Select Page

Comunicat de presă

Pastele din carne, preparate de studenți ai USV din Iași vor reprezenta România la faza internațională a competiției Ecotrophelia, din Germania

Pastele din carne „Meatatelli”, preparate de o echipă de studenți de la USV Iași, va reprezenta România la faza internaţională a competiţiei Ecotrophelia, care va avea loc la ANUGA COLOGNE din Germania, după ce acest produs, o matriță alimentară nouă, cu cel mai înalt nivel de inovare a câștigat locul I la faza națională a concursului organizat în perioada 15- 17 iunie, la Iași.

Echipa „Meatatelli” formată din Cosmina-Liliana Ghetla, Răzvan-Andrei Calcan, Beatrice –Angela Gheorghe, Teodora Elena Acsinte, Elena Iuliana Flocea și coordonată de șef lucr. dr. Marius Ciobanu a inventat pastele din carne – Meatatelli, adică Meat tagliatelle – un produs care se poate prepara rapid, ca pastele, bogat în nutrienți și care a convins juriul că merită să reprezinte România la faza internațională Ecotrophelia.   

Pe locul doi s-a clasat echipa Puffin de la USV Iași, cu produsul „Julie Pati”, o brioșă vegană, iar pe locul al treilea s-a clasat InnoCandy, echipa de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceva.  

Juriul desemnat pentru ECOTROPHELIA a mai acordat trei premii speciale echipelor de studenți de la universitățile din Oradea, Craiova și Suceava.

Reamintim că la ediția de la USV Iași organizată alături de Asociația Specialiștilor de Industrie Alimentară din România au participat tineri din cinci centre universitare, 12 echipe, 59 de studenți cu 23 de coordonatori.

 

Departamentul de Promovare – Comunicare
USV Iași, 16.06.2023