Select Page

Comunicat de presă

Concerte de colinde tradiționale la USV Iași

Vineri, 15 decembrie 2023, de la ora 19:00, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu” a Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, va avea loc Concertul de colinde tradiționale românești și balcanice al Ansamblului „Floralia”, dirijor Irina Zamfira Bucescu-Dănilă. Ansamblul vocal-instrumental „Floralia” al specializării Muzică Religioasă din cadrul Facultăţii de Interpretare, Compoziţie și Studii Muzicale Teoretice a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași are ca obiectiv principal promovarea, în țară și peste hotare, a muzicii vechi, a folclorului românesc autentic, cu certă valoare de patrimoniu național și universal. Formația s-a remarcat prin participări la festivaluri naționale și internaționale (Ucraina și Republica Moldova).

Spectacolul este organizat în cadrul stagiunii Universității Naționale de Arte „George Enescu”, în parteneriat cu Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, cu intrare liberă. Repertoriul concertului este unul original, constând în colinde vechi preluate din culegeri de folclor românesc, dar și din tezaurul folcloric al popoarelor ortodoxe din vecinătate: Bulgaria, Serbia, Macedonia de Nord, Ucraina și Grecia.

USV Iași va mai găzdui în Aula Magna, joi, 14 decembrie, cel mai așteptat spectacol de peste an, dedicat comunității academice. Concertul de colinde, urături, datini și obiceiuri de Anul Nou susținute de către Ansamblul Folcloric „Mugurelul” și invitații săi este programat să înceapă la ora 16:30 și este dedicat atât cadrelor didactice, studenților, personalului USV Iași cât și ieșenilor iubitori de frumusețea și magia sărbătorilor românești, intrarea fiind liberă.

 

Departamentul de Promovare – Comunicare USV Iași,
12.12.2023