Select Page

Comunicat de presă

La USV Iași a fost lansat proiectul ce își propune obținerea de acuarele din deșeuri organice

La Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a avut loc, ieri, 17 ianuarie 2023, evenimentul de lansare al proiectului «From ”Waste” to ”Art” for a Sustainable World», finanțat prin programul ERASMUS+. Instituția care coordonează proiectul este Ensemble Scolaire La Salle „Maison Blanche”, Saint-Paul, Réunion din Franța, iar în calitate de parteneri menționăm Agrupamento de Escolas de Resende, Resende din Portugalia, Kauno Taikomosios Dailės Mokykla, Kaunas – Lituania, „Sv.Kliment Ohridski” High School, Ohrid – Macedonia, Çağdaş ve Yenilikçi Eğitimciler Derneği, Trabzon – Turcia și USV Iași.

„În cadrul proiectului, ca scop principal ne-am propus obținerea de acuarele din deșeuri organice și promovarea acestora pentru a inspira dezvoltarea și folosirea în viitor a unor materiale și tehnici inovatoare și ecologice. Proiectul are rolul educativ de conștientizare asupra importanței reciclării deșeurilor, ca măsură împotriva poluării mediului prin contaminarea apei și solului cu substanțe chimice dăunătoare, și rol economic de a reduce costurile pentru procurarea acuarelelor folosite în cadrul orelor de educație plastică din instituțiile partenere”, a declarat șef lucr. dr. Ilie Bodale, coordonatorul proiectului din partea USV Iași.

De asemenea, proiectul își propune să atragă atenția publicului larg prin prezentarea unor ”opere de artă” ce vor fi realizate din deșeuri în cadrul atelierelor de lucru.  Proiectul se va desfășura în toate instituțiile partenere pentru a permite participanților să descopere cultura și istoria țărilor gazdă. Rolul USV Iași în acest proiect este de a asigura suport științific pentru realizarea culorilor organice.