Select Page

Evenimente

Animal FEST by USV Iași

6 – 7 mai 2023, în Rond Agronomie, pe Stadionul de Rugby

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași) organizează cea de a treia ediție a evenimentului dedicat întregii comunități iubitoare de animale, sub sloganul „Iubitorii de animale în comunitatea Științelor Vieții”.

„Animal FEST by USV Iași” va avea loc în perioada 6 – 7 mai 2023, în Rond Agronomie, pe Stadionul de Rugby, iar în cadrul manifestării vor avea loc o serie de activități dintre care amintim: concurs chinologic cu premii, demonstrații de dresaj și agilitate, progresie de dresaj cai, vizitarea Bazei hipice, Muzeului de Anatomie „Prof. Dr. H.C. Vasile Coţofan” și Compartimentului de Urgențe din cadrul Facultății de Medicină Veterinară. Printre speciile ce vor putea fi admirate în cadrul evenimentului enumerăm: câini, cai, pisici, iepuri și păsări ornamentale.

„Va fi un eveniment de amploare, cu mulți participanți, cu multe activități, dar și cu multe surprize. Vor fi demonstrații de dresaj, concurs canin de frumusețe, expoziție felină, echitație, expoziții cu păsări ornamentale, animale mici și animale de fermă. Mai menționez și vizite programate la Muzeul de Anatomie și Spitalul veterinar din sediul Facultății de Medicină Veterinară și la Baza hipică”, a declarat conf. univ. dr. Sorin Aurelian Pașca, prodecan la Facultatea de Medicină Veterinară a USV Iași.

Din momentele prinse în programul celor două zile de „Animal FEST by USV Iași” mai menționăm și prezentarea animalelor oferite spre adopție în cadrul târgului „Adoptă și tu” de la USV Iași.

Proprietarii care doresc să își înscrie animalele la concursuri o vor putea face cu jumătate de oră înaintea deschiderii evenimentului, sau au posibilitatea de înscriere online, formularele putând fi descărcate folosind link-urile de mai jos:

» Formular de înscriere pentru câini
» Formular de înscriere pentru pisici

Program detaliat

Prezentatori: Larisa Cozma si Răzvan Mălăncuș

Deschiderea oficială 11,00h
Cuvântul D-lui Rector – Prof.univ.dr. Gerard JITĂREANU
Mesajul D-lui Primar al Municipiului Iași Mihai CHIRICA

11,20-14,30 Show câini
Prezentator invitat: Dr. med. vet. Brândușa Gheorghiu
Invitati:
D-na Brândusa Gheorghiu, Specialist al Asociatiei Chinologice Romane in domeniu chinologic, Dr. medic veterinar, Instructor dresaj canin, Arbitru Chinolog de frumusete si Presedintele Asociatiei Chinologice Metropolitane Iasi. D-na Brândusa Gheorghiu este medic veterinar, absolventă a FMV Bucuresti, specialist în domeniul chinologic al Asociatiei Chinologice Romane, arbitru chinolog național și instructor de dresaj canin, organizator de competiții chinologice de frumusețe și de lucru. Doamna dr. se implică oficial, prin Asociatia Chinologica Metropolitană București, in programe ample de educație a populație pe teme diverse chinologice și promovare a raselor pure de câini.
Domnul Andronic Valeriu

Sponsori show câini:
Purina Nestle premii hrana
Maravet – antiparazitare
Vanelli Iași – antiparazitare

11,20 -11,40 Poliția de Frontieră Iași – demonstrație cu câini de lucru în depistarea drogurilor si țigarilor de contrabandă

11,40-12,00 IPJ Botoșani – Agent Șef Principal Constantin Bogdan Fedor – demonstrație de dresaj cu câini de serviciu

