senzorială a vinurilor Horticultură www.uaiasi.ro Prof. dr. Valeriu V. COTEA
email: vcotea@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.519
11. Centrul de Cercetări Horticole 18 mai Facultatea de Horticultură Workshop: Indicatori eco-toxicologici ai mediului cu impact asupra starii de sanatate a populatiei urbane Ingineria mediului www.uaiasi.ro Conf. dr. Cornelia PRISACARU
email: corneliapris@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.546
12. Facultatea de Agricultură mai Facultatea de Agricultură Workshop: Elaborarea unui plan de afaceri viabil pentru investiţiile din agricultură finanţate prin fondul FEADR – măsurile destinate tinerilor fermieri Agronomie www.uaiasi.ro/
agricultura
Conf. dr. George UNGUREANU
email: ungurgeo@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.517
13. Facultatea de Zootehnie mai Facultatea de Zootehnie Concurs national de nutriţie animală Zootehnie www.uaiasi.ro Prof. dr. Constantin PASCAL
email: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0744 863.347
14. Facultatea de Zootehnie 25 mai Facultatea de Zootehnie Seminar ştiinţific: Tehnologii moderne de creştere a animalelor de fermă Zootehnie www.uaiasi.ro Prof. dr. Constantin PASCAL
email: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0744 863.347
15. Centrul de Cercetări Horticole 25 mai Facultatea de Horticultură Workshop: Posibilităţi de utilizare şi valorificare a plantelor genului Eremurus Horticultură, Peisagistică www.uaiasi.ro Prof. dr. Lucia DRAGHIA
email: lucia@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.446
16. Disciplina Semiologie, Facultatea de Medicină Veterinară, USAMV Iaşi;
ARDIV.
27 mai Facultatea de Medicină Veterinară Workshop: Cardiologie la câine şi pisică, modulul I Medicină veterinară www.uaiasi.ro Prof. dr. Vasile VULPE
email: vvulpe@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.418
17. Disciplina Micologie clinică şi micotoxicologie, Facultatea de Medicină Veterinară, USAMV Iaşi;
Societatea Română de Micologie Medicală şi Micotoxicologie
4-8 iunie Facultatea de Medicină Veterinară Diagnosticul de laborator al infecţiilor produse de fungii filamentoşi Medicină veterinară www.uaiasi.ro Prof. dr. Mihai MAREŞ
email: mmares@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.319
18. Facultatea de Horticultură 8 iunie Facultatea de Horticultură Workshop: “Acoperişul verde – metodă intensivă de extindere a spaţiilor verzi urbane” Horticultură, peisagistică www.uaiasi.ro Prof. dr. Doina Mira DASCăLU
email: doinamira@yahoo.com
telefon: 0232 407.451
19. Centrul de Cercetări Horticole 15 iunie Facultatea de Horticultură Workshop: Utilizarea ierburilor ornamentale în arta florală şi amenajările peisagistice Horticultură, peisagistică www.uaiasi.ro Conf. dr. Liliana CHELARIU
email: jula@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.534
20. Facultatea de Zootehnie 22 iunie Facultatea de Zootehnie Workshop: Producerea cărnii. prioritate în creşterea ovinelor Zootehnie www.uaiasi.ro Prof. dr. Constantin PASCAL
email: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0744 863.347
21. Disciplina Semiologie, Facultatea de Medicină Veterinară, USAMV Iaşi;
ARDIV
20 septembrie Facultatea de Medicină Veterinară Conferinţa de Patologie şi Imagistica animale de rentă Medicină veterinară www.uaiasi.ro Prof. dr. Vasile VULPE
email: vvulpe@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.418
22. Disciplina Semiologie, Facultatea de Medicină Veterinară, USAMV Iaşi;
ARDIV.
21-22 septembrie Facultatea de Medicină Veterinară Congresul II de Imagistică Veterinară Medicină veterinară www.uaiasi.ro Prof. dr. Vasile VULPE
email: vvulpe@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.418
23. Facultatea de Agricultură 11-12 octombrie Facultatea de Agricultură Workshop: “Asigurarea performanţei antreprenoriale în contextul dezvoltării durabile”. Ediţia I – Titlul: Elaborarea planului de afaceri – Modele, Etape, Instrumente Agricultură www.uaiasi.ro Şef lucr. dr. Radu MORARU
email: ramoraru@uaiasi.ro
telefon: 0232.407.517
24. Facultatea de Zootehnie 17 octombrie Facultatea de Zootehnie Conferinţă internaţională: Food safety and methods for preservation Zootehnie www.uaiasi.ro Prof. dr. Constantin PASCAL
email: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0744 863.347
25. Facultatea de Agricultură octombrie Facultatea de Agricultură Workshop: Probleme actuale în agricultura românească Agronomie www.uaiasi.ro/
agricultura
Prof. dr. Costel SAMUIL
email: csamuil@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.490
26. Centrul de Cercetări Horticole 18 octombrie Facultatea de Horticultură Workshop: Modelarea dinamicii pesticidelor în fructe şi legume, şi riscurile asociate sănătăţii umane Horticultură, Ingineria mediului www.uaiasi.ro Şef lucr. dr. Raluca HLIHOR
email: rallu_ca@yahoo.com
telefon: 0232 407.497
27. USAMV Iaşi Congres cu participare Internaţională
octombrie Secţiunea 1: Facultatea de Agricultură Simpozion ştiinţific anual: Simpozion de Agricultură şi Inginerie alimentară Agronomie, Silvicultură www.uaiasi.ro/
simpozion
Şef lucr. dr. Florin-Daniel LIPŞA
email: flipsa@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.526
octombrie Secţiunea 2: Facultatea de Horticultură Simpozion ştiinţific cu participare internaţională: Horticultura – ştiinţă, calitate, diversitate şi armonie Horticultură, Peisagistică, Ingineria mediului www.uaiasi.ro Prof. dr. Lucia DRAGHIA
email: lucia@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.446
Conf. dr. Lucia DRAGHIA
email: julia@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.534
octombrie Secţiunea 3: Facultatea de Zootehnie Simpozion ştiinţific cu participare internaţională: Zootehnia modernă – siguranţă alimentară şi dezvoltare în condiţii de durabilitate Zootehnie www.uaiasi.ro/
zootehnie
Prof. dr. Constantin PASCAL
email: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0744 863.347
octombrie Secţiunea 4: Facultatea de Medicină Veterinară Al 57-lea Simpozion Anual de Medicină Veterinară: Spre o sănătate globală Medicină veterinară www.uaiasi.ro/
medicina
Prof. dr. Mihai MAREŞ
email: mmares@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.319
28. Centrul de Cercetări Horticole 19 octombrie Facultatea de Horticultură Workshop: Evoluţia potenţialului viticol al podgoriilor încontextul încălzirii climatice Horticultură, Peisagistică, Ingineria mediului www.uaiasi.ro Conf. dr. Liviu IRIMIA
email: liviuirimia2005@yahoo.fr
telefon: 0232 407.346
29. Centrul de Cercetări Horticole 19 octombrie Facultatea de Horticultură Workshop: A new approach to use microorganisms in horticulture Horticultură, Ingineria mediului www.uaiasi.ro Conf. dr. Vasile STOLERU
email: vstoleru@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.530
30.td> Facultatea de Zootehnie 19 octombrie Facultatea de Zootehnie Conferinţă internaţională: Outlined trends in farm animals breeding Zootehnie www.uaiasi.ro Prof. dr. Constantin PASCAL
email: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0744 863.347
31. Facultatea de Agricultură 19-20 octombrie Facultatea de Agricultură Workshop: “Asigurarea performanţei antreprenoriale în contextul dezvoltării durabile”. Ediţia II – Titlul: Elaborarea planului de afaceri – Modele, Etape, Instrumente Agricultură www.uaiasi.ro Şef lucr. dr. Radu MORARU
email: ramoraru@uaiasi.ro
telefon: 0232.407.517
32. Facultatea de Zootehnie 25 octombrie Facultatea de Agricultură Workshop: “Asigurarea performanţei antreprenoriale în contextul dezvoltării durabile”. Editia III – Titlul: Idei şi oportunităţi de afaceri pentru tinerii antreprenori Agronomie www.uaiasi.ro Şef lucr. dr. Radu-Adrian MORARU
email: rmoraru@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.517
33. Facultatea de Zootehnie 25 octombrie Facultatea de Zootehnie Workshop: Păstrarea biodiversităţii zonelor montane; Salmonicultură şi agroturism Zootehnie www.uaiasi.ro Prof. dr. Constantin PASCAL
email: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0744 863.347
34. Centrul de Cercetări Horticole noiembrie Facultatea de Horticultură Workshop: Rolul şi importanţa entomofagilor în cadrul unor agroecositeme Horticultură, Peisagistică Ingineria mediului www.uaiasi.ro Prof. dr. Mihai TĂLMACIU
email: mtalmaciu@yahoo.fr
telefon: 0232 407.442
35. Facultatea de Zootehnie 23 noiembrie Facultatea de Zootehnie Seminar ştiinţific: Tendinţe actuale înregistrate în domeniul creşterii animalelor în fermele ecologice Zootehnie www.uaiasi.ro Prof. dr. Constantin PASCAL
email: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0744 863.347
36. Facultatea de Horticultură 23 noiembrie Facultatea de Horticultură Workshop: Mobilarea spaţiilor urbane de relaxare şi odihnă Horticultură, peisagistică www.uaiasi.ro Prof. dr. Doina Mira DASCăLU
email: doinamira@yahoo.com
telefon: 0232 407.451
37. Disciplina Semiologie, Facultatea de Medicină Veterinară, USAMV Iaşi;
ARDIV
23 noiembrie Facultatea de Medicină Veterinară Conferinţa Cardioevent – Diagnostic şi terapie în afecţiunile cardiace ale carnivorelor domestice Medicină veterinară www.uaiasi.ro Prof. dr. Vasile VULPE
email: vvulpe@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.418
38. Disciplina Semiologie, Facultatea de Medicină Veterinară, USAMV Iaşi;
ARDIV
24-25 noiembrie Facultatea de Medicină Veterinară Workshop: Cardiologie la câine şi pisică, modulul II Medicină veterinară www.uaiasi.ro Prof. dr. Vasile VULPE
email: vvulpe@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.418
Evenimente 2017

Evenimente 2017

 

Perioada

Titlul

Locul de desfăşurare

Organizatorii / Date de contact

4 – 12 martie

SCOPES International Partnership “Arbovirus Monitoring, Surveillance and Research – capacity building on mosquitoes and biting midges (AMSAR)”
Winter school in Iaşi, Romania: Scientists together for vectors and vector – borne disease research – an intensive laboratory training course

Facultatea de Medicină Veterinară

Prof. dr. Gheorghe SAVUŢA
email: gsavuta@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.318

24 martie

Workshop: Noi abordări in epidemiologia şi diagnosticul bolilor emergente cu transmitere vectorială

Facultatea de Medicină Veterinară

Prof. dr. Gheorghe SAVUŢA
email: gsavuta@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.318

31 martie

Workshop: Importanţa tehnicilor digitale în design-ul peisagistic ecologic

Facultatea de Horticultură

Prof. dr. Doina Mira DASCĂLU
email: doinamira@yahoo.com
telefon: 0232 407.451

31 martie

Workshop: Diamed – lider mondial în furnizarea de teste pentru diagnosticarea imunohematologică în laboratoare şi bănci de sânge

Facultatea de Medicină Veterinară

Dr Oana MOŢCO
email: veterinarians_phd@yahoo.com
telefon: 0745 177.979
Prof. dr. Gheorghe SOLCAN
email: gsolcan@uaiasi.ro
telefon: 0745 302.684

martie

Workshop: Les journées de la Francophonie au CRU de l’USAMV de Iasi

CRU USAMV Iaşi

Lect. dr. Elena PETREA
email: elenapetrea@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.441

1 aprilie

Workshop: Diagnosticul paraclinic al gestaţiei la căţea şi pisică

Facultatea de Medicină Veterinară

Conf. dr. Petru ROŞCA
email: petru1065@yahoo.com
telefon: 0232 407.302

7 aprilie

Simpozion Ştiinţific Studenţesc

Facultatea de Agricultură

Şef lucr. dr. Florin LIPŞA
email: flipsa@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.526

Facultatea de Horticultură

Conf. univ. dr. Liliana CHELARIU
email: julia@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.534

Facultatea de Medicină Veterinară

Prof. dr. Mihai MAREŞ
email: mmares@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.319

