Comunicate de presă
USV Iași, partener cu porți deschise, la Noaptea Companiilor
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), în calitate de partener cu porți deschise la evenimentul Noaptea Companiilor în Iași, a pregătit o serie de activități prin care oferă participanților oportunitatea de a intra în culisele unei instituții implicate activ în viața comunității. Mai exact, este vorba despre vizite la cele mai importante obiective ale USV și workshop-uri cu tematici generale, de interes, desfășurate joi, 17 octombrie 2024, după ora 16:00.
Baza hipică a USV Iași se deschide pentru toți iubitorii activităților ecvestre
Cea mai modernă Bază hipică din spațiul universitar românesc se deschide publicului larg, altfel spus, iubitorilor de activități ecvestre. Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) Iași anunță organizarea de cursuri de echitație la Baza hipică pe care o deține în campusul din Dealul Copoului. Pe lângă ședințele cu nivele diferite de inițiere pentru începători, intermediari sau avansați, vor mai putea fi făcute plimbări de acomodare cu însoțitor, exerciții de lucru pentru dezvoltarea echilibrului și a abilităților de coordonare, exerciții de dezvoltare echilibru, lucru la coarda, pas, trap, gallop, liber la pas. De asemenea, în oferta Bazei hipice au mai fost cuprinse plimbările cu ponei, plimbările călare și cele realizate cu trăsura. Pentru acestea din urmă, USV Iași a solicitat aprobările necesare pentru traseul Rond USV – Fundație – Piața Unirii – Pietonal și retur.
Zilele Recoltei la USV Iași, pe 5 și 6 octombrie, două zile dedicate întregii familii
Legume, fructe, salate, compoturi, preparate din carne, sorturi de zacuscă, ciuperci pleurotus, miere și produse apicole certificate BIO, bere artizanală, dulciuri, fructe de cătină și nectaruri, produse lactate, produse de morărit și panificație, patiserie, înghețată, ulei de floarea soarelui, must și vin fac parte din lista produselor numeroase pe care ieșenii le vor putea găsi la Zilele Recoltei, eveniment organizat de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) din Iași.
Știința alimentelor în 2024 – avantaj competitiv prin tehnologie, calitate și sustenabilitate
RO.aliment SHOW 2024, eveniment de referință pentru industria alimentară și a suplimentelor alimentare din România, va reuni la Iași, în cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV), în perioada 23-25 septembrie: procesatorii, furnizorii, asociațiile, autoritățile de control, reprezentanți ai retai-ului, mediului academic și cercetători.
USV Iași organizează degustare de struguri, „Degustare de boabe de soare”
Gordin, Gordan, Berbecel, Cruciulița, Frâncușă, Grasă, Tămâioasă românească, Chasselas roz și doré, Italia, Moldova, Victoria, Cardinal, Muscat de Hamburg și Muscat Ottonel, Băbească neagă sau Șarbă sunt doar câteva dintre cele peste 30 soiuri de struguri care vor putea fi degustați la evenimentul găzduit de către Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV).
USV Iași, prima universitate care va începe anul universitar 2024-2025
Cei peste 4500 de studenți ai Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași) vor începe anul universitar 2024 – 2025, luni, pe 16 septembrie 2024.
USV Iași va marca deschiderea noului an universitar printr-o ceremonie programată în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”, cu începere de la ora 11:00, eveniment la care vor fi prezente oficialități locale, rectorii universităților publice din Iași, directori de colegii agricole, directori de stațiuni de cercetare de profil din regiunea Nord-Est și de instituții deconcentrate județene, directori de societăți agricole de top și reprezentanți ai altor instituții partenere, alături de întreaga comunitate academică a Universității.
La USV Iași, va începe cazarea studenților, noul an universitar va debuta pe 16 septembrie
Universitatea de Științele Vieții „Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va da startul cazărilor pentru studenții aflați la studii de licență. Astfel, începând de joi, 12 septembrie și până duminică, 15 septembrie 2024 toți studenții USV care nu locuiesc în municipiul Iași și în zonele limitrofe se vor caza după un grafic special elaborat, în funcție de anii de studii.
Campionatul național studențesc de minifotbal va avea loc la USV Iași
În perioada 06 – 08 septembrie 2024, Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va găzdui Campionatul UniversityCup-Minifootball organizat de către Uniunea Națională a Studenților din România.
Reputat cercetător va susține o conferință pe tema medicinii comportamentale a animalelor, la USV Iași
Unul dintre cei mai importanți diplomați și specialiști în medicina comportamentală din lume, licență veterinară la Facultatea de Medicină Veterinară din Lisabona, Gonçalo da Graça Pereira va conferenția, trei zile, la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) despre bunăstarea animalelor.
Astazi începe admiterea de toamnă la USV Iași
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași) organizează o nouă sesiune de admitere, în perioada 02 – 05 septembrie 2024, pentru aproximativ 500 de locuri la buget și taxă, atât pentru studii de licență, cât și pentru masterat.
Locurile admiterii de toamnă sunt pentru 17 programe de studiu la licență, existente la cele patru Facultăți: Agricultură, Horticultură, Ingineria Resurselor Animale și Alimentare și Medicină Veterinară.
Concurență mare pentru internship-urile oferite de USV Iași
La Universitatea de Științe Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), internship-urile
s-au dovedit a fi la mare căutare în rândul tinerilor care preferă să rămână peste vară să-și consolideze cunoștințele teoretice în locațiile instituției de învățământ superior. La apelul lansat de către USV Iași, au fost depuse 65 dosare pentru 34 de posturi disponibile.
Studenții selectați sunt de la cele patru facultăți ale USV Iași și au început lucrul ieri, 15 iulie, iar până pe 14 septembrie 2024 vor lucra, timp de opt ore pe zi în locații precum Institutul de Cercetări pentru Agricultură și Mediu, Spitalul medical veterinar, Centrul de Proiecte Majore, Serviciul Spații verzi și în Fermele didactice ale Universității („V. Adamachi”, Rediu și Ezăreni).
