Select Page

Comunicat de presă

Mulți pacienți tratați la spitalul veterinar al USV Iași, în perioada Sărbătorilor de iarnă

Peste 100 de pacienți, în principal animale de companie, au avut nevoie de îngrijirile medicale de urgență oferite de Spitalul Veterinar din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV). Compartimentul de Urgențe al Spitalului Clinic pentru Animale de Companie al USV Iași a acordat asistență medicală veterinară non-stop animalelor de companie, în perioada Sărbătorilor de Crăciun și a Anului Nou.

În intervalul 23 decembrie 2022 și 3 ianuarie 2023, la triajul Compartimentului de Urgențe al Spitalului Clinic pentru Animale de Companie al USV Iași  a fost înregistrate 125 cazuri, pacienții fiind reprezentați de câini și pisici cu patologie severă, care au necesitat consultații și tratamente prompte din partea medicilor de gardă.

În acest interval spitalizarea a fost plină cu animale care au necesitat supravegherea de către personalul medical al spitalului. În topul urgențelor au fost tulburările digestive datorate excesul alimentar și alimentației necorespunzătoare cu ocazia sărbătorilor. Medicii și studenții Compartimentului de Urgențe au demonstrat încă o data devotament și dăruire pentru profesie și pentru companionii noștri dragi”, a transmis conf. univ. dr. Sorin Aurelian PAȘCA, prodecanul Facultății de Medicină Veterinară din cadrul USV Iași.

USV Iași are primul compartiment veterinar de urgență pentru animale mici din Moldova, în cadrul Facultății de Medicină Veterinară, iar unicitatea acestuia constă în diversitatea specializărilor și dotărilor, precum și în capacitatea de spitalizare a pacienților 24 de ore din 24, indiferent de gravitatea patologiei, inclusiv în weekend. Deschiderea Spitalului Clinic pentru Animale de Companie a reprezentat un pas important pentru creșterea calității actului medical în medicina veterinară din regiunea Moldovei.