Facultatea de Zootehnie

Prof. dr. Constantin PASCAL
email: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.593

8 – 12 mai

Workshop: Diagnosticul de laborator al infecţiilor produse de levuri

Facultatea de Medicină Veterinară

Prof. dr. Mihai MAREŞ
email: mmares@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.319

18 mai

Concurs naţional de nutriţie animală

Facultatea de Zootehnie

Prof. dr. Constantin PASCAL
email: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.593

19 mai

Workshop: Extinderea arealelor de cultură a soiurilor pentru struguri de masă în zone restrictive ecoclimatic

Facultatea de Horticultură

Prof. dr. Liliana ROTARU
email: lirotaru@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.539

26 mai

Workshop Genul Allium – posibilităţi de utilizare şi valorificare

Facultatea de Horticultură

Prof. dr. Lucia DRAGHIA
email: lucia@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.446

mai

Marşul absolvenţilor

Stadionul “Emil Alexandrescu” Iaşi

Primăria Iaşi,
USAMV Iaşi
Conf. dr. Vasile STOLERU
email: prorectorat_stud@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.500

mai

Workshop Nouveaux paradigmes du bien-être: culture, santé, environnement Iasi

CRU USAMV Iaşi

Lect. dr. Elena PETREA
e-mail: elenapetrea@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.441

16 iunie

Workshop Trandafirii în arta florală şi amenajările peisagistice

Facultatea de Horticultură

Conf. dr. Liliana CHELARIU
email: julia@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.534

22 iunie

Seminar ştiinţific: Tenhnologii moderne de creştere a animalelor de fermă

Facultatea de Zootehnie

Prof. dr. Constantin PASCAL
email: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.593

septembrie

Atelier/Formare: “Le langage oral en FLE/FOS”

CRU USAMV Iaşi

Lect. dr. Elena PETREA
email: elenapetrea@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.441

septembrie

Târg: AGRALIM

Ferma Ezăreni

Prof. dr. Teodor ROBU
email: prorectordezvoltare@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.402
Conf. dr. Vasile STOLERU
email: prorectorat_stud@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.500

11 – 15 septembrie

Workshop: Diagnosticul de laborator al mucormicozelor, aspergilozelor şi altor hialohifomicoze

Facultatea de Medicină Veterinară

Prof. dr. Mihai MAREŞ
email: mmares@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.319

29 – 30 septembrie

Simpozion: Simpozionul Naţional de Imagistică Veterinară ediţia a IV-a organizat Facultatea de Medicină Veterinară, ARDIV şi FMV Iaşi

Facultatea de Medicină Veterinară

Prof. Dr. Vasile VULPE
email: vasile_vulpe@yahoo.com
telefon: 0232 407.571

6 – 8 octombrie

Festivalul folcloric: “Trandafir de la Moldova”

Primăria Iaşi USAMV Iaşi

Primăria Iaşi,
USAMV Iaşi
Conf. dr. Vasile STOLERU
email: prorectorat_stud@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.500
Prof. dr. Teodor ROBU
email: prorectordezvoltare@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.402

12 octombrie

Workshop: Producerea cărnii, prioritate în creşterea ovinelor

Facultatea de Zootehnie

Prof. dr. Constantin PASCAL
email: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.593

19 – 20 octombrie

ZILELE USAMV IAŞI

Congres cu participare internaţională

Simpozion stiintific cu participare internaţională: Simpozion de Agricultură şi Inginerie alimentară

Sectiunea 1: Facultatea de Agricultură

Prof. dr. Costel SAMUIL
email: csamuil@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.490

Simpozion stiintific cu participare internaţională: “Horticultura – stiintă, calitate, diversitate şi armonie”

Sectiunea 2: Facultatea de Horticultură

Prof. dr. Lucia DRAGHIA
email: lucia@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.446
Conf. dr. Liliana CHELARIU
email: julia@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.534

Simpozion stiintific cu participare internaţională: “Zootehnia moderna – siguranţă alimentară şi dezvoltare în condiţii de durabilitate”

Sectiunea 3: Facultatea de Zootehnie

Prof. dr. Constantin PASCAL
email: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.593

Al 56-lea Simpozion Anual de Medicină Veterinară “Spre o sănătate globală”

Sectiunea 4: Facultatea de Medicină Veterinară

Prof. dr. Mihai MAREŞ
email: mmares@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.319

19 – 22 octombrie

Târg expoziţional cu produse agricole

Facultatea de Agricultura

Prof. dr. Costel SAMUIL
email: csamuil@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.490

19 – 22 octombrie

Workshop ROVETEMERG – Centru regional de cercetări avansate pentru boli emergente, zoonoze şi siguranţă alimentară – pol de cercetare interdisciplinară la interfaţa om-animal-mediu-alimente

Facultatea de Medicină Veterinară

Prof. dr. Gheorghe SAVUŢA
email: epirovet@yahoo.com
telefon: 0232 407.318

20 octombrie

Workshop: Noutăţi ştiinţifice şi tehnice în domeniul materialului semincer, protecţiei plantelor, fertilizării şi al mecanizării agriculturii

Facultatea de Agricultură

Prof. dr. Costel SAMUIL
email: csamuil@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.490

20 octombrie

Workshop: Utilizarea microorganismelor în agricultura sustenabilă – Centru de cercetări pentru agricultura sustenabilă

Facultatea de Horticultură

Conf. dr. Vasile STOLERU
email: vstoleru@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.500

20 octombrie

Workshop: Zoonoze în spaţiul românesc

Facultatea de Medicină Veterinară

Prof. dr. Liviu Dan MIRON
email: lmiron@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.413

20 octombrie

Workshop: In memoriam Prof. dr. dr. H.C. Vasile Coţofan

Facultatea de Medicină Veterinară

Conf. dr. Constantin SPĂTARU
email: cspatarufmv@yahoo.com
telefon: 0232 407.577

20 octombrie

Workshop: Aplicatii bio-medicale ale plasmei non-termice

Facultatea de Medicină Veterinară

Prof. dr. Mihai MAREŞ
email: mmares@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.319
Şef lucr. dr. Iuliana MOTESCU

23 octombrie

Prelegere şi discuţii: Plante medicinale şi utilizarea lor – invitat: Prof. univ. dr. MILICĂ Constantin

Facultatea de Agricultură

Prof. dr. Costel SAMUIL
email: csamuil@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.490

23 octombrie

Zilele porţilor deschise

Facultatea de Zootehnie

Prof. dr. Constantin PASCAL
email: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.593

23-27 octombrie 2017

Zilele porţilor deschise

Facultatea de Horticultură

Prof. dr. Lucia DRAGHIA
email: lucia@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.446
Prof. dr. Liliana ROTARU
email: lirotaru@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.539
Conf. dr. Liliana CHELARIU
email: julia@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.534

24 octombrie

Conferinţă internaţională: Trends contoured in improving cattle

Facultatea de Zootehnie

Prof. dr. Constantin PASCAL
email: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.593

24 octombrie

Conferinţă internaţională: Food safety and methods for preservation

Facultatea de Zootehnie

Prof. dr. Constantin PASCAL
email: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.593

25 octombrie

Omagierea profesorilor seniori

Facultatea de Agricultură

Prof. dr. Costel SAMUIL
email: csamuil@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.490

25 octombrie

Workshop: Pastrarea biodiversităţii zonelor montane; Salmonicultură şi agroturism

Facultatea de Zootehnie

Prof. dr. Constantin PASCAL
email: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.593

27 octombrie

Workshop: Regenerare urbană şi teritorială

Facultatea de Horticultură

Prof. dr. Doina Mira DASCĂLU
email: doinamira@yahoo.com
telefon: 0232 407.451

27 octombrie

Workshop: Parcurile de vânatoare – oportunitate şi biodiversitate

Facultatea de Zootehnie

Prof. dr. Constantin PASCAL
email: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.593

28 octombrie

Seminar Ştiinţific: Siguranţă alimentară şi nutriţie

Facultatea de Zootehnie

Prof. dr. Constantin PASCAL
email: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.593

19-29 octombrie

Expoziţie de carte/instrumentar de uz veterinar

Facultatea de Medicină Veterinară

Prof. dr. Mihai MAREŞ
email: mmares@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.319

19-29 octombrie

Expoziţie de pictură

Facultatea de Medicină Veterinară – Galeria de artă “Sala de Marmură”

Prof. dr. Mihai MAREŞ
email: mmares@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.319

19-29 octombrie

Expoziţie de utilaje/maşini agricole

Facultatea de Agricultură

Prof. dr. Costel SAMUIL
email: csamuil@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.490

19-29 octombrie

Expoziţie ornamente florale

Sectiunea 2: Facultatea de Horticultură

Prof. dr. Lucia DRAGHIA
email: lucia@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.446
Conf. dr. Liliana CHELARIU
email: julia@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.534

3-4 noiembrie

Workshop: Workshop de Imagistica abdomenului la câine şi pisică organizat Facultatea de Medicină Veterinară, ARDIV şi FMV Iaşi

Facultatea de Medicină Veterinară

Prof. Dr. Vasile VULPE
email: vasile_vulpe@yahoo.com
telefon: 0232 407.571

20-24 noiembrie

Workshop: Diagnosticul de laborator al infecţiilor produse de fungii dermatofiţi

Facultatea de Medicină Veterinară

Prof. dr. Mihai MAREŞ
email: mmares@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.319

21-22 noiembrie

Workshop: Obţinerea de produse horticole functionale, bogate nutritiv

Facultatea de Horticultură

Conf. dr. Vasile STOLERU
email: vstoleru@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.530
Prof. dr. Neculai MUNTEANU
telefon: 0232 407.478

23 noiembrie

Seminar ştiinţific: Tendinţe actuale înregistrate în domeniul creşterii animalelor in fermele ecologice

Facultatea de Zootehnie

Prof. dr. Constantin PASCAL
email: pascalc@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.593

Evenimente 2016

Evenimente 2016

 

FEBRUARIE

[26-27 februarie]
Atelier/Formare « Ecrire un article scientifique »
Organizator: Centre de réussite universitaire
Locul de desfăşurare: Facultatea de Agricultură
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: horticultură, agronomie, zootehnie, medicină veterinară
Contact:
   Lect. dr. Elena Petrea
   e-mail: elenapetrea@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.441

 

MARTIE

[9 martie]
Workshop “Noutăţi în ştiinţa şi practica oenologică”
Organizator: Centrul de Cercetări Horticole
Locul de desfăşurare: Facultatea de Horticultură
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: horticultură
Contact:
   Prof. dr. Cotea V. Valeriu
   e-mail: vcotea@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.519

[16 martie]
Workshop “Imagistica afecţiunilor coloanei vertebrale la câine. Hemilaminectomia”
Organizator: Facultatea de Medicină Veterinară Iaşi
Locul de desfăşurare: Facultatea de Medicină Veterinară Iaşi
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: medicină veterinară
Contact:
   Prof. dr. Vasile Vulpe
   e-mail: vvulpe@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.571

[21-26 martie]
« Les journées de la Francophonie au CRU de l’USAMV de Iasi »
Organizator: Centre de réussite universitaire
Locul de desfăşurare: Facultatea de Agricultură
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: horticultură, agronomie, zootehnie, medicină veterinară
Contact:
   Lect. dr. Elena Petrea
   e-mail: elenapetrea@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.441

 

APRILIE

[2-3 aprilie]
Atelier/Formare « Maîtrise des outils de recherche et d’accés á la documentation scientifique »
Organizator: Centre de réussite universitaire
Locul de desfăşurare: Facultatea de Agricultură
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: horticultură, agronomie, zootehnie, medicină veterinară
Contact:
   Lect. dr. Elena Petrea
   e-mail: elenapetrea@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.441

[15 aprilie]
Workshop “Sustenabilitatea agroecosistemelor – De la culegător şi vânător, la fermier”
Organizator: Centrul de Cercetări Horticole
Locul de desfăşurare: Facultatea de Horticultură
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: horticultură
Contact:
   Prof. dr. Neculai Munteanu
   e-mail: nmunte@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.478

[18-22 aprilie]
Workshop “Diagnosticul de laborator al infecţiilor produse de fungii dermatofiţi”
Locul de desfăşurare: Facultatea de Medicină Veterinară
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: medicină veterinară
Contact:
   Prof. dr. Conf. dr. Mihai MAREŞ
   e-mail: mmares@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.319

[22 aprilie]
Simpozionul ştiinţific al studenţilor
Organizator: USAMV, DCITT
Locul de desfăşurare: USAMV Iaşi
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: horticultură, agronomie, zootehnie, medicină veterinară
Alte detalii: Program, fişa de participare, reguli de redactare
Contact:
   Şef lucr. dr Mihaela Ivancia
   e-mail: mivancia@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.589