Lansarea Proiectului LANGVET – IA: Inovație în Educația Veterinară prin Inteligență Artificială
Iași, 8 iulie 2024 – Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi (USV) anunță lansarea proiectului inovator « Concevoir des contenus linguistiques et pédagogiques à l’aide des outils de l’intelligence artificielle (IA) dans le domaine de la médecine vétérinaire» (Conceperea de conținuturi lingvistice și pedagogice cu ajutorul instrumentelor de inteligență artificială în domeniul medicinei veterinare LANGVET – IA). Acest proiect este coordonat de dna Lector universitar dr. Elena VELESCU și a fost acceptat pentru finanțare cu suma de 10.000 EURO de către Agenția Universitară a Francofoniei, valoarea totală a proiectului fiind de 17.215 EURO, în cadrul apelului AUF-ECO 2024 – Soutien à la recherche scientifique francophone en Europe Centrale et Orientale – RESCI-ECO. Proiectul se va desfășura în perioada 1 iulie 2024 – 31 august 2025.
Robot agricol autonom prezentat de USV Iași, în cadrul conferinței centrată pe protecția solurilor
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) împreună cu Academia Română și Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” (ASAS) vor organiza Conferința „Protecția solurilor agricole și silvice în condițiile schimbărilor climatice”, pe 5 și 6 iulie 2024.
Peste 1100 de locuri pentru admiterea la USV Iași
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) oferă peste 1100 de locuri la admiterea pentru studii de licență, în anul universitar 2024-2025.
Numărul total de locuri aprobat de către Ministerului Educației pentru absolvenții de liceu este de 1114, dintre care 818 locuri sunt cu finanțare de la buget, iar 296 locuri sunt cu taxă, față de anul trecut înregistrându-se o creștere cu 50 de locuri la buget.
Și animalele au nevoie de eroi. Cursuri de salvarea animalelor din medii ostile, dedicate pompierilor
În perioada 17 – 21 iunie 2024, Facultatea de Medicină Veterinară a Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a organizat un curs de salvarea a animalelor din medii ostile, dedicat pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.
ACS USV Iași a promovat în Liga a III-a USV Iași a doua universitate cu echipă într-o ligă națională
Performanță remarcabilă a echipei de fotbal de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) care a promovat în al treilea eșalon, câștigând barajul cu Prosport Vârfu Câmpului din Botoșani. ACS USV Iași, formația de fotbal a clubului sportiv al Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași a promovat duminică în Liga a III-a. După ce în urmă cu o săptămână a câștigat în deplasare cu 2-1, formația USV Iași, pregătită de antrenorul-jucător Eduard Sandu, a câștigat cu 2-0 (0-0) duminică, 23 iunie, în manșa-retur, pe Stadionul „Emil Alexandrescu”, în fața echipei ACS Prosport Vârfu Câmpului (Botoșani).
„Ziua Biodiversității Grâului”, organizată de USV Iași la Ezăreni
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) și Alianța Industriei Semințelor din România organizează „Ziua Biodiversității Grâului”, mâine, 19 iunie 2024, la Ferma Didactică și de Cercetare Ezăreni, comuna Miroslava.
În cadrul evenimentului, reprezentații Facultății de Agricultură USV Iași vor prezenta colecția cu cele aproape 400 de cultivare de grâu, noi tehnologii agricole și vor avea sesiuni de informare despre cele mai bune practici agronomice reziliente la schimbările climatice.
Școală de vară „Viitor student la USV Iași”
Liceenii care își doresc să devină ingineri sau medici veterinari sunt invitați de către Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași la școala de vară dedicată viitorilor studenți. Astfel, elevii din clasele a X-a și a XI-a care își doresc o carieră în domeniile Științelor vieții – Agronomie, Inginerie și management, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biologie, Horticultură sau Peisagistică, Biotehnologii, Zootehnie, Controlul și expertiza produselor alimentare, management în alimentație publică și agroturism sau Medicină veterinară, sunt așteptați să participe la cea de-a III-a ediție a Școlii de vară „Viitor student la USV Iași”, organizată în perioada 24 – 28 iunie 2024. Timp de o săptămână, 100 de liceeni vor experimenta viața de student în cel mai verde campus din Iași, unde vor fi cazați, vor lua masa la Cantina-Restaurant a Universității și vor participa la diverse activități și cursuri organizate pe domenii de interes, toate fără niciun cost.
„FungiYo”, pasta-cremă vegană creată de studenți ai USV Iași va reprezenta România la faza internațională a competiției Ecotrophelia, de la Paris
Pasta-cremă vegană „FungiYo” (realizată din codițe de pleurotus, aquafaba, tescovină de mere, ștevie, pudră de roșcove și făină din semințe de dovleac) creată de studenții Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va reprezenta România la faza internațională a competiției Ecotrophelia, care va avea loc la Paris, Franța în perioada 20 – 21 octombrie 2024.
Tradiţie și Inovaţie în Arta Gastronomică, competiție organizată la USV Iași
Carot cake, lime pavlova, chipsuri de mămăligă cu sos birria, cozonac red și prăjitura fantezie, frigărui de creveți cu sos de guacamole, muchi de vită cu sos de trufe și tartă de fructe cu trandafiri sunt câteva din produsele înscrise la Concursul Național Studențesc „TRADIŢIE ŞI INOVAŢIE ÎN ARTA GASTRONOMICĂ” organizat de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Liga Studenților Agronomi și Veterinari și cu Asociația Studenților Veterinari din Iași.
USV Iași în clasamentul universitar Round University Ranking 2024
„Round University Ranking” (RUR) evaluează performanța celor mai importante universități din lume pe 6 domenii largi: Științe umaniste, Științe ale vieții, Științe medicale, Științe ale naturii, Științe tehnice, Științe sociale. Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, (USV Iași) este în clasamentul mondial universitar “Round University Ranking”, cu două domenii de studii: “științele vieții” și „științe medicale”, pentru care a fost analizată, alături de primele 1200 universități de top, din lume.
Promoția 2020-2024 de la USV Iași va sărbători absolvirea o zi întreagă
Absolvenții Promoției 2020-2024 de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) vor sărbători finalizarea studiilor mâine, 28 mai 2024, printr-o serie de evenimente desfășurate pe parcursul întregii zile.
USV Iași va primi peste 2, 2 milioane lei din Fondul de Dezvoltare Instituțională, având toate proiectele aprobate cu punctaje mari
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) din Iași a câștigat finanțarea pentru șapte proiecte depuse la competiția FDI (Fondul de Dezvoltare Instituțională) 2024, organizată de către Ministerul Educației prin Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS). Proiectele depuse de echipele USV Iași au obținut punctaje foarte bune, fapt ce a determinat situarea USV Iași pe primul loc în clasamentul universităților de profil din România, cu suma aprobată de 2.215.000 lei.