1. Ciobanesc belgian malinois Zeus în vârstă de 4 ani. Calificat și specializat la Centrul Chinologic Sibiu pentru căutarea și salvarea persoanelor în mediu natural, păduri, câmpuri, etc. A absolvit cursul.de calificare cu nota 10 pe linie. Este unul din cei 5 caini ai Politiei Romane din toată tara, specializați în căutare salvare persoane dispărute în mediu natural. Va face exerciții de disciplina, cautare persoana și semnalarea acticva a acestei prin lătrat , apoi va face câteva prinderi ale unui infractor, lăsarea din muscatura la comanda, chemarea la stăpân, conducerea ( escortarea infractorului ) , fuga acestuia iar cainele va trebui sa muste fără comanda, paza unei persoane, atac asupra conducătorului câinelui.
2. Cronos, rasa ciobanesc german în vârstă de 2 ani, mascul. Un câine care se afla în cadrul unui proiect pentru căutare salvare persoane și copii dispăruți. Va face cu el semnalarea prin lătrat a unei persoane, și apoi o prindere a unui infractor.
3. Tyno(Max) rasa Ciobanesc belgian malinois, vârstă de 2 ani și 9 luni. Va efectua prinderea unei persoane care fuge după ce a făcut o tâlhărie.
Dacă se va dori sa se facă poze cu câinii, se vor putea face numai în prezenta noastră, ca altfel pot deveni agresivi cu persoanele străine.

12,00-12,20 Scoala de dresaj „Marcel Trif” din Iași cu demonstratie de dresaj
Reprezentată de foști absolvenți ai Facultății de Zootehnie care oferă servicii de dresaj canin, de disciplină, de pază și protecție la persoană și proprietate, și rezolvarea problemelor de comportament în cadrul scolii de dresaj canin Marcel Trif

12.30-14,30 Expoziţie şi concurs chinologic
Comisie de arbitri: Dr.med.vet. Brândusa Gheroghiu – Președinte A.Ch.M. București
Andronic Valeriu – Președinte A.Ch.M. Iași
Prof.dr. Vulpe Vasile – FMV Iași
Prof.dr. Gașpar Corneliu – FMV Iași
Dr. Dumitrașcu Irina – canisa Rottweiler Lover la Vom Pfauenwald Rottweiler

Parada raselor de câini
Concursuri pentru caini:
Pot participa toti cateii de rasa pura (cu pedigree), metisii (cainii fara pedigree), comunitarii. Indiferent de varsta, talie, culoare, tip de par.

  1. COPILUL SI CAINELE: dedicate tuturor copiilor ce ne pot prezenta cainii lor fie in maniera de competitie de frumusete fie orice mica demonstratie de dresaj.
  2. CEA MAI ASEMANATOARE PERECHE CAINE – OM: sunt invitati toti stapanii care seamana izbitor cu cainii lor.
  3. CEL MAI MANCACIOS CATEL, se va juriza pe taliile cainilor.
  4. CEL MAI FRUMOS BABY al evenimentului ANIMAL FEST BY USV IASI (puii de catei cu varsta cuprinsa intre 3,2 luni si 6 luni) indiferent de rasa, culoare, talie, tip par.
  5. CEL MAI FRUMOS PUPPY al evenimentului ANIMAL FEST BY USV IASI (puii de catei cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 9 luni) indiferent de rasa, culoare, talie, tip par.
  6. CEL MAI FRUMOS JUNIOR al evenimentului ANIMAL FEST BY USV IASI (cateiI cu varsta cuprinsa intre 9 luni si maxim 18 luni) indiferent de rasa, culoare, talie, tip par.
  7. CEL MAI FRUMOS CAINE ADULT al evenimentului ANIMAL FEST BY USV IASI (cateiI cu varsta cuprinsa intre 18 luni si 8 ani) indiferent de rasa, culoare, talie, tip par.
  8. CEL MAI FRUMOS VETERAN al evenimentului ANIMAL FEST BY USV IASI (cateii cu varsta de peste 8 ani) indiferent de rasa, culoare, talie, tip par.
  9. CEL MAI BINE DRESAT CAINE al evenimentului ANIMAL FEST BY USV IASI dedicate tuturor celor ce vor sa ne arate cum se distreaza prin jocuri interactive cu cainii lor respectiv prin dresaj.
  10. CEL MAI FRUMOS CAINE metis sau comunitar al evenimentului ANIMAL FEST BY USV IASI ales dintre Cel mai frumos Junior, Adult, Veteran, Cel mai bine dresat caine al evenimentului ANIMAL FEST BY USV IASI.