[21-22 aprilie]
Concurs naţional de nutriţie animală
Organizator:Facultatea de Zootehnie, Centrul de Cercetări Zootehnice
Locul de desfăşurare: Facultatea de Zootehnie
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: zootehnie
Contact:
   Prof. univ. dr. Vacaru Opriş Ioan

 

MAI

[10-11 mai]
Conferinţa “Aspecte de patologie cu implicaţii asupra producţiei de lapte, la bovine”
Organizator: Facultatea de Medicină Veterinară Iaşi
Locul de desfăşurare: Facultatea de Medicină Veterinară Iaşi
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: medicină veterinară
Contact:
   Prof. dr. Vasile Vulpe
   e-mail: vvulpe@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.571

[14 mai]
Workshop “Proiectul Life+ Adaptarea viticulturii la schimbarea climatică: un model de colaborare interuniversitară la nivel european, în domeniul viticulturii”
Organizator: Facultatea de Horticultură
Locul de desfăşurare: Facultatea de Horticultură
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: horticultură
Contact:
   Conf. dr. Liviu Irimia
   e-mail: liviuirimia2005@yahoo.fr
   telefon: 0232 407.346

 

IUNIE

[2-3 iunie]
Conferinţa “Imagistica afecţiunilor toracice la câine şi pisică”
Organizator: Facultatea de Medicină Veterinară Iaşi
Locul de desfăşurare: Facultatea de Medicină Veterinară Iaşi
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: medicină veterinară
Contact:
   Prof. dr. Vasile Vulpe
   e-mail: vvulpe@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.571

[3 iunie]
Workshop “Reabilitatea peisagistică urbană – instrument eficace în combaterea poluării”
Organizator: Centrul de Cercetări Horticole
Locul de desfăşurare: Facultatea de Horticultură
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: medicină veterinară
Contact:
   Conf. dr. Doina Dascălu, Şef lucr. dr. Tatiana Sandu
   e-mail: tatiana_sandu@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.451

[6-10 iunie]
Workshop “Diagnosticul de laborator al dermatomicozelor”
Organizator: Facultatea de Medicină Veterinară
Locul de desfăşurare: Facultatea de Medicină Veterinară
Site sau email: www.uaiasi.ro/medicina
Domeniu tematic: peisagistică, ingineria mediului
Contact:
   Conf. dr. Mihai Mareş
   e-mail: mmares@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.319

[17 iunie]
Seminar ştiinţific Tenhnologii moderne de creştere a animalelor de fermă
Organizator: Facultatea de Zootehnie
Locul de desfăşurare: Facultatea de Zootehnie
Site sau email: www.uaiasi.ro/zootehnie
Domeniu tematic: zootehnie
Contact:
   Prof. dr. Constantin Pascal
   e-mail: pascalc@uaiasi.ro
   telefon: 0744 863.347

[iunie]
Workshop Reuniunea anuală a Societăţii Române de Pajişti
Organizator: USAMV Iaşi coorganizator: disciplina de Culturi furajere Iaşi
Locul de desfăşurare: Facultatea de Agricultură
Site sau email: www.uaiasi.ro/agricultura
Domeniu tematic: agricultură
Contact:
   Prof. dr. Costel Samuil
   e-mail: csamuil@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.490

 

SEPTEMBRIE

[12-16 septembrie]
Workshop Iniţierea terapiei etiotrope în infecţiile fungice
Organizator: Facultatea de Medicină Veterinară
Locul de desfăşurare: Facultatea de Medicină Veterinară
Site sau email: www.uaiasi.ro/medicina
Domeniu tematic: medicină veterinară
Contact:
   Conf. dr. Mihai Mareş
   e-mail: mmares@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.319

[30 septembrie – 1 octombrie]
Simpozionul Naţional de Imagistică Veterinară, ediţia a IV-a
Organizator: Facultatea de Medicină Veterinară Iaşi
Locul de desfăşurare: Facultatea de Medicină Veterinară Iaşi
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: medicină veterinară
Contact:
   Prof. dr. Vasile Vulpe
   e-mail: vvulpe@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.571

 

OCTOMBRIE

[7 octombrie]
Workshop “Valoarea estetică şi economică a plantelor floricole perene utilizate în amenajări estetice peisagere”
Organizator: Centrul de Cercetări Horticole
Locul de desfăşurare: Facultatea de Horticultură
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: horticultură
Contact:
   Prof. dr. Lucia Draghia
   e-mail: lucia@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.446

[14 octombrie]
Workshop Producerea cărnii de oaie, prioritate în creşterea ovinelor
Organizator: Facultatea de Zootehnie
Locul de desfăşurare: Facultatea de Zootehnie
Site sau email: www.uaiasi.ro/zootehnie
Domeniu tematic: zootehnie
Contact:
   Prof. dr. Constantin Pascal
   e-mail: pascal61@yahoo.com
   telefon: 0744 863.347

[19-20 octombrie]
Workshop Noutăţi ştiinţifice şi tehnice în domeniul materialului semincer, protecţiei plantelor, fertilizării şi al mecanizării agriculturii
Organizator: Facultatea de Agricultură
Locul de desfăşurare: Facultatea de Agricultură
Site sau email: www.uaiasi.ro/agricultura
Domeniu tematic: agronomie
Contact:
   Prof. dr. Teodor Robu
   e-mail: teorobu@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.347

[20-21 octombrie]
Congresul internaţional Life Sciences – a challenge for the future
Organizator: USAMV Iaşi
Site sau email: www.uaiasi.ro/congres
Domeniu tematic: agronomie, horticultură, peisagistică, silvicultură, ingineria mediului, zootehnie, medicină veterinară

Simpozion ştiinţific cu participare internaţională Agricultura României în contextul noilor Politici Agricole Comune
Organizator: Facultatea de Agricultură
Locul de desfăşurare: Secţiunea 1: Facultatea de Agricultură
Site sau email: www.uaiasi.ro/agricultura
Domeniu tematic: agronomie, silvicultură
Contact:
   Prof. dr. Teodor Robu
   e-mail: teorobu@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.347

Simpozion ştiinţific cu participare internaţională Horticultura – ştiinţă, calitate, diversitate şi armonie
Organizator: Facultatea de Horticultură
Locul de desfăşurare: Secţiunea 2: Facultatea de Horticultură
Site sau email: www.uaiasi.ro/horticultura
Domeniu tematic: horticultură, peisagistică, ingineria mediului
Contact:
   Prof. dr. Lucia Draghia
   e-mail: lucia@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.446    Prof. dr. Liliana Rotaru
   e-mail: lirotaru@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.539

Simpozion ştiinţific cu participare internaţională Zootehnia moderna – Siguranţă alimentară şi dezvoltare în condiţii de durabilitate
Organizator: Facultatea de Zootehnie
Locul de desfăşurare: Secţiunea 3: Facultatea de Zootehnie
Site sau email: www.uaiasi.ro/simpozion_zoo
Domeniu tematic: zootehnie
Contact:
   Prof. dr. Constantin Pascal
   e-mail: pascalc@uaiasi.ro
   telefon: 0744 863.347

Al 55-lea Simpozion Anual de Medicină Veterinară Spre o sănătate globală
Organizator: Facultatea de Medicină Veterinară
Locul de desfăşurare: Secţiunea 4: Facultatea de Medicină Veterinară
Site sau email: www.uaiasi.ro/medicina
Domeniu tematic: medicină veterinară
Contact:
   Conf. dr. Mihai Mareş
   e-mail: mmares@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.319

[21 octombrie]
Workshop Păstrarea biodiversităţii zonelor montane – Salmonicultură şi agroturism
Organizator: Facultatea de Zootehnie
Locul de desfăşurare: Facultatea de Zootehnie
Site sau email: www.uaiasi.ro/zootehnie
Domeniu tematic: zootehnie
Contact:
   Prof. dr. Constantin Pascal
   e-mail: pascal61@yahoo.com
   telefon: 0744 863.347

[23 octombrie]
Seminar ştiinţific Tendinţe conturate în “Ameliorarea bovinelor” (prezinta Aumann J. – Besamungsverein Neustadt Munchen, Germania)
Organizator: Facultatea de Zootehnie
Locul de desfăşurare: Facultatea de Zootehnie
Site sau email: www.uaiasi.ro/zootehnie
Domeniu tematic: zootehnie
Contact:
   Prof. dr. Constantin Pascal
   e-mail: pascal61@yahoo.com
   telefon: 0744 863.347

[24-26 octombrie]
Atelier/Formare « Evaluer en langue de spécialité »
Organizator: Centre de réussite universitaire
Locul de desfăşurare: Facultatea de Agricultură
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: horticultură, agronomie, zootehnie, medicină veterinară
Contact:
   Lect. dr. Elena Petrea
   e-mail: elenapetrea@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.441

 

NOIEMBRIE

[4 noiembrie]
Workshop Cercetări privind incidenţa micotoxinelor în fructe
Organizator: Centrul de Cercetări Horticole
Locul de desfăşurare: Facultatea de Horticultură
Site sau email: www.uaiasi.ro/horticultura
Domeniu tematic: horticultură
Contact:
   Conf. dr. Prisăcaru Cornelia
   e-mail: corneliapris@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.546

[15 noiembrie]
Seminar ştiinţific Tendinţe actuale înregistrate în domeniul creşterii animalelor în fermele ecologice
Organizator: Facultatea de Zootehnie
Locul de desfăşurare: Facultatea de Zootehnie
Site sau email: www.uaiasi.ro/zootehnie
Domeniu tematic: zootehnie
Contact:
   Prof. dr. Constantin Pascal
   e-mail: pascal61@yahoo.com
   telefon: 0744 863.347

 

DECEMBRIE

[10 decembrie]
Workshop “Noutăţi tehnologice privind înfiinţarea plantaţiilor pomicole în cadrul programului de reconversie”
Organizator: Centrul de Cercetări Horticole
Locul de desfăşurare: Facultatea de Horticultură
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: horticultură
Contact:
   Prof. dr. Mihai Istrate, Şef lucr. dr. Marius Dascălu
   e-mail: mistrate@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.429

Evenimente 2015

Evenimente 2015

 

MARTIE

[16-20 martie]
Les journées de la Francophonie au CRU de l’USAMV de Iasi
Organizator: Facultatea de Agricultură, Centre de réussite universitaire
Locul de desfăşurare: Facultatea de Agricultură
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: horticultură, agronomie, zootehnie, medicină veterinară
Contact:
   Lect. dr. Elena Petrea
   e-mail: elenapetrea@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.441

[12 martie]
Concurs naţional de nutriţie animală
Organizator: Facultatea de Zootehnie
Locul de desfăşurare: Facultatea de Zootehnie
Site sau email: www.uaiasi.ro/zootehnie
Domeniu tematic: zootehnie
Contact:
   Prof. dr. Constantin Pascal
   e-mail: pascal61@yahoo.com
   telefon: 0744 863.347

[20 martie]
Workshop Producţia legumicolă sub incidenţa schimbărilor climatice
Organizator: Centrul de Cercetări Horticole
Locul de desfăşurare: Facultatea de Horticultură
Site sau email: www.uaiasi.ro/horticultura
Domeniu tematic: horticultură
Contact:
   Prof. dr. Neculai Munteanu
   e-mail: nmunte@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.478

[27-28 martie]
Workshop Conferinţa de imagistică a sistemului osos la câine şi pisică
Organizatori: ARDIV, Facultatea de Medicină Veterinară Iaşi
Locul de desfăşurare: Hotel Unirea
Site sau email: www.ardiv.org
Domeniu tematic: medicină veterinară
Contact:
   Prof. dr. Vasile Vulpe
   e-mail: ardiv2013@yahoo.ro
   telefon: 0232 407.571

APRILIE

[3 aprilie]
Simpozionul ştiinţific al studenţilor
Organizator: USAMV, DCITT
Locul de desfăşurare: USAMV Iaşi
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: horticultură, agronomie, zootehnie, medicină veterinară
Contact:
   Şef lucr. dr Mihaela Ivancea
   e-mail: mivancia@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.589

[24 aprilie]
Workshop: Prevenirea şi controlul integrat al poluării atmosferice în municipiul Iaşi
Organizator: Centrul de Cercetări Horticole
Locul de desfăşurare: Facultatea de Horticultură
Site sau email: www.uaiasi.ro/horticultura
Domeniu tematic: ingineria mediului
Contact:
   Şef lucr. dr. Gheorghii Ciobotari, Asist. dr. Ilinca Dinu
   e-mail: illinka_d@yahoo.com
   telefon: 0232 407.527