Cercetător de la Universitatea din Cambridge, prezent la USV Iași
Cercetătorul Mircea Iliescu, de la Universitatea din Cambridge, doctor în genetică și evoluție umană, va fi invitatul Facultății de Agricultură din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV).
Workshop-ul „EVOLUȚIA GENOMICĂ A OAMENILOR MODERNI” va avea loc mâine, 15 mai 2014, în Amfiteatrul A5, cu începere de la ora 10:00, invitați fiind toți studenții interesați de știință și genetică.
USV Iași organizează ANIMAL FEST, la sfârșitul acestei săptămâni, în premieră va avea loc un curs de prim ajutor „Pet first aid!”
Curs de prim ajutor pentru animalele de companie, parada raselor de câini, concursuri cu diverse teme (copilul și câinele: dedicate tuturor copiilor care pot prezenta câinii lor fie în manieră de competiție de frumusețe fie orice mică demonstrație de dresaj; cea mai asemănătoare pereche câine – om: sunt invitați toți stăpânii care seamănă izbitor cu câinii lor, cel mai mâncăcios cățel etc.), expoziție de păsări ornamentale, animale mici și mari, reptile și progresie de dresaj cu cai sunt doar câteva dintre activitățile prevăzute în programul Animal Fest by USV Iași, care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni.
USV Iași a lansat preînscrierile pentru admiterea 2024
Luni, 29 aprilie, au început preînscrierile online pentru admiterea 2024 la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV). Toți cei interesați de programele de studii de licență sau masterat din oferta USV Iași au posibilitatea completării online a fișei de preînscriere și a dosarului de concurs pe platforma https://admitere.uaiasi.ro. Preînscrierea oferă candidaților oportunitatea de a se familiariza din timp cu procesul de admitere și elimină necesitatea deplasării la sediul USV Iași pentru depunerea documentelor.
Garden Fest by USV Iași – totul pentru grădina ta, începe mâine
Peste 50 de expozanți au spus „prezent” la Garden Fest, un eveniment de excepție organizat de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), pe 27 și 28 aprilie pentru toți ieșenii pasionați de mediul înconjurător, de horticultură și peisagistică.
Rezultate remarcabile ale alergătorilor USV Iași, la Semimaratonul organizat de Salvați copiii
Echipa Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) prezentă la Semimaratonul Iași 2024 a reușit să obțină rezultate remarcabile la mai multe categorii propuse de organizatori.
Conferința Internațională „Viitorul producției agroalimentare”
Consulatul Regatului Țărilor de Jos de la Iași, în parteneriat Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași (USV Iași) și cu OFA UGIR, au deosebita onoare de a organiza și de a vă invita la Conferința Internațională: „Viitorul producției agroalimentare”, ce își propune să prezinte o abordare holistică a proceselor de producție agroalimentară sustenabilă.
Evenimentul va avea loc mâine, 24 aprilie 2024, începând cu ora 08:30, în Aula Magna a Universității de Științele Vieții din Iași și va aduce împreună experți naționali și neerlandezi, antreprenori, fermieri și reprezentanți ai învăţământului universitar, pentru a discuta despre viitorul producției agroalimentare.
Garden Fest by USV Iași – totul pentru grădina ta, un eveniment adresat comunității iubitoare de plante și natură
Comunicat de presăUniversitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) își unește forțele cu sectorul antreprenorial pentru a organiza o manifestare de excepție, menită să celebreze și să promoveze profesiile de peisagist și horticultor în inima comunității ieșene. Astfel, în weekendul 27-28 aprilie 2024, de la ora 10:00 la 18:00, pe Stadionul USV Iași, va avea loc Garden Fest by USV Iași, eveniment la care pot participa toți ieșenii interesați, pentru a fi parte a unei experiențe...
Întâlnire internațională cu studenți pasionați de cercetare, la USV Iași
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), organizează Simpozionul Științific Studențesc cu participare internațională în perioada 17-18 aprilie 2024, recunoscând astfel performanța și recompensând studenții pentru eforturile depuse în cercetare oferindu-le diplome, premii și posibilitatea publicării lucrărilor în reviste BDI.
Antreprenoriatul alimentației ecologice și convenționale, temă de workshop la USV Iași
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va organiza mâine, 10 aprilie 2024, workshop-ul „Rolul administrativ în antreprenoriatul alimentației ecologice și convenționale”. Proiectat a fi un eveniment foarte atractiv și relevant, workshop-ul este destinat în principal studenților de la inginerie alimentară, iar scopul principal este acela de a introduce tinerii în lumea antreprenoriatului alimentar, fie el convențional sau ecologic.
Conferința Internațională: „Viitorul producției agroalimentare”
Consulatul Regatului Țărilor de Jos de la Iași, în parteneriat Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România și cu Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași (USV Iași) au deosebita onoare de a organiza și de a vă invita la Conferința Internațională: „Viitorul producției agroalimentare”, ce își propune să prezinte o abordare holistică a proceselor de producție agroalimentară sustenabilă.
Peste 50 de preparate înscrise la concursul de produse tradiționale
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare (FIRAA), în parteneriat cu Direcția pentru Agricultură Județeană Iași organizează concursul național ,,IDENTIFICARE DE PRODUSE TRADIȚIONALE”, ediția a VI-a, sâmbătă, pe 30 martie 2024.
Soluții digitale în agricultura inteligentă, la USV Iași
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) anunță organizarea workshop-ului cu titlul „SOLUȚII DIGITALE ÎN AGRICULTURA INTELIGENTĂ”, adresat studenților și cadrelor didactice.
USV Iași organizează meditații gratuite pentru elevii de liceu
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) vine în sprijinul elevilor de liceu, oferindu-le meditații gratuite la matematică, chimie și fizică, utile nu numai celor care doresc să urmeze una dintre facultățile USV, ci și celor care se pregătesc pentru susținerea examenului de Bacalaureat.
USV Iași a primit decorația regală „Nihil Sine Deo”
Rectorul USV Iași, prof. univ. dr. Gerard Jităreanu, a participat luni, 11 martie 2024, la Castelul Peleș, la ceremonia organizată de Casa Regală a României, ocazie cu care Universitatea de de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași a primit Decorația Regală „Nihil Sine Deo”.