10,00-18,00 Expoziţie de păsări ornamentale şi animale mici
Asoc. Crescătorilor de Păsări din Iași (Președinte: Ing. Condriuc Romeo)

 

10,00-18,00 Expoziţie de animale de fermă (vaci, oi, capre)
Expozanți:
Bovis Farm Vet –vaci, tauri, viței din rasa Aubrac
SC AGROGOL SRL din Golăești (jud. Iași) vaci, tauri, vitei Angus, oi, berbeci, miei din rasa Ile de France, oi, berbeci, miei din rasa Suffolk

10,00-18,00 Expoziţie de utilaje agricole (Facultățile de Agricultură și Horticultură)

10,00-18,00 „Adoptă de la USV Iaşi” – târg de adopţii pentru câini și pisici

10,00-18,00 Vizitarea standurilor Facultăţilor USV Iaşi
Vizitarea Muzeului de Anatomie „Prof. Dr. H.C. Vasile Coţofan”, a Spitalului Clinic pentru Animale de Companie și a Bazei Hipice din cadrul USV Iași
Program de vizită: serii la orele 12, 14 și 16. 10,00-18,00

 

Târg de produse agro-alimentare
Capra Noastră, Magazia Moraritei, Bio Prisaca Moldova, Nelea Art, Carmangeria cu gust, Zorian Export srl, Taina Vie srl, S.C. Piscicola S.A. Botoșani, Bunatăți de la iaz, Codru Boieresc, Panifcom, Push Design Craft

 

10,00-16,00 Salon felin – expoziție pisici British, Bengal, Ragdoll

 

10,00-18,00 Expoziție de reptile și insecte – organizată de studenții USV Iași (reptile, serpi, tarantule, insecte frunză, etc.)

10,00-11,00 vizitarea standurilor expoziționale

11,00-12,00 Progresie de dresaj cu cai

10,00-51,00 Salon felin – expoziție de pisici rasa British, Bengal, Ragdoll, Maine Coon, etc.

10,00-16,00 Expoziție de reptile și insecte organizată de studenții USV Iași (reptile, Jeko, Cameleon, șerpi, tarantule, etc.)

10,00-15,00 Expoziţie de păsări ornamentale şi animale mici
Asoc. Crescătorilor de Păsări din Iași (Președinte: Ing. Condriuc Romeo)

10,00-14,00 „Adoptă de la USV Iaşi” – târg de adopţii pentru câini și pisici

Vizitarea Muzeului de Anatomie „Prof. Dr. H.C. Vasile Coţofan”, a Spitalului Clinic pentru Animale de Companie și a Bazei Hipice din cadrul USV Iași
Duminică: serii la orele 12, 14 și 16. 10,00-16,00

Expoziţie utilaje agricole (Facultățile de Agricultură și Horticultură)

10,00-16,00 Expoziţie animale de fermă (vaci, oi, capre)
Expozanți:
Bovis Farm Vet –vaci, tauri, viței din rasa Aubrac
SC AGROGOL SRL din Golăești (jud. Iași) vaci, tauri, vitei Angus, oi, berbeci, miei din rasa Ile de France, oi, berbeci, miei din rasa Suffolk

10,00-18,00 Târg de produse agro-alimentare
Capra Noastră, Magazia Moraritei, Bio Prisaca Moldova, Nelea Art, Carmangeria cu gust, Zorian Export srl, Taina Vie srl, S.C. Piscicola S.A. Botoșani, Bunatăți de la iaz, Codru Boieresc, Panifcom, Push Design Craft.