MAI

[mai]
Workshop: Epidemiologia zoonozelor cu transmitere vectorială
Organizator: Facultatea de Medicină Veterinară
Locul de desfăşurare: Facultatea de Medicină Veterinară
Site sau email: www.uaiasi.ro/medicina
Domeniu tematic: medicină veterinară
Contact:
   Prof. dr. Gheorghe Savuţa
   e-mail: gsavuta@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.500
   Prof. dr. Elena Veleşcu
   e-mail: elenavelescu@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.327

[8 mai]
Workshop L’extraction des composés phénoliques à partir de produits horticoles
Organizator: Centrul de Cercetări Horticole
Locul de desfăşurare: Facultatea de Horticultură
Site sau email: www.uaiasi.ro/horticultura
Domeniu tematic: horticultură
Contact:
   Şef lucr. dr. Antoanela Patraş
   e-mail: elapatras@yahoo.fr
   telefon: 0232 407.551

[23 mai]
Seminar ştiinţific Modificarea direcţiilor de producţie tradiţionale ale podgoriilor zonei viticole de NE a Moldovei. Cauze şi consecinţe
Organizator: Facultatea de Horticultură
Locul de desfăşurare: Facultatea de Horticultură
Site sau email: www.uaiasi.ro/horticultura
Domeniu tematic: horticultură
Contact:
   Şef lucr. dr. Liviu Irimia
   e-mail: liviuirimia2005@yahoo.fr
   telefon: 0232 407.346

 

IUNIE

[5 iunie]
Workshop Analiza amenajărilor peisagistice urbane din municipiul Iasi
Organizator: Centrul de Cercetări Horticole
Locul de desfăşurare: Facultatea de Horticultură
Site sau email: www.uaiasi.ro/horticultura
Domeniu tematic: peisagistică
Contact:
   Conf. dr. Doina Dascălu, Şef lucr. dr. Tatiana Sandu
   e-mail: tatiana_sandu@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.451

[18 iunie]
Seminar ştiinţific Tenhnologii moderne de creştere a animalelor de fermă
Organizator: Facultatea de Zootehnie
Locul de desfăşurare: Facultatea de Zootehnie
Site sau email: www.uaiasi.ro/zootehnie
Domeniu tematic: zootehnie
Contact:
   Prof. dr. Constantin Pascal
   e-mail: pascalc61@yahoo.com
   telefon: 0744 863.347

[iunie]
Workshop Reuniunea anuală a Societăţii Române de Pajişti
Organizator: USAMV Timişoara; coorganizator: disciplina de Culturi furajere Iaşi
Locul de desfăşurare: Facultatea de Agricultură
Site sau email: www.uaiasi.ro/horticultura
Domeniu tematic: agronomie
Contact:
   Prof. dr. Costel Samuil
   e-mail: csamuil@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.490

SEPTEMBRIE

[septembrie]
Workshop Diagnosticul şi managementul infecţiilor fungice invazive
Organizator: Facultatea de Medicină Veterinară
Locul de desfăşurare: Facultatea de Medicină Veterinară
Site sau email: www.uaiasi.ro/medicina
Domeniu tematic: medicină veterinară
Contact:
   Conf. dr. Mihai Mareş
   e-mail: mmares@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.319

[24 septembrie]
Workshop Folosirea profilului biochimic în caracterizarea ampelografică a soiurilor de viţă de vie
Organizator: Centrul de Cercetări Horticole
Locul de desfăşurare: Facultatea de Horticultură
Site sau email: www.uaiasi.ro/horticultura
Domeniu tematic: horticultură
Contact:
   Prof. dr. Liliana Rotaru, Asist. dr. Colibaba Cintia
   e-mail: lirotaru@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.539

OCTOMBRIE

[9 octombrie]
Workshop Specii de plante ornamentale cu acţiune toxică şi alergenică
Organizator: Centrul de Cercetări Horticole
Locul de desfăşurare: Facultatea de Horticultură
Site sau email: www.uaiasi.ro/horticultura
Domeniu tematic: horticultură
Contact:
   Prof. dr. Lucia Draghia
   e-mail: lucia@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.446

[15 octombrie]
Workshop Producerea cărnii de oaie, prioritate în creşterea ovinelor
Organizator: Facultatea de Zootehnie
Locul de desfăşurare: Facultatea de Zootehnie
Site sau email: www.uaiasi.ro/zootehnie
Domeniu tematic: zootehnie
Contact:
   Prof. dr. Constantin Pascal
   e-mail: pascal61@yahoo.com
   telefon: 0744 863.347

[octombrie]
Workshop Noutăţi ştiinţifice şi tehnice în domeniul materialului semincer, protecţiei plantelor, fertilizării şi al mecanizării agriculturii
Organizator: Facultatea de Agricultură
Locul de desfăşurare: Facultatea de Horticultură
Site sau email: www.uaiasi.ro/agricultura
Domeniu tematic: agronomie
Contact:
   Prof. dr. Costel Samuil
   e-mail: csamuil@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.490

[21 octombrie]
Conferinţa Ştiinţifică Internaţională Tendinţe conturate în “Ameliorarea bovinelor” (prezinta Aumann J. – Besamungsverein Neustadt Munchen, Germania)
Organizator: Facultatea de Zootehnie
Locul de desfăşurare: Facultatea de Zootehnie
Site sau email: www.uaiasi.ro/zootehnie
Domeniu tematic: zootehnie
Contact:
   Prof. dr. Constantin Pascal
   e-mail: pascal61@yahoo.com
   telefon: 0744 863.347

[22-24 octombrie]
Congresul internaţional Soil and food – Resources for a Healthy Life
Organizator: USAMV Iaşi
Site sau email: www.uaiasi.ro/congres
Domeniu tematic: agronomie, horticultură, peisagistică, silvicultură, ingineria mediului, zootehnie, medicină veterinară

Simpozion ştiinţific cu participare internaţională Agricultura României în contextul PAC
Organizator: Facultatea de Agricultură
Locul de desfăşurare: Facultatea de Horticultură
Site sau email: www.uaiasi.ro/agricultura
Domeniu tematic: agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Contact:
   Prof. dr. Teodor Robu
   e-mail: teorobu@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.347

Simpozion ştiinţific cu participare internaţională Horticultura – ştiinţă, calitate, diversitate şi armonie
Organizator: Facultatea de Agricultură
Locul de desfăşurare: Facultatea de Horticultură
Site sau email: www.uaiasi.ro/horticultura
Domeniu tematic: horticultură, peisagistică, ingineria mediului
Contact:
   Prof. dr. Lucia Draghia
   e-mail: lucia@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.446    Prof. dr. Liliana Rotaru
   e-mail: lirotaru@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.539

Simpozion ştiinţific cu participare internaţională Zootehnia moderna – Siguranţă alimentară şi dezvoltare în condiţii de durabilitate
Organizator: Facultatea de Zootehnie
Locul de desfăşurare: Facultatea de Zootehnie
Site sau email: www.uaiasi.ro/simpozion_zoo
Domeniu tematic: agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Contact:
   Prof. dr. Constantin Pascal
   e-mail: pascal61@yahoo.com
   telefon: 0744 863.347

Al 54-lea Simpozion Anual de Medicină Veterinară Spre o sănătate globală
Organizator: Facultatea de Medicină Veterinară
Locul de desfăşurare: Facultatea de Medicină Veterinară
Site sau email: www.uaiasi.ro/medicina
Domeniu tematic: medicină veterinară
Contact:
   Conf. dr. Mihai Mareş
   e-mail: mmares@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.319

[24 octombrie]
Workshop Păstrarea biodiversităţii zonelor montane – Salmonicultură şi agroturism
Organizator: Facultatea de Zootehnie
Locul de desfăşurare: Facultatea de Zootehnie
Site sau email: www.uaiasi.ro/zootehnie
Domeniu tematic: zootehnie
Contact:
   Prof. dr. Constantin Pascal
   e-mail: pascal61@yahoo.com
   telefon: 0744 863.347

NOIEMBRIE

[19 noiembrie]
Seminar ştiinţific Tendinţe actuale înregistrate în domeniul creşterii animalelor în fermele ecologice
Organizator: Facultatea de Zootehnie
Locul de desfăşurare: Facultatea de Zootehnie
Site sau email: www.uaiasi.ro/zootehnie
Domeniu tematic: zootehnie
Contact:
   Prof. dr. Constantin Pascal
   e-mail: pascal61@yahoo.com
   telefon: 0744 863.347

[20 noiembrie]
Workshop Eficienţa plantaţiilor pomicole superintensive în zona de nord est a României
Organizator: Centrul de Cercetări Horticole
Locul de desfăşurare: Facultatea de Horticultură
Site sau email: www.uaiasi.ro/horticultura
Domeniu tematic: horticultură
Contact:
   Prof. dr. Mihai Istrate, Şef lucr. dr. Marius Dascălu
   e-mail: mistrate@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.446

[20-21 noiembrie]
Atelier 2.0 « Matrise des outils de recherche et d’accès à la documentation scientifique »
Organizator: Facultatea de Agricultură, Centre de réussite universitaire
Locul de desfăşurare: Facultatea de Agricultură
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: horticultură, agronomie, zootehnie, medicină veterinară
Contact:
   Lect. dr. Elena Petrea
   e-mail: elenapetrea@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.441

[28 noiembrie]
Workshop Noduri şi suturi chirurgicale
Organizator: Facultatea de Medicină Veterinară împreună cu Asociaţia Studenţilor Veterinari Iaşi
Locul de desfăşurare: Facultatea de Medicină Veterinară
Site sau email: Afiş workshop
Domeniu tematic: medicină veterinară
Contact:
   Şef lucr. dr. Eusebiu Şindilar, Şef lucr. dr. Liviu Burtan
   telefon: 0232 407.310 sau 0232 407.476

DECEMBRIE

[11-12 decembrie]
Workshop Conferinţa de imagistică veterinară cu titlul “Tehnici imagistice şi elemente de diagnostic specific în diverse afecţiuni ale organelor abdominale şi pelvine la câine şi pisică
Organizatori: ARDIV, Facultatea de Medicină Veterinară Iaşi
Locul de desfăşurare: Facultatea de Medicină Veterinară
Site sau email: www.ardiv.org
Domeniu tematic: medicină veterinară
Contact:
   Prof. dr. Vasile Vulpe
   e-mail: ardiv2013@yahoo.ro
   telefon: 0232 407.571

[19 decembrie]
Workshop Noduri şi suturi chirurgicale – a doua sesiune
Organizator: Facultatea de Medicină Veterinară împreună cu Asociaţia Studenţilor Veterinari Iaşi
Locul de desfăşurare: Facultatea de Medicină Veterinară
Site sau email: Afiş workshop
Domeniu tematic: medicină veterinară
Contact:
   Şef lucr. dr. Eusebiu Şindilar, Şef lucr. dr. Liviu Burtan
   telefon: 0754 651.742

Evenimente 2014

Evenimente 2014

 

FEBRUARIE

[27 februarie]
Workshop: “Adaptarea tehnologiilor viticole la stresul climatic”
Organizator: Centrul de Cercetări Horticole, Disciplina de Viticultură
Locul de desfăşurare: Facultatea de Horticultură
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: horticultură

Contact:
Prof. dr. Liliana Rotaru
e-mail: lirotaru@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.539

 

MARTIE

[14 martie]
“Concurs naţional de nutriţie animală”
Organizator: Facultatea de Zootehnie
Locul de desfăşurare: Facultatea de Zootehnie
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: zootehnie

Contact:
Prof. dr. Constantin Pascal
e-mail: pascalc61@yahoo.com
telefon: 0744 863.347

[21 martie]
Conferinţa ştiinţifică internaţională: “Ameliorarea bovinelor” (prezintă Aumann J. (Besamungsverein Neustadt Munchen, Germania))
Organizator: Facultatea de Zootehnie
Locul de desfăşurare: Facultatea de Zootehnie
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: zootehnie

Contact:
Prof. dr. Constantin Pascal
e-mail: pascalc61@yahoo.com
telefon: 0744 863.347

 

APRILIE

[11 aprilie]
“Simpozionul ştiinţific al studenţilor”
Organizator: USAMV, DCITT
Locul de desfăşurare: USAMV Iaşi
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: agricultură, horticultură, zootehnie, medicină veterinară