Majestatea Sa, Principesa Margareta, Custodele Coroanei României, i-a înmânat medalia rectorului.
USV Iași a primit vizita prim-ministrului Marcel Ciolacu și a celor doi secretari de stat din Ministerul Educației
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” a primit vizita primului ministru, Marcel Ciolacu. Aflat într-o deplasare la Iași prim-ministru a avut o întrevedere cu reprezentanți ai mediului academic, de afaceri și ai colegiilor tehnice ieșene pe tema învățământului dual, în contextul finanțării prin PNRR, la Iași a proiectului AGRITECH.
Workshop pe tema importanței folosirii biostimulatorilor
„Tehnologii inovatoare și sustenabile în horticultură” este titlul workshop- ului organizat de Facultatea de Horticultură din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) alături de parteneri din mediul economic, companii internaționale de cercetare și dezvoltare în domeniul agriculturii. Evenimentul va avea loc joi, 7 martie 2024, de la ora 14:00, iar studenții sunt invitați să afle informații despre importanța folosirii biostimulatorilor în agricultură și care sunt inovațiile din domeniu care oferă soluții pentru alimente de calitate superioara, atât în prezent, cât și în viitor.
Aparat de anestezie veterinară, de ultimă generație achiziționat la USV Iași
Clinica de Chirurgie din cadrul Facultății de Medicină Veterinară a Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a fost dotată cu un nou aparat de anestezie inhalatorie, echipat cu o interfață actualizată la tehnologia modernă.
Performanța este ținta unei campioane, studentă la USV Iași
Pentru Maria Alexandra Creangă, studentă la Peisagistică, la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) performanța pare a fi ținta pe care și-a propus-o atât la nivel academic, cât și sportiv. Practicantă a sportului tir cu arcul, Maria Alexandra Creangă este studentă în anul III de studii, are 10 la toate examenele și este campioană națională.
La USV Iași, cea mai mică bursă de performanță are o valoare de 1050 lei
Aproape 43 la sută dintre studenții Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din lași (USV) vor primi bruse datorită notelor obținute după susținerea examenelor din prima sesiune a acestui an universitar. Mai mult decât atât, valoarea burselor va fi mai mare, cuantumul alocat pentru tinerii care studiază în domeniul ingineriei fiind mărit de către Ministerul Educației. Astfel, cea mai mică bursă de performanță va avea valoarea de 1050 lei, iar cea mai mare 1500 lei lunar.
Cursuri de echitație la USV Iași, sub egida Federației Ecvestre Române
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din lași (USV) va organiza, în perioada 22 – 25 februarie 2024, o sesiune de cursuri pentru antrenori sau monitori, sub egida Federației Ecvestre Române.
Workshop pentru pasionații de îngrijirea spațiilor verzi
Secretele unui gazon perfect, soluții pentru prevenirea și tratarea bolilor la gazon și tehnologia de ultimă generație în întreținerea spațiilor verzi sunt câteva dintre temele care vor fi abordate în cadrul workshop-ului organizat la Facultatea de Horticultură din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV). Astfel, studenții vor avea posibilitatea de a afla noutățile din domeniu chiar de la specialiștii din mediul economic, Holland Grow Green și Creative Turf Farm (Romgazon), în cadrul evenimentului programat a avea loc joi, 15 februarie 2024, în amfiteatrul A6, din cadrul USV Iași.
Studenți ai USV Iași pe podim la tir cu arcul
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) anunță câștigarea primelor medalii la tir cu arcul de către studenții săi legitimați la ACS-USV Iași, clubul sportiv al universității ieșene. Veștile grozav de bune vin de la studenții noștri implicați în activități sportive, la nivel de performanță. Rezultatele Campionatul Național Indoor la tir cu arcul au adus locul I și al II-lea la arc compound senioare și locul I echipe mixte seniori. Tinerele sportive studiază Peisagistica în cadrul facultății de Horticultură a USV Iași.
Noutățile din apicultură prezentate de specialiști ai USV Iași
Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) în parteneriat cu Direcția pentru Agricultură Județeană Iași organizează workshop-ul – Noutăți în apicultură, în data de 4.02.2024, ora 09:00, în Amfiteatrul E28.
USV Iași apelează la investiții în capacități noi de producere a energiei electrice din surse regenerabile
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va avea propria centrală fotovoltaică. În acest sens, instituția de învățământ superior a depus spre finanțare la Ministerul Energiei, un proiect a cărui valoare depășește patru milioane de lei. Investiția de la USV Iași va fi utilizată în scopul producerii de energie regenerabilă prin conversia energiei solare în energie electrică pentru consumul propriu.
Student la USV Iași, coordonatorul unei afaceri de 40 mii euro
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași încurajează spiritul antreprenorial al propriilor studenți, chiar dacă tipul de afacere propus de tineri nu are strânsă legătură cu domeniul pe care aceștia îl studiază. Un exemplu concludent, în acest sens este cel al lui Alexandru Doroftei, student în ultimul an la Facultatea de Agricultură, care a întocmit un plan de afaceri bun și a câștigat 40.000 euro nerambursabili, sumă pe care a investit-o într-un atelier de broderie.
Echipa managerială a USV Iași pentru perioada 2024-2029 este completă, prorectori și decani noi
La Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a fost finalizat întregul proces de alegeri pentru mandatul 2024-2029.
Toți candidații înscriși la concursul pentru funcția de Decan în mandatul 2024 – 2029 și care au fost avizați de Consiliile facultăților, au fost intervievați marți, 16 ianuarie 2024, de către comisia de concurs prezidată de Rectorul USV Iași, prof. dr. Gerard Jităreanu.
Strategii pentru învățare oferite studenților aflați în sesiune
Psihologii Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași (USV) încurajează studenții pe întreaga perioadă a sesiunii, oferindu-le atât consiliere, cât și tehnici, strategii de învățare pentru reușita la examene. În acest sens, specialiștii din cadrul Centrului au demarat o campanie de informare a tinerilor pe rețelele de comunicare ale instituției de învățământ superior.
USV Iași este centru de testare ECL
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” a obținut acreditarea pentru a fi centru național de examinare ECL (European Consortium for the Certificate Attainment in Modern Languages). Astfel, USV Iași devine centru de testare ECL, certificarea fiind pentru limbile engleză, franceză, italiană, română, niveluri A2, B1, B2 și C1.
