Select Page

Comunicat de presă

Inovația gastronomică – temă de competiție organizată la USV Iași

Pasionații de gastronomie, studenți și elevi deopotrivă, își vor demonstra talentul în cadrul Concursului Național Studențesc „TRADIŢIE ŞI INOVAŢIE ÎN ARTA GASTRONOMICĂ” organizat de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Liga Studenților Agronomi și Veterinari și cu Asociația Studenților Veterinari din Iași. 

Concursul avea loc marți, 14 noiembrie 2023, ora 10.00, la USV Iași, în clădirea TPPA. Pe lângă studenții de la USV Iași, la această ediție a concursului vor mai participa tineri de la instituții de învățământ precum Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Inginere Alimentară din Suceava, Universitatea Dunărea de Jos din Galați, Colegiul „Virgil Madgearu” Iași, Colegiul Agricol și Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași, Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași, Colegiul Tehnologic „Olga Sturdza” Miroslava, Liceul Tehnologic Economic Pașcani și Liceul Tehnologic Hârlău.

„Jurizarea va fi realizată de chefi care se bucură de notorietate, iar conform regulamentului concursului echipele participante trebuie să aibă în componența lor doi membri. De asemenea, ne propunem ca  evenimentul să se încheie cu o gală de premiere a celor mai bune inițiative în domeniu gastronomic”, a transmis prof. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale.

Concursul organizat de către USV Iași are ca principal scop educația culinară care susține interesul crescut al studenților și elevilor pentru arta gustului și, mai ales, dezvoltarea culturii gastronomice locale, aflată într-o evoluție în România.

 

Departamentul de Promovare – Comunicare USV Iași,
13.11.2023