Contact:
Şef lucr. dr Mihaela Ivancia
e-mail: mivancia@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.589

[25-26 aprilie]
“Workshop de Imagistică Veterinară, modul 2”
Organizator: Facultatea de Medicină Veterinară, Disciplina de Imagistică medicală
Locul de desfăşurare: Facultatea de Medicină Veterinară
Site sau email: ardiv2013@yahoo.ro
Domeniu tematic: medicină veterinară

Contact:
Prof. dr. Vasile Vulpe
e-mail: vasile_vulpe@yahoo.com
telefon: 0752 141.521

 

MAI

[8-11 mai]
“AGRONOMIADA”
Organizator: USAMV Iaşi
Locul de desfăşurare: USAMV Iaşi
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: agricultură, horticultură, zootehnie, medicină veterinară

Contact:
Prof. dr. Gheorghe Săvuţă
e-mail: gsavuta@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.500

[30-31 mai]
Workshop: “Méthodes modernes d’analyse des composés chimiques bioactifs dans les aliments fonctionnelles”
Organizator: Centrul de Cercetări Horticole, Disciplina de Biochmie
Locul de desfăşurare: Facultatea de Horticultură
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: horticultură

Contact:
Şef lucr. dr. Antoanela Patraş
e-mail: elapatras@yahoo.fr
telefon: 0232 407.551

 

IUNIE

[9-14 iunie]
Curs: “Tehnici de bază în micologia medicală”
Organizator: Facultatea de Medicină Veterinară, Societatea Română de Micologie Medicală
Locul de desfăşurare: Facultatea de Medicină Veterinară
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: medicină veterinară

Contact:
Conf. dr. Mihai Mareş
e-mail: mmares@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.319

[20 iunie]
Seminar ştiinţific: “Tehnologii moderne de creştere a animalelor de fermă”
Organizator: Facultatea de Zootehnie
Locul de desfăşurare: Facultatea de Zootehnie
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: zootehnie

Contact:
Prof. dr. Constantin Pascal
e-mail: pascalc61@yahoo.com
telefon: 0744 863.347

[20-21 iunie]
Simpozionul Naţional de Imagistică Veterinară, ediţia a 2-a
Organizator: Facultatea de Medicină Veterinară, ARDIV, Disciplina de Imagistică medicală
Locul de desfăşurare: Facultatea de Medicină Veterinară
Site sau email: ardiv2013@yahoo.ro
Domeniu tematic: medicină veterinară

Contact:
Prof. dr. Vasile Vulpe
e-mail: vasile_vulpe@yahoo.com
telefon: 0752 141.521

[24 iunie]
Workshop: “Lansare Institutul de Cercetări pentru Agricultură şi Mediu”
Organizator: Centrul de Cercetări Horticole, Disciplina de Pomicultură
Locul de desfăşurare: Facultatea de Horticultură
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: horticultură

Contact:
Prof. dr. Mihai Istrate
e-mail: mistrate@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.429

 

IULIE

[3-5 iulie]
Workshop: “Pajiştile în contextul Noilor Politici Agricole Comune”
Organizator: Facultatea de Agricultură
Locul de desfăşurare: Facultatea de Agricultură
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: agronomie

Contact:
Conf. dr. Costel Samuil
e-mail: csamuil@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.490

 

SEPTEMBRIE

[23 septembrie]
Workshop: “Utilizarea ca sursă de coloranţi a unor plante din flora spontană şi cultivată a României”
Organizator: Centrul de Cercetări Horticole, Disciplina de Floricultură
Locul de desfăşurare: Facultatea de Horticultură
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: horticultură

Contact:
Prof. dr. Lucia Draghia
e-mail: lucia@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.446

 

OCTOMBRIE

[17 octombrie]
Workshop: “Actualitate şi perspectivă în cultura protejată a legumelor, în actualele condiţii tehnico-administrative deschise de Politica Comună Agrară (PCA)”
Organizator: Centrul de Cercetări Horticole, Disciplina de Legumicultură
Locul de desfăşurare: Facultatea de Horticultură
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: horticultură

Contact:
Prof. dr. Neculai Munteanu
e-mail: nmunte@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.478

[23 octombrie]
Workshop: “Noutăţi ştiinţifice şi tehnice în domeniul materialului semincer, protecţiei plantelor, fertilizării şi al mecanizării agriculturii”
Organizator: Facultatea de Agricultură
Locul de desfăşurare: Facultatea de Agricultură
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: agronomie

Contact:
Conf. dr. Costel Samuil
e-mail: csamuil@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.490

[23-25 octombrie]
Simpozion ştiinţific cu participare internaţională: “Agricultura României în contextul PAC”
Organizator: Facultatea de Agricultură
Locul de desfăşurare: Facultatea de Agricultură
Site sau email: www.uaiasi.ro/simpozion
Domeniu tematic: agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Contact:
Prof. dr. Teodor Robu
e-mail: teorobu@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.347

[23-25 octombrie]
Simpozion ştiinţific cu participare internaţională: “Horticultura – ştiinţă, calitate, diversitate şi armonie”
Organizator: Facultatea de Horticultură
Locul de desfăşurare: Facultatea de Horticultură
Site sau email: http://www.uaiasi.ro/horticultura/Simpozion_Horticultura_2014/bun_venit.htm
Domeniu tematic: horticultură, agricultură

Contact:
Prof. dr. Lucia Draghia
e-mail: lucia@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.446    Prof. dr. Liliana Rotaru
e-mail: lirotaru@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.539

[23-25 octombrie]
Simpozion ştiinţific cu participare internaţională: “Zootehnia modernă – strategii, oportunităţi şi performanţe europene”
Organizator: Facultatea de Zootehnie
Locul de desfăşurare: Facultatea de Zootehnie
Site sau email: www.uaiasi.ro/simpozion_zoo
Domeniu tematic: agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Contact:
Prof. dr. Constantin Pascal
e-mail: pascalc61@yahoo.com
telefon: 0744 863.347

[23-25 octombrie]
Simpozion ştiinţific cu participare internaţională: “Către o sănătate globală”
Organizator: Facultatea de Medicină Veterinară
Locul de desfăşurare: Facultatea de Medicină Veterinară
Site sau email: www.uaiasi.ro/simpozion_med
Domeniu tematic: agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Contact:
Conf. dr. Mihai Mareş
e-mail: prodecan.stiintific@gmail.com
telefon: 0232 407.319

[24 octombrie]
Workshop: “Metode moderne de studiu şi analiză a biodiversităţii pajiştilor”
Organizator: Facultatea de Agricultură
Locul de desfăşurare: Facultatea de Agricultură
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: agronomie

Contact:
Conf. dr. Costel Samuil
e-mail: csamuil@uaiasi.ro
telefon: 0232 407.490

[24 octombrie]
Workshop: “Producerea cărnii de oaie, prioritate în creşterea ovinelor”
Organizator: Facultatea de Zootehnie
Locul de desfăşurare: Facultatea de Zootehnie
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: zootehnie

Contact:
Prof. dr. Constantin Pascal
e-mail: pascalc61@yahoo.com
telefon: 0744 863.347

[31 octombrie – 1 noiembrie]
Workshop de Imagistică Veterinară, modul 3
Organizator: Facultatea de Medicină Veterinară, ARDIV, Disciplina de Imagistică medicală
Locul de desfăşurare: Facultatea de Medicină Veterinară
Site sau email: ardiv2013@yahoo.ro
Domeniu tematic: medicină veterinară

Contact:
Prof. dr. Vasile Vulpe
e-mail: vasile_vulpe@yahoo.com
telefon: 0752 141.521

 

NOIEMBRIE

[22 noiembrie]
Seminar ştiinţific: “Tendinţe actuale înregistrate în domeniul creşterii animalelor în fermele ecologice”
Organizator: Facultatea de Zootehnie
Locul de desfăşurare: Facultatea de Zootehnie
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: zootehnie

Contact:
Prof. dr. Constantin Pascal
e-mail: pascalc61@yahoo.com
telefon: 0744 863.347

[24 noiembrie]
Workshop: “Păstrarea biodiversităţii zonelor montane; Salmonicultură şi agroturism”
Organizator: Facultatea de Zootehnie
Locul de desfăşurare: Facultatea de Zootehnie
Site sau email: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: zootehnie

Contact:
Prof. dr. Constantin Pascal
e-mail: pascalc61@yahoo.com
telefon: 0744 863.347

Evenimente 2013

Evenimente 2013

 

[ianuarie 2013]

17 ianuarie
Simpozion: “Tehnologii de înfiinţare şi administrarea a pajiştilor pentru o producţie mai mare de lapte şi carne prin utilizarea amestecurilor profesionale FORAGE MAX”
Organizator: S.C. EVERDE S.R.L.
Site: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Contact:
   Conf. dr. Costel SAMUIL
   e-mail: csamuil@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.490

17 ianuarie
Simpozion: “Soluţia ideală pentru obţinerea unei peluze de calitate prin utilizarea amestecurilor Masterline şi Turfline”
Organizator: S.C. EVERDE S.R.L.
Site: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Contact:
   Conf. dr. Costel SAMUIL
   e-mail: csamuil@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.490

23 ianuarie
Conferinţă: “Rolul parteneriatului social în elaborarea şi implementarea planurilor de dezvoltare regională”
Organizator: Facultatea de Agricultură
Site: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Contact:
   Conf. dr. Mihai STANCIU
   e-mail: stanciuped@yahoo.fr
   telefon: 0232 407.465

[februarie 2013]

22 februarie
Workshop: “Influenţa schimbărilor climatice asupra ecosistemelor viticole din regiunea de nord-est a Moldovei”
Organizator: Centrul de Cercetări Horticole, Disciplina de Viticultură
Site: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Contact:
   Prof. dr. Liliana ROTARU
   e-mail: lirotaru@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.539

_ februarie
Workshop: “Le e-learning et les applications de la modélisation en 3D dans l’apprentissage du FOS”
Organizator: Facultatea de Agricultură
Site: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Contact:
   Asist. dr. Elena PETREA
   e-mail: ela_petrea@yahoo.fr
   telefon: 0232 407.332

[martie 2013]

29 martie
Simpozionul ştiinţific studenţesc al USAMV Iaşi
Organizator: USAMV Iaşi
Site: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Contact:
   Şef lucr. dr. Mihaela Ivancia
   e-mail: mivancia@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.589

29 martie
Colocviu ştiinţific internaţional organizat în cadrul unui proiect francofon coordonat de USAMV Iaşi
“Actualités dans l’enseignement des langues dans un contexte pluridisciplinaire”
Organizator:
Colocviul este organizat în cadrul proiectului finanţat de Agenţia Universitară a Francofoniei “Renforcement du fran¸ais et de la recherche en fran¸ais pour les étudiants non-spécialistes dans un climat multiculturel et francophone”, proiect coordonat de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi şi desfăşurat în parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea “Dunărea de Jos” Galaţi, Universitatea din Zagreb şi Universitatea de Stat “Alecu Russo” din Bălţi
Documente: Apel + Fişa de înscriere
Contact:
   Asist. dr. Elena Petrea
   e-mail: ela_petrea@yahoo.fr
   telefon: 0232 407.332

[aprilie 2013]

24 aprilie
Conferinţă internaţională: “Realităţi şi noi oportunităţi cu privire la însămânţarea artificială a animalelor de fermă”
Prezintă: Kukovics Sándor (Research Institute for Animal Breeding and Nutrition, Herceghalom, Hungary) Organizator: Facultatea de Zootehnie
Site: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Contact:
   Prof. dr. Constantin PASCAL
   e-mail: pascal61@yahoo.com
   telefon: 0232 407.593

24 aprilie
Conferinţă internaţională: “Diagnosis of prenatal, neonatal and postnatal well-being in dairy cow”
Prezintă: Otto Szenci DVM, Phd, dsc (Dip. ECBHM Szent István University, Hungary, Secretar General al World Association for Buiatrics – WAB)
Organizator: Facultatea de Zootehnie
Site: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Contact:
   Prof. dr. Constantin PASCAL
   e-mail: pascal61@yahoo.com
   telefon: 0232 407.593

25-26 aprilie
Simpozion ştiinţific internaţional: “Zootehnia modernă – strategii, oportunităţi şi performanţe europene”
Organizator: Facultatea de Zootehnie
Site: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Contact:
   Prof. dr. Constantin PASCAL
   e-mail: pascal61@yahoo.com
   telefon: 0232 407.593