Condițiile și criteriile de admitere la USV Iași
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a stabilit condițiile, criteriile și calendarul Admiterii pentru anul universitar 2024 – 2025, metodologia specifică fiind aprobată în ultima ședință a Senatului instituției de învățământ superior.
Concerte de colinde tradiționale la USV Iași
Vineri, 15 decembrie 2023, de la ora 19:00, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu” a Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, va avea loc Concertul de colinde tradiționale românești și balcanice al Ansamblului „Floralia”, dirijor Irina Zamfira Bucescu-Dănilă.
Studenții e-Antreprenori finanțați de USV Iași își vor prezenta afacerile
Fabricarea pâinii, a prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie, activități de alimentație (catering) pentru evenimente, activități veterinare sau de întreținere peisagistică, prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor sunt doar câteva dintre afacerile studenților și absolvenților care au primit finanțare prin proiectul e-Antreprenor, coordonat de către Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa Prioritară 6.
USV Iași, prima care a virat bursele studenților după noile cuantumuri
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a virat bursele majorate către studenți, ieri, 21 noiembrie 2023, pentru lunile septembrie și octombrie ale anului universitar 2023-2024. Astfel, USV Iași este prima universitate de stat din România care a transferat în conturile tinerilor merituoși bursele de performanță pentru studiile de licență, masterat și doctorat cu noile cuantumuri aprobate de Senatul instituției de învățământ superior.
AGRITECH – proiectul pentru învățământul dual, în valoare de 25 milioane euro, va fi lansat la USV Iași
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) organizează conferința de lansare a proiectului „Construire infrastructură pentru învățământ dual – AGRITECH”. Evenimentul va avea loc joi, 23 noiembrie 2023, ora 11:00, la sediul USV Iași, în Amfiteatrul B3 (Sala B54), clădirea TPPA.
USV Iași este și în clasamentul universitar Round University Ranking
Cu bucurie semnalăm prezența Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV Iași) în clasamentul universitar “Round University Ranking”, pe două domenii de studii: “științele vieții” și „științe medicale”, pentru care a fost analizată, alături de primele 1200 universități din lume.
Inovația gastronomică – temă de competiție organizată la USV Iași
Pasionații de gastronomie, studenți și elevi deopotrivă, își vor demonstra talentul în cadrul Concursului Național Studențesc „TRADIŢIE ŞI INOVAŢIE ÎN ARTA GASTRONOMICĂ” organizat de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Liga Studenților Agronomi și Veterinari și cu Asociația Studenților Veterinari din Iași.
Activități inedite la USV, cu prilejul Nopții Companiilor în Iași
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), în calitate de partener al evenimentului Noaptea Companiilor în Iași a pregătit o serie de activități prin care invită participanții să descopere o parte din inovațiile unei instituții dedicată cercetării și educației de înaltă calitate.
Burse mai multe și cu valori mai mari pentru studenții USV Iași
Din acest semestru, aproape 40 % dintre studenții Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) vor beneficia de diverse forme de burse, valorile acestora fiind mai mari ca în anul universitar trecut. Astfel, cea mai mică bursă alocată studenților USV Iași va avea valoarea de 900 lei, iar cea mai mare de 1400 lei, bursa de performanță academică I.
La USV Iași începe campania gratuită dedicată prevenției bolilor la animalele de companie
Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) prin Compartimentul de Urgențe anunță, pentru al treilea an consecutiv, o perioadă dedicată prevenției. Este vorba despre profilaxia necesară în cazul animalelor mici, de companie.
Academicianul Nicolae Manolescu prezent la Ziua Recunoștinței organizată de USV Iași
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) organizează Ziua Recunoștinței universitare, manifestare prin care întreaga comunitate academică își exprimă gratitudinea față de înaintași și personalitățile remarcabile care și-au pus amprenta pe evoluția a numeroase generații de studenți. Aflată deja la a treia ediție, manifestarea este programată a avea loc vineri, 3 noiembrie 2023, de la ora 16.00, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu și va cuprinde o suită de momente dintre care cea mai importantă va conferința susținută de academicianul Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România.
La Congresul USV Iași, vor fi aduse în atenția cercetătorilor și profesorilor teme de actualitate în domeniul științelor vieții
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași organizează în perioada 19- 20 octombrie 2023, Congresul Științific Internațional „Life sciences today for tomorrow”. Alături de cadrele didactice, cercetătorii și doctoranzii, atât din Universitatea ieșeană, din alte facultăți similare din București, Cluj-Napoca, Timișoara cât și din facultăți de același profil europene sau de pe alte continente, s-au înscris aproximativ 350 de participanți din România și din străinătate, la cele 13 secțiuni organizate de către Facultățile de Agricultură, Horticultură, Medicină Veterinară și Ingineria Resurselor Animale și Alimentare.
Echipa „Meatatelli” a USV Iași premiată în Germania pentru creativitate remarcabilă, soluții inovatoare în direcția circularității și abordărilor cu emisii zero
Echipa Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași a câștigat premiul „Entrepreneurship Spirit” la Concursul Internațional – Ecotrophelia EUROPE 2023, desfășurat la ANUGA COLOGNE din Germania, în perioada 8 – 9 octombrie. Tinerii Cosmina-Liliana Ghetla, Răzvan-Andrei Calcan, Beatrice –Angela Gheorghe, Teodora Elena Acsinte, Elena Iuliana Flocea, coordonați de șef lucr. dr. Marius Ciobanu au primit premiul special pentru Spirit Antreprenorial.
O echipă de excepție a USV Iași va reprezenta România la concursul internațional de produse alimentare inovative – Ecotrophelia EUROPE
Studenți ai Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) se pregătesc de cel mai important concurs internațional dedicat inovării alimentare. Mai exact, echipa formată din Cosmina-Liliana Ghetla, Răzvan-Andrei Calcan, Beatrice –Angela Gheorghe, Teodora Elena Acsinte, Elena Iuliana Flocea și coordonată de șef lucr. dr. Marius Ciobanu, va reprezenta România la Concursul Internațional – Ecotrophelia EUROPE 2023, care va avea loc la ANUGA COLOGNE din Germania, în perioada 8 – 9 octombrie.
