Select Page

Comunicat de presă

USV Iași reprezentată la cel mai mare forum dedicat provocărilor agriculturii europene

Facultatea de Agricultură din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a participat, prin delegarea a doi participanți, la cel mai mare eveniment dedicat fermierilor români. Astfel, decanul conf. univ. dr. Denis Țopa și prof. univ. dr. Gavril Ștefan au fost prezenți la cea de a opta ediție a Congresului „De la fermieri pentru fermieri”, eveniment organizat de Forumul APPR, ieri, pe 23 februarie 2023, la Hotel Crowne Plaza din București.

La evenimentul anual al Forumului APPR au fost discutate provocările agriculturii europene.

„Discuțiile din cadrul congresului au vizat implementarea Planului Național Strategic, deciziile europene cu impact asupra sectorului agricol, dar și rolul fermierilor în obținerea de suficientă hrană de calitate și accesibilă. A doua partea a evenimentului a fost dedicată celor două conferințe: AGROPolicy și Embryo, desfășurate în paralel”, a transmis conf. dr. Denis Țopa, decanul Facultății de Agricultură.

De asemenea, au fost decernate trofeele „Porumbul de Aur 2022”, secțiune care premiază excelența fermierilor autohtoni din anul precedent congresului, fiind practic unul dintre momentele mult așteptate ale evenimentului. Premiile s-au acordat pentru două categorii, iar Ionuț Grîu, absolvent al Facultății de Agricultură USV Iași a fost desemnat de către ferma Nutre Group să ridice trofeul pentru categoria irigat (19.100 kg/ha la irigat).

La eveniment au fost prezenți Petre DAEA, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Mihail Dumitru, Director General Adjunct DG Agri, Pekka Pesonen, Secretar General COPA – COGECA, Carmen AVRAM – Eurodeputat (S&D), Alicia Hernandez – Consilier Agricol Regional la Ambasada SUA, FAS Varșovia, Cyrille SCHWEIZER, Consilier pentru afaceri agricole al Ambasadei Franței.