26 aprilie
Workshop: “Modern technologies applied in animal productions processing”
Organizator: Facultatea de Zootehnie
Site: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Contact:
   Prof. dr. Constantin PASCAL
   e-mail: pascal61@yahoo.com
   telefon: 0232 407.593

25-26 aprilie
Workshop: “Salmoniculture and agritourism”
Organizator: Facultatea de Zootehnie
Site: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Contact:
   Prof. dr. Constantin PASCAL
   e-mail: pascal61@yahoo.com
   telefon: 0232 407.593

[mai 2013]

24-26 mai
Simpozion ştiinţific anual cu participare internaţională: “Horticultura – ştiinţă, calitate, diversitate şi armonie”
Organizator: Facultatea de Horticultură
Site: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Contact:
   Prof. dr. Lucia DRAGHIA
   e-mail: lucia@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.446; 0232 407.504
   Prof. dr. Gică GRĂDINARIU
   e-mail: ggradin@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.529
   Prof. dr. Liliana ROTARU
   e-mail: lirotaru@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.539

25 mai
Workshop: “Metode moderne de monitorizare a expresiei genice la speciile pomicole”
Organizator: Centrul de Cercetări Horticole, Disciplina de Pomicultură
Site: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Contact:
   Prof. dr. Gică GRĂDINARIU
   e-mail: ggradin@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.529

_ mai
Workshop: “Studii de genetică moleculară privind adaptarea rapiţei de toamnă (Brassica napus L) la condiţii de stres biotic şi abiotic, precum şi optimizarea tehnologiei de cultură în vederea extinderii arealului de cultivare”
Organizator: Facultatea de Agricultură
Site: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Contact:
   Eduard Lăzărescu
   e-mail: elazarescu@uaiasi.ro

[iunie 2013]

13-14 iunie
Al 52-lea Simpozion Anual de Medicină Veterinară: “Către o sănătate globală”
Organizator: Facultatea de Medicină Veterinară
Site: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: Medicină veterinară
Contact:
   Şef lucr. dr. Mihai MAREŞ
   e-mail: prodecan.stiintific@gmail.com
   telefon: 0232 407.319

21 iunie
Seminar ştiinţific: “Tehnologii moderne aplicate în creşterea animalelor de fermă”
Organizator: Facultatea de Zootehnie
Site: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Contact:
   Prof. dr. Constantin PASCAL
   e-mail: pascal61@yahoo.com
   telefon: 0232 407.593

25 iunie
Workshop: “Stresul abiotic la speciile pomicole”
Organizator: Centrul de Cercetări Horticole, Disciplina de Pomicultură
Site: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Contact:
   Prof. dr. Gică GRĂDINARIU
   e-mail: ggradin@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.529

[iulie 2013]

04-07 iulie
Workshop: cu tema: Pajiştile de munte în contextul PAC
Organizator: Disciplina de Culturi furajere, USAMV Iaşi şi Societatea Română de Pajişti
Site: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Contact:
   Conf. dr. Costel SAMUIL
   e-mail: csamuil@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.490

[septembrie 2013]

_ septembrie
Workshop: “Lansare Institut de cercetări pentru agricultură şi mediu”
Organizator: Facultatea Agricultură
Site: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Contact:
   Prof. dr. Gerard Jităreanu
   e-mail: gerardj@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.401

23 septembrie
Workshop: “Conservarea biodiversităţii florei spontane ornamentale”
Organizator: Centrul de Cercetări Horticole, Disciplina de Pomicultură
Site: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Contact:
   Prof. dr. Lucia Draghia
   e-mail: lucia@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.446

23-24 septembrie
Simpozionul ştiinţific de imagistică medicală veterinară – Ediţia I
“Medicul veterinar specialist în imagistică, între ştiinţă şi practică”
Organizatori:
– Facultatea de Medicină Veterinară – U.S.A.M.V. Iaşi;
– Asociaţia Română de Diagnostic Imagistic Veterinar;
– Asociaţia pentru protecţia şi bunăstarea animalelor CORONIS Iaşi.
Site: www.uaiasi.ro
Afiş simpozion(.pdf)
Domeniu tematic: Medicină veterinară
Contact:
   Prof. dr. Vasile Vulpe
   e-mail: vasile_vulpe@yahoo.com
   telefon: 0232 407.418

[octombrie 2013]

1-3 octombrie
Seminarul româno-american de Patologia ecvinelor şi a animalelor de companie
Organizator: Facultatea de Medicină Veterinară Iaşi, Universitatea Purdue şi Misiunea Veterinarilor Creştini (SUA)
Site: www.uaiasi.ro
Afiş simpozion (.pdf)
Domeniu tematic: Medicină veterinară
Contact:
   Prof. dr. Gheorghe SOLCAN
   e-mail: gsolcan@uaiasi.ro
   telefon: 0745 302.684

15 octombrie
Workshop: “Sustenabilitatea agroecosistemelor legumicole: necesitate imperativă în circumstanţele dezvoltării rurale din România”
Organizator: Centrul de Cercetări Horticole, Disciplina de Pomicultură
Site: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Contact:
   Prof. dr. Neculai MUNTEANU
   e-mail: nmunte@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.478

24-25 octombrie
Simpozion anual: “Agricultura României în contextul PAC”
Organizator: Facultatea de Agricultură
Site: www.uaiasi.ro/simpozion
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Contact:
   Prof. dr. Teodor ROBU
   e-mail: teorobu@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.347

[noiembrie 2013]

15 noiembrie
Workshop: “Creşterea animalelor în fermele ecologice”
Organizator: Facultatea de Zootehnie
Site: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Contact:
   Prof. dr. Constantin PASCAL
   e-mail: pascalc61@yahoo.com
   telefon: 0232 407.593

_ noiembrie
Simpozion cu participare internaţională: “Agricultura modernă, dezvoltarea durabilă, protecţia mediului şi a biodiversităţii”
Manifestare organizată în cadrul proiectului POSDRU ID 77222
Organizator: Facultatea de Medicină Veterinară
Site: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Contact:
   Prof. dr. Gheorghe SOLCAN
   e-mail: gsolcan@uaiasi.ro
   telefon: 0232 407.320

_ noiembrie
Curs: “Diagnosticul şi terapia dermatofitozelor”
Manifestare organizată în colaborare cu Societatea Română de Micologie Medicală şi Micotoxicologie
Organizator: Facultatea de Medicină Veterinară
Site: www.uaiasi.ro
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Contact:
   Şef lucr. dr. Mihai Mareş
   e-mail: prodecan.stiintific@gmail.com
   telefon: 0232 407.319

Evenimente 2012

Evenimente 2012

 

[ianuarie 2012]

30-31 ianuarie

Work-shop: “Reţea transfontalieră pentru agricultura ecologică”

Organizator:

Facultatea de Horticultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/Horti/_CopertaHorti_rou.htm

Persoane de contact:

Prof. dr. Nicolae MUNTEANU

e-mail: nmunte@uaiasi.ro

Şef lucr. dr. Vasile STOLERU

e-mail: vstoleru@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 530

[martie 2012]

15 – 29 martie

Seminar: “Combaterea parazitismului cu acarieni şi insecte la animale”

Organizator:

Facultatea de Medicină Veterinară

Domeniu tematic:

21 – medicină veterinară

Web:

www.uaiasi.ro/medicina/

Persoane de contact:

Prof. dr. Gheorghe SOLCAN

e-mail: gsolcan@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 456

[aprilie 2012]

25 aprilie

Conferinţa Internaţională: “New aspects of paratuberculosis (Johne’s diasease) in ruminants”

Organizator:

Facultatea de Zootehnie

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/zootehnie/

Persoane de contact:

Prof. dr. Constantin PASCAL

e-mail: pascal61@yahoo.com

telefon: 0232 407 593

25 aprilie

Conferinţa Internaţională: “Diagnosis of prenatal, neonatal and postnatal well-being in dairy cow”

Organizator:

Facultatea de Zootehnie

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/zootehnie/

Persoane de contact:

Prof. dr. Constantin PASCAL

e-mail: pascal61@yahoo.com

telefon: 0232 407 593

26-27 aprilie

Simpozionul Ştiinţific “Zootehnie modernă – factor al dezvoltării durabile”

Organizator:

Facultatea de Zootehnie

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/simpozion_zoo/

Persoane de contact:

Prof. dr. Constantin PASCAL

e-mail: pascal61@yahoo.com

telefon: 0232 407 593

27 aprilie

Workshop: “Modern technologies applied in animal productions processing”

Organizator:

Facultatea de Zootehnie

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/simpozion_zoo/

Persoane de contact:

Prof. dr. Constantin PASCAL

e-mail: pascal61@yahoo.com

telefon: 0232 407 593

27 aprilie

Workshop: “Salmoniculture and Agroturism”

Organizator:

Facultatea de Zootehnie

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/simpozion_zoo/

Persoane de contact:

Prof. dr. Constantin PASCAL

e-mail: pascal61@yahoo.com

telefon: 0232 407 593

27 aprilie

Work-shop: “Influenţa modificărilor climatice asupra proceselor de creştere şi rodire la unele soiuri de viţă de vie cultivate în ecosistemele din Moldova”

Organizator:

Centrul de Cercetări Horticole – Disciplina de Legumicultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/Horti/_CopertaHorti_rou.htm

Persoane de contact:

Prof. dr. Liliana ROTARU

e-mail: lirotaru@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 539

[mai 2012]

11 mai

Work-shop: “Ştefan Bârsănescu – de la pedagogia agricolă la pedagogia culturii”

Organizator:

Facultatea de Agricultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/agricultura/

Persoane de contact:

Conf. dr. Mihai STANCIU

e-mail: stanciuped@yahoo.fr

telefon: 0232 407 465

18-19 mai

Simpozionul ştiinţific studenţesc al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi de Medicină Veterinară Iaşi.

Organizator:

USAMV Iaşi

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie, medicină veterinară

Web:

www.uaiasi.ro

Invitaţie:

format pdf

Persoane de contact:

Şef lucr. dr. Constantin LEONTE – secretar DUCA

e-mail: cleonte@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 413

24-26 mai

Simpozion ştiinţific anual cu participare internaţională “Horticultura – ştiinţă, calitate, diversitate şi armonie”.

Organizator:

Facultatea de Horticultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/Horti/Simpozion_Horticultura_2012/

Persoane de contact:

Prof. dr. Gică GRĂDINARIU

e-mail: ggradin@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 529

Prof. dr. Liliana ROTARU

e-mail: lirotaru@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 539

1-31 mai

Seminar: “Patologia infectioasa emergenta cu potential zoonotic”

Organizator:

Facultatea de Medicină Veterinară

Domeniu tematic:

21 – medicină veterinară

Web:

www.uaiasi.ro/medicina/

Persoane de contact:

Şef lucr. dr. Mihai MAREŞ

e-mail: mycomedica@gmail.com

telefon: 0232 407 316

Prof. dr. Gheorghe SAVUŢA

e-mail: gsavuta@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 318

1-31 mai

Seminar: “Abordarea clinica si terapeutica diferentiata in urgentele respiratorii la animale”

Organizator:

Facultatea de Medicină Veterinară – Asociaţia Generală a Medicilor Veterinari din România, fil. Iaşi

Domeniu tematic:

21 – medicină veterinară

Web:

www.uaiasi.ro/medicina/

Persoane de contact:

Prof. dr. Gheorghe SOLCAN

e-mail: gsolcan@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 320

[iunie 2012]

7-8 iunie

Al 51-lea Simpozion Ştiinţific Anual “Toward a Global Health”

Organizator:

Facultatea de Medicină Veterinară

Domeniu tematic:

21 – medicină veterinară

Web:

www.uaiasi.ro/simpozion_med/index.php/ro

Persoane de contact:

Şef lucr. dr. Mihai MAREŞ

e-mail: mycomedica@gmail.com

telefon: 0232 407 316

8 iunie

Seminar Ştiinţific – Tenhnologii moderne de creştere a animalelor de fermă

Organizator:

Facultatea de Zootehnie

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/zootehnie/

Persoane de contact:

Prof. dr. Constantin PASCAL

e-mail: pascal61@yahoo.com

telefon: 0232 407 593

[iulie 2012]

12-13 iulie

Seminar de autorat stiintific “Iasi, Proiect POSDRU 77222”

Organizator:

Facultatea de Medicină Veterinară

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie, medicină veterinară

Web:

www.uaiasi.ro/POSDRU/Proiect_77222/

Persoane de contact:

Prof. dr. Gheorghe SOLCAN

e-mail: gsolcan@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 320

[septembrie 2012]