„Săptămâni cu porți deschise” la USV Iași 02 – 06 octombrie 2023 și 23 – 27 octombrie 2023
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a stabilit printr-o Hotărâre a Consiliului de Administrație două perioade de tipul „Săptămâna porților deschise”, în care elevii din învățământul preșcolar primar și gimnazial pot vizita obiectivele instituției. Astfel, în perioadele de 02 – 06 octombrie 2023 și 23 – 27 octombrie 2023 elevii și preșcolarii, coordonați de cadre didactice, sunt așteptați la USV Iași, în locații precum Ferma Didactică „Vasile Adamachi” sau Muzeul de Anatomie „Prof. univ. dr. Vasile Coțofan”.
Zilele Recoltei la USV Iași cu surprize pentru toți participanții
Participare record din partea expozanților la Zilele Recoltei, evenimentul organizat de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), la sfârșitul acestei săptămâni, mai exact, pe 30 septembrie și 1 octombrie, în Rond Agronomie, la Baza sportivă.
Peste 65 de producători cărora li se alătură în acest an, pentru prima dată, o parte din studenții USV beneficiari direcți ai fondurilor de dezvoltare a propriilor afaceri, e-antreprenor.
Studenți ai USV Iași în internship la a patra cea mai mare companie producătoare de semințe în agricultură, la nivel mondial
Pentru Eduard și Maria, doi studenți ai Facultății de Agricultură din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) vacanța de vară a avut o însemnătate aparte, aceștia alegând câte un internship bine plătit în Germania. Mai exact, Maria Paveliuc și Eduard Irimia, studenți în anul al III-lea la specializarea Ingineria și managementul afacerilor agricole, a fost în internshipul ce a avut loc în partea de S-E a Germaniei, la compania Limagrain, a patra cea mai mare companie producătoare de semințe în agricultură, la nivel mondial.
Zilele Recoltei la USV Iași, pe 30 septembrie și 1 octombrie, cu activități perfecte pentru întreaga familie
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) organizează ZILELE RECOLTEI, ediția a II-a – expoziție de produse cu vânzare, pe 30 septembrie – 1 octombrie 2023. Peste 60 producători importanți de legume, fructe, preparate alimentare tradiționale și crame celebre se vor reuni cu cele mai gustoase produse, la veritabila sărbătoare a toamnei.
La USV Iași începe cazarea studenților
Universitatea de Științele Vieții „Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va da startul cazărilor pentru studenții aflați la studii de licență. Astfel, începând de mâine, 14 septembrie și până duminică, 17 septembrie 2023 toți studenții USV care nu locuiesc în municipiul Iași se vor caza după un grafic special elaborat, în funcție de anii de studii.
USV Iași a finalizat cu succes admiterea de toamnă
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a finalizat cu succes admiterea de toamnă 2023, la studiile de licență și masterat. În zilele dedicate înscrierilor și-au depus dosarele, atât on-line cât și la sediul facultăților, la studiile de licență și masterat aproape 300 de candidați, doar pe locurile bugetate înregistrându-se o concurență de doi candidați pe loc.
Luni, 4 septembrie, începe admiterea de toamnă la USV Iași
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași) organizează o nouă sesiune de admitere, în perioada 4 – 7 septembrie 2023, pentru aproape 500 de locuri la buget și taxă, atât pentru studii de licență, cât și pentru masterat.
USV Iași va fi prezentă la cel mai mare târg dedicat agriculturii românești
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași) va participa la FarmConect România – Târgul Agriculturii Românești, organizat la Slobozia, Ialomița, în perioada 31 august – 3 septembrie 2023, târg ce își propune să aducă în prim-plan importanța și valoarea lanțului alimentar. Organizat de FarmForum şi FAPPR – Mândru că sunt fermier, târgul a apărut din nevoia fermierilor de a schimba percepția consumatorilor privind modul în care se face agricultură în România.
La USV Iași, studenții aleg internship-urile oferite de facultăți
Internship-urile oferite de Universitatea de Științe Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) sunt căutate de către tinerii care preferă să rămână peste vară să-și consolideze cunoștințele teoretice în locații ale instituției de învățământ superior.
Nu mai puțin de 26 de studenți de la cele patru facultăți ale USV Iași vor lucra începând de astăzi, 17 iulie 2023, în cadrul internship-urilor propuse de Universitate, în locațiile proprii din cadrul Atelierelor de microproducție, Spitalului medical veterinar și Fermelor didactice al Universității (V. Adamachi, Rediu, Ezăreni).
Admiterea la facultățile Universității de Științele Vieții Iași începe luni, 10 iulie. Tinerii pot să se înscrie fizic și online în perioada 10 – 21 iulie 2023, pentru admiterea la studii de licență
Admiterea la facultățile Universității de Științele Vieții Iași începe luni, 10 iulie. Tinerii pot să se înscrie fizic și online în perioada 10 – 21 iulie 2023, pentru admiterea la studii de licență
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) oferă peste 1000 de locuri la admiterea pentru studiile de licență la cele patru facultăți cu 17 specializări.
La USV Iași, peste 1500 locuri la admiterea din iulie
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) oferă peste 1500 de locuri la admiterea din iulie 2023, atât pentru studii de licență cât și pentru masterat . Dacă absolvenții de liceu se pot înscrie la studiile de licență oferite de cele patru facultăți între 10 – 21 iulie, la masterat admiterea este prevăzută pentru perioada 26 iunie – 4 iulie 2023.
Școală de vară „Vreau student la USV Iași”
Timp de o săptămână, peste 100 elevi se vor familiariza cu viața de student la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de a Brad” din Iași (USV), care organizează Școala de vară „Vreau student la USV Iași”, eveniment dedicat elevilor din zona de interes a universității ieșene.
La USV Iași începe admiterea la masterat, în domenii noi și de interes
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va da luni, 26 iunie 2023, startul admiterii la studii universitare de masterat. Candidații au posibilitatea de a se înscrie atât la sediul facultăților cât și online. Astfel, perioada de înscriere a candidaților este 26 iunie – 4 iulie 2023 în cazul depunerii actelor la sediul facultății și 26 iunie -3 iulie 2023 în situația înscrierii online.
Pastele din carne, preparate de studenți ai USV din Iași vor reprezenta România la faza internațională a competiției Ecotrophelia, din Germania
Pastele din carne „Meatatelli”, preparate de o echipă de studenți de la USV Iași, va reprezenta România la faza internaţională a competiţiei Ecotrophelia, care va avea loc la ANUGA COLOGNE din Germania, după ce acest produs, o matriță alimentară nouă, cu cel mai înalt nivel de inovare a câștigat locul I la faza națională a concursului organizat în perioada 15- 17 iunie, la Iași.
În premieră, concurs de soluţii la USV Iaşi: premii pentru propuneri arhitecturale și funcționale ale viitorului Muzeu
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a lansat concursul de idei şi concept pentru reconstruirea clădirii – pavilion 14 Laborator Biotehnologii cu schimbarea funcţiunii în clădire Muzeu.
Concursul are ca scop selectarea celor mai bune propuneri arhitecturale și funcționale pentru edificarea unui Muzeu al Universității, în vederea promovării patrimoniului cultural al instituției de învăţământ superior. Concursul a fost lansat ieri, 14 iunie şi are propus ca termen de primire a proiectelor data de 18 august 2023, urmând ca publicarea rezultatului să aibă loc pe data de 28 august 2023.
12 produse alimentare inovative la ECOTROPHELIA, competiția națională organizată la USV Iași
Jurații desemnați pentru ECOTROPHELIA vor avea o misiune foarte dificilă deoarece în competiția națională organizată la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) s-au înscris 12 echipe cu tot atâtea produse alimentare inovative.
Competiția națională dedicată produselor alimentare inovative – ECOTROPHELIA- organizată la USV Iași
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) din Iași alături de Asociația Specialiștilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR), organizează în perioada 15 – 17 iunie, ediția a IX-a a Concursului Național ECOTROPHELIA România 2023, competiție studențească pentru crearea de produse alimentare inovative.
Concursul are drept scop încurajarea creativității studenților în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, de calitate, destinate consumului uman, prietenoase cu mediul înconjurător și este deschisă tuturor studenților înscriși la programele de studii de licență și masterat. Pe de altă parte, ECOTROPHELIA are ca scop și formarea de personal pentru industria alimentară europeană care să fie bine informat, să gândească ecologic și sustenabil.
Festivalul Folcloric Studențesc cu participare internațională la USV Iași are premiere remarcabile pentru comunitate
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) organizează joi și vineri, 25 și 26 mai, de la ora 18:00, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”, cea de a șasea ediție a Festivalului Folcloric Studențesc cu participare internațională „Așa-i viața omului”. Ediția din acest an va debuta, în premieră cu o paradă a portului popular a tuturor ansamblurilor prezente la Festival, printre care amintim și pe cele ale comunităților studenților străini. Concret, este vorba despre parada celor 13 ansambluri care va începe la ora 16:00 și va avea ca traseu Casa de Cultură a Studenților, Parcul Copou, Parcul Expoziției, USV Iași.
La USV Iași începe perioada cursurilor festive
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va da startul, săptămâna viitoare, ceremoniilor de absolvire organizate pentru viitorii absolvenți ai celor patru facultăți. Primul curs festiv la USV Iași, va avea loc luni, 22 mai 2023, ora 10:30 când este programată Ceremonie de Absolvire la Facultatea de Agricultură. Absolvenții acestei facultăți au ales să sărbătorească momentul finalizării studiilor superioare în stilul colegiilor americane. Concret, pentru a putea fi împreună cu toți invitații, părinți și prieteni deopotrivă, absolvenții de la cele șapte specializări ale Facultății de Agricultură vor organiza ceremonia pe Stadionul de Rugby, din cadrul bazei sportive a USV Iași, unde vor fi amplasate o scenă și un ecran de mari dimensiuni. Manifestarea este programată pentru luni, 22 mai 2023, ora 10:30 și sunt așteptate peste 500 de persoane participante, rude și prieteni.
Digitalizarea și sustenabilitatea în agricultură, dezbătute la USV Iași
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași (USV) va găzdui mâine, 18 mai 2023, cea mai importantă manifestare organizată pentru fermieri de către Forumul APPR. Evenimentul „Conferințele Tehnice FAPPR” își propune să creeze un context propice de a discuta, învăța și cunoaște mai multe despre subiectele de actualitate din agricultură și va avea loc în Sala Verde a USV Iași, începând cu ora 10:00.
AGRONOMIADA, competiție națională găzduită cu succes de USV Iași
Studenții Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) care a găzduit AGRONOMIADA 2023, ediția a XXXIII-a, în perioada 11 – 14 mai, au reuşit să obţină rezultate excelente. La ediția din acest an au participat 410 studenți și 190 de cadre didactice, iar câștigătorii au avut parte de premii cu valoare dublă, în comparație cu 2022 ( premiul I – 700 de lei, premiul II – 500 de lei, premiul III – 400 de lei, iar mențiunea – 300 lei).
Cea mai înaltă distincție academică oferită de USV Iași unui renumit profesor german, specialist în genomica plantelor și ameliorarea moleculară
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va oferi cea mai înaltă distincție academică – titlul de Doctor Honoris Causa – Prof. Dr. Rod Snowdon, profesor la Universitatea Justus-Liebig din Giessen, Germania. Ceremonia va avea loc miercuri, 10 mai 2023, de la ora 14.00, în Amfiteatrul A6 al Universității.
Peste 400 de studenți la cea mai amplă competiție studențească organizată de USV Iași
Între 11 și 14 mai, Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va fi gazda celei mai importante competiții profesionale și sportive adresată studenților din universitățile de profil din țară și străinătate, AGRONOMIADA 2023, ediția a XXXIII-a.
Competiție de tradiție a studenților din universitățile agronomice din țară, ce datează încă din anii ’70, AGRONOMIADA este un concurs studențesc menit să asigure consolidarea legăturilor de colaborare și prietenie dintre studenții universităților similare din țară pentru promovarea ideii de performanță, stimularea cercetării și a calităților sportive în rândul studenților.
USV Iași a lansat campania de preînscriere pentru admiterea 2023
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași) vine în ajutorul viitorilor candidați permițându-le completarea informațiilor necesare pentru preînscrierea la admitere, oferind un acces mai bun la oferta educațională și la familiarizarea cu procedurile de admitere on-line.
USV Iaşi pune la dispoziția elevilor de clasa a XII-a şi absolvenţilor de liceu interesaţi posibilitatea de preînscriere online până pe 30 iunie 2023.