21 septembrie

Work-shop: “Fotosinteza şi stresul abiotic la specii de Rubus”

Organizator:

Centrul de Cercetări Horticole – Disciplina de Legumicultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/Horti/_CopertaHorti_rou.htm

Persoane de contact:

Prof. dr. Gică GRĂDINARIU

e-mail: ggradin@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 529

[octombrie 2012]

18-20 octombrie

Simpozionul Ştiinţific “100 de ani de învăţământ superior agronomic la Iaşi”

Organizator:

Facultatea de Agricultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/simpozion/

Persoane de contact:

Prof. dr. Teodor ROBU

e-mail: teorobu@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 347

19 octombrie

Work-shop: “Pajistile – o resursa importanta pentru agricultura Romaniei”

Organizator:

Facultatea de Agricultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/agricultura/

Persoane de contact:

Conf. dr. Costel SAMUIL

e-mail: csamuil@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 490

19 octombrie

Work-shop: “Strategii de promovare în cultură a speciilor de plante spontane ornamentale”

Organizator:

Centrul de Cercetări Horticole – Disciplina de Legumicultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/Horti/_CopertaHorti_rou.htm

Persoane de contact:

Prof. dr. Lucia DRAGHIA

e-mail: lucia@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 446

30 octombrie

Work-shop: “Utilizarea Tehnologiei Real-Time PCR pentru monitorizarea expresiei genice la plante în diferite condiţii biotice”

Organizator:

Centrul de Cercetări Horticole – Disciplina de Legumicultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/Horti/_CopertaHorti_rou.htm

Persoane de contact:

Prof. dr. Gică GRĂDINARIU

e-mail: ggradin@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 529

8-14 octombrie

Seminar româno-american de patologia animalelor de companie şi agrement

Organizator:

Facultatea de Medicină Veterinară

Domeniu tematic:

21 – medicină veterinară

Web:

www.uaiasi.ro/medicina/

Persoane de contact:

Prof. dr. Gheorghe SOLCAN

e-mail: gsolcan@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 320

[noiembrie 2012]

9 noiembrie

Workshop: “Tendinţe actuale înregistrate în domeniul creşterii animalelor în fermele ecologice”

Organizator:

Facultatea de Zootehnie

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/zootehnie/

Persoane de contact:

Prof. dr. Constantin PASCAL

e-mail: pascal61@yahoo.com

telefon: 0232 407 593

1-30 noiembrie

Curs de micologie medicală

Organizator:

Societatea Română de Micologie Medicală şi Micotoxicologie, Facultatea de Medicină Veterinară, UMF Gr. T. Popa

Domeniu tematic:

21 – medicină veterinară

Web:

www.uaiasi.ro/medicina/

Persoane de contact:

Şef lucr. dr. Mihai MAREŞ

e-mail: mycomedica@gmail.com

telefon: 0232 407 316

 

Evenimente 2011

Evenimente 2011

 

[ianuarie 2011]

Work-shop: “Evaluarea factorilor de risc din producţia legumelor cultivate în sistem ecologic”

Organizator:

Facultatea de Horticultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/Horti/_CopertaHorti_rou.htm

Persoane de contact:

Prof. dr. Nicolae MUNTEANU

e-mail: nmunte@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 625

Şef lucr. dr. Vasile STOLERU

e-mail: vstoleru@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 374

[martie 2011]

Work-shop: “Colaborarea transfrontalieră – mijloc eficient de educaţie în producţia horticolă ecologică”

Organizator:

Facultatea de Horticultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/Horti/_CopertaHorti_rou.htm

Persoane de contact:

Prof. dr. Nicolae MUNTEANU

e-mail: nmunte@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 625

Şef lucr. dr. Vasile STOLERU

e-mail: vstoleru@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 374

 

Work-shop: “Integrarea tehnologiilor 3D în procesul instructiv-educativ din învăţământul preuniversitar şi superior”

Organizator:

Facultatea de Agricultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/agricultura/

Persoane de contact:

Conf. dr. Mihai STANCIU

e-mail: stanciuped@yahoo.fr

telefon: 0232 407 465

[aprilie 2011]

Work-shop: “Aplicarea sistemului de management al calităţii EUREPGAP/GLOBALGAP în obţinerea strugurilor de masă”

Organizator:

Facultatea de Horticultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/Horti/_CopertaHorti_rou.htm

Persoane de contact:

Prof. dr. Liliana ROTARU

e-mail: lirotaru@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 539

 

Masă rotundă: Lansare proiect “Institutul de cercetări pentru agricultură şi mediu / I.C.A.M.”

Organizator:

Facultatea de Horticultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/agricultura/

Persoane de contact:

Prof. dr. Gerard JITĂREANU

e-mail: gerardj@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 401

Şef lucr. dr. Lucian RĂUS

e-mail: raus@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 425

13 aprilie

Conferinţa Internaţională: Development of embryo and embryo-uterine interactions in the mare during gestation susţinută de Otto Szenci, DVM, PhD, DSc, Dip. ECBHM, Szent Istvan University, Hungary, General Secretary of the World Association for Buiatrics (WAB)

Organizator:

Facultatea de Zootehnie

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/zootehnie/

Persoane de contact:

Prof. dr. Constantin PASCAL

e-mail: pascal61@yahoo.com

telefon: 0232 407 593

14 – 15 aprilie

Simpozionul Ştiinţific “Tradiţie, performanţă şi eficienţă în creşterea animalelor – 60 ani de învăţământ superior zootehnic în Moldova”

Organizator:

Facultatea de Zootehnie

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/simpozion_zoo/

Persoane de contact:

Prof. dr. Constantin PASCAL

e-mail: pascal61@yahoo.com

telefon: 0232 407 593

[mai 2011]

20 mai

Simpozionul ştiinţific studenţesc al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi de Medicină Veterinară Iaşi.

Organizator:

USAMV Iaşi

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie, medicină veterinară

Web:

www.uaiasi.ro

Invitaţie:

format pdf

Persoane de contact:

Şef lucr. dr. Mihaela IVANCIA – secretar DUCA

e-mail: mivancia@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 589

Iulian GABOR – Liga Studenţilor

telefon: 0232 407 358

 

Work-shop: “Dezvoltarea agriculturii şi a zonelor rurale în context european”

Organizator:

Facultatea de Agricultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/agricultura/

Persoane de contact:

Şef lucr. dr. George UNGUREANU

e-mail: ungurgeo@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 517

 

Work-shop: “Monitorizarea şi controlul siguranţei alimentare folosind un sistem de trasabilitate şi metoda HACCP în producţia legumelor ecologice”

Organizator:

Facultatea de Horticultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/Horti/_CopertaHorti_rou.htm

Persoane de contact:

Prof. dr. Nicolae MUNTEANU

e-mail: nmunte@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 625

Şef lucr. dr. Vasile STOLERU

e-mail: vstoleru@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 374

 

Work-shop: “Adaptarea arbuştilor fructiferi la condiţiile de stres abiotic”

Organizator:

Facultatea de Horticultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/Horti/_CopertaHorti_rou.htm

Persoane de contact:

Prof. dr. Gică GRĂDINARIU

e-mail: ggradin@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 529

26 – 28 mai

Simpozionul Ştiinţific “Horticultura – ştiinţă, calitate, diversitate şi armonie, 60 de ani de învăţământ superior horticol la Iaşi”.

Organizator:

Facultatea de Horticultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/Horti/Simpozion_Horticultura_2011/

Persoane de contact:

Prof. dr. Gică GRĂDINARIU

e-mail: ggradin@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 529

Prof. dr. Lucia DRAGHIA

e-mail: lucia@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 446

28 mai

Work-shop: “Relaţia învăţământ superior horticol-angajatori”

Organizator:

Facultatea de Horticultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/Horti/_CopertaHorti_rou.htm

Persoane de contact:

Prof. dr. Gică GRĂDINARIU

e-mail: ggradin@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 529

Prof. dr. Lucia DRAGHIA

e-mail: lucia@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 446

 

Seminar: “Programe finanţate din fonduri europene”

Organizator:

Facultatea de Medicină Veterinară

Domeniu tematic:

21 – medicină veterinară

Web:

www.uaiasi.ro/medicina/

Persoane de contact:

Prof. dr. Gheorghe SOLCAN

e-mail: gsolcan@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 418

[iunie 2011]

3 iunie

Seminar Ştiinţific – Tenhnologii moderne de creştere a animalelor de fermă

Organizator:

Facultatea de Zootehnie

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/zootehnie/

Persoane de contact:

Prof. dr. Constantin PASCAL

e-mail: pascal61@yahoo.com

telefon: 0232 407 593

16 – 17 iunie

Simpozionul Ştiinţific “Progrese şi perspective în medicina veterinară”

Organizator:

Facultatea de Medicină Veterinară

Domeniu tematic:

21 – medicină veterinară

Web:

www.uaiasi.ro/simpozion_med/index.php/ro/acasa

Persoane de contact:

Prof. dr. Gheorghe SOLCAN

e-mail: gsolcan@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 418

16 iunie

Sesiune comunicari: “50 de ani de Învăţământ Medical Veterinar la Iaşi”

Organizator:

Facultatea de Medicină Veterinară

Domeniu tematic:

21 – medicină veterinară

Web:

www.uaiasi.ro/medicina/

Persoane de contact:

Prof. dr. Gheorghe SOLCAN

e-mail: gsolcan@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 418

 

Work-shop: “Produsele horticole ecologice: sănătate şi siguranţă alimentară”

Organizator:

Facultatea de Horticultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/Horti/_CopertaHorti_rou.htm

Persoane de contact:

Prof. dr. Nicolae MUNTEANU

e-mail: nmunte@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 625

Şef lucr. dr. Vasile STOLERU

e-mail: vstoleru@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 374

 

Work-shop: “Evaluarea calităţii genitorilor în procesul obţinerii de noi soiuri la cireş”

Organizator:

Facultatea de Horticultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/Horti/_CopertaHorti_rou.htm

Persoane de contact:

Prof. dr. Gică GRĂDINARIU

e-mail: ggradin@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 529

 

Work-shop: “Comportarea rapiţei de toamnă în diferite condiţii agrofitotehnice”

Organizator:

Facultatea de Agricultură

Locul de desfăşurare:

S.C.D.A. Suceava

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/agricultura/

Persoane de contact:

Prof. dr. Constantin LEONTE

e-mail: cleonte@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 414

[iulie 2011]

Work-shop: “Biodiversitatea florei spontane – sursa de îmbogăţire a sortimentului de plante ornamentale”

Organizator:

Facultatea de Horticultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/Horti/_CopertaHorti_rou.htm

Persoane de contact:

Prof. dr. Lucia DRAGHIA

e-mail: lucia@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 446

 

Work-shop: “Factori limitativi în practicarea viticulturii durabile în zona de nord-est a României”

Organizator:

Facultatea de Horticultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/Horti/_CopertaHorti_rou.htm

Persoane de contact:

Prof. dr. Liliana ROTARU

e-mail: lirotaru@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 539

 

Seminar: “Managementul cercetării”

Organizator:

Facultatea de Medicină Veterinară

Domeniu tematic:

21 – medicină veterinară

Web:

www.uaiasi.ro/medicina/

Persoane de contact:

Prof. dr. Gheorghe SOLCAN

e-mail: gsolcan@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 418

 

Work-shop: “Metode inovative de prevenire a bolilor transmisibile: vaccinuri recombinate”

Organizator:

Facultatea de Medicină Veterinară

Domeniu tematic:

21 – medicină veterinară

Web:

www.uaiasi.ro/medicina/

Persoane de contact:

Prof. dr. Gheorghe SAVUŢA

e-mail: gsavuta@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 500

[octombrie 2011]

20 – 22 octombrie

Simpozionul Ştiinţific “Agricultură durabilă – strategii de dezvoltare”

Organizator:

Facultatea de Agricultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/simpozion/

Persoane de contact:

Prof. dr. Constantin LEONTE

e-mail: cleonte@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 414

20 – 22 octombrie, orele 1400-1600

Work-shop: “Invazia plantelor adventive în România: cauze şi impact”

Organizator:

Facultatea de Agricultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

http://www.uaiasi.ro/CNCSIS/Plante_adventive/

Persoane de contact:

Conf. dr. Culiţă SÎRBU

e-mail: csirbu@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 436

 

Work-shop: “Organisme modificate genetic – puncte de vedere”

Organizator:

Facultatea de Agricultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/agricultura/

Persoane de contact:

Prof. dr. Constantin LEONTE

e-mail: cleonte@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 414

 

Work-shop: “Metode de studiu şi analiză a biodiversităţii pajiştilor permanente”

Organizator:

Facultatea de Agricultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/agricultura/

Persoane de contact:

Prof. dr. Vasile VÎNTU

e-mail: vvintu@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 459

Conf. dr. Costel SAMUIL

e-mail: csamuil@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 490

[noiembrie 2011]

9 noiembrie

Work-shop: “Tendinţe actuale înregistrate în domeniul creşterii animalelor în fermele ecologice”

Organizator:

Facultatea de Zootehnie

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/zootehnie/

Persoane de contact:

Prof. dr. Constantin PASCAL

e-mail: pascal61@yahoo.com

telefon: 0232 407 593

 

Evenimente 2010

Evenimente 2010

 

[lunar]

Serile “Horti-culturale”

Organizator:

Facultatea de Horticultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/Horti/_CopertaHorti_rou.htm

Persoane de contact:

Prof. dr. Lucia DRAGHIA, Secretar ştiinţific

e-mail: lucia@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 446

[ianuarie 2010]

21 ianuarie

Workshop: Cercetarea fără limite sau limitele cercetării?