La USV Iași, simpozion științific al studenților, cu premii în bani
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași) recunoaște performanța și recompensează studenții pentru eforturile depuse în cercetare oferindu-le diplome, premii și posibilitatea publicării lucrărilor în reviste BDI.
În acest sens, în perioada 27-28 aprilie, va fi organizat Simpozionul Științific Studențesc 2023, pentru care au fost înscrise 118 lucrări ale studenților, masteranzilor, doctoranzilor USV Iași și de la universitățile partenere din Cluj, București, Timișoara și tineri de la Universitatea Agrară de Stat din Chișinău, Republica Moldova.
„Animal Fest” organizat la Universitatea de Științele Vieții din Iași
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași) organizează cea de a treia ediție a evenimentului dedicat întregii comunități iubitoare de animale, sub sloganul „Iubitorii de animale în comunitatea Științelor Vieții”. „Animal FEST by USV Iași” va avea loc în perioada 6 – 7 mai 2023, în Rond Agronomie, pe Stadionul de Rugby
Subsecretar de stat prezintă oportunitățile de finanțare europeană studenților USV Iași
Studenții și cadrele didactice de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) vor afla toate oportunitățile și informațiile despre posibilitățile de finanțare europeană chiar de la subsecretarul de stat Doina Iacoban .
Vineri, 31 martie 2023, cu începere de la ora 11:00, USV Iași va organiza workshopul cu titlul „OPORTUNITĂȚI DE FINAȚARE”, eveniment ce o va avea ca speaker principal pe Doina IACOBAN, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, specialist în atragerea de fonduri europene și implementarea proiectelor cu finanțare de la Uniunea Europeană, cu o experiență de 20 de ani în domeniu.
Un nou proiect de cercetare de vârf la USV Iași care vizează sănătatea omului, animalelor și mediului înconjurător
La Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași a avut loc lansarea unui proiect important pentru societate, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a României, Componenta C9 – „Înființarea și operaționalizarea centrelor de competență”.
Este un proiect prin care Uniunea Europeană finanțează și operaționalizează un domeniu de importanță strategică a misiunilor UE din cadrul Orizont Europa, anume: adaptarea la schimbările climatice inclusiv transformarea societală (Adaptation to Climate Change).
Burger cu făină de linte, ruladă de pui cu spanac și ulei de cătină inserat în mușchiuleț de porc – teme inedite abordate în lucrările de diplomă ale studenților USV Iași
La Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași), studenții Facultăților de Agricultură și de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare (FIRAA), de la domeniul industriei alimentare, abordează pentru lucrările de diplomă teme de interes și sortimente de produse ce s-ar putea regăsi, în curând, pe piață datorită beneficiilor nutritive pe care le prezintă.
USV Iași va primi peste 1,9 milioane lei din Fondul de Dezvoltare Instituțională, având toate proiectele aprobate cu punctaje mari
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) din Iași a câștigat finanțarea pentru toate cele șapte proiecte depuse la competiția FDI (Fondul de Dezvoltare Instituțională) 2023, organizată de către Ministerul Educației prin Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS). Proiectele depuse de echipele USV Iași au obținut punctaje foarte bune, fapt ce a determinat situarea USV Iași pe primul loc în clasamentul universităților de profil din România. În ceea ce privește centrul universitar ieșean, cu suma aprobată de 1.977.000 lei (79.08 % din suma solicitată) USV Iași ocupă poziția a doua între universitățile ieșene de stat. La nivel național, pentru fiecare dintre cele șapte domenii, au fost depuse peste 45 de proiecte, existând universități care nu au primit deloc finanțare sau doar o finanțare parțială.
Burse din venituri proprii pentru studenții USV Iași
Peste 33 % dintre studenții Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) se bucură de diferite forme de burse, în acest semestru. Astfel, studenții USV Iași beneficiază, pe lângă bursele alocate din banii de la bugetul de stat, de o suplimentare de 235 burse din veniturile proprii, pentru performanțe academice, burse sociale, burse de campus, burse ocazionale sau burse pentru activități științifice, sportive sau culturale.
Concurs de produse tradiționale pregătite de elevi sau studenți
Preparate care mai de care mai gustoase și apetisante, realizate după rețete bine păstrate în timp vor putea fi jurizate și degustate în cadrul Concursului Național ,,IDENTIFICARE DE PRODUSE TRADIȚIONALE”.
Organizat de către Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare (FIRAA) din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), în parteneriat cu Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, concursul a ajuns la ediția a V-a și este dedicat atât elevilor, cât și studenților, care s-au înscris individual sau în echipă, coordonați fiind de un cadru didactic.
„Hrana omenirii vs Hrana viitorului” – dezbatere RFI România organizată la USV Iași
„Care este rolul cercetării universitare și instituționale în ceea ce privește alimentele care se vor consuma în anii următori? Consumatorul. Cum îl informăm referitor la ceea ce mănâncă? Mâncare bună, mâncare proastă. Cum o definim?”, acestea sunt doar câteva întrebări pentru care se vor căuta cele mai documentate răspunsuri în cadrul dezbaterii organizate de către Radio France International – RFI România și găzduită de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV).
Evenimentul „Hrana omenirii vs Hrana viitorului” este programat a se desfășura joi, 16 martie 2023, cu începere de la ora 10:00, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”.
Inovație și tehnologia viitorului în sistemele de recoltat” – prezentate studenților USV Iași de către reprezentantul celui mai mare producător de tractoare, la nivel mondial
Coordonatorul activității unuia dintre cei mai mari producători mondiali de tractoare va conferenția la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) atât pentru studenți cât și pentru cadrele didactice interesate. George Stanson este invitatul Facultății de Agricultură a USV care va organiza workshopul „Inovație și tehnologia viitorului în sistemele de recoltat”, marți, 14 martie, cu începere de la ora 10:00, în Amfiteatrul A4, situat în clădirea principală a USV Iași.
USV Iași reprezentată la cel mai mare forum dedicat provocărilor agriculturii europene
Facultatea de Agricultură din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a participat, prin delegarea a doi participanți, la cel mai mare eveniment dedicat fermierilor români. Astfel, decanul conf. univ. dr. Denis Țopa și prof. univ. dr. Gavril Ștefan au fost prezenți la cea de a opta ediție a Congresului „De la fermieri pentru fermieri”, eveniment organizat de Forumul APPR, ieri, pe 23 februarie 2023, la Hotel Crowne Plaza din București.