Organizator:

Centrul de inovare şi transfer CIT AGROTECH al USAMV IAŞI şi Institutul Român de Cercetări Polare

Persoane de contact:

Prof. dr. Liviu MIRON, Prodecan

e-mail: lmiron@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 315

Prof. dr. Constantin LEONTE, Decan

e-mail: cleonte@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 505/414

[martie 2010]

Conferinţa ştiinţifică “Aspecte noi în ameliorarea animalelor”

Organizator:

Facultatea de Zootehnie

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/zootehnie/

Persoane de contact:

Prof. dr. Constantin PASCAL, Secretar ştiinţific

e-mail: pascalc61@yahoo.com

telefon: 0232 407 593

[aprilie 2010]

22 – 23 aprilie

Simpozionul ştiinţific anual al Facultăţii de Zootehnie: “Zootehnie modernă – siguranţă alimentară şi dezvoltare socio-economică”

Organizator:

Facultatea de Zootehnie

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/simpozion_zoo/

Persoane de contact:

Prof. dr. Constantin PASCAL, Secretar ştiinţific

e-mail: pascalc61@yahoo.com

telefon: 0232 407 593

[mai 2010]

Workshop: “Controverse privind Organismele Modificate Genetic”

Organizator:

Facultatea de Agricultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/agricultura/

Persoane de contact:

Prof. dr. Constantin LEONTE, Decan

e-mail: cleonte@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 414

 

Workshop: “Managementul resurselor de sol şi apă în agroecosistemele afectate de secetă excesivă în vederea menţinerii biodiversităţii.”

Organizator:

Facultatea de Agricultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/agricultura/

Persoane de contact:

Prof. dr. Daniel BUCUR, Cancelar general al USAMV Iasi

e-mail: dbucur@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 508

27 – 28 mai

Simpozionul ştiinţific anual al Facultăţii de Horticultură: “Horticultura – ştiinţă, calitate, diversitate şi armonie”

Organizator:

Facultatea de Horticultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/Horti/Simpozion_Horticultura_2010/bun_venit.htm

Detalii – format pdf

Persoane de contact:

Prof. dr. Lucia DRAGHIA, Secretar ştiinţific

e-mail: horti2010@uaiasi.ro
            lucia@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 446

21 mai

Simpozionul ştiinţific studenţesc al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi de Medicină Veterinară Iaşi.

Organizator:

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi de Medicină Veterinară Iaşi

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie, medicină veterinară

Web:

www.uaiasi.ro/medicina/

Persoane de contact:

Andra BOSTANARU, Preşedinte Liga studenţilor

telefon: 0740 984 656

28 mai

Simpozionul ştiinţific al absolvenţilor şi doctoranzilor horticultori

Organizator:

Facultatea de Horticultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Detalii – format pdf

Persoane de contact:

Prof. dr. Lucia DRAGHIA, Secretar ştiinţific

e-mail: lucia@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 446

[iunie 2010]

10 -11 iunie

Simpozionul ştiinţific anual al Facultăţii de Medicină Veterinară: “Progrese şi perspective în medicina veterinară”

Organizator:

Facultatea de Medicină Veterinară

Domeniu tematic:

21 – medicină veterinară

Web:

www.uaiasi.ro/simpozion_med/Revista/index.php?lang=ro

poster

Persoane de contact:

Prof. dr. Gheorghe SOLCAN, Secretar ştiinţific

e-mail: gsolcan@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 456

 

Seminar ştiinţific – “Tehnologii moderne de creştere a animalelor de fermă”

Organizator:

Facultatea de Zootehnie

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/zootehnie/

Persoane de contact:

Prof. dr. Constantin PASCAL, Secretar ştiinţific

e-mail: pascalc61@yahoo.com

telefon: 0232 407 593

16 -19 iunie

Conferinţa ştiinţifică – “A 2-a conferinţă Naţională de Micologie Medicală”. “Prima conferinţă naţională de medicină experimentală”

Organizator:

Facultatea de Medicină Veterinară

Domeniu tematic:

medicină veterinară, medicină umană

Web:

www.fungi.ro/2cnmm/

poster              detalii

Persoane de contact:

Şef. lucr. dr. Mihai MAREŞ

e-mail: mycomedica@gmail.com

telefon: 0232 407 316

16 -19 iunie

Workshop – “Al 2-lea Workshop Educaţional Postuniversitar de Micologie Medicală”

Organizator:

Facultatea de Medicină Veterinară

Domeniu tematic:

medicină veterinară, medicină umană

Web:

www.fungi.ro/2cnmm/

poster              detalii

Persoane de contact:

Şef. lucr. dr. Mihai MAREŞ

e-mail: mycomedica@gmail.com

telefon: 0232 407 316

[septembrie 2010]

3 – 4 septembrie

Workshop: “Managementul sănătăţii şi calităţii producţiei la taurine”

Organizator:

Facultatea de Medicină Veterinară

Domeniu tematic:

21 – medicină veterinară

Web:

www.uaiasi.ro/medicina/

Persoane de contact:

Prof. dr. Gheorghe SOLCAN, Secretar ştiinţific

e-mail: gsolcan@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 456

[octombrie 2010]

18 – 19 octombrie

Seminar: “Bunăstarea calului în România”

Organizator:

Facultatea de Medicină Veterinară

Domeniu tematic:

21 – medicină veterinară

Web:

www.uaiasi.ro/medicina/

Persoane de contact:

Prof. dr. Gheorghe SOLCAN, Secretar ştiinţific

e-mail: gsolcan@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 456

 

Workshop: “Studiul şi conservarea germoplasmei – obligaţie civică pentru specialiştii agricoli”

Organizator:

Facultatea de Agricultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/agricultura/

Persoane de contact:

Prof. dr. Constantin LEONTE, Decan

e-mail: cleonte@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 414

21 – 23 octombrie

Simpozionul ştiinţific anual al Facultăţii de Agricultură: “Agricultură durabilă – actualitate şi perspectivă”

Organizator:

Facultatea de Agricultură

Domeniu tematic:

22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie

Web:

www.uaiasi.ro/simpozion/

Persoane de contact:

Prof. dr. Constantin LEONTE, Decan

e-mail: cleonte@uaiasi.ro

telefon: 0232 407 414

 

Evenimente 2009

Evenimente 2009

 

[martie 2009]

13 martie
Workshop: “Importanţa resurselor genetice vegetale”
Organizator: Facultatea de Agricultură
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Persoane de contact:

 

Prof. dr. Constantin Leonte, Decan

 

e-mail: cleonte@uaiasi.ro

 

telefon: 0232 407414

13 martie
Seminar ştiinţific: “Realizări şi perspective europene în creşterea animalelor”
Organizator: Facultatea de Zootehnie
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie; Medicină veterinară
Persoane de contact:

 

Prof. dr. Constantin Pascal, Secretar ştiinţific

 

e-mail: pascalc61@yahoo.com

 

telefon: 0232 407593

26-27 martie
Workshop: “Resursele de sol din sere şi solarii”
Organizator: Facultatea de Agricultură
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Persoane de contact:

 

Conf. dr. Feodor Filipov

 

e-mail: ffilipov@uaiasi.ro

 

telefon: 0232 407450

[aprilie 2009]

9-10 aprilie
Simpozion ştiinţific: “Zootehnia modernă – ştiinţă, creativitate şi inovare”
Organizator: Facultatea de Zootehnie
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Site (pentru detalii şi înscriere online): www.uaiasi.ro/simpozion_zoo
Persoane de contact:

 

Prof. dr. Constantin Pascal, Secretar ştiinţific

 

e-mail: pascalc61@yahoo.com

 

telefon: 0232 407593

[mai 2009]

22 mai
Simpozionul ştiinţific studenţesc al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi de Medicină Veterinară Iaşi.
Organizator: USAMV Iaşi
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie; Medicină veterinară
Persoane de contact:

 

Cătălin Todireanu, Preşedintele Ligii studenţilor

 

e-mail: tc-250984@yahoo.com

 

telefon: 0747 150135

29-30 mai
Simpozionul ştiinţific anual al Facultăţii de Horticultură
Organizator: Facultatea de Horticultură
Domeniu tematic: 22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Detalii – format pdf
Persoane de contact:

 

Prof. dr. Lucia Drăghia, Secretar ştiinţific

 

e-mail: lucia@uaiasi.ro

 

telefon: 0232 407446

30 mai
Simpozionul ştiinţific al absolvenţilor şi doctoranzilor horticultori.
Organizator: Facultatea de Horticultură
Domeniu tematic: 22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Persoane de contact:

 

Prof. dr. Lucia Drăghia, Secretar ştiinţific

 

e-mail: lucia@uaiasi.ro

 

telefon: 0232 407446

[iunie 2009]

2-3 iunie
Workshop: “Neurosurgical Approaches to Canine Disc Disease
Organizator: Facultatea de Medicină Veterinară
Domeniu tematic: 21 – medicină veterinară
Persoane de contact:

 

Prof.dr. Gheorghe Solcan, Secretar ştiinţific

 

e-mail: gsolcan@uaiasi.ro

 

telefon: 0232 407456

4-5 iunie
Simpozion: “Progrese şi perspective în medicina veterinară”
Organizator: Facultatea de Medicină Veterinară
Domeniu tematic: 21 – medicină veterinară
Site (pentru detalii şi înscriere online): www.uaiasi.ro/simpozion_med
Persoane de contact:

 

Prof.dr. Gheorghe Solcan, Secretar ştiinţific

 

e-mail: gsolcan@uaiasi.ro

 

telefon: 0232 407456

[august 2009]

23-29 august
Cea de-a XIX-a conferinţă naţională pentru ştiinţa solului: “Evaluarea şi utilizarea resurselor de sol, protecţia mediului şi dezvoltarea rurală în regiunea de nord – est a Rom�niei”
Organizator: Facultatea de Agricultură
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Persoane de contact:

 

Conf. dr. Feodor Filipov

 

e-mail: ffilipov@uaiasi.ro

 

telefon: 0232 407450

 

 

mobil: 0723 147848

Mai multe detalii găsiţi în documentele de mai jos:
– Anexa 1
– Anexa 2 (Model de tehnoredactare pentru lucrări în extenso)
– Anexa 2 (Norme de tehnoredactare a lucrărilor susţinute)
– Circulara a II-a.

[septembrie 2009]

10 septembrie
Workshop: “Utilizarea resurselor genetice vegetale”
Organizator: Facultatea de Agricultură
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Persoane de contact:

 

Prof.dr. Constantin Leonte, Decan

 

e-mail: cleonte@uaiasi.ro

 

telefon: 0232 407414

[octombrie 2009]

22-24 octombrie
Simpozionul ştiinţific anual al Facultăţii de Agricultură: “Agricultura ecologică – priorităţi şi perspective”
Organizator: Facultatea de Agricultură
Domeniu tematic: 22 – Agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Site (pentru detalii şi înscriere online): www.uaiasi.ro/simpozion
Persoane de contact:

 

Prof.dr. Constantin Leonte, Decan

 

e-mail: cleonte@uaiasi.ro

 

telefon: 0232 407414

[lunar]

“Serile Horti-culturale”
Organizator: Facultatea de Horticultură
Domeniu tematic: 22 – agronomie, horticultură, silvicultură, zootehnie
Persoane de contact:

 

Prof. dr. Lucia Drăghia, secretar ştiinţific

 

e-mail: lucia@uaiasi.ro

 

telefon: 0232 407446